V jednotlivých knihách jsou na konci vždycky doslovy/krátké studie o Howardovi a jeho díle, Conanovi apod. (+ doplněné o náčrty k dané knize). Ty v těch kolosálních knihách jsou?
Prave jsem docetl Conana z cimmerie. Občas jsem na Aukru objevil knížky Conana na prodej bez přebalu. Teď jsem se koukal, zda obaly knížek jsou obsaženy v kolosální knize a zdá se , že nejsou. Z toho plyne, že si knížky lidé kupují , aby měly přebaly, ale knihy nechtějí. :) Je to takovej drobnej ojeb (samozřejmě je to jinak v pořádku a nic neříkám, obdivuji to :)), co donutí sběratele koupit kolosalku i knížky. :) Přiznám se, že jsem taky nalomenej ... docela by mě zajímalo, zda je v knížkách i něco dalšího navíc, než je v kolosalce....
Tak teď jsem koukal na sbírku, abych si uložil seznam komiksu, co mám... (Kdybych náhodou dostal ban :D) a koukám, že přibyla "váha" - 570 kg :-000 . Ty voe ... Dobrá práce , kluci s tím navážením. Teď tak nějak zjišťují, že mám možná doma tunu papírů... :-O
deefha: Dá se to vyndat, musíš malíčkem.:)
seneke: Vy ubozí smrtelníci nemáte možnost číst v práci jako já, v tom bude ten problém. Z nedostatku četby jsem včera holce čmajzl Yoli romám Láska je na prd a v práci ho skoro celý přečetl (480 stran). Moje snad úplně první YA kniha a překvapivě se to dalo číst.:)
Gmork: dobrý tip i postřeh :) .. ta naše malá sůža ale přesně tyhle místa vyhledává a je to pro ni výzva - jako spára dole pode dveřmi. Ona i okolo knížek projde tisíckrát bez jediného náznaku zájmu. Pak ale objeví nutkavou potřebu se někam narvat (třeba do poličky) a výsledkem jsou vyházení knížky a kočka na novém spotu :D ... právě hledám inspiraci. Možní je cesta minimální mezery, nebo pak spodek za dvířky a vrch otevřený...
MazeCZ: Jestli si budeš dělat otevřenou knihovnu, udělej to jako já, přesně na rozměr, tak 0,5 cm nad knížky. Tam se ani kočičí packa nedostane.:) https://imgup.cz/images/2021/06/25/policka06.jpg
MazeCZ: Tak to mám kliku, přitom mladší strážkyně je obyčejná česká kočka ze zahrady a je to někdy pěkný poděs, ale komiksy nechávají na pokoji, resp. se jim věnují, ale jinak než u tebe.:) https://imgup.cz/images/2020/04/26/fairland.jpg
Gmork: Pokud hlídají, tak jsou zlatí. Máme dvě kočky a z toho birma je vysloveně ničitel všeho - už mi stihla ožužlat pár rožků, ale jinak jsou teď knížky za sklem. Chystám ale návrh na novou knihovnu po stěhování a jsem si říkal, jestli risknout otevřenou :)
Komiksové knihovny jsem si navrhl tak, aby mě nějaké to kilo navíc nemuselo zajímat, takhle podle oka nejtěžší komiksy v mé knihovně: The Massive od B. Wooda, Rovnodennosti od Cyrila Pedrosy, integrál steampunkového Hauteville House od Delcourtu nebo sebrané ročníky Lanfeust magazínu od Soleil, to už jsou pořádné bichle. Nejtěžší byl určitě Conan od CC, ale toho jsem dal pryč. https://imgup.cz/images/2020/08/05/policka01.jpg
Tak zatím docela v pohodě. Má nejzatíženější police má na sobě cca 100kg knih (mám tam pár EN a ty to tu nepočítá). Počítal jsem s nosností 140kg skutečného zatížení.
