Pri písaní predchádzajúceho komentáru som asi narazil na chybičku. Keď na iPhone vložím do komentu smajlíka emoji, všetko od tohto smajlíka sa nezobrazí
Walome: Ja vim, ze to byla spis recnicka otazka, ale pripominka je to validni. Nejak to nikdy nebyla priorita, ani me to osobne netrapilo, tim padem to je hluboko v seznamu. Jednou to bude, ale kdy, to ti ted nereknu.
Zooomy určitě i publicistika. Ty první tam nebyly hlavně z toho důvodu, že jsme to sem kdysi přidali spíš jako specialitku, kdy tady ještě žádné publicistiky nebyly a nebyl ani ten žánr. Ty další už byly přidány později a zpětně se zapomnělo doplnit, takže dík za info ;)
Narazil jsem na něco, co mi hodně chybí. Když si teď otevřu detaily konkrétního autora, tak mi v přehledu chybí informace o tom co napsal a co nakreslil. Je to jenom u obálek a tam je to nepřehledné a nedá se to podle toho filtrovat/třídit.
Ony to jsou spis monografie, tak jsem na to zalozil novy "zanr" a prehazel to tam (a nechal u vsech publicistiku, protoze co jsem tak chytil na webu, jsou tam i nejaky rozhovory).
Ad1: no já si třeba rozklikl knihu Před komiksem a jak je žánr publicistika, tak jsem na něj klikl a projížděl si co tam všechno je a narazím na ZOOOM, ale jen 3. a 4. knihu
k adminům: když kliknu v nějaké knize na tag publicistika, tak mi tam např. nevyjedou ZOOOM 1 a 2, přitom 3 a 4 tam ukázané jsou. Šlo by s tím něco udělat? Děkuji
Zack: jj, je to uzavřené, je tam napsáno konec, a to stejné vyšlo loni v lednu ve sbírce L. Říhy. Nevím, proč to tam pan Vybíral dal zrovna takhle. V bonusech se mluví o dobrodružné tematice a vyjadřují se i k tomuto příběhu, který tam reprodukovali celý. Zkrátka tam je, a říkal jsem si, že by nebylo na škodu to uvést, sbírka aspoň vypadá, že je tam dost příběhů. Díky
K adminům: šlo by dopsat komiks, který je v této sbírce: https://comicsdb.cz/comics/8318/vypravy-do-ztracenych-svetu/komentare? V bonusech je 4-stránkový komiks Tajné město, str. 135-138 (scénář: J. Chalupka, kresba: Ladislav Říha, vyšlo ve sbírce Pokračování příště ...a jiné příběhy! v lednu 2020) a je to uzavřená věc. Šlo by to nějak doplnit do anotace, jestli to vůbec má nějaký význam, když to není "hlavní" příběh sbírky?
ještě k těm hvězdičkám - myslím, že v když jsem měl přehled s obálkami a najel na komiks, tak mi to ukazovalo průměr hodnocení, teď mi to ukazuje za hvězdičkou jen pomlčku a to i v případě, kdy je u komiksu i více jak 10 hodnocení
Zack: Sorry za mnoho povyku pro nic, chyba je u mě (neupdatovaný FF). V aktuální verzi FF to funguje tak, jak píšeš, v dalších prohlížečích taky.
kinak: Celkové hodnocení se, jestli mě paměť neklame, ukazovalo i ve starší verzi až po určitém počtu hodnocení. Čím víc hodnocení, tím víc vypovídající je, u malého počtu to, především v celkovém přehledu, může být zkreslené, tak je asi nějaký minimální počet hodnocení, od kterého se to počítá. Vidím to na počet osmi hodnocení, protože Flash 7 jich má sedm a celkově to ukazuje nulu a NHM - Neuvěřitelná Gwenpool jich má osm a už tam ten průměr je.
Možná ještě info k té nule - je tam porad ikdyz moje hodnocení bylo už pate. Chápu ze se třeba aktualizuje až přes noc, ale čekal bych to informativní číslo, ze bude alespoň 4. Dnes jsem u Ateliéru špičatých klobouku 2 dával jen já...
kinak: Normálně, jde to i na mobilu. Najedeěš na komiks, vybereš druhou záložku a tam rozbalíš menu s hodnocením a vybereš si. Co máš za prohlížeč na mobilu?
