Díky za novou verzi CDB, je skvělá a mnohem přehlednější, než ta předchozí (ta ale taky nebyla špatná!)
Jen vypíchnu pár drobností, které mě při užívání úplně... no mi úplně neladí.
1) Vyhledávání. A teď nemyslím to, že nejsou výsledky pro vyhledávání pod 3 znaky. Myslím situaci, kdy něco vyhledám, vyjedou mi výsledky a já chci vyhledat něco nového. Automaticky kliknu do pole s vyhledáváním, jenže ouha, to správné vyhledávání je až nahoře... tohle vyhledávání je pro hledání ve výsledcích. Chápu, že tahle fíčura se poslední dobou objevuje na víc databázích, ale upřímně, je matoucí a ještě jsem nezažil případ, kdy by byla užitečná...
2) Google kalendář s novinkami - už v minulé verzi neměl moc prostoru a v nové prostoru moc nepřibylo. Přitom třeba když chci podrobnosti, tak se po rozkliknutí dostane okno mimo obrazovku a já se musím do kalendáře proklikat. Nešel by naprogramovat nějaký nástroj, který by parsoval data z kalendáře na hlavní stranu do samostatné oblasti?
3) Příznaky Mám/Chci/Sháním apod. - jen taková drobnost - nešlo by při označení "Mám" zároveň odznačit "Chci"? Na Databázi knih jsem si na to docela rychle zvykl...
4) Hodnocení - Jestli tomu rozumím dobře, odteď je celkové průměrné hodnocení komiksu po půlhvězdách? Nešlo by pod hvězdy doplnit přesnější číslo, jaké bylo v minulé verzi? Přeci jen 4 hvězdy můžou být cokoliv od 3,75 do 4,25 a to je už rozdíl mezi průměrným a dobrým komiksem...
5) Obálky - Mně osobně by víc vyhovovalo, kdyby se série a vyhledané komiksy defaultně zobrazovaly jako seznamy, ale chápu, že současné nastavení má význam pro vizuálnější lidi :) každopádně, nešlo by do nastavení profilu přidat defaultní nastavení zobrazení, aby si každý mohl vybrat, jak chce, aby se mu seznamy zobrazovaly (s obálkami nebo jako přehled)?
Zack: Nemůžu zpětně komentář editovat a netuším jestli jde smazat a vložit znovu (alespoň jsem to nenašel), takže až bude zas nějaká příležitost, vyzkouším. Ale počítám, že už to funguje na té konvi.
Trudos: museli by se ty zalozky roztrhat na stranky, jinak pokud na ty zalozce nic neudelas, nevi o tobe. Ale da se udelat, ze defaultni nebude info, ale obalky.
A proč se vracíš? Si to z přehledu rozklikej do záložek a přepínej se mezi tím nebo si záložky postupně zavírej dle libosti, přehled ti pořád zůstane ;) Nedokážu si představit, že bych něco se seznamem editoval a pořád se vracel na přehled :)
Zack: Otevřu si sérii (např. Usagi Yojimbo), jsem na hlavním infu, překliknu na přehled (na obálky, to je jedno), abych měl seznam celý na obrazovce, otevřu si detail některého komiksu, vrátím se o krok zpět a ocitnu se zpět na základním infu. Nešlo by, abych se spíš vrátil rovnou na ten přehled (nebo obálky)?
Light: pokud si v nastaveni zaškrtneš u Příspěvky ve foru označit za přečtené přímo v celkovém přehledu? Ne, tak by se ti u ikonek uživatelů měl ten vykřičník objevovat i při rozkliknutí vlákna
Díky za novou verzi, určitě krok správným směrem, moc hezké :)
Dotaz - nešlo by fórum udělat nějak to, aby se vykřičníky u nových příspěvků zobrazovali i poté, co rozkliknu dané vlákno? Teď je to tak, že třeba v připomínkách a návrzích je 6 nových příspěvků a když vlákno rozkliknu, tak si těch 6 nových musím odpočítat. Díky.
