Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Draco jen technická, dostáváš zaplaceno za ty fotky? Já jen že bych taky něco nafotil a pak by bylo na komiksy....ne že by nebylo
Draco nobilis: Což o to, penízky by byly, ale ten čas na čtení jaksi schází. Do roku 2022 mám co se týče volného času vybráno.
Kdybyste radši makali, aby bylo za co ty komiksy kupovat... Slova zahořklé ženy, pro kterou nejsou problém peníze, ale čas na čtení komiksů. Škoda že neexistuje stroj času, kterým bych si mohla posílat komiksy do pubertálních let, kdy jsem měla času na čtení tři... věrtele.
Seneke já jen když je na to řeč zde...jinak pohoda
Fimi: Nene, tohle mě minulo, však koukni na mou sbírku a na komenty a zjistíš co je moje cílovka :)

Btw ty Kačery a Čtyřlajze ber v dnešní době už s rezervou :)
Fimi: I ty jeden kšeftmene. Od toho tu máme rubriku Slevy, výprodeje, bazary. :D
Fry a co Spawn Deluxe, sbíráš?
Fry tohle mě naštěstí už přešlo....tak hodně štěstí
Fimi: Tak Harey byla od začátku čistě průměrná, až podprůměrná. Nicméně jako sběratel říkám, že ji i přesto musím v pevné vazbě mít :)
Jako ty ceny od Verneovek mi přijdou v pohodě. Jen ten popis "Skladem" mě štve :D
http://www.verneovky.cz/www-verneovky-cz/eshop/22-1-PREDOBJEDNAVKA
Fry ti tě obdivuji, mít limitovanou tu zhovadilost Harley Rebirth tak se fackuju od rána do večera...
Fimi: Díky za nabídku, ale budu muset odmítnout. Zatím nemám na Rebirth vůbec čas (nečetl jsem ani jednu knihu) a jako sběratel bych se stejně nedokázal vzdát těch limitovaných pevných vazeb, co tady vychází :)
Fry a nechceš si koupit odemě Rebirth deluxe nějaké? zrovna se toho snažím zbavit
MaF: Jak jsem psal, sbírám hlavně pláštěnky obzvláště v pevné vazbě. Formát není problém, i když mám raději standardní US formát. Tady jde spíš o to, že z těch tří knih mě zaujala pouze ta jedna a i když mě zaujala, tak to neznamená, že si ji hned poběžím koupit, jelikož to pro mě není primární záležitost :)
S tou slevou to klidně zkusím. Sice se kvůli práci a metr dlouhému listu všemožných službiček k tomu nedostanu, ale budu mít aspoň do zásoby.
Fry: a jde o ten samotný formát nebo je problém žánr? tj. Mariniho Batman od Crwe je OK nebo s tím máš stejný problém?
@killingjoke: Já to zkusím a uvidím. Velkoformát M I L U J U, takže kolem a kolem prostě uvidim jak mne to bude dohromady bavit.
Killingjoke: Sleva je sice fajn, ale pak ještě poštovné a bla bla bla máš to tak za 400,- , což neříkám, že je nějak špatný, ale sám váhám, jestli mě to třeba bude vůbec bavit a řeknu ti na rovinu, že si teda raději koupím další vázaný Rebirth (protože brož je fuj :)), než něco k čemu nemám žádný vztah. + nejsem zrovna nadšencem velkoformátových knih

