Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

"Na skřítkovu půdu z ničeho nic přiletěl neidentifikovaný létající předmět s podivnými cizinci..."
http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=5615
A kurňa! :) No nechtěl bych být ve Skřítkově kůži!
to Erik: mas recht, je to v podelanym Wisconsinu. Pardon;).
DEmnoG - mne to našlo, že je to v USA. Každopádne, ak na niečo narazím, dám vedieť.
to Toe: jsem si v Budapesti prisel jak v Praze pres petadvaceti lety. Jako kdyby se tam zastavil cas. Nu, tak alespon vidis, ze jsi o nic neprisel. Zlatej Comics Point;).
to Erik: Svycarsko jsem projel cely, ale nemoudre jsem si nezapsal, kde co bylo. V Geneve bych urcite vyzkousel Comic Alley. Vyzkousej a hod to sem.
Cez vzduch. Lietadlom tam i späť. Bude tam v druhej polovici apríla veľká muzeálna konferencia MuseumNext.
erik: přes co budeš projíždět?
Ja sa chystám do Ženevy, neporadíte mi, kde by som sa mohol zastaviť?
Já po asi hodinovém hledání našel na netu v Budapešti 3 komiksárny, v reálu už na adrese byl jen ten Trillian. A ještě měl zavřeno a otvíračka nikde :)
Nejen že si v Budapešti příliš nehrají na funkční webovky, ale když už nějakou comicsárnu najdete, tak nijak zázračně zásobenou. Taková o kousek lepší Čáslavská. Vřele nedoporučuji:).

Kurz žadný zázrak 1 USD = 350 forintů.
_ _ _ _ _ _ _ _

Trillian CMA Comics Shop
Terez krt street 12, kousek od náměstí Oktogon, kde jezdí metro. A jo, je to to nejstarší kontinentální metro, takže stanice mají zhruba 1/3 délku než je běžné. Ale dobrý je, že vláček netáhnou koně:).

T3 - Frankfurtu nad Mohanem, jestli budete mít cestu kolem, stavte se.

Překvapivě skvěle zásobená comicsárna v centru Frankfurtu nad Mohanem. V přízemí figurky a comicsy v neměckém jazyce (takovej chudší českej Comics Point), ve sklepě v pidimístnosti (odhadem tak 15 metrů čtverečních) velkolepá nabídka comicsů v anglickém jazyce. Odhadem tisíce booků. Přes nové sešitovky a booky, k starším věcem až po sběratelské edice. Jak USA, tak Evropa. Co mne nadchlo je "bordel," ve kterém část comicsů je. Všude se povalují krabice nezařazených comicsů a mne tohle "objevování" baví:).

Kurz je klasika, takže 1 USD = 1 Euro.

_ _ _ _ _ _ _ _

T3
Große Eschenheimer Str 41 A
60313 Frankfurt
Germany

invape: Autoři by prý ještě mohli mít v pevné, napiš jim ;)
Toe: to je ta kumulace funkcí, často kritizovaná naším panem prezidentem. Mimochodem: Nemá někdo navíc "Battle Owl: První plavbu" v pevné vazbě?
blackJag mě dneska sprdnul, že málo informuju o komiksech na Startovači, tak to dávám do pořádku :)
Kdo chce, může podpořit nový komiksový pokus začínající na O :)
http://www.startovac.cz/projekty/oneironautilus/
Flash: Pouze přes kontakt s panem Říhou
http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=5159 Jak se toto prodávalo. pochybuju,že to půjde sehnat ?!
Ta tohle mě pobavilo teda hodně :D příjemné zpestření odpoledne ...
Jo zabloudila,posílala email modelů lodiček. Ale fakt pěkné. ! pak se prý podívala,že je na sběratelství comicsů
si zabloudila nebo troll? :)
4 dřevěné lodě a 1 průřez. zaslala bych fotky třeba na e-mail
O jakých lodích je řeč?
Dobrý den, vyzná se někdo v dřevěných lodích?
andre: UFFfff, solidní cena;)
Drobná zajímavůstka aneb nevěřte internetům: U komiksu Modrý život Jiřího Dražana aneb Přístav volá se někdo asi nemohl rozhodnout, jak na obálce zvýraznit "Poprvé jako kreslený seriál", v předprodeji měla obálka text vlevo v bílém rámečku (dle mého nejhezčí) a tato obálka je dnes na většině shopů:
http://komiksy.heureka.cz/modry-zivot-jiriho-drazana-aneb-pristav-vola-kresleny-serial/galerie/
Vydavatel má pak na svém webu textík na druhé straně:
http://www.iolympia.cz/eshop/nakladatelstvi/645-pristav-vola.html
A výsledek je tento: :)
http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=5519
Nikkarin připravuje nový díl 130 a vydává pomocí [url] http://www.katalyzator.cz/projekt/3-nikkarin-130-cas-hvezdoplavcu [/url]
Flash: Ad. Pekelná knižnice - ano, pokud ovšem vůbec vyjde první kniha :)

