Inak. Mate aj vy taký problem s väzbou od arga? Chrbat knihy majú strasne nachylny na poškodení pri otvarani. A o osuchani ani nehovorim. Conana som len na stôl polozil a uz mal rozki biele po otvorení. Esmeru som len docital a uz sa natrhol papier. A to sa ku komixom chovám lepšie ako ku svojmu ,,zdraviu,, 😆 ale fakt ma to mrzí nakoľko je komix nadherne urobený napr. (conan) ale zabíja to ten material na chrbte knihy. Snáď to tu niekto z arga cita a padne môj komentár na úrodnú podu
Walome. Jo. Bral by som väcsi format. Ale som vďačný aj za toto. Ako pisem limitku by som odlisil nie len väzbou ale aj formatom. Veľmi sa mi paci napr conan od arga teraz co vyšiel. Teším sa na deti a asgarda. Mam uz predobjednane len mi to poslu teraz v decembri naraz. Na dobre sa ľahko zvyká 😁😉
Murena, Katanga, Bouncer... Tieto by som bral. Len nie do modrej crew. Radšej nech to vydá niekto vo väcsom formáte. Zo začiatku som bol rad za mdek ale teraz mi je ľúto ze tie komixi su vydavane v takom formáte. Mali aspoň pevnú väzbu dat väčšiu. By sa limitovaná lisila o niečo viac. Teraz uz je neskoro.
Fimi: Svět Edeny není sračka, jen to rozhodně není komiks pro každého. Já si to stáhl v angličtině a začetl se trochu do toho, a udělal jsem dobře, moc se u tohoto komiksu nechytám, čili jsem si nákup rozmyslel. Co mi tu z Evropy hodně chybí, jsou takové ty klasické dobrodružné příběhy, ať v žánru fantasy, westernu, sci-fi, taky hodně historické série. Pupíky mám taky rád, škoda že Albatros nezkusí vydávat Tamaru, ta je Pupíkům hodně podobná.
Upřímně, žádná Evropa u nás mě nebavila více než Pupíky, to jsem si fakt užil. Za Evropu jsem fakt rád, chtěl bych jít do světa Edeny ale mám pochybnosti a nechci dát 700 Kč za sračku
Roky se tu bečelo, že nevychází Evropa a Crew do toho šlápla hned dvěma edicemi + se chytají další nakladatelé, takže chlapci taky trochu trpělivosti a je třeba si říct, že zas člověk nemůže mít všechno. Takže můj příspěvek k Evropě je MDEK v pevné vždy v předobjednávce a předplacená Modrá Crew. Jsem rád, za toto síto (vydavatele), kterým to projde a který má mnohem více času a možností vybrat jen to nejlepší. A Nářek má btw. v dalším hlasování stále šanci, nebo se mýlím?
Nářek to měl ve společnosti Hrobaře a Jednorožce těžké. Ukázky jednotlivých knih mohou být trošku zavádějící. Mne osobně třeba úvodní strana Nářku nepřišla moc atraktivní a i ta určitě mohla někoho ovlivnit. Plus ve chvíli, kdy se ukáží procenta a vidím, že jedna kniha hodně ztrácí, tak může být tendence vybírat jen mezi zbylými dvěma knihami. Pro Nářek jsme nehlasoval, ale při samostatné nabídce bych určitě koupil.
Fimi: Jen tak na okraj, já se u pana Vybírala pokoušel protlačit nedávnou novinku Layla, o které si myslím, že je to jedno z nejlepších fantasy, které letos ve Francii vyšlo, navíc je to one-shot, který by mu skvěle pasoval do portfolia. No vidíš, stejně jsem ho neukecal:) Žádný vydavatel si do toho svého vydávání nenechá moc kecat. Dát na názor fanoušků se moc nevyplácí, viz Planetary apod. No a Laylu jsem si v Paříži nekoupil jen proto, protože vím, že se její vydání chystá v Polsku.
Mistr meče se mi taky líbil. Je to věc, o které jsme i uvažovali, ale pro MC je krátká, je to jedna kniha. Ale je to velmi pěkný příběh a solidně kreslený.
Za chvíli vyjde Asgard, na začátku příštího roku ten Mistr meče. Už jsou koupené další věci, ale o těch tu nemůžu psát, však on si to zveřejní sám. Já už raději nic nedoporučuji, spíš se snažíme lavírovat, jestli by se to tu chytlo či ne. Ale on si každý vydavatel stejně vydá ty své koně, tedy s přihlédnutím na komerční potenciál. Čistě jen o penězích to má nejspíš jen BBart.
