* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Prosím o přidání poznámky k Věčnému zlu, že patří do New 52 - Obsahuje sešity série Forever Evil (New 52) #1-7
U Živí mrtví díl 32. máte chybu ohledně ceny. Ta je 449,- kč, nikoliv 299,- kč.
Jsem na to vic jak rok nesahal, tak nevim, leda by to nefungovalo nikdy :) Hod mi do posty, ktery comics nejde smazat.
Ahoj, nějak mi hapruje editace ve sbírce "Ostatní", kam si zapisuju zahraniční komiksy. Konkrétně mi nejde určitý titul ze sbírky odstranit. Promazal jsem na řádku poznámku, smazal rok, původ i název a nemám jej označený jako "MAM" a přesto tam pořad ten řádek i po aktualizaci či zpětném přihlášení zůstává. Dělám něco špatně? Dík za odpověď...
trudoš: Probereme to, ale za mě ne. Neměli by tu imho být ani Zlouni. Jsou to dětské knížky s obrázky a popisnými texty, které jen nejsou tolik zarovnané v paragrafu jako kdysi, ale moderně volně ložené okolo...
pro adminy: Zkuste případně pouvažovat o přidání titulu "Holubí letka bojuje se zločinem" (http://www.knihydobrovsky.cz/kniha/holubi-letka-bojuje-se-zlocinem-219212583 - pod obálkou je možnost nahlédnou na prvních osm stran). Je to hodně v duchu Zlounů (http://comicsdb.cz/comics/7033/zlouni-01), ovšem nakolik to splňuje definici komiksu, to už je otázkou pro znalce. V případě zájmu můžu poslat technická data, knihu mám doma.
Fry: Není zač. Já díky za vaší práci.
trudoš: Jako vždy moc děkujeme za spolupráci, opraveno :)
pro editora: Zdravím, asi někomu ujela ruka při zapisování titulu "DC komiksový komplet #094: Mladí Titání: Návrat Donny Troyové". Titáni mají být s krátkým i na konci. Chybka v názvu je pak i v anotaci.
trudoš: Doplněno v originálním názvu podobně jako třeba u KVS #10: Pavučina :)
pro editory: Album "Komiksový výběr Spider-Man #023: Zpátky v černé" obsahuje ještě příběhy "The Last Temptation of Eddie Brock" (The Sensational Spider-Man (vol. 2) 38-39) a "The Book of Peter" (The Sensational Spider-Man (vol. 2) 40), které sice v tiráži zmíněné nejsou, ale jsou dostatečně samostatné, aby si zde v obsahu zasloužili být uvedeny. Minimálně to Poslední pokušení Eddieho Brocka (v knize nepřeloženo, vycházím z překladu google translatora) stojí za to.
Skot: Dík za info - počítám je to to samé co vyšlo v pevných deskách? Určitě je to sešit a nemá to hřbet? 100 stran už je na skobu dost. Nevíš náhodou rozměr? Jinak nahazuju...
25.6.20 vyšel jako Časostroj speciál Inspektor Hopkins zasahuje napsal a nakreslil Honza Smolík, sešitové vydání komiksu z roku 2018 vydal Extra Publishing Brno Bubeníčkova 9 61500 Brno Volně dostupné v trafikách. Prosím o prověření do databáze Díky Skot
Vítězové poslední soutěže: hromotlk, filosh a Géba. Máte zprávu s instrukcema.
pro editory: Album "DC komiksový komplet #038: Mladá spravedlnost: Jejich vlastní liga" ve skutečnosti obsahuje všechny sešity série Young Justice 1-7, epizoda zmiňovaná zde na stránkách z "Young Justice Secret Filesa and Origins" v albu není. Leda by byla totožná s tím, co obsahuje Young Justice 1, ale to se mi moc nezdá.
pro editory: Poslušně hlásím, že u komiksu "Komiksový výběr Spider-Man #021: Černé kočky nosí smůlu" je pod sešitem The Amazing Spider-Man č. 200 podepsán jako scenárista i Stan Lee. Konkrétně dělal jednu stránku.
trudoš: Dík za info! Flashe jsem opravil, toho Supermana ještě omrknu obě vydání...
