* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Není v plánu udělat dark mode verzi databáze?
Nic z toho, co bezne vyslo v posledni dobe v tom katalogu nebude. A tech comicsu, ktery se pohybuji v desitkach tisic zas tolik neni. Kdyz jich bude 500, bude jich tam 500. Nema to byt seznam vseho, co o sobe tvrdi, ze je to limitka nebo sberatelska verze. Vetsina toho ma mensi sberatelskou hodnotu nez moje pouzite spodni pradl, bez ohledu za kolik to nejaky idiot prodava a jiny idiot koupi na Aukru. Proto je nezbytne nutny, aby ten katalog editorsky vedl nejaky odbornik, sberatel, soudni znalec, antikvarista. A proc to nejde jen vytezit robotem z Aukra. A nez to delat blbe, tak to nebudu delat vubec. Ale samozrejme, pokud se do toho nekdo pusti po svem, budu mu drzet palce.
Takový katalog by nebyla špatná věc. Aby v tom ale nebyl zmatek, mohly by se udělat rovnou dva po 50 kusech. Na v Čechách vydané podle let (1990-2020) a na české autory. Jinak se tam budou prát běžně vydávané z poslední doby, s prvními výtisky z roku nula a autorskými vydáními o pár kusech... Když nic jiného, Kinak bude mít svých 100...
Ohledně ceny, nemohla by se hlídat maximální a datum?
Kinak: Někde se začít musí. Nejdřív hodí 50 kousků a pak postupně přidá další.
Fajn nápad, jen mi přijde 50 kousku málo, to ti pomalu zabere samotny Saudek... určitě alespoň 100. Libilo by se mi nějaké vážené hodnocení napr. násobek ceny, počet vytisku, výskyt v aukci atd. ;)
ClimbVibe: Slo. Jeste nevim, kam to dam (asi do statistik) a kdy, ale ideove to neni spatny napad, davam na seznam. Takhle, pokud to chces jen tak jednorazove vyjet, tak mi posli mail, ti to vytahnu, neni problem.

Milo: tohle dlouhodobe v planu je. Libil by se mi aktualizovany katalog hodnotnych sberatelskych kousku (50-100 max). Ted myslim fakt sberatelsky kousky jako je treba ten prvni Aargh. Bohuzel nas odbornik Azteck sel do duchodu (na CDB), tak to spadlo pod stul. Ted to tema v redakci oprasil Fry, neco v tom chcem podniknout, ale urcite to neni ve fazi, kdy by vysledky byly v dohledu. Ale nejaky katalog pro sberatele by se mi libil.
Já jsem si udelal program který mi hlídá kousky které sháním a třeba Incal a Borgii v pevné vazbě jsem za 2 roky neviděl asi ani jednou a Blacksada asi 3x. Takže u některých je těžké hádat cenu.
Hawwwran: Mě by stačilo jen na bázi údajů tady (chce/shání).
Jakékoliv jiné ukazatele mimo cdb by vyžadovaly hodně práce.
Myslim že něco jako průměr posledních dvou / třech posledních vydražených kusů, pokud už to není ke koupi u prodejců je zajímavá informace. Ale taky dost složitá zjistit programaticky. Může se dražit i poškozená, třeba. Takže se to těžko vyřeší nějak snadno. Pokud má někdo zájem, může už teď psát do diskuze něco jako: "Vydraženo 02.04.2021 za 1125,- odkaz zde".
Milo to je blbost, podle mě třeba nemá cenu kupovat Návrat Temného rytíře, Harley, většina mangy u nás nebo A vychází hvězdy... Nebo má? Kdo o tom rozhoduje, znalci? Podle čeho se mají rozhodovat?
Klájmvájb - k tomu bych se přidal, ať někdo ze znalců monitoruje aktuální ceny na Aukru, případně jinde a neustále aktualizuje , ať jsme všichni v obraze, co kolik stojí a zda má smysl.to kupovat. Případně by i mohl dodat, že třeba daný komiks stále mají u vybírala za původní cenu, apod. Kdo se toho ujme? :D
V rámci diskuze ze Sběratelského klubu - nešlo by vyjet jaké komiksy patří ke sběratelsky nejhodnotnějším? Podle ukazatele, kdo komiks chce a shání. Díky za odpověď.
DEmnoG: Nepocitam. V planech je ignorelist pro souhrnne Komentare (jen tu sekci), nic dalsiho neni v planech nejen na letosek.
to Zack: Funkcionalita. Rád bych si občas uživatele zablokoval, ideálně dokonce tak, že nejen že neuvidím jejich komentáře u komiksů, ale přestanou pro mne existovat a počítat se jejich hodnocení. Máš v plánu se tím v tomto roce zabývat nebo jde prostě o to, že návštěvnost a komunita je tak nízká, že to nemá na CDB řešit:)?
Nezbi: však to je ocenění, kolik s tím bylo práce, jinak by to hvězdu nedostalo žádnou :) ne vážně, je úplně v pohodě subjektivně hodnotit jakékoli díly a využívat k tomu plně hodnotící škálu.
Jednu hvězdu si určitě 1984 nezaslouží, to je prasárna...i kdyby dotyčnému ten komiks třeba nesedl, tak je třeba docenit kolik s tím muselo být práce...ale 100 lidí - 100 chutí že jo...

