Herní vlákno Diskuze o hrách.

Zack: prosím, jak se jmenovala ta PC hra (tuším Steam), kde se na nějaké planetě těžilo trubkama a dále budovalo... Sorry za ten popis, líp to asi nedám. Tuším,že jsi to psal ty - situace, že po update se zavedly nové (asi transportní) trubky a musely se předělávat budovy...
Dneska je na Epicu free Loop Hero, jedna z nejlepsich her za poslednich nekolika let :) Teda pokud od her chcete spis mechaniky nez "vypada to skoro jako film!".
https://www.epicgames.com/store/en-US/p/loop-hero
No tak to si po ježíšku zkusím. Vypadá to super.
To muzu zkusit na PS5?
To zas bude mrzeni, az to vyjde a bude to nevyhnutelne polofunkcni korporatni produkt :)
Už jste viděli jak budou vypadat hry budoucnosti? Co na to říkáte?

Ja u deti uspel s cervenym trpaslikem, hvezdnou branou, jurskym parkem, jumanji, super mariem z NES, magic the gathering. Beru to za velky rodicovsky uspech :D
Kapis: se omlouvam, kazdy rodic, ktery necha dite svobodne vybrat rasu, pohlavi i povolani, je bezva :)
kdyz maj tatu hovado
:D
To mě fakt rozesmálo.

Už si vybírají rasy a povolání a jelikož jsem si včera zlomil kotnik, kooookooooot, tak asi bude dost času na to.
Ja mam bohuzel jeste malyho caparta... ale minimalne to PDF je dobrej tip. Diky! A jdu zase vzpominat na dracak :)
"Dekujeme, pane otce."
taky sem dneska jednu vzal jak sem tam byl vyzvednout objednavku :) docela me to prekvapilo. sem zvedav co na to decka reknou
Soulbringer: D&D, to je to cim se Dracak inspiroval. D&D proziva absolutni renesanci stejne jako vsechny deskovky. A hrajou to samozrejme hlavne lidi jako my (a pak jejich deti, kdyz maj tatu hovado, ktery je nuti hrat veci, co bavili jeho v devadesatkach :).
Naštěstí mají tvůrce rozum a nežijeme v 90 bez internetu, takže se na to kouknu sám za pár korun a ostatní taky můžete:
https://www.imago.cz/jeskyne-a-draci-ebook

A bližší info:
https://cc.cz/slavnou-hru-na-hrdiny-dungeons-dragons-si-ode-dneska-koupite-v-cestine-vychazi-totiz-jeskyne-a-draci/
@Kapis - wow! To vypadá jakože fakt dobře a úplně na mě dýchla nostalgie, až jsem ukápl slzu.
Chápu správně, že je to nějaké rozšíření / nová úprava stařičkého a první Drdu od Altaru? Ty kráso, to jsou moje devadesátky bez internetu, kdy jsme v klubovně vydrželi hodiny s kostkou a čtverečkovaným papírem... vlastně si ani neumím představit, jestli to dnes děcka / teenagery taky takhle bere. V čem je to jiné? V čem je to skvělé a jaké je věkové složení hráčů?
Sáááákra, on někdo zkusil vydat na našem malém rybníčku papírové RPG? Wau, tak to jo. Pak sem prosím napiš, jak se ti to zdá po pár hrách, díky ;)
Taxem si (a snad i děckam výhledově) zrobil včera radost a přinesl si na předobjednávku za 690 z Fantasy obchodu (teď se vlastně už jmenujou Imago) tadytuhle parádu:

https://www.imago.cz/jeskyne-a-draci

Pořádná bichle, parádní ilustrace i celobarevné obrázky. Už jsme trochu hráli před tím bez pravidel, jen ať vstřebají princip, tak uvidíme jak s pravidly - teď jen hlavně, ať na to najdeme čas:))
Hogwarts Legacy vypada skvele. To pujde domu taky. Ale je otazka kdy to vydaji. Do toho mi vydaji Zelda: Breath of the wild 2 a nevim kde na to vymyslim cas. Tenhle rok jsem nasel 300h na velke hry. Par desitek hodin navic na male hry a to je vse.
Proto prave nejdriv od jeziska zacnu s jednickou. Mohl bych to stihnout dohrat nez vyjde dvojka. Plus taky mam pripravene dva posledni spidermany, starou-novou mafii a red dead redemption 2, kdybych se nudil.
Hawwwran: Druhý Horizon vyjde bohužel až v příštím roce, od Ježíška si asi nechám nadělit Far Cry 6. Přemýšlím taky o Hogwarts Legacy.
Teda nejdrive ale planuju Horizon: Zero dawn. Jen jeste cekam na jeziska.
Ja cekam na pani v lese Horizon: Forbidden west.
Je to skvělá hra na pohodu, obtížnost je tak akorát, podobné jako Fable nebo Folklore. Hraju to na PS4 Pro.
https://www.originalky.cz/kena-bridge-of-spirits-deluxe-edition-ps4-p186145/
Vypadá to hezky, snad to bude jen exkluzivně pro PS5, abych nad tím nemusel přemýšlet... včera jsem sjížděl Black Friday na Xbox a je to zlo tyhle hry. Stejně to nestíhám hrát.
Začal jsem hrát tohle a je to přesně ten typ hry, který jsem potřeboval.

