WHAT IF je takový docela kolísavý, co se kvalit epizod týče.. prvni epizoda tak 3/5, druhá 5/5 a dnešní tak 4/5. I když dnesni byla dost zajímavá v tom, že se dopředu fakt nevědělo, o čem o bude a zápletka dost překvapila. SPOILER! Hank jako Yellowjacket opravdu potěšil a překvapil.
Nedávno jsme tu řešili Studio Ghibli... koukám, že na Fnacu je ve slevách loňské album Dream Songs od jejich dvorního skladatele Joe Hisaishiho. Už je v košíku + nějaké jazzové kultovky jako Billie Holiday, Aretha Franklin, Gregory Porter, Dee Dee Bridgewater, Nina Simone apod. https://www.fnac.com/a14103101/Joe-Hisaishi-Dream-Songs-The-Essential-Joe-Hisaishi-CD-album
Z koncertů mám taky hodně rád Dave Matthews Band, hlavně ty starší jako Central park 2003 a Piedmont park 2007. Z metalu je těch živáků hodně, např. Gathering, Moonspell apod.
Opeth v Albert Hall jsou výborní, taky to patří mezi mé topky společně s Dream Theater Score, Nevermore taky super. Ještě bych doporučil Live in London od Testament
Fimi: Jop, Opeth jsou moji miláčkové už od Blackwater park, i jejich "vyměknutí" mi nevadí. Mám je pořád stejně rád. Mikael Akerfeldt je pan zpěvák. Ta edice s koncertem Garden of the Titans se nucleárům moc povedla. A za 5,- euro, no neber to.:)
Tak ještě jeden letní hudební balíček z FNACu, tentokrát od popu, world music, jazzu, hip-hopu, rocku až po klasickou hudbu. Jinak akce 4CD = 20euro tam končí 26 srpna.:) https://www.fnac.com/s509434/4-CD-20-Euro
Fimi: Znám, ale neposlouchám. Podívám se na to, cos poslal, dík ;) Mrknu i na tu Archspire, kterou jsi posílal dřív. Měl jsem teďka víkend bez netu, takže se musím prokousat spoustou věcí :)
Fimi: Musím se přiznat, že po těch dvaceti letech v metalu, stále více na sobě cítím unavenost žánrem, málokdy mě dnes už co překvapí, výjimky se samozřejmě najdou. Ale poslední dobou si stále častěji hledám nové pole hudební působnosti, a umělci jako sestry Bertholletovy, Cauvin Thibault, Helene Grimaud nebo Hilary Hahn mě stále více lanaří do hájemství klasické hudby. Hádám se u mě bude progresivní metal dělit o pozornost s klasikou. Zároveň mi to přijde naprosto přirozené, přejít od metalu ke klasice. Samozřejmě nad kovovým žánrem nelámu hůl a budu dál bedlivě sledovat, zda se zase neobjeví nějaký originální interpret. Ale v novém balíčku od Fnacu teď převažují desky z classic music.:)
Fimi: Já si teď dávám od metalu oraz a jedu frankofonní tvorbu a nějakou svižnější classic. Je léto, takže pohodička a leháro. Řev grinderův a lože umrlcovo si schovávám na chmurnější období.:) Jeden klip od Matildy o velkých peripetiích s jedním námořnickým tričkem.:)
S tričky mi z EMP přišla i nějaká hudba, takže teď sjíždím tyhle fošny, milovníkům Black Sabbath můžu doporučit americké doomers Spirit Adrift, které Century Media vydává pod licencí 20 Buck Spin. Náramně řízná a našlapaná muzika. https://imgup.cz/images/2021/06/28/Spirit_Adrift.jpg
Trese
Trese je adaptace stejnojmenného filipínského komiksu od autorské dvojice Budjette Tan a Kajo Baldisimo. Seriálovou adaptaci dělá Netflix.
Večerní Manilla je plná uliček, do kterých není radno vstoupit, neboť se v nich promenádují i bytosti z filipínské mytologie. Můžete zde narazit na vše možné, masožravé příšery, upíry se slabostí pro vnitřnosti, a obecně bytůstky, jejichž nabídky není radno brát v úvahu.
Na pořádek mezi světem lidí a Podsvětím dává po staletí pozor rodina Trese. Nyní je hlavou rodiny Alexandra, která spolu s dvojčaty Crispinem a Basiliem pomáhá policii a celkově na ten bordel dává pozor. Jenže staré dohody jsou porušovány čím dál častěji a na obzoru je něco velkého, co plánuje zatřást s pořádkem tak, jak ho známe.
Celkem má první sezóna Trese 6 dílů s uzavřeným příběhem. Pokud bude zájem tak Netflix zaplatí další. Připravte se na Rkovou záležitost s galony krve a vnitřnostmi a dojde i na zombie apokalypsu na policejní stanici.