* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Milo: Spousta lidí asi vnímá web jako svůj privátní prostor a nechtějí, aby jim ho někdo jiný "nabourával".
Hoši, hodím sem jen svůj malý názor... Ignoraci x blokaci, apod. Jsem nikdy nechápal. Myslel jsem, že je to výsada ženských a arogantů. Obzvlášť např. Zde. Proč to chcete? Nikdo vás nenutí to od kohokoliv číst - podobné jako se řeší produkce jakykohokoliv vydavatelství, nikdo vás nenutí to kupovat nebo číst. Klidně si mě za tohle do pomyslné blokace za můj názor nyní přidejte. Dekuji
Mně by se možnost "blokování" příspěvků konkrétních uživatelů hodilo na Crwením auditku :-)
Ad dotaz pode mnou - aktuální smršť komentů od Sv1hl1k tenhle požadavek docela ospravedlňuje, ne? Taky bych tuto možnost uvítal.
to Zack: V rámci nové verze - a vím, že jste na to už odpovídal, tak se rovnou omlouvám za opakování opakovaného - nepůjde v soukromém nastavení zaškrtnout si nezobrazování příspěvků označených uživatelů? Ne, nemám v úmyslu dělat rozbroje, jen se obyčejně ptám, vážně. Uživatelsky by mi to bylo velmi příjemné, byť si uvědomuji, že ani v jiných databázích to nejde, takže je to asi dost debilní prosba.
Muzem to zas v novy verzi zkusit, napisu si to.
Aha. Já jsem dneska hledal něco ke komiksu, o kterém se tu mluvilo kdysi dávno :-) Ale akceptuju, že to tu nechceš :-)
To je schvalne, jinak se lidi babraj v hovnech typu 'v roce 2005 si rek tohle!' ;)
Šlo by udělat nejaké vyhledávání ve fóru? Tím, že se novinky přidávají na první stránku, tak se na to nedá použít ani Google...
trudoš: Pravda, dle internetu na těchto číslech nedělal, takže je otázka, zda MARVEL nemá informace z pozadí a JMS už tehdy nekecal Davidovi do scénáře (tzv. cowriter :)) a nebo (což je pravděpodobnější) je to prostě hozené do tiráže pro obě knihy stejně, aby s tím nebylo sraní :) Každopádně to tam dávám do poznámky ;)
pro adminy: Konkrétně u alba "Komiksový výběr Spider-Man #019: Ten druhý, 1. část" by asi jméno scénáristy J. Michaela Straczynského figurovat nemělo, pod jednotlivými sešity podepsán není, prim hraje až v druhé knize.
U Batman new52: květy zla chybí kreslíři Detective Comics #27: Sean Murphy kresba, Matt hollingsworth barvy
DR: Ale Sherlock Frankenstein se zase nejmenuje Černá Palice ... pak vyjde Doktor Andromeea, Quantum Age atd. a taky se to nebude jmenovat ČP
Sherlock Frankenstein má tu smůlu, že se počítá s tím, že ho budou čtenáři číst mezi 2 a 3 knihou, podobně tak třeba ve Znovuzrození ty crossovery - mají určité místo v sérii, ale nejsou číslovány
Tyhle spinoffy, co ale maj jasny misto v hlavni serii jeste vymyslime, tam bych jeste nejaky vyuziti dvou serii nezavrhoval.
Tagy budou ciste uzivatelsky, abychom my mohli zanry, serie a tyhle jasne pojmenovane vazby vycistit od chujovin :)
Tady už si ale zahráváme s otevřením Pandořiny skříňky :) Hlavně u MARVEL a DC. Možná se to nezdá, ale těch tagů pak bude vyžadováno více a jakmile to otagujeme, což samo o sobě je nekonečná práce, začnou se vyžadovat timelines, readordery a podobné věci, když lidi zjistí, že to patří jakože k sobě, takže nováčci stejně budou ztracení a od toho je fórum, abychom jim pomohli :)
To nekonečné tagování rovnou vysvětlím. Např. dříve byla jen 616, teď je světů plno. Dříve se označování jako NEW 52 a podobné nepoužívalo (třeba 52 coutdown), už tehdy bylo megaudálostí plno i těch restartujících. Protože se to stalo trendy a hlavně při tom množství tak nějak nutnost, už to není jen řada Detective Comics, ale i NEW 52, Rebirth, Doomsday Clock... prostě značení i událostí. A tohle vše se objeví až později, takže je potřeba tagovat stále podle aktuálního trendu. Například aktuální Detective Comics už není Rebirth, ale určitě přijde něco, kvůli čemu se to bude zpět počítat a tagovat. Černá palice sice teďka nemá takový svět, ale časem bude potřeba taky tagovat, proč s tím nezačít hned? :) Hellboy u třetí povídky si také mohl o nějakém Hellboyversu jen zdát ;) Ú.P.V.O. ani nebylo číslováno v pořadí, nepočítalo se s tolika díly... A to ještě ani nepočítám autorské světy jako Millarverse :)
Výše uvedeným nemyslím, že jsou tagy špatné, naopak je mám moc rád, klidně bych kompletně vyřadil aktuální žánry a vše nahradil jen libovolnými tagy, ale dopředu píšu, že to je cesta do doplňovacího pekla - to už si užívám u hororů, které si rozřazuju na sub-žánrové tagy jako zombárna, upířina, duchařina, slasher, exploitation, gore... :)
Já taky hlasuji pro tagy jednotlivých vesmírů 🙂
Teoreticky by takto potom musel dát celé new 52, aktuálně veškerý marvel který crew vydává... Téměř celý. Protože právě Strange, avengers, thor, thanos jsou tak nějak na sebe navazující série.. Ale mignolaverze souhlasím, nějaké hlavní takto světy bych taky dal.. Ovšem to by potom znamenalo dát do jednoho i Sandmana a Lucifera
To je to co musime rozmyslet, proroze Mignolaverse neni serie, ze jo. Hned na to bude nekdo chtit vsechno v serii podle universa :). Vic serii pujde od nove verze, jen si musime jeste interne rict, co to znamena, jinak se nam stane to same peklo jako s zanry, kde je taky kdejaka volovina :)
Stejny svet uplne neni dostatecny duvod mit to v jedny serii. Mame mit cely mignolaverse v jedny serii? Ale rozumim, jak to myslis, promyslime to.
