Souhlasím, ten formát a jistá spotřebnost dávají pro ty s OCD jistou naději si vzít komiks ven :-D. Ale je opravdu otázka zdali je tu šance, na to, aby to Crew udržela po cenové stránce níže pod 300 a jak psal faster86 dá se to sehnat i okolo 200Kč, dokonce Comics point je má jednotně za 280Kč v angličtině, někde jsem viděl i něco okolo 150, což vzhledem k masové výrobě kdy i blbé ukk stojí už 300 je takové řekl bych nejisté. Spíše mám trochu obavu, aby nešla kvalita dolů, papír je celkem fuk, ale aby se to nerozebralo po jednom přečtení, či třeba budou špatné ořezy, rozostřenosti atd.
@Poniczech: tak obecně nejčastější kritika amerických komiksů je cena a nejednotný formát, takže tenhle levný kompaktní formát je správným krokem.
A navíc mají ty knížky uzavřený příběh. Tím se řeší další často kritizovaný problém.
@seneke: Z toho traileru mi najednou došlo, že si nejspíš někdo ve sprše uvědomil geniální nápad "Co když americké komiksy, ale v manga formátu???" Jinak mi to přijde jako dobrý tah.
Jonathan Arbuckle, Walome: Já jsem teď do fondu MKP pořídil na zkoušku pár knih z edice DC Compact Comics (brýle po porovnání velikosti). Působí to jako normální paperbacková kniha s obyčejným papírem, čímž to je takové lehce sympatické, ale též lehce spotřební a křídovým estétům jistě nevyhovující:)
Mám pár těch kapesních verzí v originále od DC a nemůžu si to z hlediska praktičnosti vynachválit. Pokud i CREW nahodí příznivou cenu, abych to mohl člověk bez obav hodit do tašky, tak se třeba dočkáme i něčeho, co si velký formát nezaslouží a vyjde to jen zmenšené :).
Celkem by mne zajímalo, jaký bude cenový rozdíl nového Supermana, rozsah to bude mít ku 300 stran takže DC legendy okolo +- 900 (možná víc), ve slevě někde možná okolo 700 něco, tak by mne zajímalo za kolik bude menší kapesní verze, tak aby se to tedy oplatilo a bylo to cenově příjemnější.
@Jonathan Arbuckle: jo, to jsem objevil poměrně nedávno. Dokonce jsem si omylem koupil v tomto vydání jednoho Spider-Mana a překvapilo mě, jak je to praktický a (na Amíky) hezky vydaný. Nijak mě to neurazilo.
Ale pro mě asi zůstane primární ten normoš formát, i když si umím představit, že nějaká pro mě méně zajímavé série bych v tom zkusil.
Já jsem za to hrozně rád! Sice mám velký barák, ale ty velké knihy už prostě není kam dávat. Nemusím mít každou knihu v luxusní verzi za litr. Spotřebka za pár peněz, kterou v pohodě dám do tašky kdykoliv sebou, to mi chybělo. Snad ale bude časem i něco mimo DC.
Budú tam okolo 400 stranové knihy čo už prakticky všetko vyšlo
- Kameňák + One Bad Day Riddler / Penguin
- Justice League z New 52 knihy 1 + 2
- Batman - Soví sága
- Flashpoint + Flash nejrychlejší muž světa
- All Star Superman (vyjde aj v normálnej veľkosti)
CREW vydává novou edici zmenšených komiksových příběhů z Marvelu a DC - KAPESNÍ KOMIKSOVÉ KLENOTY. Absolutně nevím co si mám o tom myslet :-D. Zmenšené formáty, které však budou mít větší počet stren a zároveň to budou slepence několika příběhů, které zde už vyšly, či dvou dílů. A snad poprvé zde bude vycházet zároveň nový komiks ve dvou odlišných velikostech, kdy All star Superman výjde v edici legendy DC a zároveň tedy v tomto kapesním vydáním.
Jaj, to s tím Foglarem to je moc moc pěkné - už tu moc nepíšu ani psát moc nechci, abych tu snad nevyvolával něco (jak to nazval pán zdejší vedúčí nr. 001) z temných hlubin konzervatismu, ale ona je to pořád furt jedna a ta samá agenda a ti, kteří se nad ní pohoršují a z druhé strany ji adorují, by si měli uvědomit, že jsou celou dobu na stejné palubě, kterou článek satiruje (obzvlášť někteří pokrytecky víc než jiní;)). Dobrá rána na solar. I kognitivní disonance by měla mít nějaké hranice:)
Podle mě vám to dají, když jsi předplatíte 1/4 i 5/8.
Bonus dostanete společně s osmím dílem.
Spíš mě zajímá jestli první díl nebude náhodou v Pevnosti.
@Django: teraz bude k dispozícii iba prvý "diel", nie? Nemyslím, že to tlačili všetko naraz.. i keď by to bolo fajn :)
Ak si doobjednáš potom 5-8, tak ti určite špeciál pošlú - i keď by to mali trochu zložitejšie na evidenciu.
@Trip: tak jsem zvědav jak to dopadne já mám už předplatné pro 1-4 a dneska mi přišel email že zboží bylo předáno dopravci, takže možná taky dostanu dárek nebo ne :)
Jo aha, tam jsem se vůbec nedostal, já šel přes odkaz Předprodej v menu a tedy tuhle stránku teď vidím poprvé... :-(. Tak to asi budu muset původní objednávku nechat zrušit nebo změnit.
A kde to píšou? Já dnes aktivně předplatil, hned jak byla možnost čísla 1-4 a doufal, že když pak objednám i čísla 5-8, až je bude možné předobjednat, tak budu mít na bonusový komiks taky právo. Tohle tedy neplatí?
@komik.sx: Pobavilo. Ale asi to bude chtít psát, že je to satira, za každým odstavcem. A nebo rovnou vysvětlení, co satira znamená, protože Diskuze je tam velmi zábavná. Buď lidi neumí číst a nebo neví co satira znamená..
@Nezbi: Nabízí se muzeum filmových figurín, kde jsou sochy z mnoha různých filmů, samozřejmě i Star Wars, ale není to na ně převážně zaměřeno.
Dále se se za dva týdny budou konat oslavy dne Star Wars, jedná se o pochod cosplayerů a následně celodenní program v Crossu. Více informací bude zveřejněno na FB CSWU. Nic dalšího mě momentálně nenapadá.
@filiph: Japonci mají těch mecha sérií kilotuny. Dokonce existuje i herní série Super Robot Wars, což je gigantický crossover, do kterého narvali skoro všechny mecha série, co tam u nich maj. Drží to Guinessův rekord v počtu frančíz v jedné hře.
@robur31: Díky, to jsou dobré připomínky. Mnohé z toho je už v plánu (např. příběh se z větší části odehrává mimo Prahu; HQ mimo Prahu; stejně tak robot je zbastlený a ne military-industrial, jako u většiny manga). To s tou vsuvkou od záchranné služby — s tím se sám peru. Na jednu stranu nechci být zbytečně jak pěst na oko, na druhou stranu se mi třeba tyhle vsuvky u Rychlých šípů vždycky líbily, jakkoli i tam byly dost násilně naroubované. Na jednu stranu se tohle poučování a Mirko-Dušínovství "dnes moc nenosí", na druhou stranu já jsem třeba přejedlý edgy dark and gloomy anti-hrdinami a vlastně mi tyhle "cringe" věci od srdce přijdou milé a svěží (když je vidím u někoho jiného). Ale nevím, dost možná jsem v tom výjimka. A díky za zmínku o Vlašimi a Konopišti — rozhodně dobrý podnět k bližšímu studiu.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.