BBArt na dovydávání sérií házel bobek od dob, kdy začal s velkoformátovými francouzskými alby. U tohohle nakladatelství lidem zbývá už jedině samizdat. Nebo je nějak přesvědčit že krátké série jako Fatale (jen 5! knih) či Planetary (dokonce jen 4! knihy) mají vydat jako jednu velkou bichli... Tohle jejich chování je vážně kokotina, i z pohledu nakladatele, neříkejte mi, že jsou šťastní z toho, jak často dělají superslevy a výprodeje.
Walome: Tak proč, když jim to nenese, to pořád zkouší? I to, co vlastně dovydali, tak se všechno "prý" špatně prodávalo. Můj názor je, že mají buď velké oči a dělají velký náklad, který jim pak zbyde na skladě, nebo vyloženě lžou a zisk je, ale né tak velký, jak by si přáli.
KJ proto jsem nešel ani do barevného Sandmanana nebo Swamp Thinga...z pekla v barvě si opravdu představit nedokážu a sín city v barvě by byl kardinální hnus
Fry: my, jakožto koncoví uživatelé, nejsme zodpovědni za trh :) to je hrozná blbost, cos napsal, vnímáš to špatně. Ty nic babartu nedlužíš, ani komiksovému trhu, stejně tak se nemají cítit proč provinile ti, kteří si nic nekupují. Žijeme ve světě milionu možností, za co utratit svoje peníze. Pokud máme podezření, že je utrácíme zbytečně, tak je logická reakce je utratit za něco jiného. Míchat do toho emoce je nesmysl.
Mně je to s gotham cetral líto, originálu jsem moc nerozuměl, takže mám doma oba dva díly v češtině. Punishera už mám v omnibusu, ale koupil jsem jeden kousek do soutěže, takže tady "mám splněno", měřit to Fryovými pravidly. A Fatale mám doma taky, oba dva díly, tam budu rád, když to dovydají. Ale pokud jim to nepřináší zisk, tak by byli blázni, kdyby v tom pokračovali.
Ale ano, uznávám, že je to začarovaný kruh, nicméně nežijeme v dokonalém světě a je holt třeba akceptovat realitu.
Fimi: Barevné Z pekla... Naprostá zbytečnost a moderní trend dobarvovat díla, jejichž genialita a účelová pochmurnost pramenila mimo jiné z černobílé kresby. Pochopím to třeba u Kůstka od Crwe, ale u Z pekla je to vyloženě nesmysl. Nehledě na to, že jsem měl možnost mít v ruce první kolorovaný sešit a je to fakt hnus! Já už jen čekám, kdy se někdo rozhodne dobarvit Sin City od Millera, a věř, že na to časem bohužel dojde :(
Já ty komiks od BBartu taky kupuju, i když pak mám neúplné série, ale je fakt , že kdybych měl přání až by padala hvězda, tak aby BBart už nikdy nevydal žádný komiks. S jejich stylem, ať se na to vyserou.
Fatale, DMZ, planetary, banda, superman Země jedna, Flash, Superman new 52, Superman AC, Green Lantern , Gotham Central, Americký upír.... zapomněl jsem na něco?
Na fb bb art položili otázku jak by se nám líbil Z pekla v barvě a hodili tam pár ukázek.... šli byste si toho?
Jestli tady nakonec vyjde Gotham Central 3 a 4 a další Fatale, tak to dojedu (i když už to mám v polštině, potažmo angličtině) + ten 3. Berlín, o kterém jsem psal. Ale co se týče dalšího, koupím stejně jako Dan-El pouze jednohubky, pokud mě něčím zaujmou...