SlouzimStarymPsum: Mne se to (v Chromu) chova podle tveho ocekavani, Prehled vlaken je otevreny dokud nekliknu nekam vedle, muzu otevrit kolik vlaken chci. Pokud se to tak v jinem prohlizeci nechova, tak s tim bohuzel nic neudelam. Cislo jako alt na hvezdy dat muzu, napsal jsem si to.
S313: Ne, v Comicsech se vyhledavaj zas jen comicsy. "Vyhledavat ve vyberu" zas prijde matouci mne, protoze nic takovyho to nedela. Ale muze to byt rozepsany konkretne, Vyhledavani v comicsech, Vyhledavani v seriich apod. Lupa je tam kvuli tomu, ze nic vetsiho se tam nevejde az tam bude vsechno, co tam ma byt.
Zack: Právě ono není vůbec zjevný, že to pole je pro vyhledávání v sérii a ani to není předpokládatelný, když to pole je na stejném místě jako tady: https://comicsdb.cz/comicsy/ kde je pole určený pro vyhledávání na celé databázi. Nejvíc na tom je ale matoucí právě to, že vyhledávání v sérii slouží lupa s prázdným polem, kdežto pro nové vyhledávání se musíš prokliknout...
Osobně myslím, že to má jednoduchý řešení - pokud se jedná o vyhledávání ve sbírce/sérii, ať je do pole vepsané "Vyhledat ve výběru". Tím to nebude nijak mást. A osobně bych se přimlouval, aby v horní liště bylo vedle lupy i textové pole pro zadání (že by se vynechal proklik do vyhledávácí stránky, jako v minulé verzi.
trudoš: Jop, přesně takhle jsem to myslel, díky :)
Ohledně toho vyhledávání u autora, v sérii apod. jsem se taky napoprvé "napálil", ale takhle mi to přijde dobré, to vyhledávání v sériích, u překladatelů atd. je to využitelné a pro návrat na to celkové vyhledávání stačí jediný klik.
U hodnocení se mi ty hvězdičky líbí, jsem příznivcem +- desetistupňové škály než procent, bodů apod., přimlouvám se za ponechání. Nešlo by poptávku po bodech řešit podobně jako u ikony oka - ukazatele online? Že by se najelo na hvězdičky a objevil by se údaj o bodech.
Bylo by možné, aby Přehled vláken zůstal rozbalený, když si přes "scroll wheel" otevřu vlákna s novými komentáři do nových panelů? Teď přehled rozbalím, kliknu prostředním tlačítkem na Pindárnu, ta se vedle otevře a přehled se zavře. U starší verze databáze jsem si takhle otevřel všechna vlákna přes jedno rozbalení.
trudos a S131:
1] Ale nikdy nemas dve vyhledavaci pole, co hledaj nekde jinde, ne? Je snad zjevny, ze kdyz vyhledavam ve Sbirce, ze chci vyhledavat ve Sbirce, ne v celem webu. Jako pokud nekdo skoci do celkoveho vyhledavani treba do Serie, a pak chce vyhledavat dal, tak mu je snadnou pomoci otvirat si vysledky do noveho okna nebo se vratit zpet. Kdyby bylo vsude jednotny vyhledavani, tak je to sice pro me diametralne snadnejsi uloha, ale uplne prijdeme o moznost takhle focusovanyho vyhledavani, ze si v konkretni Serii vyhledavam v comicsech.
2] Aaaa, diky za preklad, tomu rozumim. To byvalo, sberatele to nechteli, ukazalo se ze casto to takhle nefunguje. Nicmene to byla doba bez variant. Ale tuhle konkrétní věc bych do nastavení dát mohl. Píšu si to.
1) Otevřu si Čtyřlístek, kliknu na sérii a vyjede mi celá série - když v tento okamžik použiješ spodní lupu (vedle Vždy Chci), vyhledává se pouze v zobrazené sérii. Chceš-li vyhledávat v celé databázi, musíš použít lupu v základní nabídce (vedle Sbírky). Podobně to funguje, když klikneš na Sbírku - od toho okamžiku ti spodní lupa začne vyhledávat pouze v tvé sbírce.
