* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

U třetího dílu Conana (https://comicsdb.cz/comics/7691/conan-03-sloni-vez) je špatné ISBN (je tam stejné jako u prvního dílu). Správně má být 978-80-88152-80-4.
Pisu si to, ale nevidim, proc by to nechodilo a nedari se mi to zrepredukovat, mozna jsme zas na nejakym shit listu a google/seznam to zahazujou jeste pred spam folderem, ale ze systemu to zda se odchazi.
Také to nemám ve spamu. I mám nastaven správný mail.
Ja se hrabal a normalne to chodi, tak nevim.
Zack: Nemám. Jako já to bez této funkce přežiju, comicsdb navštěvuji denně, tak se nemusíš případně jen kvůli mně hrabat v systému.
Nalosledy jsem to ve spamu neměl a od té doby nic nepřišlo. Tak to zkusim si něco poslat.
A nemate to ve spamu? (Edit: sem si ted neco poslal zkusmo a jo, je to normalne ve spamu... takze funguje, jen je proste email jako technologie v posledni fazi umirani :)
Chtěl bych nahlásit, že mi nefunguje posílání avíza o nové zprávě na ComicsDB na email. Jsem jediný?
SomeOne: přesně tak, díky, hned to upravím :) ... pokud máš tu možnost, tak mi pošli na mail sken/fotku tiráže, ať doplním ještě redakci a lettering díky
Mám otázku k novému Vaderovi. Ty tři tečky u 18. sešitu a 2. annualu v seznamu příběhů chcete nahradit názvy příběhů? Pokud ano, tak jejich názvy jsou "Nebezpečné území" a "Technologická hrozba". A příběhy jsou ve svazku poskládány v tomto pořadí: Moře v plamenech, Technologická hrozba, Nebezpečné území, Pevnost Vader.
Co się dzieje do diabła? Czy Czech nie chce Lecha? Ale tak, sekcja komiksów obcojęzycznych jest w porządku, prawda? ))) ... jeden bezvýznamný hlas pro vlákno/kategorii cizojazyčný komiks.
Ne, na tyhle prehlidky absolutni nesoudnosti systemove nijak upozornovat nebudu. Az budou podobne vznikat i diskuze, ktery budou vecny, zajimavy a k veci, tak mi to pripomente, treba zmenim nazor.

Darker: jsou v planu aviza u veci, ktere si oznacis/jsi u nich neco napsal.
deefha: Já vím, spíš jsem myslel poslední komentáře u věcí, u kterých jsem třeba taky komentoval.
Jo, byla by fajn nějaká sekce "kde, to žije", aby si člověk všiml. Nebo poslední komentáře, nebo něco takového ;)
Ideálně hned na úvodní stránce.
Mkw myslím že favoritem by byla diskuze k MS. Marvel nebo Hněv Black Panthera nebo jak se to jmenovalo
Co pridat do prehledu komiksu pocet komentaru z diskuze? Vcera jsem si vsiml, ze ma Pristav >4k navstev a az pak objevil vyhrocenou diskuzi. Pak by sly komiksy seradit dle poctu diskuznich prispevku a vyvodit z toho "kontroverzni" kousky :) Co tam jeste vyskoci mimo Providence?
Vim o nich, sleduju je. Pokud vznikne registrace, ale uzivatel se neprihlasi ani jednou, tak se po par dnech zas automaticky smaze. A bez lidsky asistence se neprihlasi, protoze bot sam od sebe neumi najit heslo. Cas od casu mu nekdo pomuze, tak musim zmenit registracni mail, trochu zkomplikovat to hledani hesla a trochu procistit databazi, ale dokud to je par hodin jednou za dva za tri roky, tak tomu rikam "win". Az to bude nezvladatelny, tak registraci zavru uplne a uzivatelske ucty budou jen na pozvanku.
Nevím, jestli to sem patří a jestli to je vůbec problém hodný upozornění, ale registrují se tu boti. Když dám v přehledu uživatelů řazení podle ID, vyjede kupa divných nicků, včetně adres. Tak aby se tu brzy nezačaly objevovat inzeráty na Viagru.
Pridal jsem vkladni yt videa.

Trudos: super, dik.