Toe díky. Takže když výjde ta pekelná knižnice,tak by zákonitě měli být ještě další dvě? aby to bylo komplet po 4 knihách?
Flash: Nebo 6 knih, pokud bereš luxusní zvětšenou "library edici".
Hellboy je momentálně u ledu, vychází spíš takové bokovky, jako Hellboy in Hell - celý svět pokračuje v B.P.R.D., více méně bez Hellboye - aktuálně ještě stále probíhá "Hell on Earth", tedy přesně to, co je v názvu - Na Zemi je bez Hellboye armageddon, takže suprovka :) A pak různé bokovky s jednotlivými členy, hlavně Abe Sapienem
Invape díky. Tam mě to nenapadlo hledat,aspoň si mi zas dokázal,že vše souvisí se vším. Takže unás z toho vyšlo zatím těch 9 knih a Mignola na tom furt pracuje ?
mohu se zeptat? Nevíte někdo,kolik vyšlo anglických knih s Hellboyem? http://www.comicbookdb.com/search.php?form_search=hellboy&form_searchtype=FullSite podle tohoto to do kupy asi nedám.
Zack: co bys chtěl taky jinýho dělat s internetama :) ale mám. (opět se mi vybavuje Aterix a legéndární "není čerstvá" vs. "je čerstvá"

Flash: jak řikám, internety :)
nevím co furt řešíte? Není to pěkné? Když někdo zarobí a ještě uspokojí ostatní? Můžeme být rádi,že žijem tady, chtěl bych vidět, jak si vedou komiksy jinde . Jiná otázka je,že se najdou lidi co sou ochotní to zaplatit. Až to někdo vydá s polovičními náklady pak se můžem ťukat do čela.
Walome: Bylo by mi to ukradeny stejne jako je mi ukradeny, ze to delaji jak to delaji. Rejzovani si ostatne taky vytahl ty a ja se nad tim terminem uz jednou usklibl. Ja vlastne ani nevim, proc to s tebou resim, asi tak nejak ze sportu, proste jen proto, ze nemas pravdu :)
Zack: a kdyby jich dělali víc a pak je prodávali, tak by sis stěžoval, že rejžují i na budoucích kupcích, co?

Každopádně Kalužák už to utnul a týden toto téma skutečně řešit nepotřebuju.
Walome: Dalsi kusy navic jsou zbytecne riziko, protoze u takhle draheho zbozi na predobjednavku je pravdepodobnost, ze se to bude prodavat nad ramec puvodnich objednatelu, naprosto minimalni. CC "rejzuje" (u comicsu fakt vtipny obrat) uz na samotnem vydani.
Já věděl, že s Tebou můžu počítat :)
Tak jsme si to všechno hezky sesumírovali a teď už si kurva valte koupit toho Hellboye, vy nevděčníci ;)
Zacku, já to myslel tak, že debata, esli se mi něco líbí nebo ne, nepatří sem, do Sběratelskýho klubu (nebo teda minimálně do pindárny, jestli chceme pindat). Možná tak nad pivo. Salát byl super, souhlas. Ukázal, jaká je síla komunitního financování a jak lidé hází prachy o sto šest.
A moje přesvědčení není tak velký, protože jsem neodolal Vávrovi. Takže pokud si chceš rejpnout, můžeš v tomhle směru :D Ale i tak jsem mu zaplatil jen tolik, kolik bych dal za hotovej produkt, takže to beru spíš jako předobjednávku (a jsme zase u toho). Vtip je taky v tom, že zatímco KS sbírá prachy, pak něco vydá a pak sbírá další prachy od dalších kupců, kteří na KS nepřispěli, CC jednou nabere prachy, udělá konkrétní počet kusů a dál na tom nerejžuje. Já v tom ty rozdíly prostě vidim zásadní.

