invape: Toe ne, Sleepless nejspíš ano - Želvy 4x do roka, 40 svazků, to mi vychází těch zmíněných 1O let...
A teď z jiného soudku - na Hithitu je další zajímavý projekt: http://www.hithit.com/cs/project/1364/fi
invape: pocty ti nejak vaznou :-) mne to vychazi na 10 let, coz je stejne nesmysl.. ale je jasne, ze to v jejich poctu nemaji sanci chrlit v kadenci UKK a to pomijim ekonomickou stranku veci
Fox01: Uff, jasan, máš recht, příští týden opravím, nějak jsme nepočítali s takovým počtem :D Doufám, že to nevyleze časem až na tisícovku, to by mě pak kleplo ;)
Killingjoke: Dík za info, doplněno vše - tehdy to tam někdo flákal při zadávání ;) Doplnil jsem tam i nějaké poznámky a pro Criminal vytvořil sérii, když už je to druhá kniha...
Když už se podtitul přidával přímo do názvu u dvojky, tak by to myslím takto vypadalo lépe :D
A když si dám do vyhledávače "Brubaker", nevyjíždí první omnibus Captaina Americy, na jeho záložce nejsou uvedeni autoři Brubaker, Epting ani Perkins...
21.5. vychází dvojka... A od začátku roku začal vycházet i SW Povstalci, kde už vyšlo druhé číslo, které tady právě ještě není... http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=5600
:D :D :D teď tak trochu nevím o čem mluvíš ale já myslel STAR-WARS magazín 1/2015. A jestli vychází až 21. tak se stala někde chyby bo ho držím v ruce už týden skoro.
Flash: Ten vychází až 21.5., ten ještě nemám. Popř. pokud myslíš Povstalce, tak ty mám, ale tak nějak sem čekal na BJ, to je jeho specialita :D Nechtělo se mi to hlavně rozbalovat a vyndávat hračku, abych mohl sepsat údaje z vnitřku, ale co bych pro tebe neudělal ;) Kolegové už se navíc těšili, že si vyzkouší tu cool zbraň, co tam teď je :D
jh666: Informace nechybí, čas chybí :) Každopádně dík, určitě bude (spíš koncem týdne) a bude i Simon Sues 1 (včetně nového českého vydavatele ;), Pobřežní piráti, Kdo bydlí ve starém dubu, Mike's Place a doplnění autorů u posledních sebraných Simpsonů... Z toho, co mám v pořadníku. Přes týden se určitě ještě něco vyloupne, Potulný rytíř se vracel do tiskárny, tak snad též bude brzy... ;)
Mohli byste do databáze přidat poslední díl UKK (114): Uncanny X-Men: Druhá generace?
Pokud chybí informace, tady jsou:
Žánr: superhrdinský, akční
Vydal: Hachette Fascicoli
Rok a měsíc vydání: 2015/5
ISSN: 2280-708X
Vydání: 1.
Vazba: vázaná v pevných deskách
Format: 177 x 266 mm
Počet stran: 160
Tisk: barevný
Název originálu: Uncanny X-Men: Second Genesis
Vydavatel originálu: Marvel
Cena v době vydání: 249 Kč
Popis:
Původní X-Meni zmizeli během rutinní výpravy na tajemný ostrov Krakoa. A tak musí jejich vůdce, nejmocnější telepat světa Charles Xavier, najít nový tým, který by mutantské hrdiny zachránil. Stanete se svědky zrodu nové generace ikon Marvelu, protože na Xavierovo volání o pomoc odpovídají taková jména jako Wolverine, Storm, Nightcrawler, Colossus a mnozí další. Druhá generace X-Menů přichází.
Poznámky:
V české mutaci vyšel tento svazek jako 63. v pořadí.
Kniha obsahuje sešity Giant-Size X-Men 1 a X-Men vol. 1 94–103.
Autoři:
[scénář] Wein, Len; Claremont, Chris; Mantlo, Bill
[kresba] Cocrum, Dave
[lettering] Kočí, Jakub D.
[překlad] Pavlovský, Jiří
[redakce] Pavlovský, Jiří
GWB: az po tu vuli to jsou schvalene veci, vicemene mam jasnou predstavu, jak, ale protoze jsem zacal makat na v4, tak bude vsechno az v ni. Pracovni termin "do konce roku". Prepisuju to komplet a snazim se to nesidit, takze to nejaky cas zabere.
