blackJag: zatím je zajímá jen Kačer Donald, takže mám asi půlku ročníků 2x. Co je pro mě nejdůležitější mám opravdu ve výšce 2-3 metry. Stropy jsou 3,4 m. Ale myslím, že ještě pořád respektují to, že "tady je tátovo". je jim 8 a 9 let. Ale jednou to stejně přijde. Je to jako smrt. vím o tom, ale moc na to nemyslím.
invape: a že nejsi žádný troškař :-) Docela by mne to u Tebe zajímalo :-)) ... pokud má člověk děti, měl by mít své sbírky minimálně pod zámkem... Myslím, že pokud děti něco láká, tak barevné časopisy a knížky :-) Uff, taky mě to čeká (výhledově) a vůbec se na ty problémy netěším
to Kaluz: tez se pridam ke gratulaci:). Tentokrat se te nebudu ptat, za kolik a kde jsi zakoupil. Jo a za par dnu mi prijde 75 Years of DC Comics, takze jsem v tesnem zavesu!
Opět mi to nedá, musím se pochlubit. Do sbírky mi přibyl zcela nový kousek. Má půl metru na délku, váží něco málo přes tři kila a jmenuje se Damian 'Jonášek' Wayne. Vypadá to, že za pár let zase začneme číst Čtyřlístek :)
Chlapci, budu objednávat s více lidma od Comgadu Zaklínače komiks: http://www.comgad.cz/obchod/zaklinac/zaklinac-2-vrahove-kralu-komiks/
Nemají osobní odběr, takže se musí objednávat jen poštou, takže jich naberu více za jednotné poštovné a nechám ležet na Comics Pointu na Anglické na neurčito pro osobní odběr, popř. přihodím k nějaké objednávce z CP, pokud ovšem dopředu upozorníte, třebas v poznámce ;) Cena bude podle počtu zájemců, zatím to vypadá na nějakých 75 kč, čím víc, tím nižší cena samozřejmě ;) Časem by měly být za normální cenu i v CP, ale kluci z Comgadu to prý pustí až později ;) Kdo bude chtít třebas i nějakou hru nebo jinou blbost z jejich e-shopu, ať si klidně řekne. Dotazy/Rezervačky na email toe@post.cz
brko i zack: souhlas. Vsechno je vec nabidky a poptavky. I kdyz v pripade ceskyho komiksu bych na nejakou stalou a rostouci hodnotu nespolehal. Muze a nemusi, zalezi kus od kusu. CR je dost volatilni oproti US. V CR je jen par kupcu a pokud se nesejdou vsichni na aukru, aby se poprali tak se raritka proda za minimum. to v US cekaj tisice lidi v rade aby se o nejakou raritku poprali... A taky treba jen blbej dotisk dokaze s cenou pekne zamavat, viz treba 300 od millera:)
Mě přijde aukro jako dobrý indikátor ceny. Když se v jedný aukci popere o nějakou "raritku" více lidí, za výsledná cena je skoro totožná s cenou sběratelskou, ať se to někomu líbí nebo ne. A když pak ostatní vidí, že se prodal Čtyřlístek 1 za něco přes 6 000, tak to pak nebudeš (když to najdeš doma na půdě) prodávat za 3000, protože ti předchozí cena přišla přemrštěná, ale budeš hledat dalšího magora se 6000 a cena se pak pomalu ustálí na tomhle. Taky záleží na možnostech lidí, pro někoho prostě není problém rozházet kolem sebe litry a když pak něco chce, zaplatí za to i hodně peněz.
To ze komiksy jsou podhodnoceny je nesmysl, je tomu podle me presne naopak, a ty castky na aukru mi prijdou vetsinou naprosto smesny. Duvod pro tyto ceny neni nic jineho nez neznalost lidi. Jako chapu kdyz treba Saudkovy vzacny speleokomiksy jdou nahoru, protoze je to skutecna kvalita a navic tezce sehnatelna (stejne jako treba foglarovky ilustrovany Burianem), ale obvykle si staci porovnat kvalitu a cenu a cloveku se chce omdlit.
jojo takovej ulovek potesi:) Jinak aukro je docela dobrej barometr cen. Ale chce to videt vic prodanych kusu od kazdyho komiksu, protoze obcas tam je slusnej rozptyl. Viz. treba nova Muriel se nedavno prodala za 3200 a ted nikdo nedal ani 1100. Spis si to chce dat limit, kolik chci utratit zbytecne nesilet v poslednich minutach. Komiksy vychazi ve slusnych nakladech a pristi mesic se dany kousek urcite objevi znova:) I kdyz veci typu Crew 1 aargh 1,2,3 apod. je lepsi vytahnout od neznalcu:)
Braindead:Komisy jsou u nás dlouhodobě podhodnoceny hlavně na aukru.Já,když seženu dobrý komiks z první republiky za 500 .- a bavím se s antikvariátníkem a ten mi řekne ,že ten komiks v životě neviděl a že by ho klidně prodával za 4.000.- až 5.000.- /a jeden komiks dokonce prodává za 18.000.-/ ,tak se není čemu divit... :-) Takže s tebou naprosto souhlasím ten Aargh 1 může být klidně za větší cenu proč ne !!!,ale cena není podstatná .Dneska se to může prodávat za 1.200 .- a když budu chtít ,tak to klidně vyhodím někam uplně jinam.Jde přece o komiks,buď ho chci a nebo ne !!
do prdele, proc me kazdej tady z neceho obvinuje. Nejdriv Zack, ze jsem neci identita, ted ty, ze tu neco prodavam:) Hele kdybych ho prodaval, tak to flaknu na aukro a lidi se vo to porvou a nebudu tady sondovat jak idiot. Ja chci prave taky koupit.
