Lidi, co jeste neprevibrovali do lepsiho zpusobu byti a jeste ctou literaturu asi budeme trpet, hlavne kdyz nebudou tvrdit, ze nemaji cast cist, protoze uz dva mesice davaji dohromady komplexni system, jak radit knihy v knihovne.
Samozrejme nemuze chybet kodex: "Comicsy jen čteme, nemodlíme se k nim, nestavíme jim chramy ze dřeva, nečicháme k nim, nebalíme je do plastu, opovrhujeme formou, které neslouží pouze a jen pohodlnějšímu čtení. Sběratelům vstup zakázán!"
Já mam téměř vše od Ita v angličtině v HC pěkně, nicméně v češtině to budu pořizovat pro dceru jako všechny Ity od Crwe...je to skvělá manga, jedna z nejlepších od Ita, rozhodně doporučuji. Teď jsem si akorát objednal Liminal zone, další jeho kniha..
Tomii jsem četl online, překlad si pořizovat budu.
Mě hodně šokovala, přišla mi jako nejdepresivnější Itovo dílo, které mi přišlo pod ruku. Z příběhu je opravdu cítit neodvratnost prokletí, špatného konce. Nebo spíš konců - každý, s kým se Tomie setká je ztracen. Navíc je to úchvatný body horor, fantasticky namalovaný. Tady není co řešit, jasná volba.100% spokojenost.
Jelikož se chystá CZ vydání, budete pořizovat Tomie? Jaký máte názor nebo očekávání?
Podle všeho nejde o to nej od Itoa a dost váhám, tak by mě zajímalo, jak to vidíte vy.
Ano, jsou to především knihy (seroš a komiksy až v dalším sledu), ale musím si vylít i zde srdíčko a povinná četba to samozřejmě je, ačkoli tak tak bolestivá. Respektive nemohu se rozhodnou, co více mě na tom linku dole šokuje více. Jestli:
- fakt, že ten člověk ještě žije
- fakt, že v textu nezazní žádné datum
Gmork: Můžu poprosit o info, kdy Nakladatelství Vybíral zase něco vydá? Rád bych objednal Stinadelskou trilogii a nevím, jesli objednat hned, nebo počkat, a vzít to společně ještě s něčím... Pokud bude přes prázdniny pauza, nebudu na nic čekat a objednám hned, jinak ještě vydržím... ;-)
Gmork: Super, nebylo by víc info o tom formátu? Já přes google narychlo našel jen, že je to čtvrtletník...budu to brát tak jako tak, zatím mě nic od Vybírala nezklamalo :)
Tak oznámím další letošní titul od pana Vybírala... a bude to evropská klasika Rahan. Bude vycházet ve formátu trimestriel. Tak uvidíme, jak se mu tu bude dařit.
Dostal jsem svolení, že můžu odtajnit další titul. Bude to (jak už si cvrlikají vrabci na střeše) Petr Pan od Régise Loisela.
Kniha vyjde v listopadu, a to i v limitce, ta se bude tisknout podle předobjednávek, jinak do běžného prodeje nepůjde.
U standartní verze se bude o obálce hlasovat na FB, ve hře budou 2-3 varianty. Kniha by měla stát 999,- , pokud tedy cena papíru zase brutálně nevzroste.
Já se nedávno dokonce CRWE ptal na téma Aldebaran a fakt se to bude odvíjet od prodejů. Tak kupujte, ať máme do roka Betelgeuse. Já to v aj a pl číst nechci, když jsme tak našlápli :-).
Nezbi: Dozvíš se toho hodně a málo zároveň. Mantrissa (nevím, jak ji pojmenovali v překladu) se samozřejmě vyskytuje i nadále - a ne jen jedna. Ale kromě nich se začnou vyskytovat i další mimozemšťané. Ve druhém cyklu Betelgeuze (opět pětidílný) už se ústřední postavou stává Kim, ale ostatní postavy jsou přítomné samozřejmě také. Příběh plynule pokračuje. Na druhý cyklus pak úzce navazuje třetí - Antares, ten je dokonce šestidílný. Následuje malá odbočka k pětidílnému cyklu Přeživší, který se týká osudů posádky zmizelého hvězdoletu Tycho Brahe, o němž se v základní řadě mluví. Následně se osudy hrdinů z tohoto vedlejšího cyklu propojí se základní dějovou linkou v třídílném Návratu na Aldebaran. Dohromady to tedy má v tuto chvíli 24 dílů a zřejmě to bude pokračovat i nadále, kvalita příběhu je setrvale vynikající, alespoň podle mě, jediné, co Leovi vyčítám, jsou konce, přijde mi, že nikdy příběh nedokáže nějak dokonale ukončit, to se týká i jeho dalších prací. Pokaždé mi tam něco chybí.