Scareface: Když má člověk při hlasování jen jeden hlas, tak pak může být rozdíl propastny, ale neodpovídá to realitě. Já mám treba peníze na koupi vsech tří komiksů z nabizenych a taky bych je vsechny bral. Možná kdyby lidi měli moznost hlasovat pro 1, 2 nebo všechny komiksy, tak by to nebylo tak rozdílné, ale pak by jste asi zase meli problém vy :D
Scarface: Jsem moc velký fanda evropských fantasy sérií, miluji komiksy jako Nářek, Wollodrin, Mortepierre, Druidi, Aslak nebo Pláště a tesáky, ale ono hlasování u Nářku mě opětovně utvrdilo, že tu o fantasy není až takový zájem. Proto fantasy tituly už ani nedoporučuji. Ale je to s podivem, protože fantasy beletrie je tu oblíbená. Každopádně sci-fi tituly nejsou tak rizikové. Vždycky jsem ale tvrdil, že na žánru ani tak moc nezáleží, hlavní je příběh, ten by měl být zajímavý a zábavný, to ostatní jsou jen kulisy, je jedno, jestli tam lítají draci nebo vesmírné lodě.
Gmork, Darker: Právě po zkušenostech s Ekhem a Okkem jsme přehodnotili politiku a teď se zaměřujeme vyloženě na věci, které jsou uzavřené. Poslední pohrobek je ještě Orbital. Co se týče Ekha a jeho vítězství nad Nářkem... tak tam lidi právě už Ekho znali. Ale Nářek je prostě už moc stará věc... podobně pohořel v přednabídce i Largo Winch. A (trochu ze mně mluví ego) Vybíral nám nic nepřebral. Známe se a v pohodě jsme se s ním dohodli. Fakt nejsme schopní vydávat veškeré komiksy na světě, a je kravina někomu něco blokovat, jen proto, abychom si udělali dobře.
Co se týče těch ostatních komiksů, co neuspěly... jak je ten komiksový trh už tak riskantní, tak nevím, jestli se někomu bude chtít jít do věcí, u kterých má doloženo, že o ně lidi nemají zájem.Fakt tam byla velká propast.
A co se týče hlasování, tak to není, že bychom ho potřebovali. Spíš nám to přišlo, že by to mohlo bavit čtenáře a motivovat je to.
Gmork: To rád slyším. Snad se to chytne a bude tu další vydavatel, konkurence je vždycky potřeba a pro nás zákazníky je to jen dobře, bude zase větší výběr :)
Darker: Jsem s panem Vybíralem v kontaktu, pořád řešíme co vydat, většinou narážíme na to, že to má moc dílů a nechceme to půlit nebo čtvrtit jako Crew. Ale některé věci už jsou nakoupené a vybrali se kvalitní komiksy, je na co se těšit.
Gmork: Tak každý má svůj vkus, to nikomu neberu. Ale díky Modré Crwi se dozvíš o spoustě fajn komiksů... které pak nikdy česky nevyjdou. Je fajn, ale vidět, že si této nedokonalosti všimli i konkurenti a Dorrisna Crwi přebral Vybíral. Možná proto už Crwáci zrušili předkolo, aby jim zase konkurence něco nepřebrala. Snad se těch, co v Modré Crwi neuspěli dočkáme od jiných, ať už to bude Kingsman, Rapaces nebo třeba Nářek.
Darker: Největší problém hlasování u modré crwe je, že hlasující v podstatě neví, o čem hlasují, dané komiksy v hlasování neznají. Pak vznikne paradoxní situace, že Ekho porazí na hlavu Nářek. Málo platné, ale nejvíc se mi líbí vydávání evropských sérií u polského Taurusu. Dělají to za malé peníze, v dokonalé technické úpravě a vybírají přesně ty věci, které bych vybral já - Murena, Katanga, Shi, Rytíři Heliopolisu, Barakuda, Bouncer... atd. A žádné hlasování na to nepotřebují, vydali třeba celé Okko. Právě u Okka je vidět, že to hlasování akorát zdržuje. Ale pořád lepší než nic, třeba Funebrák je hodně dobrá věc, tam se hlasující trefili.
Darker:Něco podobného jsem měl s Crwí2,kdy tam začly vycházet první booky sérií,ze začátku mi to přišlo jako dobrý nápad,ale až pak mi došlo,že tomu sami vykopali hrob.
Ale Modré Crwi pořád fandim,i když nepředplácim a kupuju jen to,co mě zajímá ,ale věřim,že Crew nenechá Nářek ležet ladem.
Ovšem souhlasím,že vydávat jen první alba je docela blbost,ale naštěstí jsou příběhy většinou uzavřený,i když ne ukončený.
Gmork: Já dvakrát hlasoval pro Nářek a teďka už na to hlasování kašlu. Dřív jsem tomu projektu Modré Crwe fandil, ale časem mi došlo, jaká je to blbost. Akorát tě navnadí a pak vyjde jen něco a to ještě jen první díly. A na pokračování, i kdyby bylo, tak budeš čekat minimálně rok.