Fry: Máš pravdu, ale jen napůl. Já od BB pravidelně kupoval i když přiznávám, nakonec prodal, protože už mě to přestalo bavit, Preachera - dojel jsem dokonce, Hitmana - dojel jsem dokonce, Punishera od Ennise - dojel jsem do konce, Před strážci - dojel jsem dokonce (v pevné vazbě). 100 nábojů, Daredevil, Bažináč - dojel jsem do konce a nechám si je. A pak si proti tomu postav série z poslední doby - Americký upír, Planetary, Gotham Central, Fatale a já nevím co ještě, co bych do toho konce rád dojel, ale prostě nemůžu, protože se tady místo GC 3 raději rozjede další Punisher, u kterého už předem na FB napíše, že s "druhým dílem uvidíme, uvidíme". A těch případů je mnohem víc. Takže se nikdo nemůže divit, že to podkopává důvěru v to, že se jakákoliv nová série přehoupne přes první, max. druhý díl. Na jakýkoliv dotaz BB sesmolí jednovětné vyjádření, které tazatele spíše naštve, než aby mu pomohlo pochopit situaci. Ne vážně nevěřím tomu, že i Ty chceš mít doma 20 sérií a od každé pouze jeden díl. Nevěřím. A to co se tady děje je pouze sklízení plodů něčeho, co bylo zaseto už před několika lety a dost těžko tenhle stav někdo zvrátí. Netěší mě to, ale beru to jako fakt, promiň.
Jop, a přesně tohle je ten důvod proč tady něco nevyjde do konce ... no nebudu se rozčilovat, já kupuji pravidelně od BB/artu skoro vše, takže když něco nevyjde do konce, nebude to moje vina, což někteří z vás říct rozhodně nemůžou. Ale to je asi každého věc.
Od BBartu už raději nic nekupuji co mne zajímalo zařízli a nebo neudělali dotisk prvního dílu. O gotham central jsem měl zájem ale raději nekoupil. Ty prachy raději dám CC nebo Crwi ti sérky dodělají.
Pokud opravdu BBart zařízl Gotham Central a Fatale, tak se počet jimi nedovydávaných sérií, které jsem kupoval, zvýší na dvanáct. To je daleko větší číslo, než počet sérií, které jsem taky kupovat a vydali je až do konce. To číslo je pět. Takže mě tohle nakladatelství pěkně s***. Dojedu Ságu a už od nich nikdy žádnou sérii kupovat nebudu. Možná jednohubky. Počet BBartem v Česku zničených komiksových sérií je neuvěřitelný, skoro jako by to dělali naschvál :-( .
Když začínal Crew se Znovuzrozením, tak v metru byly všude reklamy. Vylezu v Plzni před autobusák a tam je na lavičce reklama nad komiksy od Arga. Tohle je jenom pár příkladů z mnoha, jak různá vydavatelství propagují své komiksy.
Moje otázka zní: " Jak BB/Art propaguje své komiksy? Jak se může běžný konzument, který i jednou za uherský rok nějaký ten komiks přečte, dozvědět o jejich nově vydaných komiksech?"
No co se týká pláštěnek od Marvelu tak snad jen Daredevila který je pro mě prostě nej, potom určitě Moon Knighta a věci od Jasona Aarona, jeho Thora fakt můžu... Valiant je trochu jiný, nejsou to typické pláštěnky a Invincible je uzavřený příběh ne příběh kde musíš mít načteno sto let dozadu, ne příběh kde je hlavní hrdina pořád stejně starý a bez vývoje...navíc to píše Robert Kirkman a taky to tak vypadá...jinak samozřejmě taky mám radši věci od Brubakera ale nepohrdnou skvělým fantasy nebo scifi...
Fimi: Pravda, na Black Mirror jsem zapomněl! To je podle mě nejlepší Batman od Snydera, lepší než celé Sovy! Teď jsem zvědavý na White Knight, zatím to má celkem dobré ohlasy, chci se na to mrknout. A vůbec, ony ty elseworlďácké příběhy jsou prostě lepší než hlavní linie - Thrillkiller, Gotham Noir, Gotham by Gaslight, Drákulovská trilogie, ty bych kupoval hned! A ještě srdcovku Catwoman - When in Rome...