Andre: jojo, já to myslím obecně. Jakmile začnou dělat Kurva velký komiksy všichni nakladatelé, jsme v pytli :)

sleepless: no uchylárna to samozřejmě je :3 a v tom je ten vtip.
Velká pochvala pro ComicsCentrum výborná myšlenka i financování těchto projektů/komiksů/.Jen ať projekty pokračují..Je to jiná dimenze vnímání komiksu...
Ve vsem naprosty souhlas se Zackem. CC se veze na vlne klasickeho crowdfundingu, jen si to proste sefuji sami a nevyuzivaji sluzeb nejakych portalu k tomu urcenych. Nic vic, nic min..

Walome) Presne, jak Zack pise, at uz je vysledny produkt/projekt cokoli, tak pokud je jeho realizace dopredu financovana davem, proste to je crowdfunding. To, co je na konci, v tom prece nehraje vubec zadnou roli. Kdyz si rozjedu kampan na to, ze pokud se mi dopredu naposilaji prachy a dosahne to nejake celkove vyse, tak se nasledne vyseru verejne v nejakem danem terminu pod kone na Vaclavaku, tak to proste bude crowdfunding :-)

A take si rejpnu, protoze porizovat KurevskyVSC primo na cteni, je imho uchylarna. Ale ona je uchylarna i to, si to poridit jenom proto, aby to clovek mel a ani se do toho poradne nepodivat, protoze k tomu vlastne ani neni duvod, kdyz uz to clovek davno zna. Takze jsem take uchyl :o)
Jaky problem je s bramborovym salatem? Bylo to jasne popsany a lidi, co se neberou tak vazne, se tim vyborne bavili. Debata to nebude, dokud budes tvrdit zaroven naprosto protichudne veci. Se ti nelibi, ze lidi financuji neco, co by nemohlo jinak vyjit, ale kdyz to udela CC, tak je to UPLNE neco jineho a to se ti libi. Se budes muset rozhodnout :)
A neni to jina debata, ma to jasnou souvislost s tim tvym strachem. Ano, vedou se diskuze, jeslti je hromada penez, ktery jsou lidi ochotny takhle dat, staticka (a na vrcholu) nebo dynamicky rostouci tim, jak nove projekty oslovi nove lidi. Ty ses skoro dukaz toho druheho. Clovek presvedceny, ze by nikdy na kickstart nedal ani korunu, ale pritom vysoli 2000 a jeste ma pocit vyborneho kaufu :)
Walome: vždyť to jsem psal hned v prvnim příspěvku že "neznaj míru";-)
Viz bramborovej salát :) mně se to nelíbí vůbec, ale to by byla jiná debata.

Vraťme se k tématu - já se bojím jediný věci - že se s podobnýma projektema roztrhne pytel a skončí to jak s limitkama :(
Walome: Ja te chapu, nic to nemeni na tom, ze to co dela CC je cisty crowdfunding. Ze jsou ruzne kampane, ktere oslovuji jinou skupinu lidi, je naprosto v poradku, ale nijak to neshazuje zakladni koncept. Mne se to libi jako zpusob financovani veci, ktere by jinak nemeli sanci vzniknout, to bylo puvodni poselstvi Kickstarteru, ktery se dneska trochu ztraci v tech davech naskakujicich na vuz, protoze vzduchem zavanul sladkokysely zapach penez.
Ježiš to je supr nápad si to vzít do kavárny. No praktický to není, o tom žádná, ale kresba vynikne, já na to koukám s nadšením :) Paradoxně i panely, kde je jen černá a někde vlevo dole bílej bobek (postava) vyniknou neskutečně.

Nojo, crowdfunding, sry. Řešil jsem to nesčetněkrát s x lidma, který mě nechápou, ale já vidim jednoduše velkej rozdíl v tom, když dám peníze na něco, co až vyjde, tak nevím, jaký to bude (např. Divočina, abychom zůstali u komiksů), a když dám prachy na věc, kterou mám doma, mám to načtený. Když mi Sin City někdo vydá větší, tak vím na 95% do čeho jdu (těch 5% je vazba, papír atd.). Vím, že výslednej produkt stojí za to. Plus mi nikdo neslibuje právě ty pičičárny, který navyšují cenu, nebo obsah navíc, když se vybere tolik a tolik peněz. Prostě vím, na čem jsem od momentu, kdy CC zveřejní reklamu, do momentu, kdy tu věc dostanu - až na těch 5%.