Crew ohlásili věci na 3Q
1.Batman Tři Jokeri (Geoff Jonhs), Black label
2. Legendy Marvelu - Deadpool, Klasické příběhy - první příběhy
3. Batman Svět (k Batman Day) povídky od autorů z celého světa (14 zemí včetně českého autora Michala Suchanka a Štěpána Kopřivy)
4. Marvelovsky román Avengers
5. Deadpool román
6.manga Němý hlas (Silent Voice)
7. Manga Spy family
8. Mdek Měsíční tvář od Boucqa (Rypák) a Joda
9. Poslední díl Mezi řádky
10. Wow curse of worgen
11. Paper girls (souborne po dvou dílech)
12. Povídky že světa Death note
13. Sweet tooth (Jeff Lemire) tři HC souborné knihy
Hawwwran: To záleží kolik toho necháš vyrobit, jako u všeho čím větší náklad, tím menší cena. Myslím, že u každého pouzdra byl zisk 80-90,- kč. Prostě to chtělo vyzkoušet, jestli tu má cenu něco podobného dělat a je to tak na hraně malého zisku. Jinak pan Vybíral zmodernizoval své stránky. Můžete do diskuze psát své tipy, ale pouze krátké a zajímavé série. Meteor, Trollové z Troy, Lanfeust nebo Durango opravdu ne. Třeba něco uniklo naší pozornosti. Pořád ještě vybíráme komiksy pro příští rok.
Fimi: jo, jsou na těsno, ale snad to bude jak říká SK.
Gmork: ja se nad cenou jako jini nerozciloval, ale asi to teda znamena, ze neplati ze "nejsou na výrobu nic drahého".
Hawwwran: Ohledně toho sběratelského pouzdra, prodalo se ho něco přes 150 kusů, čili ta výroba 250 pouzder pro Českou republiku je +- optimální. Víc toho nemá smysl dělat. A náklad 500 výtisků komiksu je už fakt na hraně, to už se musí promítnout na ceně. V tomhle nákladu vycházejí některé komiksy v Chorvatsku.
Fimi: Když jsem prvně dával komiksy do boxu, taky jsem si říkal, že pokud je tam dostanu, už tam asi budou takzvaně "nafurt" :-). První vysunutí knih pak vyžadovalo švih (ne o zem, jen ve vzduchu :-P), a teď už mi komiksy při naklonění obalu svou vahou samy vyjíždějí ven, takže v pohodě.
Jsem si vzpomnel, jak se tu resilo ze si spousta z vas nechce poridit obal na Sykese a Texaskeho Jacka s tim ze je drahy. To vypadá ze se neco zmenilo, protoze Gmork tu driv tvrdil neco jineho:
"Jde spíš o to nabídnout předplatitelům něco, co ti ostatní mít potom nemůžou, navíc tyhle pouzdra nejsou na výrobu nic drahého. Jinak se už kontaktoval vlastník práv a teď se čeká na odpověď. Počet předplatitelů spíše ovlivní celkový náklad. Může být klidně pouze 500 kusů."
Včera mi přišel Kolosální Conan, zabalen do dvou krabic, bublinek atd.. Tomu se nic stát nemohlo, ani kdyby si to přepravce na místo vyzvednutí dokopal :D Ale nechápu, kdo v nakladatelství Epocha vymyslel, že zabalit těžký komiks do bublinkové obálky je super a urychlí to práci :D Toho bych chtěl zaměstnat :D
Hawwwran: Mě je líto spíš těch autorů, kteří díky chybě nakladatele, svůj komiks nedostanou ke čtenářům v odpovídající kvalitě. U Providence mě ta chyba mrzela jen do té doby, dokud jsem neviděl jaké řešení chyby zvolili. U Kaplana je špatná jen komunikace a časový plán, za kterým si myslím je cyboyovo ego, který holt si vzal víc, než nakonec zvládnul. U Nanits zase snaha rychle odeslat zákazníkům, ale práce kvapná je holt taková jaká je. Každopádně nakladatelé se snad poučili ve všech případech a čtenáři to taky přežili, doufám :)