* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Neutrino: typ publikace je ok, jde o to, zda takové fotopříběhy jde ještě považovat za comics, případně co to vlastně je :)
AZTeck: Je to vlastně publikace stejnýho typu jako ABC speciál. Co se týče náplně, to už je na delší přemýšlení...:)
blackJag: Palečka zařadit do "poslat".
Neutrino: materiály o fotorománech došly, díky. Nějak, ale nejsem vnitřně přesvědčen, že to (a podobné věcí) tu patří. Půjde to na další posouzení :)
Já jsem si toho taky všiml (taky až napodruhé), ale to už jsou detaily... Je to ale prostě takový rozvětvenější a není to jen jedna přímočará dějová linie. No a ta kniha The Number... má krásnou pevnou vazbu stejnou jako CP (s odděleným hřbetem, tentokrát šedivým) a stojí čtyři stovky. Je v ní 8 kapitolek.

...tohle by taky mělo přijít do Pindárny...
Neutrino: a na kolik to vyjde? Vazba..? ...a k CP, když si to projedeš od začátku znova pořádně, taxi všimneš, že všechny ty postavičky z dalších "filmečků" se míhají v tom prvním příběhu, když holčička vejde do lunaparku - a když chce shlédnout film "Girl" tak vidí příběh o sobě samé jak přichází do lunaparku a zděšeně uteče - takže to je jeden ucelený total brutal příběh s pár kapitolama;-)
Uvědomil jsem si to až napodruhé jaxem to projížděl s přítelkyní a úplně mě to odrovnalo;-) Z toho vyplývá, že je možná lepší tady bodově hodnotit comics trošku s odstupem, jak já jsem neudělal:-)

...to by asi patřilo do Pindárny....
Kapis: Koukal jsem se a ta knížka není zatim snad v žádnym obchodě, což mě překvapuje. Já jsem to koupil na Světu knihy přímo od Motu ve čtvrtek. Vychází to v nákladu 750 (stejně jako Exit, Cinema mělo jen 500) a je to tlustší než CP. A napadlo mě že mě možná někdo opraví co se týče náplně, ale CP je vlastně 5 nezávislých povídek, které jen spojuje ta holčička. Tohle je prostě jedna delší povídka a jednom chlápkovi.
2 Neutrino: MOT už tu novou knihu od Otta vydal??? Dneska jsem psal dotaz jestli to bude na Crwecon;-) No paráda, jen bych tě možná trochu poopravil - famózní Cinema Panopticum je taktéž příběh ze skupiny ucelených;-)
Woffce: Ty pokusy o vydávání pseudomangy se množí - loni vydal 6 věcí Talpress, 3 věci Alpress a teď 2 věci Zoner Press :)) Já osobně dost pochybuju, že se to všechno udrží.
Admini: Koukám že tady pořád není The Number... od Thomase Otta, kterou před týdnem vydal Mot. Koupil jsem si to ve čtvrtek a tentokrát se poprvé nejedná o samostatné povídky, ale o ucelený příběh. Vyjádřím se až to bude v databázi.
AZTeck: Došly ti ty materiály o fotorománech?
Pohádkový komiks Palečka od Athena Impex a.s., který vyšel v nákladu 15 000ks. Údaj o roku vydání chybí, stejně jako ISBN. ...máte a plánujete zavést nebo si to mám zařadit k tomu, co mám poslat?
Woffce tak to je zajimavý že i takové vydavatelství začne vydávat komiksy.Pomalu se to tu s komiksy začíná rozjíždět.
Už jsem pár příběhů přečetl... Skoro to překonává Watchmeny! :) Ale psát popis jednotlivých příběhů mi nepřijde úplně nejvhodnější, jelikož rozmanitost zápletek a konců není zrovna velká. Stačilo by napsat jednu osnovu za všechny.
Neutrino: sken mi pošli + info o vydání a ISBN - posoudíme, uvidíme. Potom si to za trest přečti a napiš popis příběhů a.........už prosím nikdy nic nehledej v sestřině knihovně. Nebezpečí psychického postižení :)
blackjag: No právě, měl bych raritní sbírku :) Na aukru by se za to platil majlant.
AZTeck: Díky. A mám teda naskenovat ten fotokomiks?
blackJag: díval jsem se do mailu a podklady na Flinstonovy jsem od tebe dostal jenom na číslo 1/94. U Pimponga jsem si nebyl jistý, kde oříznout dodaný sken. Chtělo by to oskenovat na tmavém podkladě.
Neutrino: no být by to tu asi mělo, když už jsou tu i jiné fotokomiksy :D ...kde ale potom takové pizzoviny zhánět :D