pro editory: Taky si nejsem jist, zda album "DC komiksový komplet #010: Superman: Pro zítřek, kniha druhá" skutečně neobsahuje sešit 215, dokončení dvanáctidílného příběhu Pro zítřek. Mám to zahrabaný nevím kde, abych to fyzicky zkontroloval, ale ruku do ohně bych dal za to, že tam ten sešit je, stejně jako v prvním vydání od BB artu.
pro editory: Poslušně hlásím chybku. Album "Flash: Když zamrzne peklo" obsahuje sešity číslo 34 až 38, ne 33 až 38 jak je na webu teď uváděno. 33 je obsahem alba "Metal: Temný vesmír".
kinak: Vlastnost. Tyhle "prazdne" zaznamy se ted cisti jednou denne v nocnim servisnim okne. Ale zas tak novy to nebude, uz asi ani nevzpomenu, kdy jsem to menil :)
@Zack - po odskrtnuti “četl” i “mám” komiks stále zůstává zařazen ve sbírce. Tohle dřív nedělalo. To je nějaká nová vlastnost nebo chyba? Primárně mi jde o to odstranit některé komiksy ze sbírky...
Díky!
Jasan a kdyby to nevyšlo, příští týden to tu bude tak jako tak :)
Ok, jak budu doma, tak to nafotím a pošlu ti to.
Darker: Můžeš, nebo můžeš i na mě. Přidané už to je (viz. výše ;), jen potřebujeme kontrolu před zveřejněním ;)
Dotaz na Zacka: Ten Berserk 1 co je v kalendáři na 14 července, to bude vydávat kdo?
Dnes mi dojde z CC Bestie Burdenské a Nergalova paže... tiráže stále posílat na Frye, aby se to přidalo?
to Zack. Jasný, chápu a díky za info. Majte sa a díky za všechnu práci.
trudos: technicky v tom problem neni (ono bude spis vic prace poresit, aby ten ignore fungoval jen nekde), ale radeji bych to nedelal, protoze na Komentare prave zas navazujou ty Diskuze. Clovek A napise komentar, clovek B k tomu napise reakci do Diskuze, clovek C zacne resit, co A vlastne napsal a ze jeste ze ho ma v ignoru apod. Chapu, ze ty a vetsina dalsich to tak pouzivat nehodla, ale par takovych se najde. Staci videt, jak destruktivni pro jakoukoliv diskuzi je, kdyz nekdo smaze svuj puvodni prispevek.
to Zack: Ještě bych se přimlouval za možnost blokace komentářů v detailu komiksu (což si nedovedu představit jak udělat jinak, než si zaškrtnou ve vlastním profilu „ignorovat komentáře toho a toho“, a to nechceme), ale chápu, že by s tím za a) bylo sraní, a za b) jak člověk ustoupí jednou, brzy se dostane tam, kam přesně nechtěl. Takže to ignorujte.

Ohledně diskuzí je to celé samozřejmě hovadina, to jsem se na začátku blbě vyjádřil, o to jsem zájem vůbec neměl. Ono když už se diskuzí chce někdo účastnit, „nevidět“ polovinu debatujících je poměrně mentální.
to Zack: Paráda, díky moc. Nemám zkušenosti z jiných stránek, tak netuším, jak velké problémy to může způsobit. Ale aby se tady pak řešilo, kdo koho a proč zablokoval, o to nestojím ani já.
trudos: V CDB5 bude moznost si v Komentarich (v tom prehledu Komentaru a Diskuzi za vsechny Comicsy) dat do ignoru uzivatele/comics/serii. Ten prehled ma slouzit jako jednoduchy prehled toho, co se resi noveho a nevidim duvod, proc nekomu nutit 50ti prispevkovou diskuzi o cenove politice CC, kdyz ho to vubec nezajima. Stejne tak, pokud musi strankovat kvuli tomu, ze nekdo dat ke 100 comicsum "taky dobry, 5*". Nekoho treba vubec nezajimaj komenty a diskuze u UKK. Upozornuju jen v tehle konkretni sekci.

Co se tyce nejakeho celoCDB blocku na uzivatele, nemyslim, ze to tu nekdy bude. Nejsem uplne fanda toho, kdyz se lidi ruzne blockuji, odblokovaji, pak ruzne nevidi, vzkazuji si pres jiny lidi, resi proc jsou u nekoho na cerny listine apod. Kde jsem to zazil, nemel jsem pocit, ze by to neco resilo, jen to pridalo do diskuzi novou vrstvu zmatku, jak se ruzni lide nevidi.

