Herní vlákno Diskuze o hrách.

Mikei: Ve stínu havrana! Na to jsem zapomněl:)
No jo, horke leto. Uplne jste mi to pripomneli s tim rambem a lianou.
Úplně mě chytla nostalgická nálada, když vidím, jaké pecky zmiňujete. :)
Pamatujete taky na Posla bohů a jeho následný remake Nibiru? Nebo Dreamland, který vyšel ma 3 CD s dabingem Bořka Slezáčka? Nebo co taková série Atlantis...
V živé paměti mám taky to, když jsem se onehdá v LK dostal k Prisoner of Ice a Shadow of the Comet na motivy Lovecrafta, po 39 Kč. :)
A co takové I have no mouth and I must scream z Levelu s legendárním překladem Andreje Anastasova.
Těch skvělých adventur je fakt hafo; The Dig, Ve stínu havrana, Dark Seed, Runaway, Sinking Island, Deponia, Gemini Rue, Monkey Island, Myst, Secret Files: Tunguska, Still Life, Primordia, Gooka...
Taková dlouhá liana, co tady asi dělá, v pralese.
Posel byl dobrej. A Horké léto vlastně taky pro mě ori puberťáka tehdejšího. Kluci mi říkají rambo a holky kreténe.
Hawwwran: Tož Posla vřele doporučuji, když nepočítám ten debilní konec...

http://www.youtube.com/watch?v=XI92QHhI9B4
Z toho znám jen mlíčňáka nedavno jsem si ho nainstaloval na svojí arkádovou bednu, tak třeba se k tomu někdy dostanu. Přidal bych Poldu. Ten byl skvělej. Nezapomenu drink který jsem musel namíchallt. ZeToR - zelená, tonik, rum... Přeorá vaše vnitřnosti :-)
Hawwwran: Zrovna včera jsme to probírali s kámošem u piva. Trojku jsem nehrál právě kvůli tomu, jak vypadala. Mobilní verzi kamarád hrál a dohrál, já bych na to asi neměl nervy na tak malé obrazovce.

Jinak přišla řeč na řadu jiných "klasik" z tohodle žánru - The Legend of Kirandia, Agent Mlíčňák, Siberia, Posel smrti (dokonalá atmosféra)... plus věci, které jsem hrál jen chviličku, ale třeba to časem napravím - Monkey Island, Gabriel Knight...
Broken Sword doporucuju stahnout na mobil. Maji jednicku i dva uplne nove dily (jeden pribeh ve dvou dilech). Ta nova hra ma stejne kouzlo jako jednicka. Ta trojka v 3D se nedala hrat. Vubec to nemelo to kouzlo.
GWB: fakt, že jo! Ve Skotsku pak bylo to finále; splynulo mi to v jednu lokaci :)
Doppelganger: Hehe, kozel byl dobrej:) Ale myslím, že to byl irskej kozel:))
Nekecej! Stahuju , tak to je super...:))))
@Milo_Harwey: je to cely novy pribeh, uplne jine lokace, npc, questy fakt to stoji za to, casove to je mezi 1 a 2, jestli je tam nejaka navaznost si uz nevzpominam, je to tak 5let co sem to dojel naposled, ale v podstate je to jako uplne "novy" fallout
deefha: uvěřím, až to uvidím. Podobné zprávy se objevují už přes deset let :(
Charvos - to je jako jen patch na dvojku? Oprava bugu....

Myslel jsem, že je to něco na jedničku, třeba rozsirujiciho... ;)
@Milo_Harwey http://resurrection.cz/

je to mod na fallout 2, fakt pecka. zatim sem ho dojel jen 3x :D doporucuju vyzkouset

@Doppelganger: jj 3 me taky nebavila, ale Broken Sword 5 vypada dobre ;)
Beyond Good & Evil byla boží hra. Dodnes mě štve, že pokračování nevyšlo. :(

Broken Sword je legenda. Ještě teď mě budí ze sna ten kozel ve Skotsku - na tom jsem se seknul snad na týden. Dvojka byla taky super, ale trojka už mě moc nebavila - ve 3D to ztratilo své kouzlo.
hehe, to sme tu pekni starci :D
Broken Sword 1 a 2, fallout 1, starcraft + broodwar, gta san andreas, jagged alliance 2 (1.13), baldurs gate 1 + datac, icewind dale 1 sem znova dojel minuly tok :D
ted se chystam na resident evil 0,1,2 (remastry akutalne na steamu za 5e ) a fallout 1.5 a 2 se chystam letos na jare :) a jestli bude cas tak i bg 2 pres prazdniny
A ještě Beyond good and evil a starší GTA. To jsou hry co jsem hrál pořád dokola kdysi. Moc novějších mě nechytlo. Ach ta nostalgie. Teď v práci poslouchám soundtracky aby mi to šlo lépe od ruky.
Fallout 1+2; Dungeon keeper 2; Might and magic 6+7+8; Commandos 1+datadisk; Jagged alliance 2; Overlord; Gorky 17; Freedom fighters; (ještě další, ale nemůžu si teď vybavit jména)