trudos:
ad vyhledavni - to jsem tu uz psal, fulltext vyhledava od 3 znaku, ted zkusime i lehce narocnejsi verzi (kombinace stareho a noveho vyhledavani najednou) v prehledu obalek comicsu a tam to funguje: https://comicsdb.cz/comicsy/najit/Na%20pokraji.
ad editace - na to se mrknu
ad posta - presne jak pise Toe
trudoš: Reagovat můžeš klidně po delší době, často tak reaguju :) Jestli dobře chápu tvůj dotaz. Stačí v levém sloupečku kde vidíš s kým si konverzoval (rozklikneš si buď PŘEČTENÉ nebo ARCHIVOVANÉ) kliknout na jeho jméno a otevře se ti vlákno konverzace.
Zack: A do třetice – je v poště možnost reagovat přímo na zprávu (s odstupem času, tedy poté, co jsem si od někoho poštu přečetl a teprve za nějaký čas se dostal k reakci), nebo musím přímo do profilu toho, komu chci psát, abych tak poštu poslal na správnou adresu?
Zack: A ještě - když chci upravit text právě vložený ve fóru, jak to udělám? Nabídka vpravo mi jen umožňuje "Poslat zprávu". Dřív byla možnost editovat příspěvek cca pět minut po vložení, teď jsem to nenašel.
Chtěl jsem k předchozímu příspěvku doplnit informaci, že funguje ještě heslo "pokraji", takže už asi chápu, v čem je problém - počátek hledaného výrazu nesmí začínat na méně než tři znaky. Když ano, je lepší hledat podle následujícího slova, které už víc jak tři znaky má, chápu to dobře? Někdy dříve jste se k tomu vyjadřoval.
Zack: Zdravím, narazil jsem na problém u vyhledávání - při kombinaci slov "Na pokraji Války říší" či "Na pokraji" mi to nic nenajde, ale při výrazu "Války říší" už bez problémů čtvrté album Avengers najdu. Co dělám špatně?
Dotaz 01: Nove je na prani lidu jednotny datum aktualizace roztrzeny na datumy po sekcich. Razeni pak funguje jako ve stare verzi. V tvem prikladu to znamena kliknout na MAM.
to Zack: Mrknul jsem na novou verzi a fešné. Dva dotazy.
User/Sbírka
Dotaz 01: V předchozí verzi jsem si v list verzi sbírky mohl řadit komiksy podle data, kdy jsem na DB vložil. Myslím, že se pole jmenovalo "aktualizace." Využití -> zpětně jsem měl přehled, co a kdy jsem si koupil/přidal do DB. V nové verzi eliminováno?
Dotaz 02: V předchozí verzi jsem viděl na jednom místě statistiky sbírky (počty komiksů, hodnota sbírky). V nové verzi eliminováno?
Misa: mam to v planu, ale chci nejdriv videt, co tam lidi budou davat, jak to pole budou pouzivat (jestli vubec). Pridat do profilu jednu sumu je pak trivialni. Ona to muze byt nakupni cena pro Chci a tam bych cekal spis interval. Tak mi to pripomen treba za mesic dva :)
Taky se mi nový vzhled hodně líbí. Je velice povedený. Jediná věc na kterou jsem narazil je při psaní poznámek do sbírky na mobilu. Na počítači se po zapsání zmáčkne enter, aby se poznámka uložila, na mobilu mě enter ale posune do dalšího pole a neuloží se. Uloží se to pouze pokud kliknu do posledního pole na stránce a v tom dám enter.
Jinak tohle je spíš detail, ale líbilo by se mi i pokud by z informací z polí s nák. cenou byla někde sečtená informace o celkové nák. ceně za všechny komiksy. Bylo by to pro mě víc uklidňující než vidět maloobchodní cenu co tam je u profilu teď. Ale chápu, že když se ten údaj píše do obyčejného textového pole, tak to lidi nepíšou jednotně a bylo by to tedy složitější. A jedná se o věc, která by asi zajímala jen minimum lidí.
