Doppel: to je to počáteční šílenství, měl jsem to podobně. On je totiž problém v tom, že na rozdíl od jiných médií tady toho vyšlo tak "málo", že touha mít skoro všechno je docela silná. Já tehdy sháněl i Hitmany a Transmetropolitany atd.
Naštěstí se to tak po roce ustálilo... a pak jsem objevil vydání v angličtině... a už není cesty zpět.
Walome: chci to a mám na to, ale v komixech jsem nováček (cca 3 měsíce), tak mne zajímalo, jestli neudělám nějakou zásadní chybu, nebo jestli to je tak zajímavé jak si myslím.
Asi si ji budu prat od zeny k narozeninam. V podstate mne zajimalo, jak moc je to dobry, nebo spatny napad. Prijde mi to jako hezky sberatelsky kousek a ten Burnsovo styl zeru.
Hawwwran: Když si to pořídíš, tak nebudeš mít prachy ani nasuchej rohlík. Jinými slovy ke kvalitnímu počteníčku dostaneš i dietní plán zdarma. A to je jenom špička ledovce. Pomysli na další praktická využití. Můžeš s tím kárat nezdárné potomstvo, nebo třeba být hrdým členem klubu majitelů zbraní hromadného ničení. Možnosti jsou nekonečné.
Hawwwran : ...a když to z knihovny vypadne, někoho to zabije. Jinak můj předchozí příspěvek neber vážně. Vlastně nevím jaký to je. Nečetl jsem to. Ani se na to nechystám. Některý věci nemůžu.
Hawwwran: Nevejde se to do knihovny, je to moc drahý, musíš přece taky něco jíst, budeš z toho mít noční můry v tomhle formátu, mohl bys místo toho přispět na charitu, bude se ti na tom jenom prášit, stojí to majlant, i v týhle velikosti je to furt jenom okopírovanej originál, navíc stránky už trochu zežloutly když je skenovaly, užs to stejně čet v normálním formátu, takže to není nic novýho, mohl by sis místo toho koupit několik novejch knih :)
mike731: Já měla strop ve výšce 202 cm od podlahy... bylo to ještě na statku u mámy... měla jsem dívčí pokojíček v modrobílých barvách, těžká romantika.
louza: Už nemám žádný kytky, ani sukulenty za oknem. Stejně jsem to nezalívala a dělalo to jen bordel. Ale do dvaceti let jsem měla vždy hodně rostlin v pokoji (a do osmadvaceti i hodně zvířat).
Jooo, na vodu si dávám pozor od té doby, co jsem přelila květináč, který byl na vrchu knihovny z Ikea, tzn zadní stěna z papíru :D a na ní byli přitisklí Sandmani... A všechny stránky navlhly a ohly se. Jak mladá a naivní jsem byla a již nikdy tu samou chybu nezopakovala.
Iouza: tak toho budu asi usetren. Je to v loznici mimo okna, v tmavem rohu a voda v te stene sice je, ale jen pro umyvadlo a v te dute sadrokartonove stene by to slo dolu, to by ten sokl ochranil.
Hawwwran : Ještě jeden tip. Zahrň do strategie knihovny i vodu. Sokly jak bylo řečeno aspoň deset čísel (pak už si většinou někdo všimne, že to teče) a zjisti si jak máš udělaný stoupačky a dej to co nejdál. Pokud prasknou trubky, nebo upadne boiler, první to teče po přilehlých zdech. Pokud už musíš mít knihovnu v okolí vodního zdroje, dej do ní jen komiksy, kterých by ses stejně zbavoval, případně jsou dotiskované. Vzácené kusy co nejdál. A ať to taky není na přímém slunci. Hřbety i v knihovně dokážou solidně vyšisovat.
Mam to podle systemu. Supergirl drzi to co jsem jeste necetl a ostatni je vzadu :D
Taky mi to pusobi zachvat uzkosti, proto resim knihovnu. Ted to je proste tak ze prijdu, vezmu co se mi chce cist a kdyz doctu, dam dozadu, nic vic. Co je v CZ nebo EN je mi tak nejak jedno. Pak to budu asi delit podle velikost, nebo serie. Jeste uvidim. Uz se tesim az to budu zkouset znova a znova :D
Haw: joo tak to máme stejně (myslím to horní sešikmení) a skutečně tam máme jak ty boční desky (vyznačeno červeně), tak máme ještě poličku přímo u toho sešikmení, protože jsem to tak chtěl, bál jsem se, že to bez toho bude vypadat pitomě.
