To prijde, az nase soudni znalce uzna ceske pravo, tak budete chodit s exukotarama oznacovat cenne comics, od toho je uz k domovnim prohlidkam krucek :)
Zack: Výborný nápad! Co se týče sběratelských klenotů, tak by tam neměla chybět původní cena, cca momentální cena, náklad a třeba i nejvyšší cena, za jakou se kdy prodal (čerpalo by se převážně z aukra). A na tu aukci jsem taky zvědavej :)
Chtel bych na CDB zavest seznam sberatelskych klenotu, vzdy zakladni informace plus priblizna trni cena. Obsahove to budou mit pod palcem nasi ubersberatele, ale aby ten seznam byl co nejkompletnejsi, rikal jsem si, ze necham vyjadrit se i vas ostatni. Co by v takovem katalogu pro sberatele ceskych comicsu nemelo chybet?
Dalsi vec. Jelikoz je Aukro uplne silene mimo realitu, jak byste byli aktivni, kdybych nejakou kvaziaukci zavedl na CDB?
Ja uz jsem tu nasim ultrasberatelum mezui adminy navrhoval, ze je potreba ustavit institut "soudni znalec obor comics", kteri by urcovali cenu, vedl by se klasicky katalog sberatelskych klenotu s jejich aktualni "rozumnou" cenou pro sberatele :)
andre: zvazim to, nedavno sem si rikal, ze se mi na ty comicsy jen prasi, ze je zas cas rozprodat sbirku a nechat si jen veci, co fakt ctu. Takze na to mozna dojde :)
Ty jo, ja tem cenam na Aukru porad nejak neverim... desitku za HB v kuzi, to je fakt hodne. Nemuze to byt nejaka "mala" domu? Jako mam dva ucty a cenu umele "vyhonim", pripadne necham sam sebe vyhrat, ale uz je v povedomi sberatelu, ze cena za treba prvni 4listek se pohybuje kolem 10k? Jako za 10k bych si radeji koupil par kresbicek, kdyz uz:).
Ty vogo, tak to nejni špatný...... nato, že originál "hc, slipcase, limited, numered, signed (Mignola)" stojí polovic:) ..... a pak že čeští komiksáři nemaj peníze a neradi utrácej:-D
pecary: Řekl bych, že vsoučasné době je jedinou šancí Aukro, tam se to draží tak za 400. Nikde jinde jsem to neviděl už asi 2 roky (tehdy jsem to koupil v Čáslavský za nekřesťanský prachy :).
Chci se zeptat, u "Voleman1" byl už nějaký dotisk? Já, že mám doma toto číslo ve V1 a teď jsem ho zahlédl v obchodě ve V2, tak jsem z toho zmaten. Nejhorší je, že si asi tu novou(?) verzi budu muset koupit, páč je tam název na hřebu, a konečně bude ladit s "Voleman2" v knihovně:)
vasek: Ivan Stable z Motu mi napsal, že "Argo vydava tenhle dil, protoze respektuje poradi vydani ve Francii. Coz je mnohem zajimavejsi, jak uvidite podle obsahu ! Zenit bude pokracovat az potom." Takže snad nám to nijak vadit nebude :) No a prý to kreslil Joann Sfar a ne Trondheim, takže proto se změnily bubliny a texty.
ad Donžon: Na www.daemon.cz jsou zveřejněny první ukázky z tohohle Donžonu, takže jsem si všiml, že se v některých věcech liší. Zaprvé: je v něm použit jiný font. Zadruhé: bubliny nemají tvar čtverce, ale elipsy. Zatřetí: Už v něm nevystupuje Marvin, Herbert a spol. Argo z mně neznámých důvodů zřejmě přerušilo vydávání řady "Donžon Zenit (Zénith)" a přišlo s novou řadou "Donžon Soumrak (Crépuscule)". Je to podle mě zbytečné, protože Zénith má ještě 2 další díly, které u nás nevyšly. Nevím tedy, co si o tom mám myslet.
No tak zdá se, že bude vycházet v původní velikosti a formě, to je paráda........paráda je už vlastně to, že Donžon vychází nadále i po nešťastné smrti Motu;-)
Zack :Věhlasný tuzemský komiksový odborník by opravdu neměl tu anální speleologii provádět tak okatě .Jak praví Andre ,pokud se na něčem podílím,měl bych se zdržet hodnocení .
BlackBro, BlackJag: ono je to hodne znat na vecech jako je Sin City, kde ta literarni slozka maka stejne jako visualni a vzajemne se doplnuji, a pokud nekdo nechyti tu atmosferu, muzes byt sebelepsi prekladatel, neudelas s tim nic, jde to proste mimo tebe. Krejcova preklada ledacos a nekde to az tak nevadi, nekde teda hodne. Uz jen fakt, ze sin city preklada zenska (a gender war stranou) je stejne genialni napad, jako dat prelozit Pavlovskymu manual k automaticke pracce. Oba o ustrednim tematu vedi naprosty kulovy :) Je to stejny jako sem kdysi az nepricetne keroval do Janise, kdyz to na vterinu vypadalo, ze by snad prekladal Preachera.
... a taky to s tím "převyprávěním" nejni úplně přesné neb nelze převypravovat něco, k řemu už jaksi jsou dané obrázky :-)) Musel by to i překreslit :-))) Já to SC četl dávno a k novému překladu se asi nikdy nedostanu, takže myslel jsem to hlavně obecně. To že je překlad přesný přece nevylučuje jeho nápaditost a cit pro atmošku, stejně jako může být přesný překlad suchopárně nudný. Nejlíp to zhodnotí někdo, kdo četl všechny tři verze v relevantním časovém úseku a nejní úplná nutela :-))
Samozřejmě překlad návodu k vysavači by měl být asi pokaždé co nejpřesnější :-))))) O tom žádná...
Překlad Sin City: možná to je na zvyku, ale mě třeba u prvního Sin City v překladu Kopřivy přijde lépe přeložená, respektive lépe podaná například scéna, kdy Marv střílí v kostele do kněze a do toho je monolog: „stojí za to umřít … stojí za to zabíjet … stojí za to jít do pekla … ámen“, podle mě překlad této části má mnohem větší razanci a je údernější a ještě k tomu plynule navazuje na větu, co říkal ten kněz: „ …jestli ti ta mrtvá děvka stojí za to umřít“ než takové suchopárné a tak nějak „dlouhé“ : „stojí za to, abych pro ní umřel … abych pro ní zabíjel … abych pro ní skončil v pekle … ámen“ od Krejčové. Význam je stejný, ale Kopřiva mi v tomto sedne víc a je mi fuk, že něco občas přeloží úplně jinak. Ale to je holt věc názoru, mě sedí ten Kopřivův, přesto si nemyslím, že přesnější překlad Krejčové je na houby, jen to prostě není ono.