Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Norri: No spíš narazil na "podnikatele" co maj inzeráty pověšený několik let a nic neprodaj. - na ebay je (pochopitelně na jiné komiksové zboží) těchto inzerátů plno, ale člověk tomu nesmí podlehnout a do 2-3 měsíců se něco za jak říkáš "tržní cenu" objeví. - Mě zajímá cena za kterou se to opravdu pohybuje.
:-D Tuším, že narazil na reálné inzeráty za tržní cenu ;-)
Má tady někdo představu co je smysluplná cena za kterou se dá pořídit "Kolosální Conan"? Kamarád to u mě zahlédl a chtěl by ji, ale zatím narazil na nesmysly.
Tak já taky nemusím před nikým obhajovat kolik utrácím, protože to nikde jinde než tady neventiluju. Ale jak to mám obhájit sama před sebou? Je to podivná láska k hromadění věcí a to navíc věcí ve výborném stavu...

Já si čtu docela dost starých komiksů (v pkěru k novým věcem třeba na 2-3 nové si přečtu 1 starý) a kupuju si jen to, u čeho vím/tuším, že mi to stojí za vícero přečtení.
Co se hromadění knih týče, beletrii kupuju obvykle z druhé ruky v antikvariátu a co vím že nebudu číst znovu, pouštím do oběhu na knižním bazaru v Oku, peněz mi líto není. Odbornou literaturu uměleckou i vědeckou kupuji pouze tu, kterou vlastnit a znovu číst chci. Veřejnou knihovnu nepoužívám, protože nejsem schopná plnit jejich časové limity.
Když to tu tak čtu, jsem rád že v hromadění komiksů, které nestíhám ani číst, nejsem sám.
Tormentr | 20.4.2018 13:12 |: Přesně! :-D
Koci: Ne všechno nové zůstane, něco je pokus omyl a jde pryč, jak už jsem psal, takže ti ty počty selhávají. A před sebou si nic obhajovat nemusím, pokud mám peníze navíc, tak kupuju, když nemám, tak jen slintám u monitoru, co si koupím, až na to budu mět :D
Jinak chápu, že to jde do extrému, ale strategie na 5 nových jeden starý, když z těch 5 nových se stane 5 starých na které musíš načíst 25 nových aby ses k nim mohl vrátit :D Dál už ani nechci počítat :D
Tormentr: Já myslel sám před sebou :D
Koci: Pokud vím, že se ke knize už nechci vrátit a někdy si ji přečíst podruhé, tak je prodám. Mám udělané pravidlo, že vždycky po 5ti nových komiksech si musím přečíst jeden starý. Občas zjistím, že se mi za tu dobu změnil vkus natolik, že občas prodám i tyhle starší věci. Každopádně, já to obhajovat před nikým nemusím, výhoda svobody :)
Koci: Pokud jsi sběratel, tak ano :) Jako taky si občas říkám, jestli nemá smysl prodat půlku toho co mám doma, ale tak nějak se mi vlastně ani nechce :)
To je docela zajímavé téma :) Jak ty nákupy máte "obhájeny"? Řeším to, že se mi v bytě kupí knihy, ke kterým se už asi z 90% nikdy v životě nevrátím protože pořád vychází něco nového a ten objem narůstá. Má vůbec smysl to hromadit? :D
DEmnoG: Já už můžu používat své kozy jako boa. Není větší blaho, než přehodit kozu přes rameno a spát v noci dál, pěkně na svém oblíbeném bůčku. Ale původně jsem si myslela, že nějak narážíš na to, že kozama tahám těžký tašky s komiksama... Jsem holt stará nedovtipa!
to Draco: Pokračuj a budeš muset Heydricha kojit do školních let. Což povede k tomu, že své kozy budeš moci používat jako boa:).
Já třeba kupuju MDEK v pevný po dvou kusech... a jinak všechno v harbacku... kupuju časký i zahraniční (ale ty naštěstí jen v obchodech, jenže zrovna předminulý víkend jsem byla v Curychu a tam jsou tři dobrý comicsshopy, chjo). Navíc toho musím hodně dokoupit, roky 2013-2016 jsem nakupovala vlastně minimálně, tak za 500-1000 měsíčně, takže to doháním a bolí to. Občas.
DN a copak to je za komiksy? Můj největší je 13 000 Kč...bohužel můj problém je ze kupuju i originály převážně Deluxe verze kde jedna kniha stojí od 700 -1000 průměrně...to jsem ještě dokupovat české série...teď sháním Y poslední z mužů a rád bych dokončil mezi řádky a 100 nábojů...taky už ale hodně prodávám...je to mor
Jaký byl váš největší nákup komiksů? Mně stačí pomyslet, že jsem za posledních 14 dní utratila deset tisíc a dělá se mi lehce mdlo... 30 komiksů, co čekají na přečtení... A už si nejsem jistá zda sbírám pro radost nebo pro sběratelství. Ale nesbírat, utratím ty prachy jinde, třeba za děvky a ústřice. Znáte podobné pocity?
Juhuhuuuu, jsem zase na první stránce!!!
Zdravím,
sháním komiks Monkeywanger od Peeler Wat. Pokud možno speciální edici, která obsahuje všechny tři díly. Obávám se, že u nás se to jen tak nesežene. Mohl by mi někdo poradit nějaké třeba zahraniční antikvariáty apod., kde by se to třeba dalo sehnat?

