Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Fimi: Zabijáka démonů jsem ještě nezačal číst, kupuji do zásoby až bude více dílu.
Chainsaw man, taky si myslím, že to u nás dříve nebo později bude, jsem rád za jakoukoliv mangu která u nás vyjde.
SSP: zkusil sem to na ně s tím, že soidce dredd se taky neprodával a teď to s ním jde, a prej na sousce dredda dozral cas, na parkera bohuzel ne
dinik: asi nemám úplně problém s tím, že moji nevyměněnou knihu cyboy prodává znovu.

ale nečekal jsem to.
Matthew:

FACEBOOK:
Mighty Boys Comics
November 5, 2020 ·

Pouze připomínáme, že na objednávku sběratelské verze Přístavu Země / Zatmění, zbývá už jen posledních pár dní.
Rozšířený předprodej končí v neděli 8. 11. (včetně)!
Pokud svou knihu ještě nemáte, tak neváhejte. Po tomto datu, už sběratelskou verzi objednat nepůjde a do distribuce se také nedostane (tím jsme si celkem jistí, protože jak to vypadá, tak v rámci předprodeje si knihu žádný knihkupec oficiálně nepředplatil).

Nekomentuji, to jen pro informaci.
Matthew - tak je treba sledovat, jakym zpusobem byla ta limitka prezentovana na hithitu a celkove behem kampane. JEN podporovatele ji meli mit moznost ziskat. To ze se ted soupnou kusy do normalniho prodeje neni mozna hrdelni zlocin, ale minimalne svinstvo a vytreni si zadku vsemi temi podporovateli.
Me dost prekvapilo, ze se WW Mrtva zeme, prodava letos nejhur z DC. To rovnitko: pouze pozitivni recenze = nizky prodej je vazne na palici ;-D
Zack:

Dinik:
Tak já doufám, že tohle by mohl být začátek dalšího dějství.
Dinik: vsichni podporovatele meli moznost si ty kousky Kaplana, ktere byly puvodne urcene pro pripadne reklamace, prednostne v poslednich asi 2 tydnech koupit. A prodava se to i za o neco vetsi cenu nez byla na hithitu. To ze nekdo proda 14 knizek, aby se nevaleli ve sklepe je opravdu hrdelni zlocin.
P.G. zadna dalsi diskuze neprobihala, ale imho crowdfunding je zhruba ve stejny kategorii jako Parker. Oni kluci nikdy nerikaj nikdy.
Zack: ani přes ten crowdfunding? matně si vybavuji, že o této možnosti se kdysi taky spekulovalo...
SSP: A tim je cela tahle tragikomedie zavrsena. To je tak neskutecne plivnuti do ksichtu tem odvazlivcum, co to podporili v kampani, az nad tim rozum zustava stat.
SSP: bylo to hodne kategoricky fakt ne.
Kdyby to někoho zajímalo, tak MB mají na svých stránkách v nabídce tu sběratelskou verzi Kaplana, kterou si tak teď může koupit kdokoliv.
faster86: To ti takhle řekli, s tím Parkerem? Nedávno někde Petr/Jirka říkal, že by to někdy mohli zase vydat, udělat si radost. Ne hned, ale časem možná jo. Takové to Chtěli bychom, ale kvůli nízké prodejnosti a blbé covidové době to hned nebude, ale někdy možná ano, neklesejte na mysli. V posledním Volejte ředitelům to možná bylo.
Fry: přesně takový orgasmus měla z toho oznámení holčina z "vsechnymojestranky" nebo jak má ten insta účet
Fry už se jakou dobu po tom pokukuju, jak je to vyprodané tak se ani nesnažím. V čj to zkusím schválně
Jujutsu Kaisen?? YES!
Zkusil jsem Crew dotlacit jeste do Parkera at je vic jak jeden dil, ale to je mrtve uplne. A Kopl prej v breznu dalsiho Sherlocka
Hádám že ještě ohlásí Chainsaw mana...

Fort co jsem slyšel tak Démon Slayer má strašně debilní konec...
Faster: Koukám, že si asi budu muset nají druhou práci. Visiona jsem fakt nečekal.
Jujutsu Kaisen po Zabiják démonu nejprodávanější manga v Japonsku v první polovině roku 2021.

