Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Nevíte někdo jak je to s tim Aarghem8? Zda se dá už koupit i jinde než v Brně? Třeba, namátkou...v Praze?
Lenny: no kua, t-a-k-h-l-e se vydělávaj peníze... přemejšlím, jestli si jich nemám nechat poslat deset :-))
vase: A to už ten parchant jeden prodal za 2000,-
Ad Sůl nad zlato. Opět lidská vychcanost na aukru...neuvěřitelný. Momentálně to tam někdo nabízí za 1500,-
Lenny: Čtyřlístek - deset dní.
Fíííha, tak u nás vůbec. Nicméně dneska jsem obě Hany viděl i u nás (79 Kč). Nakonec jsem si ale vedle v knihkupectví koupil Posledního Čecha
Jo, myslel jsem pražský. Ale musím říct, že my na tom nejsme o moc líp - poslední levná komiksová vlna byla při krachu těch různejch experimentálních sérií BB-artu a Egmontu před cca. pěti lety (Meteor, Gipsy, Saudkové atd.) a od té doby prakticky velkej prd. Potěšila mě akorát ta bomba loni na Václaváku, když prodávali za 29 všechny Asterixe, Lucky Luky a Um-Papy, taky se to ale během 2 týdnů vyprodalo.
V brněnských je taky komiksový prd. Co se toho Čtyřlístku týče, nevíš jaké mají cca intervaly posílání ?
Před 14 dny mi slíbili zaslání a zatím nic (a otravovat je zbytečně nechci)
Neutrino: počítám, že pražský LKčka, ne? V Plzni mají (co se komiksů tejče) už 6 let stejný prdlačky. :)
A pokud někdo sháníte sebrané stripy Hana a Hana (ty knížky od BB-artu), mají je za pakatel v Levnejch knihách. Stejně tak tam ještě nedávno byl Oidipus Rex.
Pokud někdo shání zvláštní čtyřlístkové číslo Sůl nad zlato, tak tady http://chrz.wz.cz/ najdete návod, jak ho zdarma získat. Doufám, že Spolchemie díky tomu nezkrachuje vlivem zvýšených výdajů na poštovné.
Jo, to jsem si nevšim,... nojo, má to o pár stránek víc. :)
vasek: Je to dost, ale když to přepočítáš na počet stran ("pětka" je tlustší), je to víc než konzistentní s předešlejma dílama.
Neutrino:Nevim cim to je ,ale ta druha obalka me pritahuje daleko vic, a rozhodne je to marketingovej(nebo jak se to pise) tah protoze tohle zaujme daleko vic lidi..
Woffce: Cože? Preacher 5 za 499? WTFuck!!! :-(
Obálka druhého vydání je podle mě víc populistická (tzn. obrázková a barevná), aby přilákala "masy" lidí, kteří budou nadšeni filmem. Jinak si tu změnu nedokážu vysvětlit, protože první obálka je umělecky daleko zajímavější.

Kapis: 68 Kč za Klosse je skvělá koupě, sběratelská cena těhle sešitů je zhruba 100-200 Kč (aspoň mi to říkal jeden antikvář a v těhle relacích se to taky drží na Aukru).
No ještě, že první vydání už si dávno libuje pohodlí moji knihovny;-)

