Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Dik všetkým za info.

A Vas osobný nazor. Ktorý conan je lepsi. Alebo ktorý je najlepší.
Toe: "bylo dost hejtováno" jau, co to je to hejtování;)?
Laik: To zní mnohem zajímavěji, konečně to bude komplet bo:
Pro potřeby časopisu ABC byl kvůli délce zkrácen na polovinu a v této formě vyšel také v ZOO Praha při příležitosti otevření pavilonu velemloků.

To píšou o téhle verzi:
http://comicsdb.cz/comics/5403/valka-s-mloky
Zack: no já tuším, že bych u toho taky zůstal suchý
Každopádně české čtenářstvo tu kresbu u jedničky 100% nezkousne :)
mackovjak: Tohle je úplně novej francouzkej Conan:
http://www.bedetheque.com/serie-60536-BD-Conan-le-Cimmerien.html
První číslo bylo dost hejtováno kvůli kresbě, ale každou knihu píše i kreslí jiný člověk a další už myslím takové protesty nemělo...
mackovjak: psali to na facebooku - "Tři klasické příběhy (Za Černou řekou, Černý kolos a Královna černého pobřeží) v jednom svazku. Se třemi obálkami. Abyste si mohli vybrat. Vychází na konci října. "
dále tam psali, že je celkem 13 komiksových sešitů, takže celkem 4 knihy, různí autoři, vždy budou tři různé obálky, u poslední knihy se 4 sešity pak 4 různé obálky, trochu peklo pro sběratele :)
Dne 15.10.2018 vychází u Albatrosu Štěpánkova Válka s mloky: http://www.albatrosmedia.cz/tituly/37186930/valka-s-mloky/
http://www.argo.cz/knihy/245729/conan-z-cimmerie/
Ma tu niekto info co to bude? Je to niečo ako kolosalni konan? Myslím scenaristicky. Koľko to ma knih, casti, zväzkov. A nemá niekto možnosť hodiť sem nejaký obrázok ako to bude vyzerať? Pamätám si konana od slovartu 90-te roky. Bude to toto prekleslene?
Jako dite sem to zral, tesil sem se na dalsi vic jak u rychlosipaku, zplacatovani lebky u deti nejakyho jihoamerickyho kmene si pamatuju dodnes, ale jestli bych z toho byl tak mokrej i dneska, to netusim :)
Kapis: V pohodě :) Spíš mě zajímá, jestli to stojí za to. Batličku mám rád, ale jak dobrá je tahle adaptace netuším, nikdy jsem to nečetl... I když teď jsem si sehnal na netu nějaký scan, ale má to jen 60 stran. Pro ukázku snad dobré, takže na to mrknu a uvidím, jestli pak objednám.
KJ: aha, no jo....porád;) Jsem na to mrkl na hajzlu a popisek jsem nečetl - ale poznal jsme to i bez toho:)
Kapis: To bude ono, v popisku je to napsáno ;)
Ten Batlicka to vypada uplne jako z Rychlych Sipu - jak vychazely ty dily, kde krom Sipaku vychazely i dalsi veci
Jak mi došlo, tak kopíruju sem:
"Vážený zákazníku,v našem nakladatelství vychází v těchto dnech 1. titul v komiksové edici »ERB«, titul od Patricka Prugne – Děti z Montmartru:
http://www.verneovky.cz/www-verneovky-cz/eshop/42-1-edice-ERB/0/5/157-DETI-Z-MONTMARTRU
Zároveň vydáváme titul PĚT NEDĚL V BALONĚ, převedený do komiksu:
http://www.verneovky.cz/www-verneovky-cz/eshop/26-1-FANTASTICKE-SVETY/0/5/119-Jules-Verne-Pet-nedel-v-balone
Na závěr našeho mailu bychom Vás chtěli informovat o možnosti předobjednávek na titul BATLIČKA/BARČ, který vychází v omezeném nákladu:
http://www.verneovky.cz/www-verneovky-cz/eshop/22-1-PREDOBJEDNAVKA/0/5/153-OTAKAR-BATLICKA-PETR-BARC

A NAVÍC TOTO:

