Filmový a hudební klub Diskuze o hudbě, filmech, TV.

Doctor Sleep je parádně natočený horor od člověka, který umí pracovat s postavy, atmosférou a příběhem. Režisér moc dobře ví všem je síla, taky nám to ukazuje. Film funguje dobře, a dokáže krásně prodat hororovější momenty. Nejlépe to funguje v dvojprogramu The Shining - Doctor Sleep.
Zaklínač S01 - Nikdy jsem to nehrál. Nečetl jsem žádnou knihu a povídku. Prostě jak se říká jsem nepolíbený jakoukoliv části tohoto fenoménu. A možná to je důvod proč mě to tolik sedlo. Seriál jsem si i jako neznalec dost užil. Atmosféra byla skvělá, postavy jsem si oblíbil a užil si jejich příběhy. A potenciál do budoucna to má na 100%. Největší problém je podle mě nechronologické vyprávěni(vyžaduje to pozornost) a pak politická a geografická situace. Pořad jsem tápal kam postavy jdou a kde byly, jak je co daleko atd. Nejsou moc dobře popsány vztahy mezi králi, kolik je tam království atd. Nicméně jsem spokojený a docela rád bych si přečetl nějakou povídku, knížku a nebo zkusil hru než bude za rok a půl druhá řada. 8/10
Tak mám za sebou zatím dvě epizody Zaklínače a jsem velmi spokojen. Ten svět je z toho skvěle cítit a má to dobrou atmosféru. Postavy jsou představovány hezky postupně a nenásilně. Jsem zvědavý na další díly. Tenhle seroš pravděpodobně sjedu rychle.
Někdo mi říkal, že to nebude převyprávění knih, ale buď prequel ke knihám nebo pokračování. I když nevím, kde tu informaci vzal. Asi kec.
Darker za mě je to letošní nejlepší King.. Tak teda snadman čili Maybeman?

Jinak info o seriálu Zámek a klíč http://www.fandimeserialum.cz/clanek/20853-locke-key-prvni-obrazek-predstavuje-fantasy-hororovou-novinku-od-kingova-syna
Kdo z fanoušků Kinga viděl film Doctor Sleep? Pokud ne, doporučuju :) Hlavně mi to připomíná Gaimanova Snadmana, takže pro jeho fanoušky určitě taky zajímavé.
Milo_Harwey: tak jsem si přečetl ten Reddit post a musim říct že to zní jako slušná sračka, ještě že na to nejdu :D
http://www.kinobox.cz/clanek/17671-kinoboxcz-druhy-pohled-recenze-2-star-wars-vzestup?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Recenze od fuky + odkaz na Reddit, kde převypráví celý příběh = spoilery. Mam přečteno obojí. :) názor nechť si každý udělá sám...
V tom článku se píše víc o epizodě 8, což je za mě v rámci SW největší shit ... A ještě je tam minimálně jedna y/i do ocibijici chyba ...

