Čtenářský koutek Pro ty, co comicsy i čtou.

Kurva velký Sin City. Tak tohle je na naše končiny solidní rachot a splněné vlhké sny :o) Ještě nedávno jsem si říkal, že na co to mít dvakrát, když všechny díly mám, ale když jsem to viděl...Ted jen kdo mi to koupí :o)
krvinka56: To si kurva piš, že by to tu někoho zajímalo. Koukejte solit, mazáci! :)
Catwoman - The Game jsem zrovna dneska přečetl a dobře se pobavil i pokoukal:o), rovnou jsem si teda objednal Catwoman - Dollhouse, tak snad nebudu zklamán... tímto děkuji erikovi za tip:o)
erik za chvíli bude doma komplet catwoman new 52 ale bude mi tam chybět 4 číslo .....
andre: Neplánuju. Přiznám se, že je ani moc neznám.
Ale odkázal bych tě na http://coa.inducks.org/index.php, kde je solidní (ač v případě ČR nekompletní) databáze a u každého tvůrce si můžeš najít co vyšlo (přes statistics)
Neplanujes nahodou udelat seznam dalsich Disney kresliru co vysli v ceskych luzich? ...: Vicar, Jippes, Scarpa, atd. ........ :)
Life and Times of Scrooge McDuck - životní příběh nejbohatšího kačera na světě
http://thunderbolts-mountain.blogspot.cz/2014/01/the-life-and-times-of-scrooge-mcduck.html

Udalosť New 52 v českých luhoch a hájoch zatiaľ s výnimkou časti Snyderovho Batmana nepriniesla nič moc. Na súdy je však priskoro. Je tu Catwoman! Judd Winick pochopil, že netreba chaosiť á la Morrison a ani megalomaniť á la Snyder, bohato stačí nabrať prasáckeho kresliča (Guillem March) a vpustiť do maistreamu sexistickú akčnú jazdu. Catwoman s prednosťami v objeme Gabčíkovskej priehrady a v rôzne skrútených polohách (ehm) dokazuje, že komiksu stačí, aby sa hlavná hrdinka nezodpovedne venovala krádežiam a vo voľných chvíľkach mala sex s Batmanom (áno, presne toto sa tu udeje) a je to. Teda, ešte si pripočítajte vskutku drsné a krvavé scény, v tomto komikse sa zomiera a trpí. Selina to pravidelne brutálne schytáva, ale o chvíľku je zasa v pohode, na modriny a zlomeniny sa tu nehrá. Napriek tomu je to prča, zároveň je to najlepší komiks s Batmanom, čo som z New 52 čítal.

Catwoman - The Game obsahuje prvých šesť čísel (a teraz nemyslím to, čo ste si predstavili, prasáci) série.

Kapis: Are u fucking kidding me? Proč překládají název? Achjo:-) Jinak se jedná o jeden z nejlepších internetových humorů... trvám ale na tom, že lepší je si koupit originál, ty vtipy jsou velmi často nepřenositelné.
Kyanid a Štěstí (vychází 29.10.)

Kris Wilson, Dave McElfatrick Rob DenBleyker, Matt Melvin

Smějte se společně s miliony fanoušků webového komiksu Cyanide & Happiness po celém světě. V tomto knižním vydání najdete 150 stripů včetně 30 dosud nepublikovaných, které svými nekorektními vtipy, vyšinutými postavami a zvrhlými pointami nenechají vaše bránice v klidu. Kniha není vhodná pro citlivější osoby, pravděpodobnost, že vás některý ze stripů urazí, je nebezpečně vysoká.
willis, brkowycz: i když je to v podstatě jen převzatý překlad z původních "Zlatých koní", které mám skoro komplet, tak nejlepší na té sérii je ta chronologie - jde vidět jak se pomalu vyvíjelo jeho smýšlení. Např. v posledních povídkách Měsíčního močálu vystrkuje růžky jeho xenofobie a rasismus, v dnešní době úzkostné politické korektnosti by takhle už psát nemohl, takže i v tomhle směru je to zajímavá sonda do dvacátých let 20.století. V dalších dílech ho už to naštěstí přešlo.
Už je to v prodeji? VÝÝÝÝBORNĚ!!!! Sice jsem zdaleka nepřečetl předchozí svazky, vždycky čekám na "správnou náladu", ale je to paráda mít tohohle mistra takhle pohromadě v poličce.
Kapis: ano, taky jsem na to čekal a už je to v prodeji...
Pokud někdo čeká toužebně tak jako já, v nejbližších dnech vydá Albatros poslední díl kompletních Sebraných spisů H.P.Lovecrafta, Stíny z času, kde bude posledních pár děl včetně Hor šílenství.
The Facts in the Case of the Departure of Miss Finch
Vítejte v Divadle nočního snění