A vis proc se ptam? Me totiz zarazi, kolik jsou lidi schopny za to dat. Pred 14 dny se par lidi porvalo na aukru o cislo 2 a 3. Kazdy se prodal pres 2000. Proto me castky do 2000 za cislo 1 prijdou malo. Samozrejme, ze ja jsem na tom podobne a dal bych za to taky kolem 2. Vic mi pripada naprosta zhovadilost. Ale myslim si, ze cena by sla vejs:(
Je teda fakt, ze na aukru nekdo obcas ulitne, to byl asi tenhle pripad. 2200 za cislo 3 me neprijde normalni.
Jinak tady nezvysuju cenu, jen vychazim z drivejsi diskuze tady na foru. Kdyz vidim ze se Crew 1 proda za 2k, tak u aarghu 1 bych cekal cenu kolem 3 realne. S tim, ze magori na aukru to vytahnou klidne pres 4.
Braindead: Nezvyšuj tady uměle cenu prosím tě, já bych si ho taky rád pořídil. Má narušená IQ 72,365 zvoucí cripplebastard nedůvěřivá mysl tě nicméně identifikovala spíš jako prodejce, ktarý ví co chce, ať máš mozek mrtvý......
Před dvěma lety jsem ho dostal na Aukru za 1550,-. V současné době bych šel asi na max. 2000,- . Ovšem vzhledem k počtu vydaných kusů (300) je větší problém s nabídkou :-)
Prohnano realitou, dva nej Berlinsky comics shopy dle meho hodnoceni:Modern graphics, Oranienstrasse 22, hodne nemeckejch veci, dost aj booku, kvanta a kvanta sesitovek. Grosser unfug, Torstrasse 75, kvanta a kvanta aj booku, hodne teoretickejch publikaci, hodne komixu v aj, komiksy ve francouzstine (ta vec, co ted bude predstavovat Lucie Lomova na Crweconu, vypada naramne), figurky, talirky, ubrousky, trika, mila obsluha, byla jsem tam hooodne dlouho. Ale doprucuji navstivit oba.
Pamatuju si 1 zhruba v půli Oranienstrasse. O cizojazyčné komiksy se nezajímám, takže nedokážu úplně posoudit, ale regály přetékaly. :) A vzhledem k tomu, že místo je na Kreuzbergu, což je jediná čtvrť opravdu hodná návštěvy, tak doporučuju.
andre: Prosím, prosím, poraď mi ty nej Berlínský obchody s komiksama (jo, od věci by nebyly ani ty s CD´s), jedinou podmínkou je, že bych raději věci v AJ mutaci...
andre: stránka se dá koupit i za čtverku, ale cena odpovídá atraktivitě. Je jasné, že dražba na Crweconu prozatím není to pravé pro atraktivnější (a dražší) díla. Těžko tam někdo potáhně těžké tisíce v kapse. Ovšem takové rozstříhané části jsou (alespoň pro mě) ze sběratelského hlediska nezajímavé.
AZTeck: Barbarství to je, ale na druhou stranu to chápu. Za 10.000,- mu celou stránku nikdo nekoupí (kdo chtěl už má), dát jí celou do dražby by mu přineslo max 5.000,- (spíš 3.000,-) a takhle dostane víc. ..... Pro něj už je to uzavřená kapitola. ......... Spíš mi vadí, že se pak chvástá, jak na nás vyzrál, člověk ho chce podpořit a on ........
Na stránkách letošního Crweconu se objevily první obrázky do dražby od Jiřího Gruse. Tedy ať se na mě Grus nezlobí, ale rozstříhat originál comicsovou stranu na proužky a je barbarství :-(
Braindead: No me spis prijde komicka ta forma, kterou ty svy "fakta" prezentujes, ale i co do vecnosti to hodnoceni predrazenosti comicsu na zaklade prepoctu czk/stranku fakt nepatri mezi to lepsi, co se na tohle tema da vyplodit a to i na urovni internetove diskuze, od ktere si nikdy moc neslibuju :)
zack: ty vole, si sjed logy navstevnosti, ip adresy apod. a uvidis ze sem chodim uz nekolik let. Takovej tichej navstevnik sledovatel a zhruba po 5 letech me to nedalo a dal sem vam sem par svejch mouder:)
Jo a jeste me rekni, co se ti nezda na tom co sem psal. Ze je Kometa bezcenna, krome poslednich 1-2 cisel? (samozrejme sberatelsky, nehodnotim kvalitu, ta s tim nesouvisi)... Ze ma CC hodne zvlastni strategii (a to nejen cenovou) a chce se me z ni zvracet?... Ze se me zdaj cenove ustreleny veci od Netopejra? (Slaine, Vrazdy a housle, Baron a dalsi - mimochodem jsem si je stejne poridil)... Ze je Aargh prumerny komiksovy magazin? (s ohledem na bidu v CR je to spicka ovsem)... Nebo ze nejakou vetsi hodnotu ma jen Aargh 1-3?
