Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Aktuální Krakatit newsletter:
Pozor! Pozor! Máme v nabídce 10 knih podepsané autorem!
Objednat můžete zde:
https://www.krakatit.cz/valecnik--s-podpisem-autora/

zack: poměrně svérázný způsob potvrzení vlastního odhadu ceny :-)
@zack: !!!
(sbirani limitek Aarkghu slo dycky uplne mimo me... ale ted me docela motivovali)
Trojka Goona je vyprodaná protože byla prvním dílem v edici na přání, tj. vyšlo minimum kusů do normálního prodeje
Mohli bychom mu začít psát...
Milo_Harwey: myslím, že Goona prostě v Polsku (a asi i jinde) stihli vydat v době, kdy Powell práva poskytoval, současná situace vypadá, že si vystačí s Amerikou a na overseas trhy kašle.
Ter: ano, vždy několik (cca 24?) epizod původního seriálu, co vyšel v souboru, a ano, druhá kniha letos bude (krom jiného v ní budou i nové epizody, které kreslí Jirka Grus).

Podrobněji viz video Skautské nadace:

A v tých zošitoch bude to čo je aj v súbornom vydaní z minulého roku? Nemala byť aj druhá kniha? Apropo pod pojmom "zošit" si predstavujem zospinkovaný zošit, nie lepený paperback.
SlouzimStarymPsum: ano, budou v prodeji všude, kde se prodává Albatros... takže skoro všude. počítá se i s dotiskem, kdyby byl třeba, stejně jako u foglarovek...
no, pokud bude sešit stát 249 Kč (beze slev), pak je ten box de facto gratis...
příští rok bude jiný box na další 4 sešity - u tohoto se budou dělat nějaké kusy navíc, ale hlavně se bude vyrábět podle počtu objednávek...
Conana jsem si myslel. ;)

Co se týče Goona - nějak tedy nechápu, že by ten autor u nás dovydání zakázal, ale v Polsku ne. Myslím, že nás berou všechny jako stejnou havěť = zpravidla Poláky. ;)

btw. Jak je možný, že zrovna to třetí číslo je vyprodaný? pochopil bych speciál s Hellboy obálkou, ale to obyč. číslo?
S tím Goonem bych to trošku poupravil. Práva se totiž dostali přímo samotnému autorovi, takže to on to nechce z nějakého důvodu u nás dovydat.
Jinak malé knihy Conana dozajista budou vycházet dál. Toho se bát nemusíš.
Ty Rychlé Šípy normálně vyjdou v Albatrosu a půjde je objednat a koupit, ne? A v té Nadaci to má smysl jen tehdy, když chcete teď krabici, za kterou si připlatíte tak pětikilo, když ty sešity jsou tenké sešity. Navíc tam dole píšou, že půjde krabici objednat znovu příští rok. Si to kupte v klidu v Albatrosu nebo v jiném eshopu a pak samostatně box, až bude k dispozici.
Milo_Harwey: Neznám úplně detaily, tak mě kdyžtak někdo opravte, ale pokud je mi známo, tak Goon je zaseknutý kvůli právům a nezdá se, že by Američani byli ochotní o tom jednat. Takže CC vydávat dál nemůže a nikomu jinému v Čechách to asi taky nedají (respektive nevím, jestli to vůbec někdo zkoušel).
Ale teoreticky se samozřejmě může stát zázrak, ovšem moc bych na to nespoléhal (sám jsem si radši koupil další díly v Polsku).
Zdravím, je zcela jisté, že CC skončilo s Goonem? nebude to někdo dovydávat? + vydávat novou sérii z roku 19? máme info...?

a ohledně CC a Conana - co malé knihy za kolosálku Conan Akvilonský? budou? víme?