3) Myslím, že je tím myšleno, že když si zaškrtnu Chci/Sháním a pak danou věc označím jako Mám (v okamžiku kdy ji seženu), tak by se mohla automaticky ze Chci/Sháním odstranit, aby to člověk nemusel dělat ručně.
MaF a další, co chtěli vidět ukázky rovnou: Vytáhl jsem ukázky zas ven podobně jako tomu bylo v minulé verzi a přidal i poznámku o dalších, co nejsou vidět.
S313:
1] Na CDB zadny hledani ve vysledcich neni, tak uplne nevim, jaky presne okno myslis. Na ktery strance presne vidis dve pole na vyhledavani? Je mozny, ze jsou, ale v tom pripade delaji to same.
2] Na Home je vpravo jen rychly prehled. Na https://comicsdb.cz/kalendar je rozbaleny kalendar na celou siri webu. Snazit se udelat lepsi kalendar, nez nabizi Google mi prijde zbytecny a uprimne nemam ty ambice.
3] Oznacit Chci soucasne s Mam mi nedava smysl. Mozna Chci a Shanim, to si dokazu predstavit, proc by to nekdo chtel. Nicmene ne, vazat to do skupin neplanuju, muselo by k tomu byt dalsi nastaveni ve kterych by se ty skupiny definovaly a ten benefit citim fakt marginalni, to kliknuti navic hned vedle mi neprijde jako takova prace. Ale mozna jsem zas jen nepochopil, co myslis.
4] Tomu rozumim, tohle tu resime ponekolikaty, ja tam teda ten rozdil necitim, tu obsesi presnym prumerem z naprosto nenormalizovane skaly hodnoceni nesdilim, ale vnimam, ze to je nejcastejsi namitka k nove verzi a vedu to v patrnosti. Nic neslibuju, ale slysim vas :)
5] Jasne, je to v planu, jen sem se jeste nerozhod, jestli to udelat pres cely web jednim nastavenim nebo si dat tu praci a udelat to nastavitelny separatne pro kazdou sekci. To druhy bude chvili trvat, ale to prvni mi zas prijde takovy "lazy". Ale tohle bude spis driv nez pozdeji.
Díky za novou verzi CDB, je skvělá a mnohem přehlednější, než ta předchozí (ta ale taky nebyla špatná!)
Jen vypíchnu pár drobností, které mě při užívání úplně... no mi úplně neladí.
1) Vyhledávání. A teď nemyslím to, že nejsou výsledky pro vyhledávání pod 3 znaky. Myslím situaci, kdy něco vyhledám, vyjedou mi výsledky a já chci vyhledat něco nového. Automaticky kliknu do pole s vyhledáváním, jenže ouha, to správné vyhledávání je až nahoře... tohle vyhledávání je pro hledání ve výsledcích. Chápu, že tahle fíčura se poslední dobou objevuje na víc databázích, ale upřímně, je matoucí a ještě jsem nezažil případ, kdy by byla užitečná...
2) Google kalendář s novinkami - už v minulé verzi neměl moc prostoru a v nové prostoru moc nepřibylo. Přitom třeba když chci podrobnosti, tak se po rozkliknutí dostane okno mimo obrazovku a já se musím do kalendáře proklikat. Nešel by naprogramovat nějaký nástroj, který by parsoval data z kalendáře na hlavní stranu do samostatné oblasti?
3) Příznaky Mám/Chci/Sháním apod. - jen taková drobnost - nešlo by při označení "Mám" zároveň odznačit "Chci"? Na Databázi knih jsem si na to docela rychle zvykl...
4) Hodnocení - Jestli tomu rozumím dobře, odteď je celkové průměrné hodnocení komiksu po půlhvězdách? Nešlo by pod hvězdy doplnit přesnější číslo, jaké bylo v minulé verzi? Přeci jen 4 hvězdy můžou být cokoliv od 3,75 do 4,25 a to je už rozdíl mezi průměrným a dobrým komiksem...
5) Obálky - Mně osobně by víc vyhovovalo, kdyby se série a vyhledané komiksy defaultně zobrazovaly jako seznamy, ale chápu, že současné nastavení má význam pro vizuálnější lidi :) každopádně, nešlo by do nastavení profilu přidat defaultní nastavení zobrazení, aby si každý mohl vybrat, jak chce, aby se mu seznamy zobrazovaly (s obálkami nebo jako přehled)?