ČSFD
A na stánku CC sem zjistil, že se Cages budou posouvat o nejaky týden, kvůli barvám z tiskárny. A velice pravděpodobně udělají Mazebook od Lemira co dělá pro Dark Horse. Alias od Arga bude i s limitkou o 200 dražší, než normál.
Tak to je ovšem masakr, samé skvělé věci, hlavně ten Batman, Vision a Immortal Hulk.. výborné.... Jujutsu Kaisen je prý skvělá manga a co jsem koukal je těžce vyprodaná....
novinky od crwe z comic conu:

Batman Imposter - nejaky prequel k filmu s Pattisonem - cca unor

Jujutsu Kaisen - nebo tak nejak, manga, asi brezen

Immortal Hulk - to uz se tu resilo, oznamovali na dni knih, prvni polovina roku, 2 knizky za rok

Identity crisis od meltzera - legendy dc,

Lucky luke - goscini - vydani vseho co tu nevyslo jeste, sesitove ve formatu jak od egmontu

Vision - King
Mikei: Na jaře se tu zveřejňovala rekapitulace prodejů od zdejších nakladatelů, BBart tam myslím tu Zatmívačku měl, takže se to prodávalo dobře. Ale to je omnibus od Brubakera, jiné omnibusy, třeba superhrdinské už taková prodejní hitparáda být nemusí. Já bych ve dvou Deluxe edicích bral Planetary.
Jinak když jsme u těch omnibusů, nemáte někdo přehled o tom, jak si stojí Zatmívačka v rámci prodejů? Vážně bych si přál, aby byly skvělé a vycházelo zde mnohem více omnibusů. Argo mile překvapilo s tím Aliasem a doufám, že další takováto překvapení budou následovat.
Tak to je velká paráda! :-)
Mikei: z toho mam velkou radost. rozhodne bych necekal ze si to vezme argo at uz na pristi rok oznami kdokoliv cokolik tak tohle je/bude asi nejvetsi prekvapeni co se tyce "necekany titul u vydavatele"
Argo oznámilo omnibus Alias na příští rok. ♥
Jo, tam určitě něco vyzkouším, většinu těch věcí vůbec neznám. Jsem zvědav, jestli tu někdy někdo vydá od Image Revival, to se mi hodně líbilo. A marné není ani Something is killing the children.
Jinak ja docela ulitavam na retro hororech. Mam kolekce Ditka, Wrightsona a Corbena od DH. Pak me bavila, neni to primo horor, ale pracuje s tim take, scifarna Eternaut.
Nebo si pockej na mighty boys. Cyboy ma hodne hororu v edicaku
Jo, vidíš, Dead Space se mi jako hra líbil. Taky si chci zkompletovat Gideon Falls, to je taky dobrý horor.
Zkus Dead Space. První kniha, prequel ke hře, je fakt povedená. One shot extraction je jednohubka ale taky ok, a další dvě Liberation a Salvage už hodně pracují se znalostí univerza, ale nejsou blbé. Kresba je taková specifická. Ale první kniha Dead Space je fakt dobrá.
Já hlavně dostal chuť si přečíst nějaký vydařený horor, a ten výběr je teď docela omezený. No, ještě je tu ta edice Hill House, Domeček pro panenky se mi docela líbil, tak uvidím, jaké budou Koš plný hlav a Uprostřed lesa.
Three World War vyšla v rámci Essential právě jako celek - máš tam celou "trilogii". Ty Essential jsou fajn, ale reprintují víc ty staré, co už vyšly u nás. Hele, ještě je docela dobrá série Batman vs Predator, první dva jsou hodně slušné, třetí je pičárna. Pak je Dark Horse vs. DC Comics: Aliens a máš tam primárně Batmana a ta je taky dobrá, celá kolekce. Hlavně první příběh je dobrej. Pak je ještě slušnej starší crossover AVP vs Terminator. Já jsem všechno prodal, protože jsem v tom neviděl smysl v tom dál pokračovat, ale nechal jsem si výroční deluxky prvních 3 příběhů od Verheidena a pak ještě Alien: The Illustrated Story od Heavy Metalu.
Díky, Life and Death a Fire and Stone jsem uvažoval, tak do toho půjdu. Ta Three World War má dokonce pěknou Deluxe edici, do té tedy taky šlápnu. On Brian Wood má těch Alien sérií víc, Resistance, Rescue... ale jako první půjdu do té Three World War. Ještě jednou díky.
Gmork: Z nových AVP komiksů po jejich hiátu, tj. od 2009, stojí za přečtení celá crossover série Prometheus: Fire and Stone, a ještě docela ujde Life and Death od Abnetta, ale ta je slabší, nicméně ti to pěkně, aspoň nějak uzavře. Musím říct, že Fire and Stone má ducha všech sérií a přitom si nepřekáží. Life and Death je už slabší Bug Hunt, ale pořád je to to lepší, co DH vydalo z celého univerza.

Defiance je dobrá série, ale doporučuji si sehnat Library Edition, kde je i bonusový one-shot. Tenhle příběh není blbej, taková Ripleyová tisíckrát jinak v Alien/Aliens, ale prostě to má nové reálie a ctí to ducha předloh(y). Takže proč ne. Na Defiance ti navazuje se stejnými postavami Resistance a pak Rescue. Resistance je katastrofa o 4 sešitech, která vyloženě těží z Defiance, ale nedrží pohromadě a ještě končí cliffhangerem. Rescue už jsem ze znechucení ani nekupoval. Možná si to někdy přečtu online.