Roh je krásně řešenej, my to tak nemáme, páč tam máme komín, takže máme vlastně dvě knihovny vedle sebe.
RadimNemec, asi mas pravdu. Ale nicemu to nevadi. Jak se v tom rohu skladaji knihy do oblouku, tak se da sloupek obejit bez mezery. Mas pravdu ze tam bude treba.
A tady je moje ukonceni rady knih (dalo mi to vic prace nez se slusi priznat :D)
Dekl tam bude. Tohle je pracovni navrh, rozvrzeni desek. Jak rika Walome, musi tam byt z technickeho hlediska. Deti uz maji 5 a 8, takze to nebude problem. Asi tam necham dat zelezne sloupky. Prijde mi to nejhezci. Jeste to poradne proberu s truhlarem az se vrati z dovolene.
Iouza: vyska je dost velika, i hloubka. I Lady Mechanika a Svet Edeny maji dost mista dozadu i nahoru. V podstate mi nezbylo nez rozpocitst dostupny prostor rovnomerne do polic.
Faxim: jojo máme tak skříně v kuchyni, kde dekl tehdy neudělali a pak se na to zapomnělo a je to přesně jak říkáš, tam se nedostaneš ani koštětem, natož luxem.
Faxim: my tuhle mezeru máme zakrytou deklem, truhláři to potřebujou aby naštelovali přesně nožičky. Já návrh bohužel nevidím, takže nemůžu přímo posoudit, nicméně my to tak máme a je to super, máme křivou podlahu a přitom u stropu to sedí.
Hawwwrane, vykašlal bych se na tu spodní mezeru mezi zemí a první policí. Tam to bude neukliditelné. Z návrhu nedokážu odhadnout, jak vysoko první police od země je, ale doporučuji ti, abys tam měl alespoň deset čísel vysoký sokl. I tak se ti na ni bude celkem dost usazovat prach. Spodní poličky to tak bohužel mají.
Tak truhlář by TI měl poradit na základě toho co tam chceš. My máme spodní poličku na bichle od comics centra a zbytek unesou i omnibusy, máme tedy tlustší police než je standard. A propadnout se můžeme leda tak sami k sobě.
U těch zarážek na knihy mi někdy přijde, že zabíraj zbytečně moc místa - viz ty fables. To mi přijde kontraproduktivní.
Zatim je navrh asi takhle. Cervene je vyznaceno kam bych chtel sloupek. Zada jsou z korpusu (takova ta bila drevotriska), police z lepsiho materialu, ale porad normal drevotriska. Chtel jsem ten roh bez prepazky, abych mohl davat knizky plynule pres ten roh. Ale zaroven resim ze to musi vse unest... Ty police vlevo na konci jsou na mangu, protoze tudy se vchazi do pokoje, tak aby byly videt hlavni strany a ne zada.
Norri : mě to teda moc boží nepřijde :-) Sice ten průhyb je tak cca cm, takže žádná trága. Holt ta cihlová příčka sama o sobě něco váží, ale to ještě nebyl problém znatelný. Ten jsem vytvořil až já, když jsem jí obklíčil obývákovou a ložniční knihovnou, který jsou plný knížek a tedy asi pekleně těžký. Budu to muset rozházet k jiným stěnám.
Hawwwran : záleží asi na dřevě dub ti unese všechno, s borovicí o síle prkna něco málo přes 1cm mám zkušenosti, že už na necelých dvou metrech se mi prohýbala pod plnou zátěží a to není police na knížky ale na CD - takže podstatně lehčí. Pokud dáš vzpěry po metru, neuděláš chybu. Jo a udělej si to hluboký i kdybys neměl tolik megaknížek (trendy ukazují, že komiksy spíš porostou), tak se dají dát dvěma řadama což se hodí. Knihovny jsou jak harddisky - vždycky se zaplní.
Že si sousedi budou muset postavit vyrovnávací příčku pod mojí knihovnou :-) Ale beze srandy. Mám přepaženej pokoj, původně zřejmě taneční sál nebo co, ve staré zástavbě. K jedné příčce, která jak se zdá není nosná (což jsem před tím nevěděl ani to neměl jak zjistit) jsem postavil z obou stran knihovny a sousedům podemnou se maličko prohnul strop, takže to asi budu muset nějak přeorganizovat...
Vaše problémy, kterak si zarazit řádku knížek, bych chtěl mít :-) Až budete jako já řešit nosnost příček a podlahy, abyste se s knížkama nepropadli k sousedům, přestanete řešit, jak vám stojí.