* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

OTAZKA DO PLENA: Plánuju zdrcnout Forum do několika hlavních vláken, čím míň, tím líp. Osobně si myslim, že by stačilo jedno, ale nechci být moc hrrr. Stejně máte většinou problém rozlišit, kam co patří a provoz je tu teď naprosto minimální, aby bylo víc vláken potřeba. Někdo něco zásadně proti?
jh666: Určitě pošli, buď vyfocenou tiráž na mail, nebo vypsanou tady do zpráv :)
Bylo by možné přidat komiks "Velké dobrodružství Čtyřlístku" co nedávno vyšel. Pokud je potřeba něco z tiráže, můžu na večer nebo zítra poslat. To samé u Veverky a myšky.
GWB: Tím chceš říct, že ho Walome omylem spálí a pak odnese svoji sbírku na půdu, kde smutkem zemře? :D
GWB nastesti o nem bude video, takze vyhrajeme vsichni!
Walome: Máš teď cosi jako Modrého mauricia na poli českého komiksu. Možná. :-)
Tak ona tam není žádná tiráž. Není nad to, když cenu vyhraje nesehnatelný neidentifikovatelný komiks :) v tomto případě dokonce komix!
GWB: za to může moje klidná až flegmaticky vyhlížející vizáž. Zatímco každej vypráví kolik má práce a nestíhá, já pracuju a tudíž stíhám :)

Nicméně já si pro Šmelhaus musel zajít AŽ do UMPRUMu. A ne, google Ti moc nepomůže. O té knize se ví prakticky jen to, že dostala cenu Muriel.
Walome je o pár kanceláří dál :) Jenže se stará o jiné věci a obecně je o něm známo, že se nepřetrhne... :-D Anyway, nevím vůbec o čem je řeč... Jaký Šmelhaus?
Se k tomu asi ještě nikdo nedostal. Jestli to máš, tak k tomu pošli data. Možna GWB může mrknout v knihovně, netušim, jestli tyhle studentské práce musí taky posílat povinné výtisky.
Šmelhaus tu není z nějakého konkrétního důvodu (nebo tu snad je)?
Hodím tam i poznámku, tohle je potřeba do poznámek, jinak to někdo v budoucnu prověří dle tiráže a bude si myslet, že je to chyba a vrátí se to zase zpět :)
Lenny: Odstranil jsem tě a nahradil Changer the Elder :)
Hola, mám technický problém - ve dvou dílech NHM jsem uveden jako redaktor, ačkoli jsme na knížce reálně nedělal (redakcoval Changer the Elder). Bylo by možné to opravit, případně tam dát alespoň nějakou poznámku? Díky
Jde o:
Nejmocnější hrdinové Marvelu #057: Sentry
Nejmocnější hrdinové Marvelu #064: Red Hulk
RadimNemec: Podivuhodná robotí expedice je plnokrevný komiks...
RadimNemec: Asi ne, musel bych vidět více, z ukázek u všech knih komiks nevidím, jen u jedné stránky je tam náznak, to je zatím málo...
o zařazení tohohle se neuvažuje? Je to kresba doplněná textem - celkem 3 knihy, první z nich ve dvou vydáních - viz. odkazy na konci článku..
http://www.baobab-books.net/frank-tashlin
Zack: já si nepamatuju nic, takže chápu. Ale i tehdy jsi mi psal, že to není špatný nápad :D

Rozumím, krása.
Normalne pisu, tohle mam teda pocit, ze slysim prvne, ale jsem starsi clovek, co si nenapisu, to nevim. Tak si to pisu ted, neni to spatny napad. Kdy to muzes ocekavat netusim, na tohle ted nemam zadny system, kam bych to pripojil. Ale chci v dohledny dobe delat aviza do posty u oblibenych autoru/vydavatelu/serii, kvuli tomu nejaky system udelat musim, tak to k tomu pripojim. Takze rekneme v druhem kvartalu 2019? Ted mam ve fronte nejaky interni administracni veci, pak jsou hned ty notifikace.
Bůůůůůůů pirát, bůůůůůů!