AZTeck: co ti Flinstoneovi ( přibyl jen jeden ) a ta jedna věc z Ponyclubu, Pimpong nebo jak? Špatné podklady? Pokud ti v tom nebo k tomu něco chybí, dej vědět, obratem napravím ( no, obratem asi né ) :-)
Jo, a mám pro pány adminy naprostou bombu, která v databázi chybí. Jistě všichni znáte ony proslulé "fotoromány", které vycházejí v těch všech senzačních magazínech, jako Bravo, Popcorn, Top dívky atd. Náhodou jsem našel u sestry v knihovně jakýsi "speciál", tedy poměrně tlustou publikaci, kde jsou čistě jen fotokomiksy. Sice nevím, jestli ty blitky může vůbec nějaký znalec považovat za komiks, ale McCloudově definici "juxtapoziční kresby a jiná zobrazení v cílených sekvencích" to vyhovuje. Navíc jich skoro určitě vyšlo ještě víc, ale moje ségra má bohužel prý jenom ten jeden. Kdybyste měli zájem, můžu to naskenovat.
Zack: Já připomínám, že ještě stále nebyli sjednoceni autoři LUPO a Luděk Pospíšil (jedná se o tutéž osobu).
Opraveno, nejaka chyba v trubkach, systemove se to pocita dobre, ale udelal jsem kompletni prepocet a tusim u peti nebo sesti comicsu bylo nesmyslny cislo. Kdybyste na neco zas narazili, dejte vedet.
willis: o tom problému víme. Je to v řešení = Zack
Teď jsem se díval na Vycházející hvězdy a do vypočítávání průměru se asi započítavají i komentáře bez hodnocení takže celkový výsledek je 41 procent i když nejmenší hodnocení je 70.
Ale prdlačky! To nebylo žádný "já to chci takhle". To byl pozměňující návrh k hlasovací formě. Jinak upřímně řečeno, je mi to celkem u prdele. ;)
vasek: ve chvili, kdyz zacne nekdo "argumentovat" vyroky typu "ja to chci takhle a vsechno ostatni je proste blbost", jakoukoliv verejnou diskuzi odmitam :) Slucovat comicsy podle serii se mi opravdu nechce, to rozdeleni svoji logiku ma, ackoliv se to nekomu nemusi libit, ale co se taky libi kazdymu, ze jo. Resila by to samostatna kategorie (jako to resi u jinych comicsovych cen), nicmene to jsme zas u problemu, ze na pridavani kategorii mi to tu prijde comicsove porad chude, zvlast v te tuzemske tvorbe.
Zack: dobře, idiot bez představivosti se nebude hádat, protože i idiot ví, že hádat se se Zackem nemá cenu. :-) Zvlášť, pokud jsi zase tak pěkně otevřen veřejné diskusi na dané téma. Měl bych ale jenom malinkou připomínku...V příštím ročníku by alepoň v souhrnných kategoriích (český komiks/zahnaniční komiks) mohly vystupovat série jako celky.

Omlouvám se za zmatenej přechozí komentář. Včera tomu byly čtyři dny, co jsem v kuse nespal :-)
vasek: ty si toho nedokazes predstavit asi hodne, takze proste prijmi holy fakt, ze nektery lidi hlasovali ocividne pro konkretni cislo serie (protoze svete div se, ona kvalita scenare je v ramci cele serie malokdy konstantni). A dokud bude cesky autorsky comics v pici natolik, ze tu budou vychazet jen Volemani, dam tomu Grusovi ceny klidne tri :)
Ahoj všichni, jsem amatérský filmař a rozhodl jsem se se skupinkou lidí natočit takový krátký filmeček na téma FALLOUT, nejedná se samozřejmě o nic extra. Některé záběry bych raději nahradil komiksem. Nyní bych chtěl poprosit šikovné kreslíře, zda-li by nenakreslili pár plamenů šlehajících ze střelné zbraně. Jde mi pouze o plameny, třeba 4 nebo 5 různých typů dle fantasie. Pro více informací mi prosím napište e-mail nebo napište komentář na http://fallout-film.ic.cz

Díky Yiahimyr
zack: Jo, takže jak říká Andre, až příště vyjdou 4 Volemanové do roka, máme vymalováno. Voleman je prostě série, je fakt blbost považovat každej díl za samostatnou publikaci. Kdyby se tu nedej bože objevila nějaká skupina hardcore-čtyřlístkovejch-ultranerdů, tak bysme teď vybírali jestli je lepší díl 448 - Tak jde čas v Třeskoprskách, 459 - Na dně Blaťáku nebo 468 - Smaženky doktora Koloťuka.

Jo, já dával body speciálně prvnímu dílu, protože jsem to bral jako sérii a proto jsem vybral úvodní část. Ostatní to možná viděli jinak a vybrali díl aktuální. Fakt si nedokážu představit, že nad tím někdo sedí a říká si: počkat, tak líbila se mi víc jednička nebo dvojka? Hm,,,hm,,,hmmmm...Určitě dvojka, proto jí dám tři body. Ay, Carramba!