A hned se ozval nějakej kritik s názorem mimo mísu... Od epizody 9 nečekám nic, do kina nepůjdu... Nebyl jsem na žádný epizodě,a tahle nová trilogie je tragická , epizoda má několik wtf momentu a táhne to tím, že je kopie 4.ky, ve všem.... Epizoda 8, oceňuji novej přístup, ale wtf momentu přibylo a velký vady na scénáři tomu uškodily + já nejsem příznivcem směru jakým se to vydalo.... na Epizoda 9 se určitě podívám a uvidíme...
Mě to taky zklamalo, ale ten film úplně neodsuzuji. Zkrátka jen selhává v celkem zásadních momentech a nemám z něj prostě ten správný pocit.
Mě to teda celkem zklamalo. Za mě nejhorší díl z nové trilogie. :/
Tak jsem před chvílí dorazil z kina ze Star Wars IX. K tomuto filmu mám hodně rozporuplných pocitů, ale nejvíce asi vystihuje - WTF. Toho je totiž v tom filmu spoustu. A to říkám jakožto naprosto normální spotřebitel tohoto universa, který není vůbec náročný a nekladu na mainstream přemrštěné nároky.
Tvůrci Hry o trůny chystají Lovecrafta
Dvojice tvůrců seriálového hitu Hra o trůny David Benioff a D. B. Weiss ... = Adaptace komiksu Lovecraft od Vertiga pro studio Warner Bros...
...bude odehrávat ve dvacátých letech minulého století a bude se točit kolem pravděpodobnosti, že si slavný spisovatel Lovecraft žádný ze svých příběhů o bájném prastarém bohovi Cthulhu nevymyslel a místo toho jsou všechny jeho povídky a knihy skutečné
Nojo, ale ten soundtrack! Ten je na tom asi nejlepší.
Legrační... Watchmen je co, Amazon, Apple?
Fimi: kvůi budgetu samozřejmě svítí a má bílí oči jen chvílema ale nemá oholenou hlavu takže má čepici namaskovanou na plešku a je to vidět.
Takovej... Nizkorozpoctovej
Sorry prostě vypadá blbě, černoch nečernoch :)
Mě udivuje, že se v Americe černoši nevztekají, když černocha přebarvili na modro :D
Ale jo, ať třeba zaklínače hraje hispánka, pokud bude mít oholenou tvář a bude mít kromě vlasů i bílý makeup, tak nemám žádný problém :D Prostě když to tak Andrej jednou napsal, tož to tak musí bejt.
Ony už ty samotné soudy typu “sice jsem to neviděl, ale...” jsou úsměvné :)
Spis me strasne nebavi to neustale opakovany tema "herec X ma spatnou barvu kuze, aby mohl hrat fiktivni postavu Y". Vetsi demence ve filmovych comicsovych diskuzich je jen "Herecka A ma na fiktivni postavu B maly kozy". To jsou fakt ty filmy/serialy tak tragicky nezajimavy, ze jediny o cem se muzete bavit je vase nespokojenost s castingem? :]
Jo jo, všichni jsme rasisti :D
No hele Electro v ASM2 byl taky černoch a poznat to šlo :D měli když už vybrat trochu podobnýho herce, tohle je do očí bijící.
Carnage - však je modrej , tak to nepoznáš, ne?:D možná podle pera .. :D
Za mě, kdyby to nebyly vlhký sny, ale existovalo to, tak bych to chtěl vidět sw vším všudy. :) Ale podle toho, co Carnage to vypadá na fake News (?) A za mě je to tedy extrémně trapný ve smyslu snahy o zviditelnění . Nemyslím si, že by to měl zapotřebí...jen ho to zesměšní .
Tak jsem ještě nezačal ani koukat na ten seriál Watchmen ale zaregistroval jsem že se vrátil Dr.Manhattan a hraje ho černoch :D tleskám za dobrej trolling od tvůrců hned mě to přesvědčilo že to vidět nemusim.
Snyder cut je jen vlhký sen Snyderových podkuřovačů... Snyder je venku ze hry ale aby zůstal relevantní tak furt teasuje blbý černobílí fotky z deleted scén který se vsadim ani neměli být v jeho filmu ale nic jinýho nemá tak s tim furt akorát živý jeho fanbase. Momoa snad dokonce řekl že ten cut viděl... přitom celý to natočený neni, Cavill řekl že to neexistuje, potom co to řekl tak zase Snyder vyfotil krabice s filmovýma cívkama na kterých je napsáno Snyder Cut aby to zase oživil... nejhorší je že ty fanoušci už ani neví co tam být mělo a co ne protože např. black suit Superman s vousama měl být údajně ve Snyder cut ale přitom celou scénu s bitkou proti lize kde je Superman oživenej natáčel on (je v bts videu přímo na place) takže si tím fanoušci protiřečí. Snyder byl ten kdo měl geniální nápad že Atlanťané budou mluvit ve vzduchových bublinách a další divný nápady. Dokonce snyder každýmu kdo se zeptá dokonce píše že i CGI je 100% hotový (pokud jo tak proč to teda nyblo venku celý od něj? Jestli to existuje čemuž já nevěřim a jednou to opravdu bude venku tak se vsadim že to bude stejně průměrnej film a všichni akorát budou nadávat a ti co to celou dobu bránili budou pro smích.
Snaha o pozornost, však nic netočí. Vždy když za ty dva roky zatoužil po pozornosti, vypustil střípky Coby Kdyby..
Mě by zajímalo, proč se teda pořád objevují záběry z ty jeho verze... To nechápu. Možná fakt snaha, aby to vyšlo...
Spacecore mám na to stejný názor, za snyderem se snaží warner udělat tlustou čáru ale někteří lidi pořád bezmezně věří že vypustí SC
Snyder cut nebude, Warneři už nechtěj o lize ani slyšet a zepomenout, podle mě.. ale to hnutí kolem jeho vypuštění asi jen tak nezanikne.
Já tomu nevěřím vůbec právě.. Ale podle informací co mám dá warner 10 mil na dotacky a vypustí ligu jako úvod k představení HBO Max.. Stejně tomu moc ale nevěřím
A co ta liga Snyder cut? Kdy bude? Fimi, ty jsi na to expert a nejvíc tomu věříš, co jsem tak vypozoroval... :D
Ok, díky.. Tyhle meh, lol, wtf, imo, imho a další jdou nějak mimo mě.. To víš jsem konzerva, dám radši na slovní výklad
Fimi: myslim si že WB už se distancují ode všeho co Snyder vymyslel. Už jen čekám až tam někdo začne mluvit o multiversu a tím vlastně potvrdí že Diana i Arthur jsou z jiný podobný reality nakonec to ještě propojí s Batmanem Pattisona protože v jinym vesmíru přece může vypadat jinak něco podobnýho teď udělali v sračkoverzu (Arrowverse) Supermana tam hrajou 3 lidi a nikdo to neřeší.
Co je to meh? Pořád to používáš? No, 90 léta mi přišlo to nejlepší na cpt marvel
Tak to bylo v Ms. Marvel a nepřišlo mi to zas tak cool. Jakože devadesátky považuju za nejlepší dekádu kulturně, ale v tom filmu to bylo taky meh