Abychom to nezamluvili... chcete spis Bubllary nebo Superheura?
Sv1hl1k : a když vám to bude ukradený , tak ho dáte pro jistotu taky
co dát jeden znak který bude neurčitý problém se vyřeší když se vám nějaký příspěvek bude líbit dáte mu ten znak a když se vám nebude líbit tak mu taky dáte ten znak
nebude nějaká daň z nakupování kreditů?
Tady u nás jsme se shodli , že žádný palečky nechceme .
Zack: Beru. Zaveď systém a kredity ti seženu.
RadimNemec: Budou akorát smajlíci. Ale místo těch klasických nafotí Zack selfíčka a ty použije. :D
Bude možno za kredity nakupovat jednorožce?
A teď vážně - doufám, že palce/ šipky / sluníčka a mráčky / ... nikdy nebudou.
Mecenase bych pak zrusil a prevedl jim puvodni dar na kredity.

Pokud nekdo posbira vsechny credity, predam mu ComicsDB i s klicema k firemni oktavce.
zack: odměna za donátorství v podobě kreditů, který by šlo měnit za nadstandardnější služby, se mi jeví jako cesta správným směrem.

to by mohla být ve finále celkem legrace...
Zack: Tak pro adminy to má potenciál úplně nedozírný :D
Zack: Co dostanu, když získám všechny kredity? :D
Ale premyslel sem, ze bych zavedl, ze byste mohli davat prispevkum odmenu za prinosnost. Tu odmenu byste si ale museli nejdriv nakoupit. 1 credit za 100 czk. A kreditu by byl jen omezeny pocet, nebudu nenazranej, rekneme 100 000. Cim vic creditu, tim vetsi borec. Za credity by se pak dalo nakupovat sluzbicky od adminu. Sere vas neci prispevek? Ok, 10 creditu, prispevek je pryc. Chcete, aby po vas pokazde admini precetli vas prispevek o opravili me/mne? Ok, 50 creditu, neni problem. Mi nerikejte, ze to nema potencial.
Podle me tyhle systemy funguji relativne dobre s dostatecne velkou komunitou, kde se lidi prakticky neznaj a tem palcum neprikladaj osobni rozmer. V mikrokulture jako je CDB by to bylo neustale drama.
Onkel 1928: Mně se hodně líbí ten ukazatel, kolik hvězd dalo kolik uživatelů, což bylo přidáno poměrně nedávno.

SlouzimStarymPsum: Všichni jsme teď zavření doma, takže na řešení blbostí máme hromadu času :-) Ono je zábavnější dlouze diskutovat o zavedení palců u komentářů než poslouchat, co za blbosti si pořád pan premiér a spol. vymýšlejí.
Ty šipky nebo palce dolů budou někteří až příšli řešit a další toho budou využívat k tomu, aby druhé vytáčeli. Já vás varoval! ;-)
SomeOne, Charvos: no jasně, to máte pravdu, je to blbost, ať si každý píše, co chce :-). Šlo mi spíš o ten kontrast a úroveň, ať to tu není zatrollované jak na nějakých novinkách.cz. Ostatně, kdo chce, tak se podívá i na hodnocení jednotlivců a uvidí sám ...
Ja bych hlasoval za prostou sipku nahoru a sipku dolu
K těm palcům za komentáře by se ještě hodila možnost hodnocení v procentech... A vedle comicdb.cz udělat další databázi. Databázi komentářů.

Regressiv jenom v poměrně běžné stupnici líbí/někde mezi/nelíbí vynechal ten prostřední stupeň. V životě to stejně takhle skoro vždy funguje. Buď jo, nebo ne, nic mezi tím.

charvos: To jo, ale pak by měl Onkel aspoň víc informací k dumání nad velikostí Regressivova penisu.
@Onkel 1928: to ti tam pak napise neco jako "sracka",... a bude to mit porad stejnou uroven ;) aspon to bych napsal ja u komiksu kterym sem dal 1 hvezdu :)
Onkel 1928: Je vidět, že regressiv hodnotí většinu věcí 1 nebo 5 hvězdičkami, takže jeho hodnocení asi nelze brát úplně vážně.
Jestli přidáte ty smajlíky, určitě musí být provedené minimálně v deseti různých odstínech kůže, aby to nebyla nějaká diskriminace...
A bude prosím pěkně i blicí smejlík :)
Nestálo by za to podmínit hodnocení knihy 1 hvězdou nějakým komentářem? Určitě by to zvedlo úroveň celé databáze. Já sám si takřka vždy pročítám recenze před tím, než něco koupím. Viz 1984:Grafický román. Malý slovenský troll Regressiv hodnotí 1 hvězdou oproti 8 lidem s 5 hvězdami (k 30. 3. 21). Je pravděpodobné, že knihu vůbec nečetl a chce se jen zviditelnit. Zřejmě jeho penis měří max 1 cm, neboť vůbec nemá koule odpovědět na přímý dotaz, proč knihu hodnotí jako "výjimečně špatnou". Kdyby přidal komentář, proč to tak hodnotí, tak ok, ale takhle je to jen zlomyslný plivanec, který nemá s názorem nic společného.
Uživatelé ComicsDB se těší na palečky (já jsem tam samozřejmě taky):

A to nemuzete sve pocity vyjadrovat jako normalni slusny clovek gifem?
Zacku, Radimovi pls udělej teda toho jednorožce, ale já bych také palečky uvítal :)