Připojuji se k ostatním a moc chválím novou verzi! Dovolím se rovnou pozeptat, jak je nově možné vyhledávat ve vlastní sbírce přes pole poznámky? Mám pocit, že u předešlé verze vyhledávání toto pole zohledňovalo.
MaF: ano, ano, zni jako rozumny pozadavek, dam na seznam :)
Nezbi: Ilustrace jsou od Aňos https://www.instagram.com/anosi_instac/ ja sem jen ty jeji stranecky vzal, nahazel pres sebe a udelal z toho texturu. Trochu pocitam, ze to budem casem obmenovat, trochu by se mi libilo, kdyby kazdou stranku delal jiny kreslir, tak treba casem.
Zack: myslel jsem si, že budeš hranař ;-) Nic proti gustu...
Jestli jsou u komiksu ukázky/další obrázky zjistím teď jen tak, že zkusmo najedu na obálku? A možnost je zobrazit taky jen tudy?
Pokud ano, tak kdyby pod obálkou/úvodním obrázkem mohlo být zase vidět "+4" apod., bylo by to IMHO lepší a přehlednější...
Nove logo byla laska na prvni pohled, mne na starem trochu vadilo presne to, ze je moc buclaty, pritom nikdy zadny web, co jsem delal nebyl buclatej, ale minimalisticky hranatej :)
S autory mas pravdu, jsem to hodil jen na FB a uplne zapomnel to zminit tady, napravim.
ČCK opraveno na Čck :)
Díky moc za novou verzi a především za veškerou práci, jíž je výsledkem!
Jako silná konzerva pokud jde o užívání mám tendenci každou změnu tohoto typu vnímat jako změnu k horšímu (a obvykle to tak pro mě a pro moje užívání opravdu bývá! ;-)), ale u CDB5 jsem zatím nenarazil na nic, kde bych nostalgicky vzpomínal na předchozí verzi ;-)
Nechodím na ComicsDB z mobilu, ale zdá se mi, že ten, kdo ano, tak může být jedině nadšený...
Nepozdává se mi příliš nové logo, je na mě moc hranaté, to staré mi přišlo elegantnější, ale to je detail, na který si jistě zvyknu...
A slušelo by se myslím v tom oznámení uvést autora ilustrace ;-)
A moc bych prosil o "Český comicsový kalendář", ať to nejní po americku...
Na desktopu ve fóru, pokud je více příspěvků nových (ve více vláknech) vidím po rozkliknutí přehledu vláken kolik je kde nových příspěvků. Když vlezu do libovolného vlákna, přečtu a vrátím se zpět, tak mi v přehledu zmizí upozornění (číslo) u dalších vláken, jako bych je přečetl všechny. Co mám blbě nastavený??
Ahojte, snažil som sa to tu nájsť a nenašiel som, tak asi to tu nie je. Neuvažujete nad možnosťou, že by si užívateľ u konkrétneho profilu nejakého komiksu mohol zafajknúť možnosť upozornenia na nový komentár? Ak niekto k zaškrtnutému komiksu napíše koment, upozornilo by ma to napr. v mojom profile.
Lojza: Marginy moc nevidim, cely web je postaveny na tehle kartach. Rozumim namitce, ale reseni by bylo jen se zbavit na celem webu karet a vyuzivat cely prostor a uplne se realne nevidim, ze bych to delal :)
Taby vidim spis.
Kazdopadne oboji davam na seznam, ani jedno neni nic, kde bych byl proti, jen tam vidim trochu nepomer mezi "cenou a vykonem".
Díky za novou verzi ComicsDB. Vypadá to skvěle. Mám jen drobnou prosbu na mobilní verzi. Až někdy bude čas a chuť, šlo by lehce vylepšit styly? Hlavně marginy a tvar záložek. U marginů mi přijde škoda nevyužitého místa vpravo a vlevo, u záložek bych asi raději uvítal stylování do buttonu (resp. s viditelným spodním borderem). Jsou to jen detaily, takže třeba až bude někdy čas... Jinak ještě jednou díky.