* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Barbora vysla oficialne 2016. To ze se dostala do prodeje a mezi lidi az 2018 je vec druha, ma to sve duvody, neni to tiskova chyba.
Tak jo, kouknoul jsem taky do tiráže, a máte recht. Asi klasická copy-paste chyba, kdy zapomenete přepsat jeden z údajů.

A mně zas ten postup Grady smysl dává. Je to taková jistota, kdyby měla tiskárna ke konci roku zpoždění. A kdyby neměla, stejně to v prodeji většina lidí zachytí až další rok.
Nezdá se. Vyšla v roce 2018. Ale v tiráži je 2016. Stejný případ jako např. Sestry Dietlovy. Nakladatelství Grada zase u některých knih, které vychází koncem roku připisovala do tiráže rok následující. U Grady tomu nerozumím, ale u těch starších vročení se jedná asi o změnu plánu, o zdržení vydání atp.
Velkej šéf: Jo s tímhle je občas trochu problém, prltože když je v knize z nějakého neznámého důvodu napsaný špatný rok, řešíme to podobnou poznámkou ...

V tiráži je uveden jako rok vydání 2016, přesto se zdá, že kniha vyšla až v roce 2018.
Mám dojem, že Svatá Barbora vyšla vloni, a ne roku 2016.

Sice všude na internetech vidím taky 2016, ale snad nejsem jediný s takovým pocitem.
Killingjoke a dalsi mecenasi:
Nove v nastaveni (Profil/u jmena ozubene kolecko) si muzete nastavit, ze se vam ma posilat zprava do emailu o nove zprave na CDB. Nezapomente si zaktualizovat email :]
Tak je to asi omezeny samonaklad z tech tri comicsu, co uz tu panove maji, nikoliv oficialni publikace, takze zatim spis ne.
Dik, napisu scenaristovi, at k tomu neco posle :]
Zack: Ale jo, v podstatě chodím, ale loguju se pouze když chci něco napsat, nebo upravit ve sbírkách. :) A moc děkuji, nemusíš spěchat, klidně si užij konec roku pěkně v pohodičce. Díky!
Killingjoke: to mi chces rict, ze sem nechodis kazdy den!?! Ale jo. Pro mecenase. Zkusim mezi svatky.
Zack: Nevím, jestli se na to někdo ptal, když tak se předem omlouvám. Nešlo by u té interní pošty nějak pošéfovat, aby chodily upozornění na e-mail? Nepřihlašuju se každý den a na to, že mi někdo psal, přijdu třeba až za několik týdnů. E-mail kontroluju pravidelně... jen návrh.
Mea culpa, omluva - vše OK. Sorry za planý poplach...
RadimNemec: ja ho vidim, tab Autori, tak v pulce toho seznamu.
nelze vyhledat Ott
http://comicsdb.cz/autor/193/thomas-ott
...srozumitelně - napíšu-li ve vyhledávání Moore, najde (najdou) se, Ott nikoliv
BTW: Pokud máte možnost vyfotit tiráž nějakého prosincovéko komiksu co tu ještě není přidaný, klidně mi to posílejte (buď do pošty tady na DB, nebo na mail)

[F] Assassin's Creed: Origins: Chybí autoři (obálka) + editace redakce ...
[F] Temná věž - Pistolník #01: Pouť začíná: Třeba editace autorů / redakce ...
[F] IKS: Strážci času: Chybí obálka, autoři ...
[F] Nejmocnější hrdinové Marvelu #061: Generation X: Chybí počet stran, autoři / redakce ...
[F] Titeuf: Na plný koule!: Třeba editace autorů / redakce ...
RadimNemec: Dík za info, až na poznámku u druhého vydání vše vymazáno, zastaralé propojení bylo nahrazeno novějším...
On je tu obecně problém, že tu není nikdo, kdo by měl chuť ty profily dělat.

Seneke: Hele ono vytvořit profil autora je daleko složitější než vytvořit profil komiksu. A ano, občas to řešíme pouze odkazem na wiki, protože těch autorů je zkrátka moc a ne ke každému se dá najít vůbec nějaká informace.
Ono obecně v těch profilech je nehorázný bordel. Perlou je profil Arakawy, kde si autor ani nedal tu práci napsat dvě tři věty popisku a akorát tam fláknul odkaz na anglickou Wikipedii. To, že ne všichni umí anglicky, mu asi nedocvaklo.
Ono je toho vic, neco jsem opravoval, ale nese to s sebou bohužel tu hnusnou nepeknou vec, ze tyhle specialni znaky se neprekladaji spravne. Mam v planu s tim neco udelat tenhle vikend.
U profilů japonských autorů (např. Kišimoto a Yamazaki) je jejich jméno a zatím je závorka narvaná všemožnýma klikihákama. Asi databáze nebere japonské znaky.
Nestalo by za přidání?

