Neutrino: je jen jeden Kanzelsberger! A ten je dole na Václaváku:) ..... plus tam teď měli nějaký TPB simpsnů, nějakýho bonda, a ještě několik jiných angl. titulů.
andre: A ve kterym Kanzelsbergru to bylo? Na internetu o tom neni ani zmínka... Ale taky bych se na to alespoň podíval.
Jinak souhlasim, že Kanzelsberger je v těhle věcech celkem zásoben - já jsem tam zase jednou viděl například obrovskou encyklopedii moderního grafického románu.
Občas jsem překvapen co se u nás dá koupit. Včera jsem šel do Kazelsbergeru, hledal jsem něco úplně jiného a najednou jsem natrefil na toto http://www.randomhouse.com/pantheon/graphicnovels/catalog/display.pperl?isbn=9780375423956 tak jsem si udělal radost. (jasně na netu se to dá koupit mnohem lacinějc, ale to člověku neudělá takovou radost, jako když si to koupí v knihkupectví) ........ a mě to radost fakt udělalo, výbrnej formát (taková grafická onanie) a Spiegelmanův sarkasmus a humor mě docela bere.
Bay_watch: Nejsem z Liberce a vím o dvou... První samořejmě Jotunheim, když náhodou jsem v Liberci, vždycky si tam něco koupim. A omezenou zásobu maj proto, protože měli potopu, takže museli hodně comicsů vyházet, naštěstí Krajina půlnočních stínů byla neporušená, tak jsem ji hned koupil. A druhej je hned naproti, vejdeš, tam máš nové knihy a potom hned Antikvariát Fryč, tady taky občas nakupuju.
andre: no právě v tý trafice na nadraží sem byl :) jeli sme s kámošema na výkend do drážďan vlakem. jen škoda, že patřím právě k těm anglicky mluvícím. ještě umim trochu francouzsky, ale nic jó extra, že bych s tou slovní zásobou mohl přelouskat komiks, to není : /FrAnK: to je fakt. v porovnání s ostatními "vyspělými" státy evropy sme na tom bídně. o prázdninách sem byl v holandsku a asi dvě hodiny sem strávil v jednom amsterdamským comics shopu. boží! :) u nás v liberci je jen jeden obchod a to ještě s dost omezenou zásobou, no : /
V tomto ohledu je dobrý německý "PNS" hned v Drážďanech na hl.nádraží. Sice tam maj hlavně mainstream (spidey, x-men,.....), ale když je člověku nejhůř a v ČR už dýl nic nevyšlo, tak se tam dá koupit i něco kloudnějšího. ... Člověk vyveze přítelkyni na výlet, pozve ji kafe a čistě náhodou je jediný volný parkovací místo za nádražim, krz který se musí projít cestou do centra:) ...... no a při dodržování max. povolené rychlosti jsi za 1:45h doma (v Praze).
Samozřejmě, že ty komiksy jsou v němčině, takže pro anglicky mluvící je tato informace úplně k ničemu.
Do Ábíčka se včera po letech vrátil komiks (Mourrissona nepočítaje) !!! Dneska jsem si to prohlížel v trafice a vypadá to dost slušně, i když na Gruse Jiříček nemá. Možná si kvůli tomu začnu ábíčko kupovat...
Liberty kdysi davno, z dnesniho pohledu nic moc (ono to bylo nic moc uz tehdy) ... co je to to "pax"?
Z Daredevila jen neco malo (jestli to bylo vubec ono, nejaky sesity z ty klasicky millerovsky serie) a nejak nic, zato miluju Elektru co delal se Sienkiewiczem.
Já mám pocit,že brzo začnu při zmínce o českém seriálu chodit na alergologii... Představa,že si pustím celý ztopořený blahem první díl Kruana,Arnala,Galaxie atd. a uvidim tam stejné herce jako v Ordinaci v růžové zahradě je tak děsivá,že už jen když to píšu,tak mi naskakuje husí kůže....
