Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Fimi: Ta diskontní cena je vyšší, než můj měsiční rozpočet na jídlo. To by mě zajímalo, jak vypadá ta nediskontní.
Wannsee. No, pořád lepší než Locarno.
Wannsee je tedy hodně dobré. Argo se tedy nebojí riskovat, vydat tu komiks o konferenci ve Wannsee. Respekt. Hlavně kresba je špičková. Mám od Fabrice Le Hénanffa koupený komiks Modigliani a je to malíř, který umí zprostředkovat atmosféru. Moc se na tuhle věc těším.
Argo dnes taky ohlásilo dva nové frankofonní komiksy - Wannsee a Mezolith.
Mě taky, snad se to rozjede a bude toho přibývat.
ERB mi dělá větší a větší radost.
Darker: edice ERB má taky svoje diskuzní forum, zeptej se přímo u zdroje.
Darker - hororový komiks o vlkolakoch :)
Gmork: Když už tu děláš reklamní spojku, tak o čem je STŘÍBRNÝ MĚSÍC NAD PROVIDENCÍ?
Už je to tam dopsané, většina věcí po prázdninách - září, říjen, listopad. Mistr meče na konci dubna.
Nějak tam nemůžu najít kdy to vybíral vydá...kdy to začne vycházet?
O Aspic zájem je, jen je problém s jednáním u Delcourt/Soleil, resp. v komunikaci s nimi. Daleko lépe se vyjednává s Dargaud, Lombard, Dupuis, Glénat. Ale bude se na
ně pořád dotírat, u Soleil a Delcourt je spousta zajímavých titulů. Snad časem povolí.
Gmorku, jen dotaz. Vyjde někdy ten Aspic, co ho původně měli plánovat ještě loni?
Je to tak, hlavní je vybrat dobrý titul - silný příběh, sympatické postavy, kratší série, dobrá kresba. I v té Evropě je spousta ptákovin, těm je třeba se vyhýbat. Pokud bude mít western Sykes úspěch, bude následovat Texas Jack od stejných autorů. Pokud Murena, budou na pořadu dne Orlové Říma. Pokud Sága Valty, tak další severská věc Siegfried od Alexe Alice. Trošku doufám, že se kresba Mohameda Aouamriho u Sága Valty bude čtenářům líbit a otevře vrátka pro parádní drsnou fantasy Mortepierre, na které si udělal jméno. No, vše je v rukách fanoušků. Sága Valty vyjde jen díky nim, díky velkému zájmu o Asgard, vůbec to pro letošek nebylo v plánu. Čili samotní fandové budou určovat, co bude v budoucnu vycházet.
Gmork: ooooooo tak to je paráda..zajímavé jak Vybíral ohlásí 4 věci a najednou je z něj plnohodnotný konkurent....
Nakladatelství Josef Vybíral ohlásilo na podzim další novinku - drsnou vikingskou záležitost Sága Valty. Všechny tři díly vyjdou v jedné knize. Scénář Jean Dufaux ( Murena, Zloději z Říší, Nářek ztracených zemí atd.) a kresba Mohamed Aouamri ( Mortepierre, Hledání ptáka času, Sylve )
Trip: Co vím, tak Eagleamos o tomhle moc nechce mluvit a raději mlčí.
A bude niekedy vydaný Krize nekonečna a Poslední krize?
Jak tak koukám na DCKK wiki ... tak Batman / Superman: Utrpení a Flashpoint teď nebude ... místo toho nás čeká první kniha Bažináče a JSA: Golden Age
Jh666:Jop, týkalo.
A díky za odpověď.
Franta: Jestli se to týká Maula, tak můžu odpovědět taky. Bude to kompilace dvou minisérií (5 a 4 sešity).
Fry:A můžu se zeptat,jestli to je dlouhá sěrie nebo jen takhle jedna knížka?
Fry: Syn Dathomiru, sice vyšel ještě pod Dark Horse, ale je kanonický, podobně jako román Učeň temnoty vychází se scénářů k nerealizovaným epizodám Klonových válek. Dějově by měl spadat někam mezi první a druhou půlku Učně temnoty.
Na začátku dubna vychází další Star Wars - tentokrát Darth Maul (http://www.albatrosmedia.cz/tituly/53267152/star-wars-darth-maul-syn-dathomiru/ ), akorát mě trochu mate ten Syn Dathomiru, jelikož je to příběh, který původně vycházel pod hlavičkou Dark Horse (http://comicvine.gamespot.com/star-wars-darth-maul-son-of-dathomir/4050-74107/ )
Prosím vás, kdo máte oba kusy, shodují se stripy v komiksu Sek a Zula z roku 1994 s těmi v novém zmenšeném vydání (2009 a 2016)? Já mám doma to starý, matka t nový a nikdy je nevidím vedle sebe, ale mám pocit, že ty stripy se neshodují...
mike731: Já je mám položené na vrcholu jiných komiksů v erekci.
mike731: Podlouhlé Volemanovy příhody jsou neskladné. Leží na skříni a je jim smutno.
Při přerovnávání knihovny jsem opět narazil na opakovaný problém - kam s ním?