Jen tak pro zajímavost, Kapitán Kloss mě jako polsky mluvícího v dětství totálně minul, ale včera jsem si koupil v antiku pět původních sešitů po 68 Kč, myslíte, že to je cena přiměřená?
Lenny: I mně. Jednoznačně.
Taky jsem čekal druhý vydání. Obálka prvního se mi však líbí víc
"Fury" jsem měl na mysli...
To jsi Slaine fakt mohl rozhodit mezi "známé":). Jsem si všiml tvého inzerátu na crewních stránkach, ale to jsi chtěl vyměnovat, tak jsem se moudře neozval.
Slaine: mmmmmm, já bych si ho vzal, to by byl pěkný dárek na komikssléz;-) No nic....:-)
Nikdo neřek, že bych to chtěl za 100,- Kč
4 andre: Slaine je zkušený obchodník a při studiu si potřebuje vydělat nějakou tu kačku. Nediv se mu, když teď renovujou pražskej hlavák, tak nemá kde brigádničit. :) Pastevecký MdS
Aaaaa, tak je to tam vidět ..... ty, ty, ty Slaine
Slaine: Ty jsi vůl, a co to nejdřív nabídnout tady, někomu kdo to má třeba v chci, nebo vůbec (teď si nejsem jistej, zda je vůbec třeba u mě vidět "chci", když nemám viditelnou sbírku ... stále stejná chyba). Na Aukru nakupovat nechci, to bych se brzo finančně zničil.
napadlo mě jak to asi dopadlo s těma čtyřlístkama a dívám se, že ti borci do toho investovali ty částky za které to vydražili...
Woffce: Jupííí! Už jsem ani nedoufal. A ohledně Sfara to tím snad letos nakončí - Albatros plánuje vydat jeho adaptaci Malého prince.
Druhej díl Sfarova "Rabínova kocoura" vychází pod názvem "Malka, král lvů" 23.1..
http://www.e-garamond.cz/rabinuv-kocour-iimalka-kral-lvu-p-414.html
vasek: Spíše bych tipla, že ten druhý se tak naštval, že mu na těch "bezcenných" cenu záměrně vyšrouboval. Protože tušil, že tam má přihozeno dopředu.
Vzhledem k nulove vymahatelnosti je sroubovani ceny na aukru vec takrka laboratorne snadna :)
AZteck: Alespoň, chlapec, ušetří na poštovném. Chrocht :-))
Andre: Vymahatelnost na aukru není žádná. Pokud kupující odmítá zaplatit, dostane negativní komentář a prodej se nerealizuje. Přiblblý dítě nebo provokatér? No, dost možná. Asi by se vyplatilo sledovat profil uživetele, jestli za transakci dostane pozitiva nebo ne.

Ale mě na tomhle prodeji zaráží jedna věc: že se najde někdo další, kdo je ochoten šroubovat cenu tak vysoko. Navíc třeba u relativně bezcennýho čísla 25.
Co se týče čtyřlístku, tak zrovna nedávno na odklepnuto někdo prodával prvních asi 40 čísel v kompletu za cca 40.000,-, takže to myslim, bylo slušný. Já sám mám nějaké čísla z první 50, ale za takový prachy bych to asi neprodal........:-)
Na mě to působí, že si nějaké dítě (které zatím moc nepochopilu aukro - je to první nákup) pohrálo. Z čehož asi rodiče nebudou mít moc radost. Jako tu jedničku bych, dejme tomu, ještě byl ochoten akceptovat, ale ty další díly, už rozhodně ne, vždyť plno dílů se dá bez problémů sehnat.

Btw. jaká je na Aukru vymahatelnost?
AZTeck: Mein Gott! So eine entsetze Überrachung! Tak to bych fakt nečekal.
Co se týče nejhodnotějšího českého komiksu, tak první místo nemá v dáli žádnou konkurenci: http://www.aukro.cz:80/item516607844_ctyrlistek_c_1_vynalez_prof_myspulina.html
Houbař:Jo jo, hledání ve sklepích..skoda ze uz to mam za sebou..:)
Tak jsem se konečně dostal k tomu, že jsem prohledal sklep u rodičů. Vyhrabal jsem nějaké comicsy mého mládí a "pobrečel" jsem si. Dokonce jsem si myslel, že tam mám pár věcí, které nikdo nemá. No, měl jsem pravdu jen z části:
1) Tobi - sešitová učebnice angličtiny (němčina se mi nedochovala) - mám tři díly. Cca polovina je "příběh" a polovina slovíčka apod. Až se dostanu ke scanneru, pošlu víc informací
2) Bugs Bunny nějakej. Ale nedochovala se mi obálka, takže nevím, ale podle názvů příběhů jsem to číslo nenašel.

A našel jsem tam i nějaké věci, které nemá ani AZTeck :p (nějací králíci a tak)
Markyz de Sade:To uz neni docela dlouho, sam jsem si toho vsim uz pred nekolika dny a take me to prekvapilo..
4 Slaine: Dočkej času jako Gustáv Husák klasu. :) Analogový MdS
MdS: To teda neni... napr. ja uz drahnou dobu marne cekam na slibenou fotku s Talbotem ;).
Kurva! AZTeck už neni první ve sbírkách! V dnešní době už na nic není spoleh. Konec světa je tady! Apokalyptický MdS
Tauren:Dit rikam, ze na ctyrlistkach se da videlat..
Minule Čtyřlístek #1 za třináct, a tentokrát skoro za šestnáct. A možná poroste.

http://aukro.cz/item516607844_ctyrlistek_c_1_vynalez_prof_myspulina.html
To prijde, az nase soudni znalce uzna ceske pravo, tak budete chodit s exukotarama oznacovat cenne comics, od toho je uz k domovnim prohlidkam krucek :)
FrAnK: a jak to máme zjíšťovat? Domovní prohlídky :-)