http://edblok.blogspot.cz/2013/10/the-facts-in-case-of-departure-of-miss.html

a hodně dobrý je i Fell...
paulhunter - Ještě bych přihodil Amerického upíra ( na kterém se podílel i Stephen King), Blacksad a Mýty. Sandman pana Neila Gaimana doporučuju každopádně.
paulhunter: ještě bych přihodil Joe Sacco. ..... A teď bych ti doporučil kouknout se na názory uživatelů tady v DB na věci co jsi četl. Najít si 2-3 hodnotitele, kteří ti budou názorově sympatičtí a podle nich se pak rozhodoval při nákupu níže uvedených věcí (nebo i dalších).
paulhunter: Jestli se Ti líbil Alan Moore, tak pak je povinnost Z pekla (ani jeho Bažináč/Swamp thing není špatný). Dále kvalitními scénáři oplývají (co mě tak rychle napadá) Gaimanův Sandman, Bendisův Daredevil, Careyho Lucifer, DMZ, horor Živí mrtví, Criminal, Thompsonovo Habibí a Pod Dekou, Jimmy Corrigan: nejchytřejší kluk na světě, Ibikus, Maus, Persepolis, atp. Někdo by Ti třeba doporučil i nějakého Ennise (Preacher, Punisher MAX) či Transmetropolitan. Z mangy je propracovaný Death Note. Ale je to věc osobního vkusu samozřejmě. Najde se jich jistě plno, které jsem nejmenoval, stejně jako Ti určitě nesednou některé, které jsem v rychlosti napsal.
Zdravím komiksové nadšence. Rád bych vás poprosil o tip. Nejsem na komiksy zase tak ujetý, ale třeba V jako Vendeta nebo Strážci se mi líbí hlavně z hlediska silného scénáře. Nejsem tedy moc fanouškem komiksů, které jsou prvotně zaměřené na grafiku a scénář je slabší.

Dokázali byste mi doporučit něco (i třeba náročnějšího), kde exceluje scénář? Na tématu nezáleží. Díky.
andre: Uderzo udělal nejen to. Po letech konečně Asterixe svěřil do rukou jiných autorů (kresba i scénář). Pevně věřím, že nové album bude úplně někde jinde než ty poslední dva paskvily :)
Tak to vypadá, že, minimálně v zahraničí, vyjde v říjnu nový Asterix nr.35. Tak doufejme, že si tentokrát pan Uderzo nechal pomoci se scénářem:-/
Draco + všichni, co se nemohli dočkat: Názor na Flashe je venku.
Fry: tak uvidíš no, ale on i Buchal na CRWEconu řikal, že se bude divit, pokud to bude mít úspěch :D ale tak znovu opakuju, že Flashovo universum neznám a supráky nerad - na druhou stranu tohle BBart vydal asi jako cílovku pro diváky BBT a pár jednotek až desítek znalců. Uvidíš no, taky jsem zvědavej na další názory.
Kapis: Líp bych to neřekl! :3

Draco: Dobrá volba, recenzička by měla být okolo příštího víkendu! Máte se na co těšit (a vlastně i já, protože Flash mi přijde až zítra :( :3)
*varovat případné kupce :)
Absinther: none taken - viděl jsem ho poprvé a samozřejmě jsem si toho faktu vědom. Přece jen BBart předkládá českému čtenáři právě tenhle díl a tak mě zajímalo, jak to na mě, jakožto neznalce, bude fungovat.

Kapis: tak to z toho mého příspěvku prakticky vyplývá - je to pro nováčka neuvěřitelný smotanec plus pro nefandu supráků je to ještě větší darda - jak už naznačil Absinther, pro ostřílené Fleshaře to může bejt fajn, to nedokážu posoudit.

PS: naši debatu můžem přesunout přímo k Flashovi, chtěl jsem jen věnovat případné kupce, ať si vyčkají na recenze.
2 Wallome: A to je tvůj první Flash nebo ho už máš načteného?....Zajímá mě jestli to je názor nějákého ostříleného DC čtenáře, nebo je to reakce někoho, kdo Flashe vidí porvé a prostě se nechytá.... No offence..
To já si pro jistotu počkám na recenzi od Frye. Jistota je jistota.
....a není možné, žes tomu jen neporozuměl...?
Než se to tady objeví, musím varovat všehny zvědavce - ano, Flash je skutečně děsnej blábol :D Kdo chce do něj jít ze zvědavosti, tak ne. Není to povinná četba, není to ani pohodová četba... je tam x charakterů, x Flashů (!!!), Superman, Zelená lampička, Wonder Woman... prostě maglajz... a aby toho nebylo málo, děj skáče do minulost nebo budoucnoti nebo do představ (čert se v tom vyznej).
Graficky je to krásnej mainstream, ale to nemění nic na tom, že tohle je první komiks, který jsem nedočetl.
Kdyby měl někdo zájem o svůj výtisk Afrického kufru, nechť to zkusí přímo na některé z poboček mamacoffee (http://www.mamacoffee.cz/kavarna/), případně si napíše této slečně (?) ester.tomaskova@mamacoffee.cz - příjemná a ochotná, při platbě předem + poštovné 25,-
„Commando missions are much more fan then girls anyway!“

Sezobnul jsem starší dvojici minisérií od Enise - Adventures in the Rifle Brigade + Operation Bollock a nemůžu nedoporučit. Britská šestičlenná jednotka naprostých úchylů a magorů operuje na sklonku druhé světové války v Evropě, nácky si dává k snídani a ještě si u toho zvesela prozpěvuje. Ve vedlejších rolích kozatá domina, Hitlerovo varle a "Indiana Jones". Je to taková kokotina, že ani recenzi se mi na to psát nechce. Ale klidně bych si dal nášup, fingované chcípání toho homobukvičáka mě jen tak neomrzí :)

„When the marines have got a headache, when the paras scream like schoolgirls, when the S.A.S. foul their breeches, you send for the Rifle Brigade!“

Zack: OK, časem možná něco sesmolím
Lenny: Kdyby se ti chtelo k temhle dvema napsat i kratky profily, tak budeme vdecni :)
"Ale prosím, beze všeho," ozvalo se z utrženého sluchátka.
Lenny: dobrá práce!

Admini: nedal by se tento link a možná ten na Rosu (co je v textu) hodit do jejich profilu tady na DB?
tp Lenny: nejen Landauer Lenny, díky.
Těžko říct, zda to tu někdo ocení (Landauer by mohl), ale dal jsem do kupy kompletní seznam toho, co vyšlo česky od Carla Barkse.
http://thunderbolts-mountain.blogspot.cz/2013/06/seznam-komiksu-carla-barkse-v-cestine.html#more