Co se tyce smerovani. CDB bude vzdy primarne databaze. Ale stejne jako IMDB nejsou jen suche tabulky, nejaka ta socialni omacka se tu objevi, nebudeme snad pak tak uzavreni do sebe. Design bude novy, vychazim z boostrapu a zatim zadny velky odklon od zakladu, ktery je hodne cisty, vzdusny, takovy ten google/apple style, neplanuju (ale pokud narazim na grafika, ktera mi ukaze neco, z ceho padnu na prdel, jsem ochotny to predelat). Pocitam s vetsim vyuzitim obrazoveho materialu, ktery ke comicsum mame, misto seznamu prehled obalek (prepinatelny) apod.
TLDR: Novy design ano (modernejsi, mobile friendly), blogy ne, clanky ne, recenze ne, ankety mozna, jine drobne socialni picicindicky ano.
Ja te chapu, pred CDB jsem delal ezine a porad to obcas na me padne, ze bych nejaky to zpravodajstvi chtel udelat, nejakou alternativu ke Komiksariu. Ale realne to zacnu resit, az budu mit pocit, ze zvladame scope CDB tak jak je ted nastaveny. Protoze treba profily autoru jsou v ostudnem stavu. Timhle smerem bych se chtel zamerit nez zacnu vazne uvazovat o jakekoliv dalsi publicistice.
Jak tu tedy Zack vybízel k nápadům do nové verze, nějak bych též shrnul mou ideu. (s vědomím toho, že comicsdb je skvělá stránka a zároveň, že nelze mít všechno hned)
- jsem zcela jednoznačně pro několikrát zmíněné striktní oddělení komentářů a diskuse: zatímco komentář s hodnocením by zůstal jediný (editovatelný), v diskusi by se dalo kafrat jak libo, mohli bychom se s Kapisem škádlit, atd. Zároveň by bylo asi vhodné někde na nové příspěvky v diskuzích upozorňovat. Jak - toť otázka do pléna.
- rád bych viděl, kdo a jak u všech komiksů hlasoval, tj. po rozkliknutí hodnocení by bylo vidět, kdo a jak vlastně hodnotil, což nyní nelze
- bylo by asi dobré zapřemýšlet (a vím, že se nad tím přemýšlí), kterak sjednotit lépe k sobě různá vydání a formy (paperback x pevná) toho stejného komiksu
- též bych byl pro zjednodušení vyhledávání
- líbilo by se mi též v budoucnu zjednodušení přecházení mezi fóry, tak nějak klasicky jako třeba na nyxu s upozorněním nových příspěvků
...a byla-li by vůle - snad někdy ve střednědobé budoucnosti - zauvažovat nad celkovým směrem, kam se comicsdb chce ubírat, zdali pouze jako striktní databáze, či vyvíjející se projekt, který by časem mohl nabízet například blogy, články, recenze, ankety, zkrátka fun, která by lákala ještě víc komiksových fandů. S tím by souvisela i změna designu, která by však nemusela být kdovíjak drastická, celková estetika a jistá strohost stránek se mi totiž právě líbí. O náročnosti takového nápadu vím, jen nevím, jestli by se to Zackovi vůbec zamlouvalo. Netvářil se na to nikdy zrovna nadšeně:)
Zack: U brožovaných knih (ty Comicsové legendy) všechny listy mimo obálky. Kniha sice končí str. 244, ale číslovány jsou jen komiksové strany. Straně 1 předchází ještě 2 listy s obsahem a tiráží a tudíž má kniha jako taková celkem 248 stran.
U knih v pevné vazbě (Hra o trůny) všechny listy mimo desek a dvou listů předsádky (jeden na začátku, druhý na konci). Přepočítával jsem to znovu a opět napočítal 224 stran.
- Když mě brali za vojáčka - rok vydání 2014 (uvedeno 2004)
- Comicsové legendy 23 - Spider-man 7 - počet stran 248 (uvedeno 244)
- Hra o trůny 3 - počet stran 224 (uvedeno 240)
Jenom kdyby mel nekdo z adminu cas a chut, tak "kacer donald" 22/2003 "poklad z odpadu" je kresba/scenar Don Rosa. ..... a kdyby naaaaaahodou, tak cely jmeno je " Keno Don Hugo Rosa";-) ..... ( ... a co koukam, tak to tehda byla novinka a jeden z jeho poslednich pribehu:-( ... )