Titul ASGARD Vám zašleme dobírkou začátkem prosince.
Titul MISTR MEČE (ZBROJMISTR) jsme vydání posunuli na jaro 2019
@Fimi: tak si "nekde" ten prvni dil precti a dej vedet :)
Tormentr: Jakmile vyjde, dostanu obvykle email info a zatím nic nemám, takže asi ne...
Nevíte někdo, jestli už Carciphona 3 od Zaniru vyšla? Mají tam napsáno datum vydání 5.10.
Fry: tys mel vzdycky tragickej vkus :]
Zack: Náhodou mi se Yčko líbí teda diametrálně víc než Sága, která asi od začátku pořád nějak stagnuje na místě a kromě umírání postav se tam takřka nic neděje :)

BTW mám dotaz na sběratele kolosálek ... opravdu první kniha Darkness kompendium obsahuje pouze sešity #1-25, neobsahuje náhodou ještě #0.5, #0 a The Darkness: Wanted Dead?
mkw: imho Y je zrovna z tech jeho serii to nejslabsi, Saga je uplne jina liga. Coz teda neznamena, ze ti sedne, jen bych se tomu nevyhybal, protoze Y.
kapis: ted na to koukám...hele bez T9 by to bylo ještě horší

mkw:hele Sága i sedí, Paper girls jsem nečetl, Y jsem četl snad jednu knihu před lety a už si to nepamatuju....potřeboval bych spíš vyzkoušet znovu první knihu (už ji nemám)
Tak Y bych ti strelil. Cetl jsem to jednou a nejak mi to nesedlo. Vetsina lidi to zere, viz hodnoceni tady. Diky tomu jsem ani nezkousel Sagu :)
Fimi: ty, vypni si tu T9ku, prý Napiš;)
Znám pár knih mám...četl jsem něco Digi a určitě mám toto v plánu... myslel jsem spíš aktuální série...
Fimi: Pokud nemáš, tak doporučuji ještě dokoupit Yčko od Vaughana, Transmetropolitana od Ellise na 100 nábojů od Azzarella :) Tyhle série opravdu stojí za to ...
Hawwwran: no já to mám už na zásilkovně

Fry no jo jsem se nějak nechal unést...ted když už máme jasno, tak můžu říct, že od BB artu beru jen Ságu a Gotham Central, možná koupím i Fatale ale nevim nevim, mám to originál a uvažuju teda o tom novém Punisherovi, přeci jen to je od Aarona.....Aquaman asi taky bude, ten je fakt dobrej z Rebirthu
Kapis, Fimi: Přesně tak, jde o komiksy :)
Nemáte někdo info o vybavení předobjednávek Dětí z Montmartru z edice ERB?
Napiš jo taaaak, já to pochopil asi trochu jinak...to potom ano to je logický....jsem vůl
Fimi: nerad Vam do toho vstupuju, ale myim, ze Fry myslel, ze kupuje vsechny komiksy od BBArtu, ne vsechno, co vydavaji;)
Myslím beletrii, jelikož jsi říkal že bereš skoro všechno,tak jsem myslel...
Fimi: Tak teď nevm o čem mluvíš ... souborné vydání Pána prstenů v komiksu myslím ani nevyšlo a pokud myslíš beletrii, tak i tak nemám, protože fantasy já moc nemusím :) raději sci-fi
Fry Joop studentský život, to bylo super. Máš to souborné vydání Pana prstenů? Myslím že to vydalo Argo nano bb art teď někdy..uvažuju o tom..
Fimi: Sice nejsem rodič, ani nemám hypotéku, ale dokážu si to představit, protože student life taky není zrovna zadarmo a hlavně mi příjde, že na komiksy mám měsíc co měsíc stále méně času a tak se mi to jenom hromadí a hromadí :/
Fry no já jsem toho měl tolik, že jsem si stanovil priority a hromadu jsem toho prodal, hlavně pláštěky co mě nějak neoslovily, komiksy co se mi nelíbily a co vím, že si znovu nepřečtu, prodal jsem všechny kolosálky a UKK 2 a NHM 2 kde bylo 50 knih o hovně a 10 dobrých který si mohu dokoupit kdykoliv. DCKK si nejspíš nechám a už to doklepu...ted hodně kupuju věci v angličině který tu nevychází a ty mě oslovují víc a navíc jsem tak trochu i propadl manze, ale 90% té co bych chtěl nebo se snažím sbírat u nás nevychází, takže další starost....ovšem jde to těžko, hypotéka, dvě děti, barák, žena na mateřské, auto se sere.....čekám kdy mě seřve Draco že si stěžuju na nedostatek peněz :-D
Fimi: Já mám knihovny tak nějak po celém bytě :D, teď o víkendu budu doma, tak pokud nezapomenu, tak část můžu vyfotit :) a ohledně těch kompletů taky přemýšlím, že to jednou prodám ... nejlépe ale komplet 60ks.
Fry komplety mám akorát první ukk a DCKK..ukk 2 a NHM jsem prodal...v aj kupuju hodně možná aktuálně víc.nez v čj...ty jo tolik knih musíš mít, to bych chtěl vidět knihovnu
Fimi: No připočti k tomu ještě komiksové komplety, které kompletuji jenom ze setrvačnosti a občasné eng komiksy a máš kompletní obrázek :)
Fimi : Takže realita může být klidně taková, že se BB artu neprodává vlastně nic :-)
Louza máš pravdu, nemám to podložené