Walome: Ohledně vztahu počet stran / cena neříkám, že to nějak sleduji, ale zase jak jsem psal výše, nemám k tomu žádný vztah a když porovnám třeba s Modrou Crwí za 249,- po slevě kolem 200,- tak už je ten rozdíl trochu vidět, když počet stran je plus mínus stejný :) A navíc jak píše Zack, rozpočet není nekonečný a přichází podzim, což je takové druhé období renesance ve vydávaní komiksů, žejo :)
Fry: Zbrojmistr a Asgard jsou jednorázovky, ty Děti ale myslím taky...
Jinak v té slevě je to za 324,- Kč, má to rozměr 225 x 315 mm! Trvrdé desky! Nechápu kde je tak velký problém...
Ale jasně, je to tvůj názor a tvé právo tohle nekupovat. Já taky nebudu brát vše, vezmu si Zbrojmistra a Asgard (mimochodem, ten má 120 stran) a budu z toho mít zatraceně lepší pocit, než kdybych si koupil deset broží z Rebirthu nebo nyní v podstatě už sračkové UKK. Ale jak říkám, je to na každém, jen se mi nelíbilo, že tady přepočítáš počet stran na 499 Kč, aniž bys uvedl tu slevu, což cenu hodně sníží ;)
Zack: ať se to řeší, ale je to blbost. Z 6hodinového Maxe Paynea mám silnější zážitky než z 40hodinového open worldu. A existují i lidi, kteří přepočítávají cenu beletrie na stránky (!) což už je hodně ujetý. Já to teda nechápu.
Pokud by mel film pul hodiny a listek byl za 300, tak myslenka "stoji to za to?" prolitne hlavou urcite hodne lidem. U her se taky resi, jestli 2 hodiny za full 60 je prijatelna praktika. Pro me oboji v pohode (naopak, cim min casu mam, tim jsem radsi, ze je zazitek zdrcnuty do kratsich a intenzivnejsich kousku), ale absolutne chapu, ze na to nekdo kouka touhle optikou, specialne kdyz ma velmi omezeny rozpocet.
Fry: jak proboha souvisí cena a počet stran? Do kina taky chodíš na filmy podle toho kolik maj minut?
No ale když tak koukám na ty ceny, tak si možná nechám ujít i toho Zbrojmistra :/ ... za 96 stran 499,- je fakt hodně
Fimi: Vyřešeno :)

Ad edice ERB ... neví někdo jestli všechny tři knihy jsou pouze jednorázovky? Nebo to má více dílů? Mě osobně zaujal asi jenom Zbrojmistr a ostatní si asi nechám ujít.
Peto...od toho je tu bazar
Je tam i diskuze s příspěvkem od Vybírala... tak sem zvědav, co nabídnou příští rok :)
Hawwwran: Nahoře je záložka "Brzy vychází" - tam je jeden komiks a záložka "Připravujeme" - tam jsou zatím ty dva další komiksy... Vždy pod obrázkem obálky je pak tlačítko "Objednávejte ZDE", které tě přesměruje na e-shop nakladatelství Vybíral, kde si to přidáš do košíku. Pak už je postup stejný jako v jakémkoliv jiném e-shopu...
@Killingjoke: Omlouvám se, chyba bude určitě u mne, ale nenašel jsem kde je "náš eshop" a celkově jsem nenašel cenu a případně jak si knihy předplatit. Díky za doplnění info a nasměrování.
Stránky edice ERB byly spuštěny... Na první tři tituly je do konce roku startovní sleva 35%
Další knihy v budoucnu budou pouze, pokud bude zájem čtenářu!
Tak kupujte!!! :D

http://www.erbkomiks.cz/
Killingjoke - Ten edičák na tento rok pre ERB tituly som si všimol už minule a veľmi sa teším, aj keď mi príde, že ten prvý titul je teda príliš veľká neznáma (aj keď krásne kreslená), snáď to nie je zle zvolený úvodný titul, aj keď rozostup je tam len jeden mesiac, tak snáď aspoň scenárista Xavier Dorison naláka dostatok ľudí a budúci rok nebude edícia ERB veľmi spomalovať :)
KJ no možná bych do toho šel taky...přeci.jen, je to Batman, ale nemyslím si že to tu vyjde...asgard je jasná koupě
Jinak, nakladatelství Vybíral zveřejnilo data vydání svých první tří titulů edice ERB:
- DĚTI Z MONTMARTRU 1.10.2018
- ASGARD 1.11.2018
- ZBROJMISTR 1.12.2018
Ty jo, tak ten netopýří komplet je první, který by mě z těch všech zajímal a asi bych jej kupoval celý, protože tam mají být hodně velké události Batmanovy historie. Tak jsem tedy zvědavý, jestli na něj u nás dojde:
http://en.wikipedia.org/wiki/DC_Comics_%E2%80%93_The_Legend_Of_Batman
http://www.eaglemoss.com/en-gb/comic-heroes/dc-comics-the-legend-of-batman-1/
http://www.herocollector.com/en-gb/Article/new-launch-the-legend-of-batman
mike731: ok, ob týden volní! :))

