* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

To by asi chtelo, ted je to takovy lehce impotentni.
subžánry beru, nechám to na vaší vůli, ale tak mě při tom napadlo, dá se nějak zvolit a najít kombinace žánrů? třeba budu chtít western + superhrdinský... ta možnost tu asi ještě není a bude, že? :)
Osobně jsem také pro větší rozmanitost (sub)žánrů :-) Dodávat je pak zpětně bude ale poněkud složitější a delší práce...
Transformers jsou treba mecharna. Velky roboti si rozbijej kapotaz. Zatim to tu je trochu zbytecne, ale v manze/anime to je docela silny zanr.
Kdyz hledam western, tak neocekavam Firefly. Futurowestern je mysleno prave to scifi s urcitou estetikou divokeho zapadu.
Obecne bych radsi vic subzanru, uz takhle je vetsina comicsu na cdb v dobrodruznych :)
Ještě jeden rýp... co to je prosím za žánr mechárna? A místo žánru "futurowestern" nebylo by lepší dát western + scifi?
V žánru steampunku bych možná uvítal Grandville, děkuji.
CDB update:
Sice máme comicsy zařazeny i podle žánrů, ale nijak jsme s tím dál nepracovali. Nově je teď Žánr plnohodnotný atribut, takže má svůj přehled, svůj detail s přehledem comicsů v tom konkrétním žánru a je i součástí vyhledávání. Nijak zásadní změna, ale třeba se to někomu hodí :)
To jako že pracovat na mobilu s Excelem je pohodlnější, než si na mobilu otevřít web comicsdb,cz, který je teď na mobilu naprosto pohodlný, jo?
moiqpiom: Jediny urcite nebudes a prace to je minimalni, jen se mi nelibi to "otevru excel" misto "otevru CDB". Ale absolutne chapu tve namitky a promyslim to.
Jen pro info, nejsem si jistý, jestli jsme to tady vůbec oznamovali, ale kdo si ještě nevšimnul, tak ve fóru, trochu schované v sekci Připomínky a návrhy:
http://comicsdb.cz/forum/1/1/-pripominky-a-navrhy
hned pod úvodním textem nahoře je seznam rozpracovaných komiksů, které jsou v plánu pro zařazení do DB. Speciálně u DCKK, UKK a NHM je jisté, že pokud vyjdou, budou i tady, jen to může chvíli trvat, zvláště teď o vánoční sezóně, kdy ti šťastnější z nás zažívají stejné pocity, jako mariňáci při běhu na pláži Omaha ve čtyřicátém čtvrtém :)
Zack: Chci se večer rozvalit v křesle, šmátnout po mobilu a pohodlně si vybrat co jsem ještě nečetl. Zkoušel jsem mobilní aplikaci, ale v té se nedá přihlásit, takže tahle možnost rovnou padá, net v mobilu je prťavounký, pro mě nepraktický, takže mi zbývá starý dobrý excelový soubor. Pokud jsem jediný, kdo kdy něco takového hledal, tak asi nemá cenu se tím zabývat. Práce s webem máte myslím až nad hlavu a nechci přidělávat další :)

Jinak oceňuji snahu a všechnu práci, kterou jste do celého projektu vložili. Muselo to být neskutečné množství hodin a soukromého času, který na to padl. Smekám... Mecenáš sice nejsem, děkuji aspoň takto.
moiqpiom: neni, ani to neplanuju. Ale zkus mi vysvetlit k cemu to potrebujes, a pokud to bude davat smysl a nebude to "abych na CDB uz vubec nemusel", tak to zvazim.
Zdravím vespolek, je někde dostupná možnost vyexportovat si najednou detaily vlastní sbírky do csv, tak aby se ukazovali i detailnější údaje (ISBN, vydání, vazba, počet stran...). Díky
Tyfus: Pracujeme na tom ... ještě nemáme ke všemu úplné podklady tak to chvilku zabere :)
Ahoj, bylo by prosím možné přidat poslední díly NHM a DCKK? V pátek vyšlo NHM Shang-Chi a DCKK Robin: Rok jedna a Superman/Batman: Supergirl už mám doma od pondělí. Díky moc
Zacku supr - funkce "Četl jsem" a možnost převzetí z hodnocených komiksů. To se mi moc líbí :-)
mike731: už mlčim :D dík
Komiks navržený k přidání (esli to dělám blbě tak sorryjako)