Pak máš uzavřené příběhy jako jsou Dead Orbit od Jamese Stokoe. Příběh je jednoduchý a prostinký, prostě se probere někdo ze stáze a ejhle průser, hmm, kdo za něj může a pak se jen rychle snažíš to nějak pobrat a vypadnout. Původní koncept v bonusech s mariňáky mi přišel lepší. Docela solidní je crossover se soudce Dreddem a Predátorem Splice and Dice, ale i ta volně navazuje na crossover Incubus. Pak máš ještě komiksově zpracovaé první scénáře k Alien 1 a 3, jak je původně zamýšleli tvůrci O'Bannon a u trojky William Gibson. To je spíš taková "sranda". Pak máš mraky jednohubek o pár sešitech, ale nikdy mě to nijak nezaujalo: Dust to Dust, More Than Human, Fast Track to Heaven, Inhuman Condition. AVP série má taky své, ale taky mě to nijak nezaujalo. Pár se najde, viz dole.

Pak bych zkusil AVP Three World War, což navazuje na BBart omnibusové příběhy z vol. 1- Vetřelci vs. Predátor a Válka. Z Predátora je dobrá série Hunters, která rovněž velmi volně navazuje na příběhy Velká hra a Odpadlík. První volumko bylo dobré a dobře nakreslené, další dvě jsem nečetl. Jsou to vesměs uzavřená volumka (Hunters, Hunters II, Hunters III). Ještě není blbá série Predators, což jsou komiksy doplňující film.

Upřímně celá ta série šla do kopru, protože nemá nějakou koncepci o univerzu. Jistý pokus byl s Prometheem a Defiance, ale to šlo do kytek. Co bys taky čekal od uzavřených volumek o 3-5 sešitech. AVP mělo oprávněnou pauzu na cca 10 let, ale pak když měli s něčím přijít, tak mi to přijde, že nakreslíš pár stránek s Alienem a že to asi bude stačit, příběh nějak poslepuješ, aby se neřeklo. Zase korporát, zase mariňáci ála maso do mlýnku, zase je něco víc na vetřelcem a snažíme se ho pochopit a on pořád zabíjí a žere. Chybí tam originalita, otázka možná je, jestli už jde něco vymslet dlašího a originálního. Za mě fakt zkus Prometheus Fire and Stone a Life and Death, pak ještě to Defiance, ale zbytek je prostě bída. Dead Orbit jako jednohubka potěší. Radši se mrkni na výroční kraťasy, co natočili k Alienovi. Na YT je všechno, cca 8 filmů s různou aliení tematikou.
Gmork Darth Raelchi se v tom velmi dobře vyzná
Vyzná se tu někdo v současných Aliens od Dark Horse? Která série stojí za přečtení? Pořídil jsem si řadu Defiance od Briana Wooda, tak něco podobného. Jde mi pouze o ty nové řady mimo toho co vyšlo v omnibusech BBartu. Je toho strašně moc, tak ať se vyvaruji slabším sériím.
Alfi: identické to není, protože u nás jako pátý díl vyjdou Sovy a Dark Knights Return tak bude přeskočen/vynechán.
Se obcas zapomina, ze ty komplety maj totalne jinou distribuci. Protoze je uplne jedno, ze tu Sovi tribunal vysel, rozhodne nebyl na novinovych stancich a v Tescu u pokladny.
Fimi: U DCKK je třeba zajímavé, že nejvyprodanější díly, případně ty úplně vyprodané z tohoto kompletu jsou právě ty, které už tu dřív vyšly, ať už byly v době vydání kompletu dostupné nebo ne. To že je to u nás známé z dřívějška dělá v českém komiksovém trhu hrozně moc, netuším proč, ale češi vždycky dávali nejvíce na takovou tu "šeptandu" / doporučení "známého", to platí obecně o veškerém zboží - Což je taky možná důvod, proč je u nás do teď tak populární Lobo, i když ve světě už nikdo neví, co to je a kde to žije :)
Ešte dodám, že v HU vyšiel v Legendárnom Batmanovi aj Batman Eternal (zatiaľ 4 knihy, zošity 1-52) ako extra čísla
Inak, ak vás zaujíma, čo bude v Batmanej kolekcii, pozrite si zoznam, čo vyšlo v Maďarsku. Do čísla 7 je to identické a rovnako aj Velky DC KV bol zhodny v HU a v SK. Takže pravdepodobný zoznam je tento: https://www.kilencedik.hu/a-legendas-batman-megjelenesi-lista/
Obalky: https://kepregenymarket.hu/dc-comics-a-legendas-batman
To je stejné sranda, lidi co to už mají od Bb artu nebo Crwe, si to nekoupí, leda kvůli sbírání kompletu či obrázku na hřbetu a lidé, co to nemají si raději koupí komplet protože je levnější a zase budou strádat bb art a Crew.....takže jako ultimate Spiderman a spol. se budou vydaní Batmani prodávat za stovku...