díky moc, pokud se někdo ptal, je znalec a hlavně dá vědět do éteru - tedy mně sem, díky :)
Mikei: jako, nic víc o tom nevím, je to jen "kvalifikovaný odhad", ale řekl bych, že ano, že jako Tintin...
MaF: Ahaa. Já mám Asterixe jen ta souborná vydání; ale předpokládám, že třeba Tintin bude tedy podobný?
Mikei: IMHO spíše jako jednoalbový Asterix, co dělá Albatros, apod.
sleepless: Tak mi přišla odpověď, že se jedná o lepenou vazbu V2, se silnějšími deskami, což si tedy po rychlém googlování představuji ve stylu jako právě ten Venom, 100 nábojů, apod.
sleepless: Zeptal jsem se na to, tak uvidíme, co dostanu za odpověď. Dám pak vědět. :) Každopádně Roman Šantora, ze Skautské organizace Jaroslava Foglara, to sešity stále nazývá. Proto to docela klame.
Pevnou vazbu imho zkrátka představují tvrdé desky. ..Venom od Crwe má měkké desky/vazbu. To je snad zažité označení a definice. Buď jak buď, sešity to nebudou...
sleepless: Právě; jak si to vyložit. Já si pod tím představuji něco jako Venoma od Crwe.
Není to taková ta vazba, jak v ní vychází třeba knížky od P. K. Dicka?
Mikei: Je tam uvedeno následující:
Rychlé šípy v sešitech vychází cca 4 x ročně, na minimálně 64 stranách, formátu A4, v pevné lepené vazbě
Tak nevím, jak si to vyložit. Já do toho každopádně nejdu, poště nevěřím vůbec a navíc při poslání obyčejnou zásilkou, to fakt ne.
sleepless: Mně právě přijde, že to nebude vyloženě vazba; ale sešitový vydání s tvrdšíma deskama. Nebo alespoň tak tomu rozumím. No a ta pošta; to je bohužel fiasko, protože víme jak to vypadá, když se něco pošle jen ve fólii a strčí do schránky.
To mi připomnělo Kruana 2 od XYZ. Nemá někdo info, co bude obsahem, píše se jen další příběhy od Tomana a Šrédla. Potud jsem tomu rozuměl, pár stránek z ABC jsem i viděl, ale tak si říkám, to opravdu ti dva udělali nějakých 250 stran pokračování? Původně jsem si myslel, že je to revidované vydání všech Kruanů, včetně těch nových, ale to asi ne, vzhledem k tomu, že vyšle dotisk "jedničky".
Jestli se někdo vyzná v Albatrosu, budu rád za bližší info. Jim psát nebudu, stačilo mi pár odpovědí v minulosti...
Díky!
Knihy sú už označené skladem ale stále nejdú objednať
Tak pán Vybíral už spustil predpredaj titulov Barakuda 1+2 a Wild West 1+2 v 35% zľave https://www.verneovky.cz/
Milo: je mi jasné, že každý myslíme na inú smetanu :D
Ter - dej mi na ní číslo, já ty komiksy beru a dam ji smetany, kolik bude chtít :P :D
Mikei: Nevypadá to špatně, ale příliš nerozumím, proč to označují "v sešitech", když to mají být 4 vazby. A naprosto mě odrazuje, že chtějí od druhého čísla posílat jako obyčejnou zásilku. To jako vážně?
Chcelo by to skôr ten zoznam "cenných komiksov" nejak prepojený so zbierkou alebo samostatne funkčný, kde by aj úllný mámvpičista ľahko zistil, čo z jeho zbierky za koľko predať. Napr moja manželka by všetky moje komiksy bola schpná vymeniť len za 2 smotany :D
Ale už som ju párkrát upozornil, že toto alebo tamto nech nepredá za menej než takúto cenu :D
Klidne posli. Jinak sbirka verejna je, pokud si ji tak nastavis (resp. Pokud si to nevypnes), ale pro outsidera to asu nebude na prvni pohled snadno citelny.
Zack: Jop, však to je něco, co myslím. Buď mít veřejně tlačítko na export sbírky, nebo defaultně mít nastavenou sbírku jako veřejnou s možností v nastavení ji skrýt. Případně link na sbírku může být link na nějaký textový výpis. A ne, nepřijde mi to jako hovadina :) klidně ti můžu poslat vzor, jak to mám já a jak se mi to osvědčilo.
Jasne, ale kdyz budes lezet v lednici, tak si nikdo nic nevyexportuje. Jsem prave myslel link na zakladni seznam, kam bude moc kazdy s tim linkem. Jinak pokud nekdo chce, tak sbirku ma verejnou a dostane se k ni kazdy, ale precejen link na seznam nebo na to csv se do zaveti dava lip nez login a popis, jak si to vyexportovat. Ale treba je to hovadina, vy mi reknete :)
Zack: Já to držím na Google Drivu, ale s tím, jak se teď bude zpoplatňovat, tak plánuju přesun na OneDrive. Ale tady je přeci export do csv... nebo myslíš mít to veřejně bez přístupu na konkrétní profil?
To by asi nebylo spatny, aby existoval perma link na prehled comicsu ve sbirce, ciste jen Mam + Poznamka, pro tyhle pripady. Vyuzil by to nekdo nebo si to stejne pro jistotu drzite po excelech?
Ter: Přesně kvůli tomuto důvodu si udržuju online dokument s celou knihovnou/komiksovnou. Nejbližší do ní mají přístup a po každé objednávce aktualizuji. Takže kdyby náhodou, tak se dá během minuty přesně zjistit, co ve sbírce mám (a kde a kolik to stojí...).
Zoznam "majetku" absolútnych zberateľov bude na dedičskom konani dlhý asi ako súdny spis :D
"...a po zosnulom ostáva:
financie: 0
počet aktuálnych predplatných: 94
počet komiksov a figúrok: nedá sa vypočítať" :D
Jediné čo by som zbieral sú čimpokomončáci..