SSP
"A zase se přiznám, a je to fakt bizár, že jsem si jednou objednal znovu knihu, kterou jsem tušil, že někde mám, ale nechtělo se mi ji hledat, tak jsem ji prostě objednal znovu, protože to bylo snadnější. :-D" //// :D :D
"Při tom velkém úklidu jsem takhle našel ještě jednu, o kterém jsem ani neměl tušení, že už mám. Tak nějak se asi cítí mámy, co zapomenou dítě v kočárku před nákupním centrem." /// Jo, voe. To je prakticky totéž ..:D
Deefha
"A hlavně - když něco sbírám, tak to chci hmotně vlastnit. To je jako bych místo známek sbíral jen jejich fotky :-D" /// :D:D
@deefha - měl bys plánek rozměrů toho svého arkádového zázraku?
Zrovna jsem pořídil HW z aliexpressu tak si říkám, že bych začal.. a ten tvůj vypadá parádně! Třeba vůbec netuším, jak sehnat tu lištu, která se dává na hrany krajních dílů...
Ocením jakýkoliv hint.
Taky jsem se při té rebordelizaci udělal jasno v tom, že něco budu číst jenom na čtečce (když není digitální verze, tak nebudu číst vůbec) a před koupí čehokoliv budu čekat týden až dva, jestli mě ta potřeba koupit neopustí. (Opustí tak v polovině případů.)
No nic, jdu se podívat na Trainspotting, nějak jsem na něj dostal chuť. Mám ho v české, anglické a německé verzi na BD a jednou na DVD (nebo dvakrát?). Teď jenom aspoň tu jednu verzi v těch policích s filmy najít... ;-D
deefha: To je takový terno, že to někdo koupil bez fólie za šest a ve fólii to zůstalo na aukro za čtyři bez příhozu, ne? :-D
S tou knihovnou jsem to měl podobný. Kdysi se mi to kupilo, furt jsem si říkal, že to jednou přeorganizuju, až už to byl takovej svinčík, že jsem si na to vyhradil víkend a pustil se do toho. Nakonec jsem to dělal i celý následující týden, ale byl jsem rád, že jsem se do toho pustil. Narazil jsem na víc než stovku věcí, které už asi nikdy číst nebudu, nebo výjimečně, ty jsem dal do krabic a do sklepa a najednou to bylo všechno hezčí, přehlednější a jednodušší na úklid i čtení. Kdy jsem předtím někdy, to se přiznám bez mučení, raději nešel číst něco, na co jsem měl chuť, protože jsem se bál, že to a) nenajdu, b) nedám zpátky a nebude to držet. A zase se přiznám, a je to fakt bizár, že jsem si jednou objednal znovu knihu, kterou jsem tušil, že někde mám, ale nechtělo se mi ji hledat, tak jsem ji prostě objednal znovu, protože to bylo snadnější. :-D Při tom velkém úklidu jsem takhle našel ještě jednu, o kterém jsem ani neměl tušení, že už mám. Tak nějak se asi cítí mámy, co zapomenou dítě v kočárku před nákupním centrem.
soulbringer: díky :) já to prostě kupoval, jak to bylo k dispozici (v případě vyprodaných mi bylo jedno, jestli je to ve folii, anebo ne, spíš aby to bylo v dobrém stavu a aby to fakt nebyl salát)...některé MDEKy jsem měl v brožované verzi a po přečtení a nahrazení za pevnou vazbu jsem se jich zbavil a některé kousky jsem prostě ještě nečetl...až na ně přijde řada, tak je vybalím a normálně přečtu (sice jsem i sběratel, ale zase vocamcaď pocamcaď)
Je fakt, že nevím, jestli znovu budu číst třeba Arzacha, tak toho možná vybalovat už nebudu a nechám to prostě jako sběratelský kousek / investici. Za pár let mě ta sběratelská mánie může opustit a třeba to pak střelim - hádám, že prodělat bych asi neměl. Musim se ale přiznat, že třeba u Věčné války už mi hlavou problesklo, že si jí zajdu půjčit do knihovny na přečtení, ale tak ještě uvidim :D
soulbringer: Pro mě už je možný jenom jediný primární systém řazení - podle velikosti. Tak se toho vejde do knihovny nejvíc. Sekundárně to pak je podle autorů, postav anebo podle žánrů :-D
Měl jsem všechny Knižnice, witchblade a darkness....conani mě nezajímají a Luther se mi nelíbil natolik abych chtěl to samé v kolosální edici. Ano prodal jsem to všechno. Pro mě to jsou poslední dva roky už jen prostě knihy které když mě nenadchnou, jde to z domu a taky jsem začal hodně číst on-line. Investice do tabletu se mi několikrát vrátila. Prodal jsem 25 deluxek Valiantu, hromadu dekuxek Image což defakto byl komplet Brubaker, Lemire, Hickman, rucka a další. No prostě to při mě má nyní jinou hodnotu než kdysi. Třeba klasické pláštěnky mám asi tři věci.