Četl někdo pokračování toho ALDEBARANu? Komiks mě fakt dostal a jen doufám že budou prodeje dobrý aby CREW pokračovalo...ale co mě zajímá - i když děj pokračuje na jinejch planetách: dozvím se sakra více o té záhadné bytosti?!?!...kdyžtak dík :)
Gmork: Jo, Nuryho bych si sakra přál. Píše skvělé příběhy z historie. Pro mě nejoblíbenější BD autor. Nechápu proč tady od něj nikdo nic nevydá kromě Legie, která je asi jedna z mála, která se mu podle mě nepovedla. Je ale mnohem silnější v realistických příbězích. Doufám, že ERB nebude jeden Dufaux za druhým a dojde třeba i na toho Nuryho. Ale tedy dost pochybuju...
No snad ho někdo vydá, takové Tenkrát ve Francii, Zlato a krev nebo Katangu bych měl rád doma na papíře česky ;)
Už jsou v rámci jednání tři věci a je to na dobré cestě, všechno jsou to skvělé série. Taky ho přemlouvám na jedno fantasy, které bych rád překládal. Tam se ještě uvidí. Každopádně vyjde v příštím roce spousta dobrých evropských komiksů.:)
Girl from other side 1-11. Děj se odehrává v jednom nejmenovaném království a jeho okolí. Svět je rozdělen na dvě frakce, Inside, což jsou lidé a Outside, což jsou vysoká monstra s rohy, kteří když se dotknou lidí, proklejí je a ti se přemění na Outsidery.
Příběh vypráví o vzájemném vztahu malé dívenky Shivy a Outsidera Učitele, jak mu Shiva říká. Ten se jí nesmí dotknout, aby ji neproklel. Současně roste nebezpečí, neboť královská armáda hledá okolí a zabíjí každého Outsidera a člověka podezřelého z prokletí a to i ženy a děti.
Vztah postupně graduje a mezi dvojicí roste téměř rodičovské pouto, příběh graduje velmi pomalu a postupně, ale vždy odhalí něco nového a zodpovídá na všechny otázky pozvolna, kdy je to přesně nejvhodnější. Postupně zjišťujeme pravdu, kdo jsou to vlastně Outsideři a co je to kletba a jaký je její původ a jak to bývá vše nakonec není tak jak se zdá.
Melancholický příběh má nádhernou ponurou dekadentní kresbu, která na první pohled zaujme každého. Humor je nanejvýš roztomilý a ti hlavně při rozhovorech Shivy a Učitele, akce je poskromnu, ale když už je, tak brutální a násilná. Výborná série, rozhodně doporučuji.neni to pro každého, jelikož se nejedná o klasickou mainstream mangu. Jsem fakt rád, že tohle u nás bude vycházet, tak do toho.
10/10
Georgíno: Tak snad to zůstane jen u těch hrozeb, ale když vidím, jak na posledních videích Vladimírovi cukají koutky a dostává tik do oka (ala Dreyfus u Růžového pantera), moc blízko bych mu to tlačítko od jaderného arzenálu k ruce nedával. Asi proto má všechny na druhé straně stolu, holomek. S panem Vybíralem jsem mluvil, rozdělilo se to proto, že už by cena všech čtyř knih byla pro hodně lidí moc vysoká. Holt se musí vydržet do 5. května. Tím bych to uzavřel.
flipflop: Až s ním budu mluvit, řeknu mu to. S ohledem na to, že lidstvu momentálně hrozí jaderná válka, tak v květnu už nemusí být ani Comi-Con, ani čtenáři, kteří by si ty komiksy přečetli.
Darker: Takto mimochodem funguje (fungoval) celý US komiksový trh, tam nic nejde do prodeje hned z tiskárny, ale tiskne se dopředu (a dokonce i na krámy se kolikrát dodávalo dopředu, kdy to nesměl dřív prodat). Má to výhodu pro zákazníky v tom, že se lépe dodržuje datum vydání (což není jen tak, když může nastat chyba v tiskárně, vypadne řidič / rozbije se převoz z tiskárny k nakladateli, po dodání z tiskárny zjistíš, že je něco špatně, je nedostupný převoz od nakladatele do distribucí, distribuce nestíhají rozvést ve stejný den na krámy po celém státu a na e-shopy...)
A poměrně velkou nevýhodu pro nakladatele (proto si to může / mohl dovolit je silný US trh) kdy držíš zboží, které už zaplatil, ale nějak se vlastně zatím za něj nevrací platby dokud se neprodává nebo je od tebe distribuce nebere na pevno a ne do komise a nedostaneš tak aspoň část zpět nebo nemáš zboží aspoň částečně předplacené z předobjednávek, crowdfundingu nebo jinak.
Řešení jsou pak celkem jednoduché - když nikdo neví, že je to už venku, tak ho srdce nebolí :)
Ve frankofonním trhu pak třeba tohle také moc neřeší, pevná data tam nejsou příliš častá, obvykle jen přibližný měsíc, protože tam mají autoři větší prostor (i když smluvně obvykle termíny mají), když nové díly vydávají nejdříve za rok i více let, silnější autoři kolikrát netuší, kdy bude vůbec dokončeno (nebo zda vůbec pokračování bude :) a čtenáři jsou již na to zvyklí a prostě se pak nechají mile překvapit ;)