Díky

AZTeck: Dík, já to nějak tušila, ale jak jsem ty věci nedržela nikdy v ruce... tak jsem nevěděla. Upřednostňuji kvalitu nad kvantitou a nové výborné reedice.
Draco nobilis: z mého pohledu sběratele (nejsem ultrasběratel Saudka), není třeba mít všechno. Nakonec stejně vítězí kvalita nad kvantitou. Jistě, Komety nejsou moc nákladnou záležitostí, ale ani moc nenabízejí. Knihovničky Vakukoka jsou vyloženě přeceňovaná záležitost nevalné kvality, nic hodnotného nepřinášející. Já jsem měl tu výhodu, že jsem se stihnul Saudkem uspokojit ještě v době, kdy nebyl tak v kurzu, ale o to větší je to uspokojení, když člověk není ovlivněn davem a sbírá a objevuje to co chce. Dneska se už můžu v pohodě kochat a zaměřovat sběratelskou pozornost do jiných oblastí, které zůstavají ostatním zatím neobjevený.
Jinak z nově vydaných titulů od Saudka mám samozřejmě radost i uspokojení. Jsou to ovšem už jenom takové třešničky na vychutnání :-)
Takže za mě, Saudek ano, ale jenom kvalitu. S uspokojením (ženský orgasmus nemůžu posoudit) je to ovšem těžší. V současnosti je to otázka nemalých financí, což uspokojení snižuje až k nule.
Ti z vás, kdož sbíráte Káju Saudka komplet všecko (Komety, Knihovničku Vakukoku atd...), jaký to je? Je to hodně uspokojivý? Sehnat chybějící kousek atakdále? Nebo je to spíš pruda? Uvažuji, jestli začít sbírat Káju Saudka jako komplet... Je dobrej, ale zase až tak moc mě nebere, ale třeba bych to v sobě dovedla vykřesat - jenže ne všechno co dělal je v kvalitě Muriel nebo Arnala a já vlastě netuším, co do Komet a spol dělal, jak to vypadá a jestli to není úplná prohra...
Pěkný večer, jen taková malá úvaha, jestli tu je někdo, kdo sbírá Čtyřlístky...? Je to jasné, čím nižší a starší číslo, tím obecně vyšší cena, ale nemohou mít dnešní bezcenné čtyřlístky jednou vyšší cenu než ty staré? Totiž náklad někdy konce 80. let dosahoval cca 200 000 kusů, zatímco dnes to prý tisknou asi v nákladu 40 000 ks. To je dokonce nižší náklad než měly vůbec první čísla tohoto komiksu (1969)! Všichni se v aukcích pereme o čísla ze 70. let, ale ten současný nízký náklad mě trochu děsí. Samozřejmě úroveň to už nemá žádnou, chrlí to o stošest.
Doppelganger: Konečně! Díky za info :)
Doppelganger: Přidáno do Kalendáře :)
Psali, že by to mělo být kolem 500,-
Teraz som si pozeral ten facebook a zo včera tam bola jedna správa, žiaľ som to tam nikde nenašiel..
Fry: A nebylo tam náhodou 512 počet stran a né cena?
Včera se na Facebooku Paseky objevila zpráva, že příští rok vydají Essex Country v pevná vazbě a snad něco kolem 500,-
Dopp no zkusím to sehnat, ale nespěchám, priorita je Image pro mě....ale postupně seženu... děkuju...já si toho Batmana seženu radši originál když u nás nevyšel celý, to samé Země jedna
Fimi: Batman Incorporated je vyvrcholení celého Morrisonova runu, takže doporučuji to číst jako celek - začít Batmanem číslo 655 (Batman and Son, Black Glove, Batman RIP), pak série Batman and Robin, potom Batman: The Return of Bruce Wayne, pak Batman Incorporated vol.1 (tohle všechno bylo ještě před New 52) a pak konečně Batman Incorporated vol. 2 (vol. 2 už bylo součástí New 52). Věřím, že nebudeš litovat :)
KJ opravdu to zkus prodat to můžeš vždycky...