Deefha: bylo. Jen tam nemame vubec zadny zdroj, museli byste to dat dohromady cely. Narozdil od vahy, kterou mame u spousty comicsu primo z crewniho eshopu a bude potreba doplnit 'jen' historii.
Zack: Teda ne že bych chtěl zpochybňovat něčí míry, jen uvedu věci na pravou míru - "Kolosální Conan" má 8 cm, "Kolosální Conan z Cimerie" 6 cm. V odkazech opraveno.
Můj Conan z cimerie má 6cm. Ale manželka se koukala hodně podezřele když jsem jí řekl že skocíma pro metr abych si přeměřil Conana.
Můžete mi někdo přeměřit svýho Conana?
:-D /// :D vy uchylaci.... Taky mě to IHNED napadlo 0:)
Věřte nebo ne, ale my jsme tohle kdysi řešili na škole. Fyzikář nám dával za podobné patvary, jak on nazýval vše, co bylo pro něj z pohledu fyzikáře nepřípustné, rovnou kouli. Pak se váha objevila v češtině, tak jsme na to upozornili češtinářku, že to je blbě a má od kolegy za pět. Tak se tomu smála a vysvětlila, že ve fyzice je přípustná jen hmotnost, protože váha není veličina, ale v češtině se to běžně používá a ukázala nám to ve Slovníku spisovné češtiny, kde to bylo užité ve smyslu hmotnosti, ale bylo tam dodáno, že to je neodborné. Právě na té neodbornosti nám vysvětlila rozdíl, proč to ve fyzice nelze používat, kdežto v češtině v mnoha kontextech ano. Nicméně se sama přikláněla k hmotnosti, ale ta váha byla použita v nějakém textu, proto jsme se k tomu vůbec dostali.

Když už padla tloušťka... jsem zvědav, kdo přijde s tím, že by více slušelo šířka ;-) (A kdo pak vysvětlí, že šířka je chybně a tloušťka správně.)

Můžete mi někdo přeměřit svýho Conana?
:-D
Jestli ti vylez jen jeden, tak to mas nejaky rozbity :) Ale dik, uz to vidim, v poznamkach. To bude asi spíš cm. Můžete mi někdo přeměřit svýho Conana?
Ano, tenhle link. Je to tam v textu, dole.
Zack: Když willis zmiňoval Kolosálního Conana, tak jsem si zkusil naivně tady do vyhledávače zadat "Kolosální Conan". Tak tady je link: https://comicsdb.cz/comics/5746/kolosalni-conan
A my nekde uvadime tloustku? Link?
Když jsme u toho, tak u Kolosálního Conana je uvedené,: tloušťka 8 mm.....
To klidne muzes, jen jsem si myslel, ze nejaky personifikovany seznam rovnou s kolonkama na vyplneni bude snadnejsi, ale pripravu si klidne udelej :) Za sebe to vidim tak do konce dubna.
deefha: pocitam s tebou, chystam k tomu jeste nejaky rozhrani, kde bude seznam comicsu kde chybi vaha a zaroven ji ma user ve sbirce.
Nejaky to cteni pro Draco a dalsi odborniky na cesky jazyk:
https://ssjc.ujc.cas.cz/search.php?hledej=Hledat&heslo=v%C3%A1ha&sti=EMPTY&where=hesla&hsubstr=no
váha, -y ž. (7. j. váhou, vahou, mn. 2. vah, 3. váhám, vahám, 6. váhách, vahách, 7. váhami, vahami; ve význ. přístroj na vážení mimo ust. spoj. jen váhou, váhám,...) 1. vlastnost tělesa působená zemskou přitažlivostí; to, kolik někdo, něco váží: tělesná v.; v. zboží; přibývat, ubývat na váze; opírat se, padnout, sednout si celou vahou; vážit dobrou, špatnou váhu; odb. čistá, hrubá v.; živá, mrtvá v.; sypná v.; ložná v. vozu; fyz. měrná, specifická v.; chem. molekulová, molekulární v.; atomová v.; ekon. oběžná v. mincí; sport. váhová kategorie: v. těžká, polotěžká, velterová, střední, bantamová, lehká, pérová, muší, papírová 2. zprav. v někt. ust. spoj. závažnost, význam, důležitost: přikládat něčemu (velkou, největší) váhu; klást na něco (velkou, největší, hlavní) váhu; působit vahou svých slov, znalostí; zjednat si váhu; dodat někomu, něčemu váhy důrazu; ♦ brát něco na lehkou váhu nepřičítat něčemu náležitý význam, posuzovat něco bezstarostně †3. povaha, přirozenost 1: bělouš podle vlastní váhy si vyšlapoval (Klicp.); co by se stalo, mělo zůstati ve své váze (Pal.) platnosti; ♦ nech štěstí jít svou vahou (přísloví, Čel.) 4. stará váhová jednotka (např. 15, 4 kg) pro vážení rud a železa: sto tisíc hřiven pražské váhy (Jir.); zpracovat dvě váhy železa denně (Ner.) 5. též pomn. váhy, vah přístroj na vážení: vážit na váhách; jazýček vah; osobní váha; decimální váha decimálka; ♦ to nepadá na váhu nemá význam, není důležité; být jazýčkem na vahách malým sice, ale rozhodujícím činitelem, na němž záleží, k čemu se přikloní; vážit někomu na jiné váze vzhledem k druhým nespravedlivě někoho soudit, posuzovat; být na vahách, co učinit rozmýšlet se, rozpakovat se, nemoci se rozhodnout; vše bylo na vahách nejisté; fyz., tech. ruční, automatické váhy; nerovnoramenné, rovnoramenné váhy; pákové, běhounové váhy; chem. analytické váhy 6. konstrukce, zařízení n. jejich část v podobě dvouramenné páky k srovnání váhy dvou hmot; jiné zařízení k vyvažování n. připomínající váhu: váhy vozu potažní nářadí skládající se z važiště a rozporek, připojované k vozu; v. studně zařízení k čerpání vody ze studně; řidč. zast. vodní v. (Čap.-Ch.) vodováha, libela I 2 (fyz.); v. u hodin (Kosm.) závaží 7. těl. rovnovážný cvik, při kt. je trup a zprav. jedna noha ve vodorovné poloze 8. hvězd. Váhy jm. sedmého souhvězdí zvířetníku
Za mě také stačí malé m. Nebo hmotnost. Váha není hmotnost. Buď je to zařízení na měření hmotnosti, nebo je to znamení zvěrokruhu. Musím říct, že od zavedení té kolonky mě to prudilo, ale nechtěla jsem začínat flame wars.
Tak pokud co nejkratší, tak tam napiš jen malé m.
Hmotnost, dekuji. Vaha je zarizeni na mereni hmotnosti.
Jak k vaze nemam zadnou citovou vazbu, proste se to tak bezne pouziva a vzdycky se snazim pouzivat spis kratsi vyrazy. Pokud se vas tu sejde vic, co je vaha ruci, klidne to muze byt hmotnost.
Zack: No jo, hovorově to je to samé. Já osobně to moc nemám rád, ale samozřejmě je na tobě, jak se tady všechno jmenuje.
SomeOne: Jak neco jinyho? Vaha je proste hovorova hmotnost, ne?
Mám dotaz, jestli by se u komiksů mohla kategorie "Váha" přejmenovat na "Hmotnost", protože váha a hmotnost je něco jiného.
Seneke. Plně s Tebou souhlasím a jsem za ComicsDb vděčný, pro mě to je prakticky jediný zdroj informací. S osvětou máš taky pravdu, zde by mohli přidat i něco nakladatelé. Můj návrh je samozřejmě běh na dlouhou trať. Jen jsem trochu přemýšlel, jak sbírky zpřístupnit . Znovu děkuji nadšencům , kteří udržují databázi při životě a věřím, že naše komiksová komunita se bude rozvíjet . Komiks si to zaslouží.
Toe: Díky za návrh, podívám se.
Skote, řeknu Ti to upřímně. Co se týče komiksové osvěty, tak Česko je sto let za rybama. Celkově je zázrak, že tu vůbec nějaká databáze je (ta slovenská už dávno zařvala). Trvalo roky, než Prokůpek a spol. dali dohromady nějakou pořádnou historiografii českého komiksu a bylo to teprve rok zpátky, co jsme tady u nás měli velký con v západním stylu.