Proto prosím o radu: Kde skladujete ty zatracené Volemanovy příhody?
Francouzský amazon je dobrý na některé věci, které se jinde blbě shánějí, nedávno jsem si tam koupil tričko Stranger Things nebo pár anime seriálů ve slevě, ale komiksy už si budu kupovat na BDfugue.
Amazon má celkově v poslední době furt nějaké mouchy. Asi je to tím rozšiřováním do Evropy.
Tohle nebyl nákup, byla to výměna za kolosálního Conana. A taky info pro ty, kteří by třeba chtěli nějaký francouzský originál, BDfugue je lepší než amazon.
Gmork: Na fotky tvých nákupů je vždy radost pohledět.
Tak pár nových komiksů do mé sbírky. Jinak s BDfugue maximální spokojenost, zvlášť s poštovným 9,90,- euro.

http://www.jpeg.cz/images/2019/02/14/bdfugue.jpg
Argo ohlásilo na koniec roka 2019 integrál westernu Bouncer (Jodorowsky a Boucq).
Walome: To taky nepředpokládám, dík za info.
Možné je všechno, bude hodně záležet, jak se bude prodávat Mjollnir. I ten vyšel pod Soleil Celtic jako Druidi.
Gmork no, snad to někdy třeba Argo vydá
Fimi: Druidy vydávalo v Anglii vydavatelství Dalen. Nevím, jestli je to pořád v prodeji. Jinak je v angličtině a polštině v amatérském překladu všech devět dílů. Dá se to bez problému vygooglit. Ale Druidi fantasy nejsou, je to mix detektivky ze starověku a dobrodružňáku.
Norri: já to myslel tak, že se těžko budou prodávat práva na jeden comics dvěma nakladatelům naráz. Takže už z téhle logiky těžko může Comics Centrum vydat Conana, kterého loni vydalo.
Walome: Francouzi žádné práva kupovat nemuseli - podle evropských zákonů jsou už volně k dispozici. Nečteš recenze, tak nevíš ;-)
Hitman - Conana od Arga vydávaj frantíci. Conan od CC jsou amíci .A předpokládám, že by se neprodaly práva dvěma různým subjektům ve stejný čas... ale kdoví :)
Lantan no já do toho asi nepůjdu, je tolik jiných sérií

Gmork koukal jsem na ty druidy a nemůžu to najít nikde v angličtině, jen snad v polštině, němčině atd...znáš Chronicles of hate? Zkus to
Fimi: Já tohohle Conana taky nečetl, ale koupím ty první dvě knížky co vyjdou teď v únoru a udělám si obrázek. Fantasy comics mám moc rád.
Gmork: fantasy mám rád moc, ale jediné co jsem četl z Conana tak je Dcera pána mrazu a to mě nebavilo moc...takže tohle asi vynechám
rajot: Díky za osvětu. To vypadá ale jako něco jiného, než ten Conan z Cimmerie, který vychází od Arga. Vidím rozdíl v počtu m v názvu.
Gmork: Každopádně to vypadá krásně.
Conan od Comics Centra mi sice roztahuje na poličce mezi komiksy jako Druidi, Wollodrin, Mortepierre, ale oproti nim je spíš chudý příbuzný, co se propracovanosti příběhu a charakterů postav týče. Pokud máš rád fantasy typu Salvatore, budeš spokojený. Já už dnes dávám přednost Rothfussovi nebo Sandersonovi.

http://www.jpeg.cz/images/2019/01/24/P1010004.jpg