to Zack a Fry: Já díky za vaší práci.
trudoš: Díky, opravím :)
pro adminy: V obsahu u alba „Ú.P.V.O. #10: Výstraha“ je mylně veden příběh „B.P.R.D.: Born Again“, ten je však obsažen v albu „Ú.P.V.O. #04: Smrt“. Jako prolog „Výstrahy“ slouží povídka „Out of Reach“, poprvé otištěna v „Hellboy: Free Comic Book Day 2008“.
Pro adminy: Možná se to u slovenských překladů nenosí, ale kdybyste náhodou chtěli u komiksu „Zóna“ doplnit info, tak originál vyšel u nakladatelství Brak a to v roce 2018.
Ahoj, narazil jsem na chybku: neodpovídá obsah (popis děje) u komiksu 100 nábojů 8 https://comicsdb.cz/comics/4869/100-naboju-08-posmrtne-blues, je totiž stejný, jako u předchozího 7. dílu.
Zdravím, teď jsem si všiml, že když si rozkliknu sérii Znovuzrození hrdinů DC Batman Detective comics, tak ten nový 6. díl je zde na prvním místě a potom to jde od 1 normálně k 5. Díky
U tohoto komiksu tady chybí informace jako autoři a tak...
http://www.komarovo.cz/p/alenka-v-risi-divu/
Darth Raelchi: Konkrétně „Tomb Raider 25: Endgame 1“, „Witchblade 59: Endgame 2“ a „EVO 1: Endgame 3“.
toe: V tiráži jsou pouze sešity ze základní řady, ty minipříběhy jsou akorát v obsahu. A skutečně jde jen o fanzinovou záležitost, nic co by bylo nutno prožívat.
trudoš: Díky za info, opraveno bez toho čísla 25. Ty mini příběhy jsou psané v tiráži? V originálním vydání nikde nic nevidím a tu řadu "Tales..." jsem našel jen jako nějaký fanouškovský fanzine...
Zdravím, info pro editory - album "Tomb Raider Archivy S.2" obsahuje sešity série "Tomb Raider" 16-24 a 26-34 (25 v albu obsažena není), plus dva mini příběhy z řady "Tales of Lary Croft".
@zack smaz na .sky-form .textarea textarea ten resize: none
Nejen v okénku tam ale i v profilu..
Hola, nešlo by udělat větší okýnko na vkládání inzerátů? Strašně špatně se v tom píše, roluje,... Díky
Zdravím, info pro editory - album "JSA: Budiž spravedlnost" obsahuje příběh z "JSA Secret Files & Origins 1", následně sešity "JSA 1-5" a na závěr příběh z "More Fun Comics 55".
Šlo by prosím při vkládání inzerátů zvětšit to okno pro vložení inzerátu ze tří řádků aspoň na dvojnásobek, aby člověk viděl víc?
Toe: Jasný, na mě to někde vyběhlo, že to je komiks, tak jsem se voptal :) tak zase někdy, příště :)
S313: Tento dotaz se zde objevuje pravidelně po půl roce :) Bereme že to není komiks, ale kreslené vtipy. V některých knihách je pár komiksových stránek, ale opravdu jen pár, nedá se to brát jako komiksové knihy. Problém je, že na internetu je to nejčastěji v kategorii komiks, protože na kreslené vtipy dnes nikdo kategorie nemá :)

Jinak klasicky zopáknu, že komiksy o kterých víme a které čekají na zařazení můžete vidět v seznamu výše. Pokud nejsou zde, pak nám pravděpodobně buď uteklo nebo jsme vyhodnotili, že to není komiks.
Teď se u uživatele nachází záložka "komentáře u komiksu" a ta obsahuje i komenty v diskuzi , takže myslím oddělit je. ;) Coz asi píšeš, že bude a ten volitelný počet na skrolování je fajn. + Ještě by se mohla hodit možnost uložení všech svých komentářů ...
Milo: Nechapu "komentare x diskuze". Jestlis myslel spis "krom komentaru i prispevky v diskuzi" tak ano, to uz v nove verzi je. Pocty prispevku na stranku zustanou nejspis jak jsou, obecne cim vic skrolovani, tim vetsi voser, ale mozna to casem udelam volitelny (v ramci nejakych mantinelu).
S313: Není to komiks, jsou to nejčastěji jednoobrázkové vtipy