Jakkoli mě ta zpráva, když jsem se o ní před půl rokem doslechl poprvé, nadchla, sám jsem to nikdy nepovažoval za moc reálný projekt a dodnes jsem nebyl ničím přesvědčen o opaku. Jako takové to podle mě může fungovat v pohodě, námět je originální (narozdíl od přeceňované Vzpoury mozků, která už je dnes pro filmovou adaptaci naprosto přežitá, viz. Terminátoři, Matrix, Já robot) a ta plytkost děje je, řekl bych celkem snadno řešitelná šikovným scénáristou. Horší je to s penězi, realizací a odbytem. Potřebné finance by teoreticky mohly vzejít z nějaké mezinárodní koprodukce a předprodeje práv do zahraničí, ale nemyslím, že by se u nás našli lidi, kteří by to byli schopní důstojně natočit a zajímavější počet diváků, který by tomu věnoval pozornost.
Tentokrát plný souhlas se Zackem... Proč zrovna Kruana? Takovej "Golem (ta Sci-Fi verze)", Stroj času nebo "Vzpoura mozků" by se dalo ještě trošku, to byly "pecky", které jsem si vychutnal až teď nedávno, kdy jsem je náhodou znova zkouknul v mých už "zplevelnatělých" Abécé, zatím co u mnou v mládí oslavovaném Kruanovi jsem vydržel u prvního dílu a šel se raději koukat na reklamy do TV... Mno, ale co se do toho vůbec seru, na TV stejně tlemím jednou za uherák, tak ani nebudu vědět, že tam něco takového běží/běželo... Mj. jak už uvedl Choze na svém blogu: http://chforchoze.blogspot.com/2008/05/kruanova-cesta-na-televizn-obrazovky.html
Kuba Hussar by rád natočil mimo té Vzpoury mozků i něco od Saudka a Putování Vlase a Brady... No já teda nevím...
Jasne, comicsove filmy jsou ted v kurzu. Dokazete si nekdo predstavit, ze bude Kruan fungovat jako film? Ona je to vcelku plitka blbost uz v comicsu (sentiment stranou, scenaristika se od ty doby posunula uplne jinam, dokonce i u nas :) Jako serial pro mladez ceskoslovenske televize to uplne vidim. Polsky Zaklinac, dokonaly priklad toho, ze fakt nema smysl se srat do neceho na co nemam prachy :)
Ja vim, jsem zas negativni, ale to neznamena, ze nemam pravdu :))
Turlogh: no vidíš, k tomu "Original run 1996 – 1998, Volumes 8" už jsem nedošel, páč jsem měl podezření, že zase budou psát o filmu:( .....ano jsem lenoch...... Dík
ad Old Boy: rychle mrknuti na wikipedii mi vyneslo napriklad tato zjisteni:
Old Boy is a manga series written by Garon Tsuchiya and illustrated by Nobuaki Minegishi. In 2003, it was adapted into the award winning Korean film Oldboy by South Korean director Park Chan-wook.
Serialized in Weekly Manga Action
Original run 1996 – 1998
Volumes 8
Kapis: myslel jsem komiks. ...... co se jazyka týče, tak to jsem se asi spletl. Vůbec se v manze a podobných asijských stylech nevyznám a ani moc vyznat nechci (to už bych se z toho asi zbláznil), ale něco zajímavého (klasiku) bych chtěl okusit, abych nebyl úplně negramotnej:)
Andre: OLD BOY - tedy pokud myslíš film - je jeden díl z trilogie - není to japonské, ale korejské a viděl jsem jeden z těch dalších dvou filmů - ani kdybys mi koule mačkal, taxi nevzpomenu jaxe jmenoval - a vůbec to není tak dobré. Old Boy mi svého času vyrazil dech, který jsem dlouho nemohl nabrat. Kdo neviděl nepochopí. Komiks, jestli je to to samé bych teda rád viděl
Drobný dotaz: nevíte někdo zda je "old boy" už uzavřená serie, nebo zda dále pokračuje? (pokud je uzavřená, kolik to má mít cca. booků, ((stran))?)