Darker: Myslím, že některých věcí by se tu mohli dočkat i čeští čtenáři. Siegfried, Šimpanzí komplex, třídílné krátké série, tak akorát do jedné knížky za přijatelnou cenu. Na druhou stranu, čeští fans jsou schopní dvakrát po sobě při hlasování zazdít takovou věc jako Nářek ztracených zemí od Dufauxe. Radši volí Ekho, to mi hlava moc nebere. Proto jsem si to teď koupil celé v originálech. Holt těžko se tu vydávají kvalitní věci.
Jop, Beze strachu od Brubakera. Černoška měla podobných knih na tom stánku hafo, ale superhrdinskému žánru moc neholduji, tak jsem si vybral Daredevil, protože Brubaker. Za pět euro, no neber to.:)
Za komiksy, hudbu a filmy zhruba 250 euro. Většina věcí je od Gibertů v occasion, čili bazarovky, ceny 5 - 9,- euro, navíc jsem trefil Černý pátek, tak ještě 10% z ceny dolů. Pro příklad trilogie Strážců Maseru 10,- fantasy Alyanina tajemství po pěti eurech, Mistři inkvizitoři 1. - 9 euro, hudba většinou po pěti eurech, BD edice Hra o trůny 4 - 11 euro, to samé Deadwood. Nejdražší byl Hellblazer, to je novinka, 28,- . Za Marvel Deluxe Daredevil jsem dal u stánku pod Montmartrem 5,- euro.:) Prostě musíš vědět, kam jít.
Fimi: Soudce Dredd se letos po letech znovu rozběhl, hm? Vydávaj si ho pro radost. A letos na Crweconu zmiňovali, že možná si za pár let pro radost vydají dalšího Parkera, když na to Garfieldi, Simpsni a Naruto vydělaj... V podstatě je to jediné nakladatelství v ČR, které plní fanouškovy sny. Comics Centrum se zachránilo předobjednávkami, jinak by i dnes točilo jen Sin City, Hellboye a Vránu v milionech vydání, jako to bylo ještě před pár lety.
Ano, dokončili sice jednu čàst, ale pořád to můžu brát jako nedokončenou sérii. Dle mého názoru byl totiž Bleach vůbec nejlepší mangou, která zde vycházela a nedovycházela do konce.
Tak oni to Crwáci dělaj tak,že to dovydaj do určitého bodu,kdy se příběh uzavírá.
Bleach,kde uzavřeli jeden storyarch,Parker 1 je taky prý uzavřenej(nečetl a mrzí mně to).
maco: K tomu Thorgalovi v integrálkách. Někdo tu nedávno psal, že v nich pojedou snad od čísla 19, nebo tak nějak. Prostě úplně nesmyslně a pro mě v tom případě i zbytečně.
Lenny: Máš pravdu, přístup se opravdu změnil a taky s úsměvem vzpomínám na Dorta jak 'seřvával' místní komiksáky, ale co jsem tím chtěl říct je to, že nikdy není 100% jistota, že něco vyjde do konce. Fakt se divím, že Crew ještě jede Unwritten, když je to propadák a ano, je u nich daleko větší šance, že něco opravdu vyjde, ale v minulosti se taky pár věcí stoplo a to nejenom Parker, ale třeba taky Bleach, což mě osobně sere třeba víc než nějaká Banda nebo American Vampire.
Asi tak. Zas BBart. A zdalo sa mi ze to zacinal bbart. Dik za upresnenie lenny. Inak ako je to s tými integralami. Dovidaju v integraloch aj prvé casti? Lebo ako som pisal chcel by som si kupit thorgala a tie integrali sa mi pozdávajú viac ako kupovať žiletky. Najradšej mam aspoň +-200str. knižky takže ten integral by mi vyhovoval.
Napr albatros vydava thorgala. Prvé casti vydal v pevnej väzbe. Neskôr dal broz. Nehovoriac že vždy v inom formáte? Teraz ma vydat niečo ako zväzok 3 ks ,,omnibus,,?,, ci co to ma byt. Tak rad by som si kúpil thorgala ale toto co oni robia. Im je.be keby to vydali ako celok nevaham ani sekundu.
Lenny: No, teďka se BBartu zastanu, ale když jsem se zeptal na dotisk Habibi, tak mi řekli, že v roce 2019 nebo nejpozději 2020 by to rádi dotiskli :D Jasná odpověď, žejo? :D
Walome to máš asi pravdu, komiks sbírám od 2013...předtím jsem četl jen on-line a neměl vůbec přehled o vydávání v ČR
Doteď si pamatuji to nadšení a radost když bbart potvrdili Fatale ale zároveň jsem pocítil strach protože jsem věděl nebo tušil že se přesně toto stane...