Soulbringer člověče já už ani nevím... A co 11 ks Berserk Deluxe, 3ks Hellsing Deluxe a 6ks Blade of Immortal Deluxe? Je to chválihodné? Akira box set...přiznám se že jsem prodal i všechny kolosalky...
BadBoy> to je krása! :) Gratuluju a zdravě závidím. Oceňuji, že to máš komplet a v pevný. Jen jsem samozřejmě musel ohlédnout od toho řazení. Nicméně když vidím ty fólie - chápu správně, že ty máš i ty paberbacky, nebo že už si je prostě četl. Jako rozumím, že je někdo sběratel, a že se případně jinak prodávají věci ve fólii a "čtené", ale jaký je vlastně smysl mít komplet věci zatavené a ještě v knihovně? :)
Fimi: Jako jestli jsi prodal všedhny MDEKy (samozřejmě ve vazbě) - takže vlastně taky patříš mezi 1% nejbohatších! (by mě zajímalo, co jsi za to pořídil - dům za Prahou, bitcoiny, originál francouzekého Incalu..? :)
PS: jsem jediný komu přijde naprosto PEKELNÝ vymyslet smysluplný systém řazení všeho, co má člověk doma (i v rámci toho, jak vás limituje knihovna)? :)
Taky řadím chronologicky. Ale podle data původního vydání. Kresbu na hřbetech DCKK tak mám krásně rozjetou a je mi to úplně fuk. :-) Ale pořád řadím v rámci edic, na to, abych mixoval Batmany z DC a ty ostatní, na to jsem ještě nenašel odvahu.
Deefha: Díky, já to tam sázel většinou podle toho, jak se mi komiksy dařily shánět...a mám v plánu novou knihovnu, tak to asi přeskládám až tam :D Taky mám trochu dilema, jestli to fakt skládat chronologicky, anebo nechat Jodoversum u sebe, Druunu, pak to samé Vezír v budoucnu a případně další.
Fimi - tak ty do tohoto fóra ani nepatříš ... Je to sberatelsky klub, tudíž pro ty, co komiksy sbírají. Ty patris na opačnou stranu barikády, kdy se jen chlubis tím, co nemáš, to je celkem směšný.
Badboy - vypadá to hezky takhle komplet... S tímhle bohatstvím už bys mohl patřit mezi 1%.
Tak se musím pochlubit - dnes se mi konečně podařilo zkompletovat MDEK v pevné vazbě :) Sice Incal není ve folii, ale tak aspoň si ho někdy zase přečtu.
Hoši (a děvčata), na CC stránkách už je k predobjednani další várka komiksu, které asi vévodí zámek a klíč ve dvou variantních obálkách a teď mi řekněte, kterou budete brát? Ale spíš - kdo z vás si koupí obě? :D
Za mě další výborný obchodní tah, ničím neomezené dvě varianty obálek...
Pro mě je zatím nejlepším vydáním to z Novináře (1990 nebo 1991), kde to je černobílé a zvětšené a jsou tam dva díly najednou. U té černé a bílé se lépe čtou ty deníkové pasáže a celkově je komiks přehlednější. Jestli byly oba první díly trilogie zamýšleny a kresleny černobíle, kdy se pak barvilo dodatečně, aby si čtenář, kterému černá a bílá nevoní, přišel na své, tak mi vadí, že to černobílé vydání je vlastně navždy odepsané a musí se shánět přes inzeráty, v anticích, nebo se člověk musí spokojit s ojetinou, kterou má doma (nebo si nové vydání vyrobit svépomocí sám). Stejně tak bych rád měl doma novou Chatu v Jezerní kotlině v čb provedení.
