Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Fimi: Vlastním Kolosálku a celé jsem to přečetl, pokud jsi Conanovec, budeš spokojený. Ale já už se k té knize asi nikdy nevrátím. A to jsem velký fanda do fantasy. Možná už jsem zmlsán fantasy komiksy jako Servitude, Druides, Wollodrin, Aslak... atd. S těmito příběhy se dnes už klasický Conan nemůže rovnat.
a stojí ten Conan v jednotlivých knihách za to? nějak váhám, je to dobré vůbec?
2Hitman3: KC z roku 2015 teď začne vycházet po jednotlivejch knihách. Ta nová kolosálka je Conan z Cimerie, čili příběhy, který u nás ještě nevyšly. Viz:
http://www.comicscentrum.cz/_dortAddons/turnbook/turnbook.php?book=EP2019&desky3vTextu=4#turnbook/
Ten Kolosální Conan v červnu má být co? Asi ne dotisk Kolosálního Conana z roku 2015 od CC?
Fakt? Aha to jsem nějak přehlédl
Fimi: Chybí ti tam v červenci dotisk UPVO Smrt
A Goon nikde. :(
Otázkou teď tedy je, zda sáhnout po Library edicích, nebo po vydání v paperbacku.

Jinak jsem ještě uvažoval o malém Conanovi, ale potom pan Dort začal mluvit o nějakejch chujovinách s překladem, takže asi nic.
Další Myší hlídka není, jen Legendy,
Koukal jsem jen na Wiki, ale pokračování Černé palice sice v originále vyšlo po sešitech, ale souborný třetí díl teprve před pár dny. A jestli to vydávaj až podle souborných vydání, tak to třeba letos ještě bohužel nestihnou.
takže Comics centrum 2019
leden
-Hellboy Pražský upír (kniha 7), druhé vydání

únor
-Conan 1
-Conan 2 Dcera pána mrazu

březen
-Sherlock Frankeinstein (svět Black Hammeru)
-Baltimore 4
-Grandwille 5
-Hellboy Sémě zkázy (kniha 1), čtvrté vydání
-Hellboy Divoký hon (kniha 9), druhé vydání
-Hellboy půlnoční cirkus (povídka)

duben
-Pochmurný kraj 3
-překvapení

květen
-Lovec čarodějnic 2, Hellboyverze
-Sledgehammer, (Hellboyeverze)

červen
-Conan 3
-Conan 4

červen
Kolosální Conan
červenec
Hellboy Spoutaná rakev (kniha 3) třetí vydání

září
-Doctor Star (svět Black Hammeru)
-Baltimore 5
-Legendy o Myší hlídce 3

říjen
-UPVO 9
- Abe Sapien (Hellboyverze)
-Pochmurný kraj 4
-Avatar, ukázka http://james-camerons-avatar.fandom.com/wiki/James_Cameron%27s_Avatar_(Comic)
-Dracula

listopad
-Překvapení
-Kouzelný svět opery P.Craig Russela
-James Bond Cassino Royale (adaptace)
-Vítr ve vrbách

prosinec
Witchblade Kolosální kniha
tak jsem to konečně viděl a nic moc...asi největší radost mám z dalšího UPVO a samozřejmě Hellboy 7 který mi jediný chybí, ale kromě běžících serií jako je Baltimore, Pochmurný kraj a Černá palice asi nic....Černou palici jsem čekal 3. díl a taky jsem čekal další Myší hlídku, teda pokud je a ne Legendy který mě nebaví....Sapien není špatnej a ten nový Hellboy fajn....ale zbytek asi nic. Avatar? kdyby radši vydali Colder, Autumnlands nebo Chronicles of Hate, no, spíš zklamání, ale zase o to víc ušetřím
Hellboy a půlnoční cirkus :-)
Dál je tam samý Conan, který jde úplně mimo mně a nějaké pokračování rozjetých řad z kterých asi půjdu jen do Temného kraje no a to je vesměs vše.
Fry no já to ještě neviděl tak nevím... divoký hon mám ale pražského upíra kupuji a dál teprve zjistím
Co říkáte na edičák CC? Mi teda největší radost udělal dotisk Divokého honu, jinak ani tak nic. Možná Abe, možná Sladgehammer a možná ty vedlejší řady od Černé palice, ale nějak se mi do toho ani už nechce :)
Tomu se říká alkoholický sraz! :D
No taky se těším....
@Zack: ze nesnasis hlasite lidi? V tom pripade se omlouvam predem. A to budu pit nealko.
To jo, to by bylo fajn :)
Shrňme si to: Začali jsme tím, že jsme řešili aplikace pro tablet a skončili jsme u toho, jak se k sobě lidi na internetu chovaj jak hovada.