Za vsim si stojim a 90% je pravda. Baron a Aargh je subjektivni nazor a chapu, ze to ostatni vidi jinak, ale to beru.
Braindead: Tak samozřejmě finanční strategie ComicsCentra, to je kapitola sama pro sebe. Myslím, že na faktu, že jsou jejich ceny "trochu vedle", se tu shodnem asi všichni.
Ale některý lidi jim to žerou. Když jsem v Crewním bazoši nabízel jednomu týpkovi za secondhand Druunu 300,-, tak mi odpověděl něco ve smyslu "cha-chá! ty idiote. Ta knížka je skoro nová a má hodnotu minimálně šest stovek, takže si takovýhle cifry strč do ... " No vida a teď je Druuna v LK právě za těch pár šupů... :)
DEmnoG: no čoveče, jakmile je to pod 500ks níž, mám zkušenost, že se cena za kus zvedá skoro exponenciálně. Asi to nebude celejch 150,- , ale myslím, že jsem to zas tak moc nepřepísk.
Ten první Aargh mě stál přesně 18 stovek, ale od litru to se mnou dražil už jen jeden fanda. Tehdy jsem si říkal, jestli jsem to nepřestřelil, na cestě zpátky už mi nezbylo ani na menu od McD, ale jak to tak pozoruji, dieta se tehdy vyplatila :-))
Když už si tu Kapis přes Draco zamlouvá onen první Aargh, mě by zas bodlo echo ohledně čísla 2, jen kdybych já plantážník věděl, kterou že to obálku doma vlastně mám :-))
Jo a DEmnoG mi to pivko fakt dluží :-)) Posledně se s "Dráčkem" dostavil drahně po začátku a to já už musel začít střízlivět na cestu zpět :-))
to Braindead: legracni:). A neprijde ti, kdyz pominu tisk, ze tu publikaci jeste nekdo musel, mozna autor, nakreslit, nekdo jiny nascanovat jeho originaly, upravit a zlomit:)?
to Vasek: tak zas tahle vysoko bych ten tisk nevidel
to Kapis: s tebou je to tezky, prvne od tebe dostanu bombu, potom si ji mam sehnat sam a nakonec ji shanet nemusim. Blazinec todlencto.
jojo chapu, ale vsechno co si na sebe vydela + nejaky zisk je dobry. Ale stejne me to neda, Jedna A5 za 8 korun se me nechce verit... To samy Horned God, 60 stranek za 4 kila na hnusnym papire. Celkem to je 192 stranek za 1200. U Barona to jeste pochopim, ale ten Slaine nebo Druuna (CC), to uz jde mimo moje chapani. Ale je fakt, ze ted je jina doba. Pred 10 lety lidi kupovali jakoukoliv predrazenou sracku (srackou samozrejme nemyslim Slaina nebo Druunu). Ale pokud bych byl vydavatel, jdu na to jako Crew. Vydavam tutovky a pak si teprve udelam radost vydavanim neceho "alternativniho". Staci porovnat strategii na jedne strane BBart+Crew a na druhe strane treba CC a Netopejr a rozdil je jasnej na prvni pohled
Braindead:
Slovo k Baronu Prášilovi: Nevím, jestli ses někdy zajímal o publikační činnost nebo jestli znáš komiksy jen jako konzument. Každopádně zkus přijít do tiskárny pro kalkulaci na 200 ks čehokoli a rovnou ti řeknou, že ses zbláznil. Při tak minimálním nákladu se cena jednoho kusu šplhá do šílenejch cifer. Tenhle sešitek bych baj vočko vodhadnul na 150 za kus. Jestli na tom pak Netopejr "trhnul" necelejch 30 tisíc, tak to si fakt neskutečně "namastil kapsu". Ehm.
a to je jenom vyber co jsem koukal asi minutu na aukru za posledni 2 mesice. Takze se daji najit i lepsi ceny, staci si pockat. V pripade komety ani ne moc dlouho. Jasne, ze cena roste, ale pouze v radu korun:)
Kdyz vidim ceny v antikvariatech pres 100 korun za jakekoliv cislo tak bych zvracel streva
Draco: AARGH 3? no to ani vlastně moc nevim ale libi se mi obalka članky jsou dobre a prostě je OK.
Kdybys měla chuť tak bych neodmitl kdyby ses na něj někde nezeptala.