SSP: Tak já patřil mezi ty šťastlivce co ty proužky stihli a jinak tedy jen poztvruji:
- ten formát je milej, pro dorostence asi super, ale i tak mě překvapilo, jak je to vlastně malé
- papír je skutečně plachťáckej a dodává tomu tomu retro punc
- krabička je bytelná, byť nudná
- jednotlivé přebaly a hřbety jsou fakt strašný. To je asi největší peklo. Člověk, se to vůbec bojí vzít do ruky. Každý z nich už je ošoupaný a jeden z nich má de facto vadu
(Obecně to nemá, co do kvalitu, ani tu prodejní cenu, ale na limitku v nějaké lepší kvalitě by to bylo asi cajk. IMHO si ale stejně myslím, že to s cenou půjde dolů).
Wildabruska na aukru dvakrát prodal proužky za 4,5 a nabízí znovu (kolik toho, do prdele, koupil? :-D). Tentokrát za 5,5, ale chodí pravidelně s cenou dolů a nejspíš se na ty 4,5 brzy zase dostane, protože se proužky jednou prodaly za pět bez koruny a dvakrát za stejnou cenu se neprodaly, takže lidi za to víc dát odmítají. Kupců je taky každým dalším prodejem méně. Vedle toho se sice jednou prodaly proužky za šest nebo kolik, ale tam byla ještě knížka a nějaké další věci.
Je možný, že v záloze čekají další prodejci a bude toho k dispozici víc, ale to, že čekají, ukazuje na jejich snahu prodat za víc, než za kolik se teď prodává, takže nabídku v tuhle chvíli s nejvyšší pravděpodobností nezvýší. Prodejce, který za těch pět bez koruny neprodal, opět vystavil za stejnou cenu a níž s cenou tedy jít nechce.
Kdo ty proužky chce, měl by u těch čtyř a půl vážně zvažovat koupi. Čekat na nižší cenu by se sice mohlo vyplatit, ale taky by se mohlo kvůli pár stovkám stát, že už to nikdy za tuhle cenu neseženete. Když mu to někdo koupí už za pět nebo za 4,8, tak furt je tam jako druhá šance ta nabídka za pět, kdy se tam nejspíš objeví ještě minimálně jedna. (A taky může Wilda vystavit znovu.)
Pred par dny vysel dalsi dil Luthera Arkwrighta, pro ty, kteri to nezaregistrovali. Da se koupit na Megaknihach, bookdepo, nebo pres Talbotuv web.
Jinak jeste Talbot planuje vydat svou biografii: https://zoop.gg/c/bryantalbot
Urcite podporte!
Na fb pořád dokola opakujou, že jsou prý problémy s distribucí, kolekce bude prý pokračovat a vesele ohlašují, že stále vychází další a další díly. Tak uvidíme, jak to dopadne.
Z limitovaného nákladu 1000 ks sborníku Rychlé šípy 33 zbývá posledních 33 výtisků.
Lze je zakoupit prostřednictvím „charitativního trhu“, jehož výtěžek opět obohatí dobročinnou sbírku ve prospěch Pomocných tlapek. A to tak, že zájemce k základní ceně 399 Kč nabídne libovolnou částku navíc. Publikaci získá 33 zájemců, jejichž nabídky budou nejvyšší. Ke knize navíc dostanou originální pamětní list s podpisy autorů komiksu a další suvenýr, který nebude možno získat jiným způsobem.
Termín zasílání nabídek na rychlesipy33@email.cz je do 21. srpna 2022 do 13 hodin 13 minut a 13 sekund.
soulbringer: Ad stínadelské proužky - je to prostě lepený paperback, po pár dotycích se to ošuntí, jak hřbet, tak okraje. Kdyžtak ke komiksům tady přibylo pár ukázek pro hrubší představu.
Jestli po tom hodně bažíš, nebo kdokoliv jiný, je to na aukru za pět jako kup teď, od jednoho prodejce hned dvakrát. Ten tu cenu snižuje jako blázen (měl to za sedm a půl původně) a asi potřebuje prachy, takže možná bude snižovat dál, když to nikdo nekoupí. Ale když jo, tak už tam jsou pak jen dvě nebo tři aukce za 4999 a kdo ví, za kolik se to pak bude nabízet, až se tihle nedočkavci předčasně vystříkaj'. Ale líbí se mi, jak se to snaží prodat i za pět a on pořád nikdo nekupuje. :-D