- Pavel Augusta, František Honzák, Gabriel Filcík: Z řeckých bájí a pověstí http://www.knizniklub.cz/knihy/333918-z-reckych-baji-a-povesti-obrazkove-pribehy.html

Data mohu ovšem poskytnou jen k téhle reedici, první vydání si vybavuji jen jako dětskou vzpomínku.
Jinak ta pošta je super. Domnívám se, že pro všechny jenom plus, jenom pro Zacka minus, protože vám bude muset furt odepisovat, hehe.
Soutěž o Rikki-tikki-tavi je u konce!

Správně odpověděli a následně byli vylosováni jakožto vítězové tito tři šťastlivci:
NecRoman, mcleek, Velkej šéf

Gratulujeme!

Napsal jsem vám mail, kde se domluvíme o podrobnostech a na předání.
Tak jestli je tohle jediná chyba, tak dobrý :)
Zack: V popisu pošty máš baraz místo bazaru.
Nemyslim, lidi milujou publikum pro sve statementy :) Jaky smysl ma vyhrat diskuzi, kdyz to nikdo nevidi? :))
Zack: super, díky.
Ale uvědomuješ si o kolik zajímavých konverzací tu přijdeme? ;)
Po letech slibů jsem konečně přidal do CDB interní poštu. Napsat někomu můžete snadno tím, že kliknete na ikonu obálky u jeho jména, měla by být všude, kde to dává smysl (pokud ne, tak dejte vědět, přidám). Pošta má sloužit k rychlé komunikaci mezi uživateli, nesnaží se nahradit email, fb chat, discord nebo co používáte normálně. Neplánuju přílohy (musel bych je validovat a snažím se i šetřit prostor na serveru), neplánuji group chat (to spíš časem privátní uživatelská fora, než skupinovou poštu). Jako obvykle, je to nové, letmo otestované, chyby hlašte :)
Internet mlci, takze to asi bude chybet, dokud nekdo nedoda data :]
Vyšel ,,FattyPillow - Příběhy ze školy" komiks, ale ještě není v databázi :D
Vím, že je to prkotina, ale bylo by možné do seznamu Ostatní přidat sloupec četl kvůli lepší přehlednosti?
andre: Nevěnovala jsem ti ten kalendář se Saudkovými plakáty?
Kdyz posles data, tak to pridam. Tusim, ze tu neco takovyho mame uz od Saudka a proti zatim nebyl nikdo, spis jsme tak nad tim rozpacite stali :]
Kluci - přijde mi to poštou asi v pondělí/úterý tak bych mohl dodat údaje.
Je to samozřejmě na vás, jestli to tu bude :)
ClimbVibe: resili jsme jen interne a tak nejak opatrne jsme si rekli, ze to sem patri, pokud to ma ISBN a neni to jen deset plakatu slepenych herkulesem k sobe. Ale pokud by to tu nekdo rad mel, tak s tim asi problem nemam, mame tu uz publicistiku, tak otevrem dalsi pandrori skrinku, neni problem :)
CV: A nevíš jestli to má ISBN, popřípadě nějaké údaje o redakci atd.?

http://typomil.com/typofilos/wp-content/uploads/2018/12/rychle-sipy_jak-vznikaly-rychle-sipy.jpg - vpravo dole by mě zajímaly ty údaje :)
Sorry, jestli už to máte zpracované (a já si nevšiml), ale vyšla tato lahůdka:
http://www.booktook.cz/p/rychle-sipy-komiksove-plakaty/
Jojo to je mi už jasný, jsem zblblej z databáze her, kde to uživatelé píšou sami.
Vubec nic to nemeni na tom, ze ta informace musi prijit z vydavatelstvi.
Je to chyb, dyť podvědomí tam nedává smysl.
Třeba ti vysvětli, že to má být opravdu podvědomí. Nebo potvrdí, že je to chyba, a já to opravím tady.
Jdu tam psát!

edit: ačkoli to je asi zbytečný, anotaci na knize už těžko opravěj :(