Herní vlákno Diskuze o hrách.

Magicy nebo hry celkove?
přátelé, poctivě jsem si to pročetl a musím konstatovat, že jsem rád, že mě to míjí... :-)
Brácha dostal jako dárek k narozeninám nějakou pradávnou startovní edici s CD-romem a pak si dokoupil ještě několik balíčků. Naučil mě pravidla, aby měl s kým hrát, když kamarádi neměli čas. Na turnaje ale nechodil.
Ja hral od sedme tridy na zakladce, po zakladce uz ne a pak jsem se k tomu vratil pred sesti lety.
Koupil jsem si Deck builder a core set MTG 19 a jediné co jsem udělal bylo, že jsem si prohlídl kartičky a leží mi to teď na knihovně. No... a teď koukám že už je na světe MTG 20.
Zack: Já nikdy nehrál ... nevm ani jak se to u mě vzalo :)
Jak vylejzaj, magicari :) Jen pro zajimavost, kdo jste hral a kdo jeste hrajete (jedno jestli casual, digital, turnaje)?
Taky mám někde sběr-Magicy, třeba z toho pětikačka kápne
Tak ještě z toho vymačkat trošku víc ať má Hawwwran aspoň na 1 omnibusek
lantan: Náhodou ... jedna z těch karet má hodnotu dobrých 8,- :D
Fry: S tímhle nejlépe zajít do sběru :)
Haww: http://drive.google.com/open?id=1CyW5Xo42DR5oMZQ5_bqCGDYe9JQK1qux
Už jsem koukal na MysticShop (http://www.mysticshop.cz/index.php ) tak už začínám mít přehled o ceně, na rytíře ještě kouknu :)
Fry: posli foto, ja reknu ze nic nestoji, ale jako teda stovku ti za ne dam a pak si z niceho nic objednam 10 omnibusu. Co ty na to? :D
Jestli to jde nejak vyfotit na nejake hromade, tak hod fotku. Jestli to je zajimave, mel bych si hned vsimnout. Kartu po karte pak hledej na cernyrytir.cz kde je muzes snadno nechat vykoupit (za cca 60% prodejni ceny).
Podle me na to ma Hawwwran appku, co mu to online celosvetove sleduje, myslim, ze to bude stacit vzit na sraz :)
Fry: Zajdi do nejbližší prodejny kartiček :) Nebo mrkni třeba sem:
http://www.mtgprice.com
Nejpřesnější jsou stejně jako u komiksů aktuální "street price katalogy"
A pokud máš na kartičkách nějaký jiný jazyk než angličtinu, hlavně nečitelné paznaky, pak to může být velké plus :D
Bohužel ne, byly zavalené hromadou lístečků z UKK a NHM kdesi v šuplíku :)
Fry pokud jsi je našel na půdě, zavolej Rosákovi
Haww: Našel jsem doma nějaké starší Magic karty ... nevíš kde bych zjistil jakou mají cenu, nebo tak nějak?
Kapis: to vis, s tihle to je vzdycky tezky, urcit kdy prodat a kdy drzet.
Hawwwran: říkáš, že jsem ty Vulcanic islandy, Underground sea atd.. z 3.edice neměl před dvaceti lety prodávat za 3 kila a Forku za 5;)?
Seneke: věnuji se oboru kde se dobře platí a kde mne to baví. Výhodná kombinace.