Bohužel teď není čas, ale snad zase nějakej bude na připomenutí si těchto pecek.
GWB: hardware na notebooku pořeší Geforce Now, tak už jenom ten čas
Já už teda moc pc hry nehraju, ale když jsme to nakousli, mezi mé top hry, u kterých jsem strávil nejvíce času, patří kromě HoMaM III. asi Starcraft 1 a 2, Broken Sword 1 a 2, Civilization 1, 2, a 3, Atomic Bomberman, Rollcage 2, Quake I, Duke Nukem, Need for Speed 2 Underground, Diablo I, Rome a Medieval Total War, FIFA (PES, i staré NHL), série GTA (San Andreas!), Tomb Raider II., naposledy asi Hearthstone... na tunu jsem zapomněl. Jsem prostě player let 1998-2010. Dnes jen tak k něčemu přičichnu, ale je to žrout času. Na modernější hry už jen tak závistivě koukám - čas a hardware notebooku mi to stejně nedovolí:D
Znám, zkoušel jsem, ale nechytla mě.
Darker: Další tahová strategie co mě dost bavila, hratelností, atmosférou, hudbou i příběhem je série Disciples. Hlavně Disciples 2.
Nenašel jsem žádnou náhradu
A co máte jako nástupce?
Za HoMaM 3 jsem náhradu dodnes nenašel :/
Místo realtime strategií jsem přešel na jejich vývojového nástupce v podobě MOBA her, i když je to trošku jiný šálek kávy.
A po Diablu jsem pařil Torchlight, Path of Exile a teďka naposledy Victor Vran.
Jde vidět, že jsme tu všichni stejné ročníky :) Diablo 2 je taky super, OST poslouchám dodnes.
Jeee homam3, diablo 2
homam 3 a warcraft 3 jsou moje dvě nejoblíbenější pc hry :)
Co dát nějakej sraz na parní homam 3? ;) To bych přišel zapařit... Hot Seat, podle počtu, počet ntb... Vítěz s vítězem o hodnotné ceny - komiksy. Zack by to mohl sponzorovat... :D
Heroes 3 mi už sebrali dost života, k těm se radši nepřibližuju :)
A na GoGu je HoMaM III Complete, nejlepší hra v dějinách lidstva, se slevou 75 %, takže to stojí ani ne 3 eura. Ale to už stejnak všichni asi máte. Konec hlášení.
Epic Games Store nabízí do 13. února digitální platformu pro Carcassonne zdarma. Další rozšíření už jsou samozřejmě za 3,99 EUR (cca 100 kč), ale je to fakt pěkně udělané, doporučuju.

Ještě je tam Ticket to Ride, ale to neznám, musím vyzkoušet.

http://www.epicgames.com/store/en-US/

GWB: Terra je super, hodně přemýšlecí a plánovácí
Tož k Vánocům jsem dostal deskovku Mars: Terraformace a super!
Ještě tu mám Terra Mystica, to jsem ještě nezkoušel - je to dobrý?:)
Darker: je to pro všechny VR :D ale jinak souhlasím
seneke: "Jo, nikdo nepoužívá Steam VR, tak pro něj uděláme hru, aby to lidi používali". Nic víc za tím nehledej :/
U Valve se probrali ze zimního spánku. Dočkáme se nové hry ze světa Half Life: http://youtu.be/O2W0N3uKXmo
Borderlands 3 jsou Borderlands 2, jen s par vylepsenima od drobnosti jako munice se autolootuje i z kontejneru, pres dohaneni konkurence, takze se da lezt na veci a crouch ze sprintu je slide, po asi nejcitelnejsi zmenu, ze gun play je o neco vic fps-like nez ten arkadovejsi styl predchozich BL. Pro fanousky BL2 neni co resit, pro lidi, co do ted neobjevili Borderlands to nebude nic extra, je naprosto zjevny, pro koho to delali.
Vyjdou v češtině dvě karetní hry. První je Cyberpunk 2077 a ta druhá core set Marvel LCG.
Hele vy pamětníci, tak ve Valhalle léta prodával (odpovídá popisu) Z. Dach. Znám ho z dob, kdy jsem hrával v Plzni GO, což je dvacet let zpátky.
RadimNemec: Tak to záleží podle toho kolik mu je let. Jinak Valhala se to jmenovalo i tehdy.
karl173 podle mě to co bylo pod domem hrůzy nemá s Valhalou nic společného. Kulturál už seneke nemůže pamatovat...
Karl173: Já v Plzni jenom studuju, jinak jsem ze Slaného.
seneke: Á další plzeňák. Ano já vím, jednou za čas tam taky zajdu, ale je to fakt jen párkrát do roka ne-li doslova dvakrát. No mám tu vzpomínku už tak trochu mlhavou, ale myslím že toho člověka jsem tam pak už nikdy neviděl. Možná ještě jednou když to bylo v Pařížské ulici. Ale jinak máš pravdu, ten co je tam teď se Lennymu vážně podobá. To by mě nenapadlo :D
lantan: Jo, Jakub se jmenoval a v roce 2000 už jsem byl mimo. No jo, kdyby tak někde ze skříně u mamky na mě vyskočila zapomenutá hromada karet z té doby, ale už jsem to tam prohledával kdysi - a našel jsem akorát jeden slade s landleeches z různých edicí, podepsané od různých lidí - a mám tam i jednu s podpisem od Madoucha.