Klášter Nejsvětějšího srdce
Štěpánka Jislová
Ilustrace: Štěpánka Jislová
Edice: Pro Emu
Rok: 2017
Typo: Štěpánka Jislová
Formát: 176 x 250 mm
Počet stran: 72
Vazba: V8
ISBN: 978-80-7558-021-4
Cena: 368 Kč 331 Kč

http://www.meander.cz/klaster-nejsvetejsiho-srdce
chrz: Dík za info, opraveno
Je to v rozpracovanych, Jeste neni finalni prehled autoru.
Prečo tu ešte nie sú Strážci galaxie #02 - Angela?
Tak ono to bude ladaskde, jen tvrdim, ze to prakticky "nikdo" nepouziva :)
@Zack 13:40:06 22.10.2017 - No dobrá, tak u mě překopáno, ale na comicsdb to někdy taky používáte v už nefungujícím formátu - např. v popisu této knihy: http://comicsdb.cz/comics/6244/
namdnas: Přepočítáno a opraveno :)
Komplet Tintin: To má vážně jenom po 450 stranách?
Oba jste nechutny stalkeri, ale je pravda, ze na seznamu to je :]
Fimi: Mám za to, že to nejde (taky mi to schází), leč Zack to má na seznamu :-)
hoši jak se hledají užvatelé? v minulé verzi to bylo v Sbírky, a kde je nějaká lišta na hledání uživatelů?
Tormentr: Bubliny jsou komentáře, oko je počet lidì kteří si komiks rozklikli :)
Ok, chápu, takže příští rok, dík :) A ještě dotaz, co znamenají u Přehledu Comicsů ty dvě bubliny a ten symbol oka? Chápu to správně, že to je počet příspěvků a počet lidí, co si ten komiks rozklikli?
Tormentr: v planu to je, ale rozhodne to neni nic, co bych cekal letos, porad jsou na tom seznamu desitky veci, ktere musim udelat driv. Verim, ze to par lidi zajima, ze tech par lidi si to jednou dvakrat otevrou (zrovna to cos navrhoval budou hodne staticky seznamy), ale precejen je to pomerne dost prace s dost minimalnim dopadem.
Prudič se hlásí o slovo: Kdy bude v databázi nějaké filtrování, třeba řazení komiksů podle nejdražšího, toho, který lidé nejvíc chtějí nebo vlastní a vůbec nějaké filtrace. Vím, že už se to slibovalo, ale pokročilo to nějak, je to v plánu? Díky za info :)
Tak je to pripraveny a ceka na datum vydani.
Zack: Doplnění: Kresba: Kryštof Ferenc, Scénář: Kryštof Ferenc, Jonáš Ferenc,
jazyková redakce: Jakub Maruš, Tereza Tomášková
odpovědná redakce: Jiří Reiter
nakladatelství Mytago
Díky.
Doppelganger: tak jsem ti lhal, je to 7 dni. Teda bylo, dal jsem tam tech 14 :)
Ecthelion-2: Diky, je to tam. Info v pohode, jen jestli bych mohl dostat vetsi detail autoru, kdo psal, kdo kreslil, pripadne redakce apod.
Chápu to správně, že doplnění do kalendáře se mají házet sem?
15.12.2017 vychází v nakladatelství Mytago steampunková kniha Příběhy Impéria: Vzpoura Automatonů
Nejpřehledněji jsou o komiksu sesumírované informace asi na stránce předprodeje (pardon): [url]https://www.fantasyobchod.cz/vzpoura-automatonu[/url]
Díky moc! Kdybyste potřebovali ještě nějaké informace, napište.
Zack: ráno jsem byl normálně automaticky přihlášený a teď jsem byl odhlášený... přesně týden po minulém incidentu :)
Tak v práci si člověk nemůže dovolit mít okno s komiksy přes celou obrazovku :D
Tormentr: firefox, monitor z prvni republiky, clovece, ty si ten zivot delas zbytecne slozitej :] Vim o to, ona by se ta reklama mela spravne zmensovat podle velikosti viewportu, mam to na seznamu bugu.
Tormentr: Jenom když máš zmenšené okno prohlížeče nebo menší rozlišení... V mobilní verzi se to responzivně zařadí až dolů. Kde ti to dělá?
Zack: Ten kalendář se na hlavní stránce lehce pere s reklamou :)