Sečteno, potrženo. Pořád jsme ještě na začátku, ale je to rozhodně lepší, než před lety.
Komiksová národní knihovna to by se mi líbilo. Spíš mi jde o prostor, kde by byly k nahlédnutí vydané komiksy a samozřejmě ideálně i možnost diskuse a osvěty. Do sbírky by se mohly komiksy věnovat či trvale zapůjčit, tak jako v galerii. Jediným řešením by asi byla nějaká kulturní neziskovka plus dary nakladatelství a příznivců. Spíše jde o prostor a organizaci. Velké město. A peněz od státu bych se neštítil, když můžou platit golfová hřiště a lázně, taky by jednou mohli dát na správnou věc. I když ti co tam jsou a asi i ti co tam budou po nich pravděpodobně komiksy nečtou a ani nikdy nečetli. Je to prostě jen myšlenka či návrh a taky běh na dlouhou trať.
SomeOne: Netřeba, použij plugin Dark Reader, je snad pro všechny prohlížeče - používám skoro všude. Ultra lehké použití a můžeš si přizpůsobit (nemám rád hodně tmavý mód, takže mám lehce světlejší do hněda aby ladilo s mým odstínem nábytku - používám na TV). Lehce si nastavíš, na kterých stránkách se spustí a na rozdíl od jiných modifikátorů tento upravuje odstíny opravdu povedeně, alespoň mně vizuálně sedí ;)
https://darkreader.org