Hele, kašlem na to a já radši půjdu udělat něco užitečného. Třeba bych moch napsat další profil autora.
To jsou strasny hovna, jestli si timhle zasiras mozek, tak se nedivim nicemu :)
Zack: http://encyclopediadramatica.rs/ComicsGate

Američani by si fakt měli ten svůj bordel uklidit.
Já třeba neřvu, než těch 100 kg opiju to je práce nad hlavu
Fimi: klid, ja se s pivarema vetsinou nehadam, po par pivech uz jen rvete kraviny a ja vylozene nesnasim hlasity lidi, takze se vetsinou balim a mizim :)
Prodej komiksů jako téma na sraz? Já teda radši řeším politiku, kvantovou fyziku, fotbal, filmy, auta, literaturu, operaci Barbarossa a samozřejmě kozy... :-)
Tak téma na sraz bychom měli...akorát budu asi mlčet a jen kývat
Seneke, nedelam v kolbence, abych delal od sedmi :) Nez se nasnidam a pofackuju to nejhorsi, tak je poledne. Ale uz jsem to dosmolil.

Ad digitalni comicsy:
Neni to dulezity segment, ale predstirejme na chvili, ze ano. Predstirejme chvili, ze mangu v US nema pokrytou warez scena. Co si predstavujes, ze se stane? Ze si hardcore fandove Marvelu zrusi predplatne, protoze u VIZ usetri? Myslis, ze lidi doted necetli mangu z ekonomickych duvodu? Ja porad nejak nevidim odkud ma prijit to ohrozeni pro Marvel. VIZ se snazi chytit tech par stahovacu, co maj vycitky svedomi, to je cely.
Ceny za digital jsou stejne z naprosto logickeho duvodu. Nikdo si nedovoli parazitovat na primarnich prodejnich kanalech. Nikdo nepujde proti retailu kvuli par dollarum. Comicshopy jsou jejich prvni linie, jejich nejvetsi marketingovy nastroj. Navic tisk je na nakladech comicsu naprosto zanedbatelna polozka.

Ad manipulace statistikama prodeju: Nejaky zdroj k tomu obvineni o podvodech by nebyl? Moc se mi to nezda, protoze Marvel si vlastni distribuci resi jen korporatni kanaly, obchody ma porad pevne v rukou Diamond. A pokud comicshop dostane neco, co si neobjednal, tak to vrati stejne jako kdokoliv jiny. Pokud ne, tak okrada Diamond, protoze zaplacenou ma jen objednavku.

ad Prvni cisla a varianty: Marvel to dela, protoze to funguje. Majitele comicshopu do toho netahej, ti to berou, protoze musi, protoze to lidi chteji. Ano, vede se dost hlasita diskuze o tom, jak moc jsou varianty nebezpecny z dlouhodobeho hlediska. Marvel sazi na to, ze lidi jsou fakt uplny idioti, comicshopy tvrdi, ze ne. Uz par let se ukazuje, ze lidi opravdu uplny idioti jsou, ale je mozny, ze 2019 se to zlomi, lidi zacnou bojkotovat predrazeny prvni cisla a varianty. Zatim to tak neni, zatim se prodavaji.
Obcas se neco neproda a lezi to na sklade, to je snad proboha uplne bezny v jakymkoliv retailu nebo mas snad pocit, ze to je ukaz unikatni pro Marvel comicsy? I nasi vydavatele, kteri sahaji prakticky jen po jistotach, maji plny sklady neceho, co se netrefilo do doby nebo se podcenil marketing nebo to proste nesedi geopoliticky. Se stava.

Ad Pujčování postav:
Asi nechapu, co je na licensovani IP tak problematickyho, ze to dokazuje, ze je Marvel v problemech. Uplne bezna praxe, jsou to dalsi prachy prakticky bez rizika.

Ad dohadovani na socialnich sitich:
To je nejaky tvoje traumatko a poradim ti, uber na bulvaru, bude ti lip. V realnem svete to nema na cisla prakticky zadny vliv, jsou to jen chleba a hry pro luzu, kdyz dojde na rozhodovani penezi, tak co rekl kdo na twitteru je fakt nejmin podstatny.

Ad penize:
To ze si myslis, ze Americani krute prohravaj a dostavaj brutalne na zadek a tak, to jsi psal. Ja ti odpovidal, ze to neni pravda a podlozil holyma faktama. Ted je na tobe, abys sva tvrzeni nejak podlozil. Vysvetlovat mi, jak funguji penize, neni treba, financni analyzy me zivi, nejaky minimalni povedomi jsem za ty roky uz pochytil, neboj.
GWB: Do háje, já si ten kalendář fakt musím koupit. Jak nechodím do školy, tak v tom mám bordel.
seneke: Ty si nějak vyskakuješ na to, že už je úterý... :-D
Zack: Ty si nějak vyspáváš na to, že je pondělí. :D
Sága je největší dojna krava image jo? Tonka nevěděl...no, každopádně já nezaregistroval že by na tom image bylo nějak zle ale zase jsem se po tom ani nepidil
Fimi: to je prehistorie, s dnesnim Image to ma spolecnyho pramalo. Treba Image ma s tim neustalym zacinanim daleko vetsi problemy nez Marvel. Navic bude zajimavy sledovat, jak se na cislech projevi, ze 'jejich' nejvetsi dojna krava Saga ma pauzu.