Jinak už čtu jen Daredevila, ale ten má to nejlepší za sebou (Bendis, Brubaker). Waid mě vůbec nechytl a od Soulea se mi líbila pouze první kniha. Do dalších pláštěnek z jiných vydavatelství se pouštět nebudu, už mě to nebere, přece jen mám raději příběhy ze skutečného světa, hlavně krimi a noir, to miluju! A když se chci odreagovat, přečtu si Humra, který tady zatím moc pochvaly nesklízí, škoda. Já pulp rád (původní Rocketeer, The Shadow), takže vím co od toho očekávat, že to nebude žádný velký příběh a bude to přitažené za vlasy. Mě to prostě baví :)
Kj já se snyderova Batmana také zbavil, kromě prvních tří to bylo velmi slabé, já mám rád třeba Gates of Gotham, Black mirror, samozřejmě killingjoke je taky výbornej, knightfall je skvělej, z DCKK se mi líbí tak pět knih zatím...které bych si vyloženě chtěl nechat ale ještě přibude Flashpoint a pochmurný dům ale to mám už od bb artu mám pocit
Neboj do Rebirthu už nepůjdu, teď jsem se dal na Valiant a Invincible a to jsou úplně jiné pláštěnky....
Fimi: Dlouhý Halloween je taky můj nejoblíbenější, Temné vítězství je trošku slabší, ale stále pecka! Pak mám rád Kameňák a Rok jedna. Vůbec můj nejoblíbenější je Batman: Nine Lives ze světa Elseworlds, který tady bohužel nikdy nevyjde a jsem rád, že jsem ho sehnal v AJ. Ty Sovy ve mně po letech už tak nerezonují, takže jsem je prodal s celou snyderovskou sérií, která tak svého vrcholu dosáhla hned na začátku. Z DCKK jsem si vybral pouze 4 knížky od Darwyna Cooka a mignolovského Batmana, jinak nekupuju nic.
S těmi Deluxe knihami budeš mít určitě problém. Hold většina (včetně mě) dá asi přednost českému vydání. Budeš muset jít hoodně pod cenu, nebo to nabídnout jako "kombo" několika komiksů najednou, samozřejmě také pod cenou. Rozhodně bych na tvém místě už nepokračoval v nákupu dalších, které tě nebaví, jinak se ti to jen nahromadí a utopíš tím spoustu peněz, které můžeš investovat do něčeho kvalitního.
Kilingjoke souhlasím, proto to prodávám, pláštěnky až na vyjímky mě fakt už nezajímají...to samé dckk, na jednu super knihu je tam osm až deset o ničem, třeba teď ten nový Flash to je bída a ta další je taky slabá... Rebirth mě zklamal Batman, je to o ničem, detektivní práce nikde, třetí kniha jen tupá rubačka s Banema čtvrtá handrkování mezi Riddlerem a Jokerem který je v Rebirthu fakt hrozný..pro mě je nejlepší Batman Dlouhý halloween a Temné vítězství, to prostě nic nepřekonalo doposud činu nás vyšlo...snad Soví série se tomu rovná ale to je pro mě vše...to lepší s batmanem u nás stejně nevyjde nikdy... bohužel ty Deluxe nikdo nechce ani pod cenou....
Fimi: Zvažoval jsem ten omnibus, ale nakonec se rozhodl takhle. Jednak se mi v polštině čte mnohem rychleji a pohodlněji než angličtině (hold severní Morava :)) a jednak mám už první dvě knihy česky a to polské vydání má téměř stejnou grafickou úpravu, pouze je na výšku o pár milimetrů menší. Jo a jedna kniha mě vyšla na 290,- Kč, za omnibus bych dal přes 2 litry. Takže tak :)
Jinak 100 nábojů dotáhli silou vůle, za to jim jsem vděčný, vím, že to byl špatně prodejný titul. Jaké jsou prodejní čísla Ságy netuším, nemyslím si, že to bude nějaké terno. Spíš si myslím, že v tom budou hrát velkou roli vydavatelská práva a podmínky, které je prostě nutí to vychrlit mnohem rychleji, než ostatní tituly mimo DC Rebirth. Rozčilovat se je už asi zbytečné, hold musíme hledat jiné cestičky, protože já vážně nezačnu číst DC Rebirth, který mě vůbec nebaví a nezajímá. A jo zkoušel jsem pár knih s Batmanem, jiné supráky od DC nečtu, nezajímají mě. A ten Batman je vážně bída, já raději detektiva než wrestlera :) Navíc jsem vůbec nepobral svatbu s Catwoman, to je tak trapné, zbytečné a postrádá to to jiskření a škádlení mezi nimi, které fungovalo desítky let! :)
Killingjoke: V ten Berlín taky doufám :)
Fimi: Sága je podle mě hit, takže tam o nějaké mizerné prodeje určitě nejde. 100 nábojů myslím vyšlo hlavně proto, že tam xy let zpět fakt přislíbili, že to vydají ať se děje co se děje, protože je to i pro Buchaly srdcovka :)
Killing není lepší si koupit rovnou omnibus? Taky mě to neskutečně štve ale má cenu se tomuto u bb artu divit ještě? Mi jen řekni jaktoze vydali 100 nábojů a ságu...to musí mít také mizerné prodeje...no nic, nebudu se rozčilovat
Tak mi včera dorazil 3. a 4. díl Gotham Central z Polska. Troječku jsem si hned dal před spaním... a vůbec nelituju, že jsem objednal. Parádní díl, který se tentokrát bez Batmana téměř zcela obejde. Krásně se rozvíjí a posunují osudy gothamských poldů. Je velká škoda, že se to u nás zařízlo, pořád mě to štve. No nic, brzy si dám závěrečnou knihu a BB/Art mi snad aspoň vydá trojku Berlína, když tam chybí už jen jedna kniha!