https://www.youtube.com/watch?v=bFWmjSWYZYg
deefha: Tak už jsem nad Sable strávil pár hodin, je to velice příjemné zatím. Díky!
Imho si toho Nintendo ani nevsimne, uplne jina cilovka, hlavne uplne jina cenova hladina.
Zack: ja to koupit nehodlam, ale tesim se na to. Nintendo potrebuje konkurenci jako sul. A prinasi to neco noveho, tedy PC hry na (handheld) konzoli. Dost se tesim.
Ted uz jo. Ale zas to ma tu vyhodu, ze te minou ty nevyhnutelne bolestive zacatky, kdy bude potreba vsechno jeste trochu ladit.
Tak pal dej vedet. Ja mam od kolegyne info ze az Q3 2022
Hawwwran: prvni varka je Q4/2021, ja s tim nijak nepospichal a mel bych prijit na radu Q1/2022, to je za rohem :)
Zack: tam je mi to prdlačku platný :D. Vlastně každému, když vyjde koncem příštího roku.
GWB: Fifu jsem naposledy hrál na pc (fotbal se na klávesnici hraje dobře) cca 09. Pro NHL je ale lepší konzole, kvůli pohybu klouzání po ledě. Takže jestli máš rád hokej - jdi do toho. A nemusíš kupovat ani nejnovější, stačí 2-3 roky starou. NHL hraju od 99 a moje oblíbené ročníky jsou 13 a 17.
Michal Opitz: No, koukal jsem na trailery i gameplay... jsem zvyklý na Fifu, ta má ovšem konkurenci (Konami - PES) i jakousi evoluci, prostě se zlepšuje a je dobrá. U NHL nevím... je to dobré?:)
GWB: Tak to si kup tu novou NHL a budeš mírně překvapený :D
deefha: Tak už to mám nainstalované. Kdy se k tomu reálně dostanu, toť otázka... každopádně budu rád za další Xbox tipy:)

(Třeba má vyjít nové NHL. Naposledy jsem hrál asi ročník 98 :-D )
Toe: ja nemam moc herni zkusenosti, takze muj naroz neni moc informovany. Hraje se mi to krasne a prijde mi to pekne. Nemam pocit ze by mi neco chybelo nebo ze by neco bylo preoptimalizovane.
Hawwwran: Witcher je fakt velká výjimka bych řekl :) Do teď tomu nevěřím... :D Jinak jak se to na tom hraje? Ohlasy jsem celkem pozitivní, co jsem koukal... A je fakt, že verze RedEngine co byly u Witchera 3 byly hodně optimalizované už při vydání na PC (když odečteme jiné bugy ;)
Tak musim pockat. Witchera hraju taky az ted.
Vzhledem k tomu, ze s tim maj problemy velky masiny, tak bys si od Switche moc nesliboval. Steam Deck spis :)
No chvili bych pockal nez poresi ty fps dropy, precejen je to spis visualne zajimavy, tak at si nezkazite dojem technickymi problemy, co to treba za rok mit nebude.
deefha: Wow, vypadá to skvěle! Game Pass mám, ačkoli nemám moc času hrát :-( :-D
Byl zveřejněn teaser na remake Star Wars: Knights of the Old Republic!
Anton: přes malování figurek a hraní deskovek jsem se dostal ke Kill Teamu. Bohužel než jsem domaloval jednotky Space Wolfs a Plague Marines tak vyšel Kill Team 2.0 a teď tedy začínám malovat orky. Takže kdy se dostanu ke hraní netuším :-)
Anton Whatever - namotal som sa Warcry a Underworlds :) a zacinal som pred 15 rokmi s armadou Ogrov :) 40k ma nejak nelaka, chvilku som pokukoval po Necromunde
Anton: Letos jsem začal stavět armádu a malovat :) Ale hraní jsem zatím nezkoušel :D