Seneke: neboj, na tebe taky dojde, jen to bude na dyl, tak se nejdriv musim nasnidat :)
Todd no na to jsem taky zvědavej, nedávno řekl, že film bude bez humoru a bude hooodně ponurý a temný...no, uvidíme
Todd pověsil kreslení na hřebík a pracuje na filmové verzi Spawna.
Zack myslím právě tyhle, ovšem v době kdy to založili a jak se jim dařilo, vím že dnes tam zůstal snad jen Todd..(Spawn)
Fimi: kluci, co zakladali Image, uz jsou davno od valu, jediny trochu aktivni je Jim Lee, ten uz u Image neni roky, je z nej manager v korporatu. Nebo ktery kluky myslis?
Oni kluci co založili Valiant a Image věděli proč utéct z Marvelu a jak se jim dnes vede a Image s Valiantem se daří
Marvel Unlimited je za 10 dolarů měsíčně. Nemáš přístup ke všemu a novinky se přidávají až po 6 měsících. Také můžeš říct sbohem dospělejším sériím, jako Punisher MAX a Jessica Jones. A pokud budeš chtít nejnovější věci od Marvelu, tak je cena za digitál STEJNÁ jako za fyzický kus, což nedává smysl.

Mezitím Shonen Jump je za 2 dolary měsíčně a máš tam přístup ke všemu co kdy vyšlo v angličtině.

U těch prodejů musíš brát v potaz to, že existujou variant covery a Marvel má furt tendenci začínat číslování od začátku. Majitelé speciálek na to skočí a ty první díly nakoupí. Navíc byl Marvel několikrát přistižen, jak manipuluje náklady a posílá obchodům více kusů, než si ty obchody objednaly. Dost často ty novinky končej ve výprodejích se slevou a v případě Secret Empire to několik obchodů muselo rozdávat zadarmo, jelikož by si to nikdo dobrovolně nekoupil.

Navíc pokud se Marvelu tak skvěle daří. Jak to, že propůjčil svoje postavy IDW (Avengers a Spider-Man)?

Jinak řečeno. Zatímco se "profesionální" tvůrci dohadují s lidma na sociálních sítích jak malí haranti kvůli nějakému Comicsgate, nebo co, tak Japonci neustále chrlí tituly, co se skvěle prodávaj a navíc tu nemáš to negativní PR v podobě "profesionálů", co nadávaj svým zákazníkům do rasistů a co já vím čeho.

Vydávání komiksů je o penězích. Nefunguje to na příjemných pocitech, jednorožcích prdech a duhových lízátkách. A Američani tuhle válku dost krutě prohrávaj.
seneke: MARVEL COMICS 38.24%/40.40% Vs. VIZ MEDIA 1.22%/0.46% (kusovy/dollarovy podil na trhu). Pokud nekdo ma minoritni podil na trhu, tak ani aplikace ho za dumpingove ceny na prvni pricky nevystreli. Specialne kdyz prisla tak 5 let po tom, co podstatna cast digital-friendly ctenaru uz ma svoje potreby pokryty jinak. Ja vam sice preju, at se to desne chytne, ale nejak to nevidim. Co se urcite nestane, ze by si vubec Marvel nejakyho VIZ vsiml. Do tohohle boje titanu nezasahuje ani Image.
Marvel Unlimited je za 10 a Shonen Jump za 2.

Nic ve zlým, ale v tomhle "závodě" sázím na Japonce.
seneke: Ta zprava je o tom, ze Disney ma problemy prodavat merch (resp. prodava ho o par procent min). To je sice zajimavy info, ale sotva to rika cokoliv o americkem trhu v dost brutalnim pruser.
Ze VIZ ma appku na digitalni comics s ochutnavkou zdarma a subscription modelem neni ani zajimavy. Kdo dneska nema? Marvel Unlimited existuje kolik let? Mozna pro hardcore fandu mangy, ale tech je v US v radech par procent viz ty smesny prodeje, co jsem posilal.
Shonen Jump nově vydal aplikaci, ve které máš zadarmo přístup k novým dílům v angličtině hned po jejich vydání v Japonsku. K tomu za 2 měsíčně máš přístup ke VŠEM sériím, co kdy vyšly v angličtině.

http://play.google.com/store/apps/details?id=com.viz.wsj.android&hl=en_US
Bohužel se jako obvykle vysr*li na neanglický trh, takže ta aplikace je jen v USA. A je celkem populární:
http://twitter.com/shonenjump/status/1075440531960938498?lang=cs

Podle mého upřímného názoru je americký trh v dost brutálním průseru.
seneke: Se asi budes muset podelit o detaily a zdroj toho statementu, protoze americky distribucni monopol na to ma dost jiny nazor :]
http://www.diamondcomics.com/Home/1/1/3/597?articleID=222991
Celkově teď v tom Marvelu maj bordel jak v tanku. Krucifix, vždyť manga překonala jejich prodeje a Shonen Jump se svojí cenovou politikou jim brutálně natrhnul zadek.