Fry:
Původní Marvel Now začal v roce 2012, pak byly menší restarty All-New Marvel Now (po Infinity) a Avengers Now (po Original Sin).
Na podzim 2015 (po Secret Wars) začal All-New, All-Different Marvel.
Už za rok přišel druhý Marvel Now (protože první byl úspěch, proč to nezopakovat, i když v tom pak bordel).
Pak přišlo Legacies, kdy se většina sérií dočasně vrátila k původnímu číslování, ale tam bylo máloco úplně nového (napadá mě třeba Punisger).
A loni pak přišel Fresh Start, kde začalo všechno od jedničky s novými scénáristy (kromě Thora). Sem patří právě Avengers od Aarona, nebo Thor, kterého Crew chystá na podzim (i když moc nechápu, jak ho lidi, co nemají v eng načtené God of Thunder a Mighty Thor, pochopí.
Dělám si pořádek ve znalostech Marvelu od roku 2012 ... protože jak na nás Crew valí teď tu hromadu Marvel komiksů, je docela těžké orientovat se v tom co a jak ... a jak tak na to koukám, tak mám na mysli hned několik otázek, z čehož nejhlavnější je jaký je rozdíl mezi Marvel NOW! a Marvel NOW! ... konkrétně pokud jsem to tedy pochopil správně vycházelo Marvel NOW! právě od toho roku 2012 cca, do All-New, All-Diferent ... v tom se ještě chytám, ale pak podle jedné wiki a podle nově vydávané série s Thanosem začalo vycházet nové Marvel NOW!, které se po pár číslech přejmenovalo na Legacy? A co vlastně vychází teď? Legacy už skončilo, ne?
Pro lepší orientaci přidávám výčet sérií spolu s datem začátku vydání v USA, které u nás vychází / začnou vycházet s příslušným kódovým označením:
Deadpool (Marvel NOW!) - od listopadu 2012
Strážci galaxie (Marvel NOW!) - od února 2013
Ms. Marvel (Marvel NOW!) - od února 2014
Rocket (Marvel NOW!) - od července 2014
Doctor Strange (All-New, All-Different Marvel) - od října 2015
Strážci galaxie (All-New, All-Different Marvel) - od října 2015 (u nás začne vycházet od září 2019)
Deadpool (All-New, All-Different Marvel) - od listopadu 2015 (u nás začne vycházet v roce 2020)
Rocket a Groot (All-New, All-Different Marvel) - od ledna 2016
Spider-Man/Deadpool (All-New, All-Different Marvel) - od ledna 2016
Captain America - Steve Rogers (All-New, All-Different Marvel) - od května 2016 (u nás začne vycházet v září 2019)
Thanos (Marvel NOW!) - od listopadu 2016
Avengers (Earth´s Mighest Heroes ??) - od května 2018
Tak po Crweconu bylo několik MDEK na Comics Bazar CZ/SK na Facebooku, Blacksada jsem si koupila já. Od začátku roku do teď jich minimálně pět bylo nabízeno a prodáno. Pročež já nakoupila ty za nejhorší ceny, byly v nabíde i za 1600... Ale mám klid!
Wal: kdybych ti dal vybrat mezi stejnou knihou s razitkem "knihovna abc" a razitkem "vyrazeno" za 2kc a totoznou knohou bez razitka za 1700kc, tak by sis tu korunu nepriplatil a bral tunza 1700?
Norri: v knihovně je tři prdele knih, u nás vychází skoro nejvíce knih v přepočtu na počet obyvatel, a knihovny nejsou nafukovací. Může se vyřadit cokoli kdykoli a odkudkoli.
Nicméně proč bych si měl kupovat knihu z knihovny s nějakým razítkem, to nevím, zejména když se dá jistě sehnat originál.
Srovnávám to z důvodu, že oboje vychází z epizodického kresleného seriálu. Jako žánrově a stylem je to rozdíl, to je jasné. Ale faktem je, že např. Simpsonovi a Futurama a další jiné komiksy podle seriálu jsou jen takovou výplní. Rick a Morty mi naopak přijde, že dobře funguje sám za sebe a k seriálu tak přidává další plnohodnotný dobrodružství.
karl173: Jsem megafanoušek seriálu, tak jsem zvědavý i na komiks... jinak sofistikovanost, absurdnost a jakási vulgárnost humoru R&M je někde úplně jinde než u Groeningových děl, tak mi přijde trochu nefér to srovnávat:-)
Už jste četli Ricka a Mortyho? A líbilo se vám to tak jako mě? Kam se hrabou komiksový Simpsonovi nebo Futurama. Jinak trošku nechápu, že když je vzadu na knize napsané, že se jedná o komiks pro dospělé čtenáře, že tam nejsou vidět sprostá slova, ale budiž, i tak je to dobré. :) Doufám že se u nás dočkáme i Rick a Morty: D&D
Darker: Jo, tohle jsem řešil, když modrá crew začínala, zda si ty komiksy kupovat podruhé, když už to mám ze zahraničí. Naštěstí u Crwe tohle dilema vyřešili za mně.
Shi je docela drsná záležitost, v Polsku vychází s označením 18+ Doporučuji ten zmenšený formát skousnout, tento komiks za to stojí. Je to parádní věc.
No, nevím, jestli mám jásat, ale komiks Shi, který se mi hodně líbí po grafické stránce, naplánovali Crwáci do hlasování Modré Crwe, což může dopadnout tak, že zase nic nebude :/
Co si z toho co říkal pan Dort pamatuju já, tak letos místo Doktora Hvězdy vydá CC snad v září Černou palici - Age of Doom 1. Důvod je, že do eventu JL a Černé palice si DC usmyslelo záporáka Starro, což ale moc koliduje z Doctorem Starem, proto se to stahuje z prodeje a bude se předělávat/překreslovat. Další díl Černé palice by u nás měl vyjít 2020 po úpravě...
Popravdě si nepamatuju, jak presne to ovlivni vydani u nas
@Zack: Mas pravdu, ze comoXology by to melo mit stazeny, tam neni duvod k prostojum. Dort rikal, ze uz jim odmitli poslat i nahled. Uvidime co bude dal . Je otazka jake maji smlouvy. DC muze tlacit na Lemira a ten muze drzet prava. Tomuhle opravdu vubec nerozumim. Uvidime casem. A az vyjde ceske vydani, kounu na pripadne rozdily.
ComiXology to normalne prodava dal, odtamtud by to zmizelo jako prvni. Vlastne nevidim nikde jediny dukaz toho, ze DC naridila neco stahnout z prodeje. Nechme ted stranou holy fakt, ze DC muze Dark Horsum narizovat leda hovno.
Hawwwran: Přišlo mi to hodně přitažený za vlasy, hlavně s ohledem na to jak dlouho to již je v prodeji, proto jsem myslel, že jsem tvůj příspěvek spíš špatně pochopil :-D
Dalamar: pochopil. Jasne ze uz toho je spousta kusu venku, ale Dort rikal, ze to DC naridil staahnout z prodeje. Je otaka kolik se toho prodalo, ale tak jako tak, uz to nikdy nevydaji takhle. Uz vzdy bude jen to prekreslene. To mi prijde zajimave, mit tu prvni verzi. A je to jen v paperbacku.
Draco: podle mě je prozatímní žebříček kvality následující
1. Batman
2. Detective Comics
3. Aquaman / Flash / Green Arrow / Wonder Woman
4. All-Star Batman / Justice League / Suicide Squad
5. Harley Quinn