Darth: Je potreba to vnimat v kontextu smyslu CDB. Tim jsou primarne informace. Moznost si vyfiltrovat jen to, co je pro me relevantni, co me zajima, co jsem hledal, je ultimatni cil. Pokud se nekdo svobodne rozhodne, ze ho nekdo, neco nezajima, nevidim duvod mu to nutit.
to Light: Takhle pěkně přehledně jsem to chtěl říct, akorát jsem se zamotal do vlastních slov. A přirovnání.
DR: Příjde mi, že z toho zbytečně děláš kovbojku, jak psal trudoš, jde jen o uživatelský komfort, ať si tu každý píše co chce, ale proč mi nedat možnost vyfiltrovat si někoho, jehož příspěvky pro mě nemají absolutně žádnou hodnotu?
O jakých problémem v druhým odstavci mluvíš? Kdo koho by tím nějak omezoval? On by někdo na základě toho nemohl zde dělat něco co předtím mohl? Jaké svobody by se tím odbouraly?
Ad z logiky věci nedostanu vše... Jop, to by byl právě účel téhle možnosti :D
to Darth Raelchi: Uf, to jsme někde úplně jinde, tyhle existenciálně motivační prupovídky jdou mimo mě, sorry. Stáří a tak. Jde o to, co jsem říkal na začátku - něco mě štve, tak chci se toho zbavit, de facto to ignorovat. Nemám rád Tokio Hotel? No tak jej neposlouchám. A když přijdou zahrát na Vlachovku, tak při jejich partu půjdu někam jinam, abych je neslyšel, neviděl, protože ostatním nechci kazit zábavu. Jsem kvůli tomu sociálně porouchaný? Možná.
Nehledě na to, že ignorovat, je to samé jako ban, akorát v pomyslné rovině. Mě se ale lépe věci ignorují, když je nevidím. Což je uznávám, čistě můj problém. Navíc znovu poukazuji na to, že právě že nikoho omezovat nechci, maximálně sebe sama. K čemu by mi například byl satelit s nekonečně mnoha programy, když bych stejně chtěl sledovat akorát jeden dva?

Každopádně - stejně Zack řekne, že ne, protože mám pocit, že se ohledně toho už nejednou vyjadřoval, takže klid, nikdo práva ostatních omezovat nebude. Ani to z mé strany nebyl záměr a jestli to tak vyznělo, omlouvám se.
to Milo_Harwey: No jo no, já a přirovnání, jak se jednou rozjedu, už to nejde zastavit. Maximálně zablokovat.
Trudoš : ten vlak je jako příklad vhodnější ;) taky jezdím.vlakem a někdy je v izolovaným kupé peklo poslouchat kecy , který se snažíš ignorovat a nezajímají tě, ale zkrátka to nejde... ;) Jen by mě nenapadlo to převést sem v rámci textu, nicméně díky vlak prikladu chápu tvé utrpení a soucítím s tebou :*
to Milo_Harwey: Nebo lepší přirovnání - svítí-li sluníčko, beru si kšiltovku, případně černý brýle, protože jinak mám den na prd. Ignorovat světlo v očích nejde, stejně jako chodit poslepu. Ale nevolám po tom, aby jej někdo vypnul, nebo aby zapadlo, protože chápu, že bez něj by to šlo všechno do kopru. A nemám pocit, že bych se jej tím nějak dotknul.
to Milo_Harwey: Protože mě to prostě sere, nic dramatičtějšího v tom není. Stejně jako když musím ve vlaku poslouchat blbý kecy od vedle. Pravdu ale díte, že je to o tom, zda číst či nečíst - jenže podobně jako když vám někdo řekne, ať nemyslíte na růžového slona a zákonitě budete myslet právě na něj, stejně těžko se mi ignorují texty, které ač mě nezajímají, vyskakují prakticky u každého komiksu. Z podobného důvodu používám třeba AdBlock na blokování reklam, nebo vypínám rádio, když hraje pitomá písnička. Soukromá a uživatelsky příjemná věc, nic zlovolného v tom nevidím. Nevolám po odstraňování, lynčování ani hanobení, každý ať si píše a čte, co chce. Je mi ale jasný, že to je programově zbytečně velkej luxus, aby každý účet zvlášť zobrazoval něco jiného, ovšem kdo se nezeptá, nic se nedoví.