Kapis: Já si kooupila komplet Ypslonko a Hitmana a jinak jen Batmany a Supermany :D Transmetrouše mám již drahné roky doma, ale nikdo mu neumí napsat recenzi jako ty, Kapis.
A v CC jsem dnes též doplňovala, já tam byla asi v půl sedmé a se závazkem samozřejmě...
Kapis: Nojo vlastně, tam to bylo brutální, odnesl jsem si dvě tašky. Ale BBart toho vydává tolik, že nejde mít všechno.
Fimi: Kolosálního Conana vlastně nemám, takže pro mě je to povinnost. Mám jen Dceru pána mrazu, což by chtělo o něco větší formát tentokrát.
RG: Tak BBArt udělal hodně černý pátek a snad i přijednom třináctého ve velkém stylu. Oproti předpokladu mám doma komplet Y, Hitmana a PMaxe, jaká to prozřetelnost mě kdysi provázela, že jsme si koupil ty první díly? A to Transmetropolitan už jsem dávno měl komplet, jinak mám balík jak Draco.
Ricky přesně, doplnil jsem jedinou sérii od cc kterou jsem neměl a která mě zajímá...teď už jen novinky a dotisky, nic mi nechybí...tedy kromě Hellboy 7 a dvou sin City...ale to neprodávají.. naštěstí mi potvrdili, že příští rok bude dotisk Hellboye 7...
Mimochodem, stojí ti Conanove v Kolosalce, co příští rok vydání jednotlivě, za to? obálky vypadají moc pěkně...dali k tomu cc leták, je to nějakých sedm knih snad...
Na těchhle pátcích je blbý, že si během nich člověk doplní komplet věci od CC, což se mi dneska stalo, a už není kde brát (teda kromě Legend o myší hlídce, tři Myší hlídky stačily).
Fimi: Anglosaskéhoonankonzumního šílenství jsem se neúčastnil, ale Myší hlídka je skvělá, Legendy jsem nekupoval, ty mě po prolistování neoslovily, ale ten základ je famózní.
Tak co? Kdo byl v cc na afroamerický pátek? Co jste pořídili? Já na vaše skvělé ohlasy Myší hlídku 1-3...snad nezklame, je to fakt konkurence pána prstenů?
Ad pevné vazby u Znovuzrození: Tak jsem učinil první zásadní rozhodnutí a Justice League vs. Suicide Squad a Batman/Flash: The Button objednal v originále.
U JLvs.SS jsem se rozhodl hlavně kvůli tomu, že to vyšlo v jedné knize a navíc na bookdepo to ještě mají i v pevné vazbě za docela příjemnou cenu. The Button jsem chtěl koupit původně u Crwe, ale vzhledem k tomu, že pevná vazba jistojistě nebude a k tomu nebude ani onen lentikulární cover, tak nebyl důvod uvažovat nad českou verzí.
Darker: Počítám s tím, máš to doma? Potřebuju potvrdit, že to už opravdu obojí vyšlo a pak bude potřeba doplnit nějaké info z tiráže... Mluví se o tom už od září, ale pořád jak kdyby to vlastně nikdo reaálně neviděl :)