Čtenářský koutek Pro ty, co comicsy i čtou.

Drobný dotaz: nevíte někdo zda je "old boy" už uzavřená serie, nebo zda dále pokračuje? (pokud je uzavřená, kolik to má mít cca. booků, ((stran))?)

Než stím začne někdo jiný, tak ano, mohl bych si to vygooglit, ale problém je, že neumim japonsky. A USA nebo jiné země neberu jako relevantní, při vydávání mangy;) ..... snad si rozumíme
Mozna znate, mozna ne, ja na to dneska narazil uplne nahodou: http://en.dcdatabaseproject.com/Main_Page (wiki na dc universe)
http://www.freakangels.com/

Online comics Warrena Ellise a Paula Duffielda, ted to zacalo, vypada to hodne dobre.
Houbar: ono je dobre pravidlo se vyhybat ruznym hostovackam. Azzarello je mistr dokud dela svoje veci, coz plati o vetsine scenaristu. Ale holt se musi panove dost otacet, aby se tim mohli zivit, takze pisou ledacos.
Ke Straczynskemu me napadaj podobny klasici superhrdinskeho mainstreamu, kteri na to jdou pres podobne lidske hledisko. Busiek (Astrocity hlavne, doporucuju), Waid, Millar (no dobre, ten uz je trochu ostrejsi :)

scripty vlozit klidne zkus, nemelo by se stat vubec nic (nemusis hned zkouset vlozit nejaky zacyklovany restarter apache :)

obrazek se vklada [ img=url ] (jen tam nejsou ty mezery
andre: dik za tip, casu mam dost - jsem v praci :) Dnes je tu h...o co delat, stejne jako vcera, tak ze se divam a nachazim spoustu zajimavych veci

Zack: posloucham metal. U comicsu ale vyhraneny vkus nemam. Ale stejne jako u hudby se da poslechnot nejakou hodne vydarenou vec z klasiky ci dance, tak i tady se da doporucit neco opravdu dobreho z ruznych zanru. McKean je super a Arkham Asylum jsem si koupil jenom kvuli nemu, ale u scenaristu je to rozdilne, treba Azzarello: Hellblazer je narez, ale superman .. no .. rozporuplne. Kazdopadne oblibence mam: Straczynskiho
A kdy das navod jak vkladat obrazky? Jeden vyborny strip o drop table bych nasel. Btw. php scripty jsem ti sem jeste nezkousel davat, co kdyby .. :)
Houbař: nebo se koukni na www.crew.cz do "zajímavosti", pokud máš ještě trošku času, tak si tam můžeš najít nějaký zajímavější mainstream dle tvého gusta.
Tak snad vis, jestli poslouchas dechovku, finske lidove hrace na sobi lejna nebo jihoamericky sbor kastrovanych indianu.

Osobne jdu bud po oblibenem scenaristovi (Ellis, Azzarello, Kieth, Bendis), nebo zajimave kresbe (to si posoudis v obchode primo na miste, na dalku se da spolehnout na Wooda, Kietha, Jae Lee je hodne dobry na mainstreamare, samozrejme Sienkiewicz, McKean je ubermachr atd.)
V tom je ten problem co chci. Jak mam vedet co chci kdyz nevim co je? Ceskou nabidku mam jaks taks zmapovanou, ale co se tyce mezinarodni .. taky vychazi stovky titulu mesicne.. Navic, jeste kdyz se na auditku mihne neco "uzasneho" stejne to s mou pameti zapomenu. A dlouho comics fan nejsem -zacalo to nahodne kdyz jsem si tak ze srandy koupil na poukazku v Bontonlandu Lobo vs. Maska :) Ale podivam se do Crwi co mam, tam obcas byvaji zajimave tituly.
Podivam se urcite po nejake manze (manga, sklonovani je naprd), zombies vs. robots jsem nekde driv pochytil i diky zajimave kresbe, tak se mi to tak jako jedine vynorilo. O Civil war znam akorat nazev a jinak o tom nevim ani "mekke ef" a prislo mi podle nazvu, ze tam bude asi krev a mrtvoly :) . Muj vkus je vsestranny (mainstreamovy) uchrochtavam si u Loba, stejne jako se zapalim do Watchmenu. I "nemy" Exit se mi docela libil. Ale nejak z principu neholduju Proflaklym XYZmenum, i kdyz Batman: navrat prestarleho rytire byl super.
Za ty penize si, pocitam, budu moct koupit cca sest booku, tak se holt ptam :)
Houbar: tak to trochu specifikuj, co chces :) Chtel si prelomove/zajimave, Ashley Wood ti neni po chuti, zajimaj te Civil War (ktere rozhodne nejsou ani prelomove, ani nejak zvlast zajimave, proste popik :)
Toe: jj, tam uz jsem zabrousil, ale zase jsem odbrousil, protoze jsem tam nenasel hodnoceni (zkousel jsem napr. Lobo: last Czarnian). Proste si delam vylet a i kdyz bych si mohl spoustu veci objednat pres net, tak si chci zajit do knihkupectvi a utracet :)
Co treba Civil war? Chci si toho koupit povicero, cca na nase 3 tisice. Vim, ze pan Pavlovsky rekne, ze to je dobre, ale vydavat se to nebude, protoze .. Ale kdo si to ma vsechno pamatovat? :) Tak neco takoveho.
Houbař:
http://comicbookdb.com/
- Ty nejlepší.... Více informací už snad nelze ani najít... Bonusem jsou např. i nascanované podpisy tvůrců... Nevýhodou je, že se jedná převážně o USA tvorbu... Ale upravovat a doplňovat může každý, takže proč se na ně nevrhnout ;)
Existuji nejake stranky v anglictine, ktere jsou jako tyto? Vcetne hodnoceni uzivatelu -nenasel jsem takove.
Za nedlouho jedu do Londyna. Muzete mi doporucit nejake prelomove/zajimave dilo (treba se zombies), ktere u nas nevyslo a nejspis ani nevyjde? Dik.