Já jsem začal číst i takové ty trochu jiné Batmany.jako Black Mirror, gaslight nebo cult či whatever happened to caped Crusader od Gaimana. Tyhle mám rád ale nejvíc mi radost udělal crossover Batmana a planetary kdy se vydávají vyšetřovat případ do Gothamu....imcomporated zkusím děkuju....ještě se chystám na Gates of Gotham...
Killingjoke: vidíš, a zrovna v rebirthovských Detective Comics s Batfamily autoři pracují hodně dobře a nejlíp právě s Timem Drakem a Batwoman. A dokonce se jim povedlo udělat tragického (anti)hrdinu z Clayface. Detective Comics z New 52 tomu nesahá ani po bat-kotníky :)
Ad Batman: Z New52 mě nejvíc bavil Snyderův, ale od Sov to šlo strašně kvalitou dolů a zbyly z toho spíše průměrné příběhy, které jsou sice pořád fajn, ale nijak neoslní. Detektive Comics a Temný rytíř mě nebavilo vůbec, až nějakou krátkou epizodku. A vůbec je zvláštní, jak u ostatních rostlo hodnocení s přibývajícím dílem, zatímco u mě klesalo rapidně dolů. Ty knihy s Mad Haterem či Wrathem vyloženě nesnáším a tady jsou občas i chválené. Hold mám na to asi dost odlišný pohled :)

No a co se týče Rebirthu, půjdu do Kinga, ale určitě ne do Detective Comics - protože jestli něco na Batmanovi nesnáším, tak jsou to ty přívěsky a výškrabky známé jako Batfamily. Při zmínce o jméně "Robin" se mi už léta otevírá kudla v kapse a nepomůže tomu ani transformace v Nightwinga či Red Hooda. Pro mě jsou to pořád ti hoši, co bývali Robinem, jen už začali nosit dlouhé kalhoty :)
Fimi: co se Batmana týče, tak mě z New 52 kromě hlavní série bavil zdaleka nejvíc Batman, Incorporated - jeden z mála komiksů, u kterých jsem se vyloženě těšil na každý další díl. Zbytek batmanovských sérií byl bohužel nevýrazný šedý průměr. Dost se mi líbila Batwoman, než J. H. Williams hodil ručník do ringu. Jasné, Rebirth je oproti New 52 úplně jiné kafe.

Tormentr: áha, tak na tenhle přehled jsem buď nenarazil, nebo zapomněl.
Dopp: já nevim, mě ten Detective comics vůbec neoslovil, to už spíš Dark Knight, ale ani ten není žádná sláva....ovšem Detective comics Rebirth je celkem fajn, opět důraz na Batfamily na kterou se New 52 vykašlala...
zas pár novinek na stránkách BB artu:
4.4. - All Star Western 3: Černý diamant
18.4. - Batman Detective Comics 6: Ikarus
2.5. - Sága 7
Dobry vecer, prosim nevite nekdo kde sehnat takovy stary detsky casopis z r.1984 Duhova Regina??
mearez: Aphru dost dobře nejde vydávat, dokud nedojede Vader.
Nevíte někdo něco o komiksové kolekci Star Wars, která letos začala vycházet v Polsku? Psal jsem do české pobočky De Agostini, zda se něco takového chystá i u nás, ale bez jakékoliv odpovědi :(
http://www.deagostini.com/minisites/pl/kolekcja/starwars/
Náhodou mi to přijde jako slušný logický krok, takhle to funguje totiž v zahraničí - něco vyjde sešitově, pak knižně. Za mě palec nahoru, až na ten hnusný reflexivní proužek dole ... ten si opravdu mohli odpustit :/
Mohli vydat nějáký jiný SW série od Marvelu a ne recyklovat starej matroš z časáků. Chápu, že nemusí mít peníze na práva k distribuci dalších komiksů, ale když se neosvědčil Skywalker v SW magazínu, tak proč ho strkaj do booku za 500? Místo toho mohli vydat třeba Kanana, Dr Aphru nebo i tu Landovu sólo sérii. Škoda...
Egmont na stránkách zveřejnil dvě novinky - dlouho slibovaného Skrblíka a kolekci prvních 12 (anebo 11, pokud vynechají one-shot s Obi-Wanem) sešitů Star Wars:
12.4. - The Life and Times of Scrooge McDuck - http://www.egmont.cz/disney-zivot-a-doba-skrblika-mckvaka/
19.4. - Star Wars - Skywalker útočí - Zúčtování na pašeráckém měsíci - http://www.egmont.cz/star-wars-skywalker-utoci-zuctovani-na-paserackem-mesici/
Killingjoke: Jj... tohle mi nakonec potvrdili i z Comics Centra, takže bazar to řešil. Už je doma :)
Ashek: Na 100% nechystá. Původní náklad se prodával tak špatně, že tuším skončil v Levných knihách. Spíš bych se poohlédl po nějakém bazaru.
Zdarec! Nevíte někdo, jestli se nechystá dotisk Cesty do pekel? Díky
Tak oni mi zrušili Toma a Jerryho. Co já teď budu sakra číst?
http://www.youtube.com/watch?v=QuNhTLVgV2Y