Fry to utracis celkem hodně za knihy a komiksy když si vezmu kolik titulů bb art ročně vydá...
Hele a to máte nějak podložený od BBartu, ten často opakovaný možný mýtus, že se Sága dobře prodává? Protože ono usuzovat jen podle toho, že to někdo vydává ještě neznamená, že se to musí nutně prodat. Před časem jsem se bavil s p Buchalem (to ještě chodil na crwecon) a ptal jsem se ho proč vydává tolik omnibusů. Odpověď byla, některý jsou šity, ale práva jsem koupil jako bundle, tak to vydávám když už jsem za to zaplatil, navíc to chci mít srovnaný pěkně v knihovničce. Čili žádná extra prodejně orientovaná motivace a všichni víme, jak omnibusy dopadly (kdo neví - takřka bez výjimky ve slevách některé až za 90% ceny) Pravda je taková, že motivací k vydání knihy může být fakt hodně a optikou čtenáře nemáte absolutně šanci jí uhádnout pokud vám jí ze zákulisí někdo nesdělí...
Ale mezi Argem, Crwí a BB/artem jsou značné rozdíly. Crew jede čistě komiksové věci, Argo zjistilo, že k psané produkci může i trochu vydělat na komiksech a BB/art je stále ten masový vydavatel, který jede hlavně na kvantitu a čistě komerčně úspěšné tituly. Nebudu tady nikoho a nic obhajovat, jenom dodám fakt, že od Crwe kupuji cca polovinu jejich produkce, od Arga sem tam něco pokud mě to zaujme a od BB/artu skupuji ročně snad skoro vše, takže asi tak :)
Snad jediná série od Arga je Lady mechanika...máš pravdu. Kdyby fatale nebo upíra více propagovali možná by to bylo jinak. Na druhou stranu nechápu Ságu, že jim to vychází
Thurin: souhlas. Pokud je např. Argo schopno produkovat kupu nepláštěnkových komiksů, které těžko srovnávat s Fatale, Americkým upírem, Gothamem, ..., tak to nebude jen o nezájmu čtenářů. Je sice pravda, že v Argu to nejsou serie, ale jen samostatné knihy, ale podle frekvence jimi vydávaných komiksů bych si myslel, že jsou s prodejem komiksů spokojeni.
Crew dokázali že i věci jako mýty, mezi řádky nebo temná věž se prodává i když třeba mizerně ale nestopnou to...protože to také celkem propagují...ale bb art nepropaguje snad vůbec nic...hlavně že vydávají dvě série Harley...
louza: Jen je prostě zvláštní, že "trh nechce" hlavně věci od BBartu. Už to podle mě nemůže být úplně náhoda...
Fimi:Moje zbožné přání je,aby Planetary
zkusila dovydat Crew.
Ale nevim,jak je to s právy a pochybuji,že by to Crew zkusila.
Ale zkusím se podívat po tom omnibusu,takže díky za tip:).
Franta: no právě, zrovna Planetary, naštěstí existuje celkem levný omnibus a to je nádhera. Fatale a Gotham central už ted nějak nevidím na dokončení, prostě v to nevěřím. Ságu snad dokončí asi je u nás oblíbený Vaughan více než Brubaker, jelikož jeho Y je hodně kladně brané a hlavně dokončené.

Louza: tak to souhlasím, nejlepší a hned takhle ze začátku že? já bych k tomu ještě přidal Skalpy i když ty už končí a pro mě osobně ještě srdcovka Mýty. Já jsem se třeba fakt divil, že BB art po zkušenostech z minulých let se vůbec pustili do něčeho jako je Fatale, když Planetary po dvou knihách zrušili