Máme RSS kanál na nově přidané comicsy: http://comicsdb.cz/rss. Slibuju, že další novinka bude zajímavější pro víc jak dva důchodce, co ještě používáme RSS :)
Nahozeno :) ... Jinak pro příště když máte nějaký komiks doma a na databázi ještě není ... napište tady redakci/lettering a nejspíše bude obratem přidán. Tyto dva údaje jsou většinou jediné (kromě obálky) které nám často chybí :)
To Zack: je to to druhý. Jeho komiksy vycházely různé po časopisech, které jsem zmiňoval a jeho kamarád Jóna (Avalon) to vydal na vlastní náklady, ale jak se s tím dál naložilo, to ví jen sám autor a vydavatel. ISBN to nemá, ale edičně je to srovnatelné s Ryvolovým SNEM a jinými komiksy tohoto typu. Každopádně je to "známá" věc a jak jsem psal, zmínka je o něm i v té encyklopedii českého komiksu. Opravdu to není nějaká kravina nebo něco takového. Na jeho webovkách toho je docela dost. Rád bych ho dostal do povědomí, protože jeho komiksy jsou fakt skvělé a vtipné. Kam mám poslat skeny? Děkuji pánové.
Darth Raelchi: co znamena presne v tomhle pripade to DIY? Ze sis to vytisknul sam nebo toho autor vytisknul aspon par desitek kusu a rozdal/prodal mezi lidi? Pokud to prvni, tak to sem nepatri, pokud to druhy, tak klidne a posli co mas (treba na Frye :)
Měl bych dotaz na admina. Je možné, aby do této databáze byla přidána sbírka Šeré zjevy (http://www.zjev.cz/obr/kniha.jpg) českého kreslíře Bilíčka (Jaromír Frič)? České DIY vydání mám doma a je to opravdu kus české komiksové historie. Jeho komiksy vycházely v různých trampských a zahrádkářských časopisech aj. a je to opravdu krásné a vtipné. Podklady bych dodal, včetně skenů, ale nemám profi vybavení. Tady je jeho webová stránka: http://www.zjev.cz, jsou tam i komiksy ve sbírce nevydané. Dokonce by se i měl objevovat ve sbírce Dějiny československého komiksu 20. století. Děkuji
Hawwran: Pokud máš limitovanou verzi a k tomu skener (hej fakt lidi, jak můžete mít doma komiksy za několik tisíc a nemít zároveň tiskárnu se skenerem :/ ) tak bych tĕ poprosil o sken a zaslání na mail :)
Abychom zase urychlili proces přidávání nových komiksů, poprosím vás opět o údaje o redakci a letteringu k Američtí bohové: Stíny, JLA: Svoboda a spravedlnost, Desátý Doctor Who #01: Revoluce hrůzy, Druuna 3 a Lady Mechanika 2 ... díky moc za vaši pomoc :)
Zack: trochu navážu na minidiskuzi z komentářů - dal by se tu implementovat nějaký systém skrývání/zakrývání spoilerů v komentářích? Tag na bílé písmo nefunguje, jak jsem zkoušel (anebo jsem to zkoušel špatně).
Pokud někdo už máte novou Ligu spravedlnosti, tak mi zase napište údaje o redakci a letteringu, ať to můžu nahodit :)
A kdo má nového Garfielda tak mě zajímá období stripů ... mělo by to být od 2.3.2008 -
Taky si myslím, že by lidi měli psát a to dokonce všichni. Fry naráží na DR, ale pravda je, že ten díky svým slohovkám udělal ohromný pokrok. Vypsal se tak, že si na rozdíl od komentářů se kterými začínal jeho soudobé komenty dnes s chutí přečtu.
"Jestli vás komentáže nezajímají, tak tam nelezte." To je jak když dá někdo dvě hvězdy a lidi se na něj sesypou ať to teda nečte, když se mu to nelíbí :D
Fakt mi není jasné, co tady furt řešíte. Tenhle server je mimo jiné o tom, aby lidi hodnotili a komentovali. Kolik lidí píše ke komiksům komentáře? Moc jich není, že? A když přijde někdo nový, který ty komentáře píše, a chce dopsat komentáře k tomu co má přečtené, tak držkujete. Jestli vás komentáže nezajímají, tak tam nelezte. Jestli vás zajímají, tak buďte rádi, že přibyl někdo nový, kdo je bude psát i v budoucnu po přečtení nových věcí.
Jako já osobně do těch komentů rád kouknu abych si udělal zběžnou představu jak lidi hodnotí aktuální tituly co se chystám koupit nebo co nemám ještě přečtené. Takže člověk jakoby sleduje aktuální dění. Takže když to někdo vytapetuje recenzí např. kompletního UKK tak to jako není úplně ono. Je super, že lidi komentují ale zas kdyby se to dalo nějak odfiltrovat tak by to nebylo špatné :D
To jsou pripominky typu 'soused ma moc vysokej travnik'. Starejte se o svuj travnik :) Jestli vas serou, coz vam neberu, tak je proste ignorujte. Neshledavam to tapetovanim, nevidim ns nich nic zavadnyho, co by vyzadovalo zasah admina, natoz jakekoliv systemove reseni. Co sou tu ted tyhle nesnasenlivy nalady, to je tim vedrem? :))
Tormentr: Náhodou jsou to kráké a výstižné komenty, takže za mě je tohle úplně v pohodě, i když jich je moc ... pořád lepší než někdo (ehm ehm) kdo občas píše ty dlouhé slohovky :D
2Hitman3: Galerie českého komiksu jsme již zvažovali přidat, problém byl v tom, že minimálně u prvních to nebylo vlastně nikde, mimo internetové stránky, uváděno. A nejsem si jistý, zda je to uváděno i v novějších alespoň v tiráži? Nerad bych totiž zavedl precedens, na který se pak bude poukazovat v budoucnu, pokud bude mít vydavatel na svém webu nějakou sekci, kam bude komiksy řadit, ale jinde to uvádět nebude... Pokud je to u novějších knih i v tiráži nebo na tom bude trvat více lidí, rád to přidám a doplním ke starším, není to zase nic proti ničemu.
K hledání na internetu obecně platí, že čím méně zadáte, tím více naleznete ;) Pamatujte na to, nejen tady. Nikdy není dobré hned napoprvé zadávat vícero řetězců, ideální je jeden a pokud je vyhledávač dobrý, nabídne vám i při více výsledcích následně filtry. To platí i tady, kdy se můžete po vyhledání přepínat mezi autory, sériemi atd... Až pokud toto selže a výsledků je i přes filtry hodně, například u krátkého řetězce (4 a méně písmen), můžete přidat další řetězec, ale opět po jednom...
Například pokud naráz zadám "Jako sametová rukavice odlitá ze železa" ale udělám chybu a překlepnu se v jediném písmenku, už nic nenajdu. Pokud ale zadám jen "sametová" nebo jen "rukavice" nebo jen "ze železa", krásně hned najdu bez většího úsilí ;)
Doufám, že jsem alespoň někomu trochu osvítil cesty na moderním internetu :D
Zack: Jde o to, že tu je zadaný název "Dobrodružství na Marsu i na Zemi", takže když se to zadá bez toho druhého "na" (jak je to uvedené na obálce), nic to nenajde.
Já míval problém s touhle senzitivitou, když jsem hledal autory a zadával to ve formátu "jméno příjmení", než jsem si zvykl zadávat jen příjmení.