Dobrý, nebudu tu flambovat :-) On to ten Voleman stejně nakonec vyhraje. Jasná páka. Ale mám pocit, že tohle rozdělení stejně J.Grusovi lehce ubližuje. Aby si navzájem konkurovaly dva díly stejné série oproti dalším konkurentům je lehce nefér. That´s all, folks.
vasek, andre, neutrino: Nebylo, protoze se nevybira nejlepsi scenarista, ale scenar. V nominacich nebyla zadna tlacenice, tyhle tri comicsy to vydrtili naprosto spolehlive. Uz v nominacich byli lidi, kteri specialne dali tri body druhemu dilu, nekteri naopak.

willis: ehm :)
ano ano, to je ta obálka :D Chytrému napověz, ...
blackJag: zkus kliknout na aktualizaci stránky s tím Asterixem.
Théseuse nemám, pošli.
AZTec: díval jsem se a přijde mi, že rok se změnil ( jak si říkal ), ale obálka zůstala z drůhého vydání :-)

A toho Théseuse máte ( Ty osobně nebo jiný z Velkých ) nebo mám poslat sken a info? ...to bych se taky nahledal :D
blackJag: obálka opravena, rok opraven. Co se týče roku vydání, tak konkrétně u Asterixe je někdy problém s uvedeným rokem vydání a skutečným (fyzickým) vydáním.
Théseus tady není, ale hledat můžeš dál :)
Asterix a Caesarův vavřínový věnec (3. vydání), tedy Asterix VIII, má v databázi stejnou obálku jako druhé vydání, co se ale dívám na svůj výtisk, tak to tak určitě není ( chybí logo v pravé dolním rohu, oránžový podklad je natažený skoro až po horní okraj ). Navíc u mého je rok vydání 2004.

Chybí mi tu komiks Théseus. Klasický příběh řecké mytologie zpracovaný Františkem Honzákem a Pavlem Augustou, kreslený Václavem Kabátem vydal Albatros v roce 1991. Nebo jsem blbě hledal?
ještě taková drobná chybka .. hlasování probíhá do 31.4.2008 ? :)
Taky souhlasím s vaškem, vypadá to dost divně.
To je pravda, kdyby to byly uzavřený příběhy, tak je to něco jinýho, ale takhle? To by býval mohl Grus rozdělit 1a2 do dvou dílů a už by byl úplně bez konkurence:)
Fabularasa: Hele možná jsem kverulant, jo... ale nebylo by dobrý spojit volemana 1 a 2 do souhrnného podnázvu Voleman? To, že Jirka Grus v některejch kategoriích konkuruje sám sobě mi přijde lehce nablblý.
1) by se do nominační tlačenice mohl vejít i nějaký jiný titul, takhle už vidím ty lidičky, jak nad tím seděj a přemejšlej, jestli se jim víc líbila Volemanova jednička nebo dvojka.
2) Jo jasně, Zack najde třista padesát osm a půl důvodu, proč to tak nejde. Takže se předem omlouvám za cokoli, co jsem kdy řekl :o)
brkowycz: otázkou je, zda se jedná o oficiální publikaci, nebo jenom nějaký dovoz z ústředí te církve netknutým domorodcům v ČR. Každopádně já to nemám, takže to nemůžu posoudit ani vložit. Máš možnost oskenovat obálku, případně poslat nějaké bližší údaje o vydání (pokud jsou uvedena). Díky.
Hlasovani spusteno, zkuste to nekdo a chyby hned hlaste, at to zas nemusim opravovat v pulce hlasovani, dik :)
Xeelee: Iran pridan, dik za pripomenuti, oni uz to po mne chteli admini nejaky ten patek zpatky :)
Já mám návrh. Je to sice debilita, ale určitě to tady někdo bude znát. Je to "comics" NEMILOVANÝ. Rozdávali to sice nějaký ty svědci a lidé z církve, ale myslím že comics to je. Má to dokonce 21 stran. Normálně okýnka, bubliny, lehce nadprůměrná kresba...
Já tím ale chci říct že se pořadí neustále mění. A Já čuměl dobře! Za tu dobu co si hledal písmenka na klávesnici se už pořadí změnilo.
Tohle si hosi reste jinde :)
Tak to si piš, že jsem byl třináctej před andrem. Blbě vidíš. Navíc za poslední měsíc se moje "13" pozice nezměnila. Nejdřív se dvakrát koukni, než něco napíšeš. Jinak od tohoto víkendu mám číslo 14. Pořadnický MdS
MdS - Vidíš, teď jsi už 14 a vsadím se že se to ještě mnohokrát změní.
MdS - Teď už možná jo, ale jsem si jistej že předtím ne ;-)
velkejsef: muzes udelat screenshot a poslat mi ho na mail? Ja nic takovyho neprogramoval, samo se to neudela, tak by me zajimalo, co a kdo se te to vlastne pta :)
Už jsem se tu zorientoval :-)
4 velkejsef: Andre je 14. Šťastnou třináctku mám já ty šťourale. Páteční MdS