P.G.: u commanderu jsme taky skoncili. Zabavny format.
Jo, Legendary je moc fajn :). Akorát vůbec nestíhám hrát poslední rozšíření
Ad MtG a cena balíčku: Záleží na tom, co hrajete za formát. Standard se dá kompetitivně hrát i v ceně 1-2 tisíce za balíček. Pauper to samé. Modern je na kompetitivní hraní o dost dražší, legačka a vintage v papíru je doslova investiční záležitost. Ale pro casual hraní tu máme commander a to je, pokud se pořídí komplet roční sada do dvou tisíc pro čtyři lidi. Balíčky vyvážené, všichni si zahrají. Já si s přáteli takhle pořídila C2018 a naprostá spokojenost, i bez jakéhokoliv upgradu je s tím srandy na spoustu večerů. Multiplayer commander je prostě o spolupráci a atmosféře (neplést si s commander 1v1, to je jednokaretní legačka :D).
Jinak co se týká deskovek a podobných her, i to leze do peněz. Za sebe mohu vřele doporučit Legendary, což je marvelovská deckbuildingová kooperativka, se spoustu rozšíření (F4, spíďá, GoG, MarvelKnights...). Dá se to hrát jen v základní sadě, ale teprve ta rozšíření tomu dodají šťávu a počet kombinací her roste geometrickou řadou. Na dlouhé zimní večery jako stvořené! A pokud se hraje ve full-random módu, dokáže hra všem neskutečně zatopit a přinutit promýšlet strategii jako při mistrovské šachové partii.
Draco nobilis: Já vím. Ale stejně mě zaráží, že si jen tak může dovolit plácnout 15 táců za balíček karet.
Jako malý škvrně jsem hrál Pokémony a tam mě vždycky balíčky vyšly zhruba 2 tácy.
Deck za 15 táců, deluxky... Sakra, Hawwwro. Kde na to bereš? :D
Tak zahrat si zvladnes bez investice a daleko pohodlneji ( http://magic.wizards.com/en/mtgarena ), to neresim :]
Zack: no, kdyz prijdes na legacy turnaj, tak tam jsou ve statisicich, ale i min. Casto jsou to zajimavy konstrukce, ale treba landy jsou originalni dualy, ktere jsou dnes minimalne za cca 10k, ale i 100k. Za nizke desetitisice si ale urcite.zvladnes zahrat. Ja si pred lety postavil deck za cca 15k a byl staveny na vyhru v prvnim kole.
Hawwwran: Slo mi o hodnotu takoveho normalniho competitive decku v CR. Odnasim si info "nizke desetisice", coz je porad hodne slusny. Myslis, ze komunita kolem Magicu u nas roste nebo pomalu vymiraj lidi, co to nabralo v dobach nejvetsi slavy?
Zack: zalezi na oponentech. Kdyz budes chtit hrat s kamosema co s tim taky zacnou ted, tak staci nejaky preconstructed deck. To jsi v cene nizkych stovek korun. Jestli chces hrat s nama, tak bud musis mit zkusenosti a podari se ti sestavit nejaky levnejsi, ale schopny deck za nizke tisice korun, ale snadno se dostanes na nizke desetitisice. Taky si nekdy udelame turnaj s pravidly jako treba "cely balik do 300kc". Kdyz zacnes s tim levnym, muzes ho pak vylepsovat a tam jsou zajimave moznosti i za par korun (za12 uz sezenes slusne karty). Ale oponenti to musi mit nastavene stejne. Muj deck s deckem za 300,- neporazis a ani by te to nebavilo. Ale kdy se domluvis s oponentama, ze vsichni downgradnete na stejny level, tak to neni problem.
U kazdyho stolu se vzdycky najde jeden podobny voser, CO TO NEBERE VAZNE!
Krásná tapeta v úvodu tohohle fóra :)
Hawwwran: Na kolik dneska vyjde u nas takovy levnejsi hratelny deck? Pro uplne novyho hrace, kdyby ho chtel koupit komplet.
Haww: No tak to je paráda :) každopádně teď v srpnu to se mnou bude asi trochu těžší s dostupností, protože budu hodně času mimo Prahu, ale v září bych do toho moc rád šel :)
Draco: jsem pro... já znám Macháčka, ale toho zná každý
Já mám leda tak "Geistes, blitz!" a to je typická chlastací hra...
To mi připomnělo vtip:

Na dveře bytu kdosi zabuší.
"Kdo je to?"
"StB"
"A co chcete?"
"Popovídat si s vámi!"
"A kolik vás je?"
"Dva"
"Tak si povídejte spolu..."
Tak to je vas tak akorat, 5 a vic je vetsinou moc :)
Mluvil jsem s kamosema na MTG a mam asi 3 lidi co by si asi radi neco zahrali. Maji i vlastni deskovky, nebo veci na D&D.
V restauraci U tunelu v karline se hrat da. Hrajeme tam MTG a nekoukaji na nas divne. Uz si zvykli. Kdyz se to vcas zamluvi, maji na to i docela rozumny prostor.
Zack | 28.7.2019 23:02 :D:D:D

Dnes i zítra tam jdu, ale je fakt, že deskovky bych tam moc hrát nechtěl:))
U někoho doma je ideál ... ale u koho :D u mě určitě ne, protože mám další 3 spolubydlící a malý pokoj, do kterého by jste se možná vešli, ale mačkali bychom se všichni na zemi ... takže u mě bohužel nee :(
Já jedině že bych přinesl Dostihy a sázky :D
Fry: Tvůj nápad ve střídání se kdo přinese deskovku se mi líbí. Já osobně mám doma sic skromnou sbírku, ale pár fajn deskovek se u mě rozhodně najde a rád je předvedu světu a přátelům. Stačí vybrat místo a zadat datum. Jak píše Zack, tak bych ale také bral raději u někoho doma.
Chtěl bych si pořídit Alhambru, když jsem tam teď byl. Po letmém zhlédnutí českých stránek všude viselo "vyprodáno". Neporadil by někdo zkušený, kde nejlépe posehnat? (jde mi o klasiku, ne karty)

Díky!
Zack: hlavně by to první chtělo mít tu partu co by chtěla opravdu občas chodit :) na Palubu kouknu :)
Ale pokud sezenete klidny domaci prostredi, tak ja klidne nejaky donesu. Na hrani deskovek v hospode jsem uz starej.
Fry: nez budes neco kupovat, spis zkus nejakou hernu, treba http://www.paluba.cz/ ma dobrou povest.