Btw Zacku nevím jestli si to někam píšeš nebo ne, ale kdysivá jsi mi odsouhlasil, že by bylo možné si u sérií automaticky zaškrtnout CHCI, abych to nemusel dělat ručně u každého dílu. S tím se nějak počítá nebo ne? Netuším v jakém časovém horizontu to mohu očekávat :)
Ted nevim, jestli me okrikujes, protoze sem kvuli svemu egu hnusnej na novacka nebo do cele redakce projektujes svou zivotni filosofii ;)
Poslus: My vlastně nemáme rádi nic kromě vlastní prdele :D promiň Zacku :D
Poslus: Aha. Tak jen pratelsky varovani, my tu nemame moc radi tyhle 'stahl jsem nekde na internetu'. Co se tyce pridani, tak tyhle neofi preklady scanu sem taky nepatri. Sorry.
Posluš: On to taky mohl být neoficiální fanouškovský překlad.
Zack: No já to četl a bylo to přeložené do češtiny. v mobilu ve formátu cbr. Ale nikde v obchodě to česky nemůžu najít. Koukni kdyžtak na ten odkaz, který jsem přidával pod minulý komentář. Začínám tady s komiksama a nevím co kde jak hledat. Sorry a dík :-)
Poslus: Pokud to nevyslo u nas, tak to sem nepatri. Pokud ano, tak k tomu vydani posli info komukoliv z adminu a pridame.
Zdravím. Četl jsem v el. podobě komiks Wolverine Lovecká sezona. Na tomto webu není, nebo jsem ho nenašel? Můžu ho popřípadě nějak přidat?
http://www.amazon.com/Wolverine-2013-2014-Vol-Hunting-Season-ebook/dp/B00PSN2LYM
Asi bychom pak ale měli mít označení V2, V4... V8 (což ale zase moc neřekne nic běžnému člověku mimo tisk). Přičemž Flexa by asi byla součástí V8 nebo jak to oficiálně je, nejsem si jistý, jestli je flexovazba vůbec oficiální název, jestli to prostě není V8 s flexo deskama :) Základ je totiž stejný jako u V8, liší jen ty desky...
Bych se snazil s ta informacema co nejvic priblizit holym faktum, pocity bych resil az nasledne. V tech vazbach je ted strasny bordel, treba paperback jsem myslel, ze mame redakcne 'zakazany' a stejne to pravidelne vidim :)
Tak kapitálek mě právě vůbec nedocvakl, já to mám v knihovně vedle brožek a kdyby s tu flexu nenapsal, tak jsem si to ani neuvědomil :) Ale jasan, zatím necháme takto...
Toe: má to normálně kapitálek. Z boku je to vidět na první pohled.
Otázka je, jestli někdo Flex pozná. Ona by měla být podobná pevným deskám, ale protože je levnější (a při použití nižší gramáže ještě levnější), vypadají desky spíš jako brož, ať už je vazba lepená nebo vázaná. Málo kdo si pak všimne zalomení desek ze všech stran uvnitř. Páč toho tady může být víc, řekl bych že třeba Ibikus bude stejný případ... A je pak na otázka, jestli neuvádět "pocitovou" vazbu a to že je to Flex jen do poznámky... No zatím toho tolik asi nebude.
Jedna připomínka k tomu Hustému nářezu - není to paperback. Podle databáze knih se to jmenuje flexovazba.
DR: Nulté volume jsem opravil, ale psát k první že sedmý sešit má jen 14 stran je podle mě zbytečné :)
Lenny: jestli to bylo tim, cim myslim, tak je to opraveno. Pokud ne, tak uz nevim :]

RadimNemec: to me nenapadlo, dobry podnet, hotovo. Kdyby ti prislo, ze 5 je porad malo, dej vedet, neni problem zmenit.
RadimNemec: Mi by se to taky líbilo :)
Jelikož nemáte co dělat, tak nadnáším takovou blbost - zvažuje se v "nabízí" možnost odfiltrovat členy, co se naposledy přihlásili třeba před pěti lety? Jde mi o to, že stále ještě něco hledám a mám teď v seznamu při kontrole shání/nabízí odkazy na spoustu lidí, co už nejsou aktivní a nabídka je neaktuální, přesto trvá...
Spíš poprosím o obecnou odpověď stylu - blbost, minoritní zájem, nebudu řešit / už jsem na to myslel, nevím co s tím / a hele, to mě nenapadlo - dobrý podnět
:-)
Nějak blbne zobrazování komiksů - chtěl jsem si vyjet všechny věci, co vyšly v roce 2018. Šel jsem na Přehledy -> Comicsů a klikl na rok. Problém je, že se mi některé komiksy opakovaně zobrazují (např. NHM Elektra mám na stránkách 1, 5 a 6). Po přihlášení už se to jeví OK...
Zack: tak ja si ich zvyknem pustit na hlavnej stranke, ale nie je zly napad presunut ich ako spominas
Využíváte někdo pravidelně přehled YT videí na hlavní stránce. Jsem trochu v pokušení tu sekci zavřít, videa přímo o comicsech přesunout k nim a z ostatních vybírat sem tam něco a dát to spíš do pravý lišty. Co vy na to?