já jsem spíš myslel, jestli někdo nemá nějaké insider informace, o kterých nemá vyloženě zakázáno mluvit. Vím, co všechno vychází venku...
DCKK v Německu (první země, kde se to vydávalo). Běželo až do čísla 150. A Legends of Batman má mít 80 dílů, ale tam jsou i věci z New 52, které u nás z větší části vyšly.
Možná bude dckk 2 prý něco takoveho je a ještě je kolekce čisté batmanovska
Doppelganger: Jak volní, přece si ještě kupuješ DCKK, ne? :D
Prý se má vrátit UKK, ale ruku do ohně bych za to nedal.
do konce NHM už zbývá jen 8 dílů, nemá někdo info, co bude dál? Bude NHM pokračovat, nebo se vrátí UKK? Nebo...bu-budeme..v-v-v-volní??
V září znovu vyjde Craigův nejslavnější komiksový román Pod Dekou - http://www.bbart.cz/katalog.asp?id=1633
Walome: jasné, už jsem se dlouho pro něco nového nenadchnul, takže nemůžu porovnat, no :( maximálně tak když objevím nového spisovatele a zkouším sehnat všechny jeho knížky, ale to se obvykle pohybuje tak do dvou tisíc, čili v porovnání s Hawwwranem úplně směšné :)
Jo, komix a comics a komiks, plete se mi to.
Pocatecni silenstvi uz se trochu uklidnilo, kdyz si manzelka spocitala, ze do toho zahucelo jak do dovolene :D a to mi verte, ze nepocitala uplne dobre :D
Neco vidim v recenzi, na neco narazim v ruznych top zebriccich, jak se snazim najit co by mne zajimalo a tak se to nakupi. Mam cca pulku cesku a pulku anglicky, ale ty anglicke budou brzo prevazovat, ten vyber je mnohem vetsi. Udelal jsem si appku kam si nahazim co mne zajima a ono mi to hlida ceny a kdyz to je zajimave, tak mne to upozorni. Abych se z toho sledovani uplne nezblaznil. Rad takove veci kvantifikuju a to uz z hlavy neslo. A manzelka ma alespon radost, ze kupuju jen za dobre ceny.
Dpp: no právě, ale když přijdeš ke komiksům teď, tak najednou objevíš nový médium a kupuješ milion věcí. A protože jsi dospělej a vyděláváš, tak to bereš po tunách... a pak to prodáváš, protože se časem vytříbí vkus. Koloběh života.
louza: ne přímo erotický, ale obecně undergroundový.

Walome: to jsem nezažil, když nepočítáme Kačera Donalda, Garfielda a sešitového Spideyho, tak jsem začínal polehoučku v roce 2002, když Crew začala vydávat Comicsové legendy a BBArt se pustil do Alana Moorea. To mi bylo šestnáct a měl jsem dost omezený rozpočet a navíc jsem dost peněz valil do videoher a pokémoních karet :))
Hawwwran : hele ty nováčku v komiksech :-) Zásadní chybu děláš. Nastuduj si jak se to vůbec píše. S x je to vyhrazeno pro erotický komiks. Předpokládám, že nemáš doma jen tyhle. Ale žádnej strach lidi to hodně pletou. Já to psal dlouho taky tak jako ty a to jsem byl v branži déle než tři měsíce.
Doppel: to je to počáteční šílenství, měl jsem to podobně. On je totiž problém v tom, že na rozdíl od jiných médií tady toho vyšlo tak "málo", že touha mít skoro všechno je docela silná. Já tehdy sháněl i Hitmany a Transmetropolitany atd.

Naštěstí se to tak po roce ustálilo... a pak jsem objevil vydání v angličtině... a už není cesty zpět.
Doppel: taky jsem si všiml...
tři měsíce a už máš tak narvanou knihovnu? To ses musel dobře plácnout přes kapsu :)