Než stím začne někdo jiný, tak ano, mohl bych si to vygooglit, ale problém je, že neumim japonsky. A USA nebo jiné země neberu jako relevantní, při vydávání mangy;) ..... snad si rozumíme
Houbar: ono je dobre pravidlo se vyhybat ruznym hostovackam. Azzarello je mistr dokud dela svoje veci, coz plati o vetsine scenaristu. Ale holt se musi panove dost otacet, aby se tim mohli zivit, takze pisou ledacos.
Ke Straczynskemu me napadaj podobny klasici superhrdinskeho mainstreamu, kteri na to jdou pres podobne lidske hledisko. Busiek (Astrocity hlavne, doporucuju), Waid, Millar (no dobre, ten uz je trochu ostrejsi :)
scripty vlozit klidne zkus, nemelo by se stat vubec nic (nemusis hned zkouset vlozit nejaky zacyklovany restarter apache :)
obrazek se vklada [ img=url ] (jen tam nejsou ty mezery
andre: dik za tip, casu mam dost - jsem v praci :) Dnes je tu h...o co delat, stejne jako vcera, tak ze se divam a nachazim spoustu zajimavych veci
Zack: posloucham metal. U comicsu ale vyhraneny vkus nemam. Ale stejne jako u hudby se da poslechnot nejakou hodne vydarenou vec z klasiky ci dance, tak i tady se da doporucit neco opravdu dobreho z ruznych zanru. McKean je super a Arkham Asylum jsem si koupil jenom kvuli nemu, ale u scenaristu je to rozdilne, treba Azzarello: Hellblazer je narez, ale superman .. no .. rozporuplne. Kazdopadne oblibence mam: Straczynskiho
A kdy das navod jak vkladat obrazky? Jeden vyborny strip o drop table bych nasel. Btw. php scripty jsem ti sem jeste nezkousel davat, co kdyby .. :)
Houbař: nebo se koukni na www.crew.cz do "zajímavosti", pokud máš ještě trošku času, tak si tam můžeš najít nějaký zajímavější mainstream dle tvého gusta.
Tak snad vis, jestli poslouchas dechovku, finske lidove hrace na sobi lejna nebo jihoamericky sbor kastrovanych indianu.
Osobne jdu bud po oblibenem scenaristovi (Ellis, Azzarello, Kieth, Bendis), nebo zajimave kresbe (to si posoudis v obchode primo na miste, na dalku se da spolehnout na Wooda, Kietha, Jae Lee je hodne dobry na mainstreamare, samozrejme Sienkiewicz, McKean je ubermachr atd.)
V tom je ten problem co chci. Jak mam vedet co chci kdyz nevim co je? Ceskou nabidku mam jaks taks zmapovanou, ale co se tyce mezinarodni .. taky vychazi stovky titulu mesicne.. Navic, jeste kdyz se na auditku mihne neco "uzasneho" stejne to s mou pameti zapomenu. A dlouho comics fan nejsem -zacalo to nahodne kdyz jsem si tak ze srandy koupil na poukazku v Bontonlandu Lobo vs. Maska :) Ale podivam se do Crwi co mam, tam obcas byvaji zajimave tituly.
Podivam se urcite po nejake manze (manga, sklonovani je naprd), zombies vs. robots jsem nekde driv pochytil i diky zajimave kresbe, tak se mi to tak jako jedine vynorilo. O Civil war znam akorat nazev a jinak o tom nevim ani "mekke ef" a prislo mi podle nazvu, ze tam bude asi krev a mrtvoly :) . Muj vkus je vsestranny (mainstreamovy) uchrochtavam si u Loba, stejne jako se zapalim do Watchmenu. I "nemy" Exit se mi docela libil. Ale nejak z principu neholduju Proflaklym XYZmenum, i kdyz Batman: navrat prestarleho rytire byl super.
Za ty penize si, pocitam, budu moct koupit cca sest booku, tak se holt ptam :)
Houbar: tak to trochu specifikuj, co chces :) Chtel si prelomove/zajimave, Ashley Wood ti neni po chuti, zajimaj te Civil War (ktere rozhodne nejsou ani prelomove, ani nejak zvlast zajimave, proste popik :)
Toe: jj, tam uz jsem zabrousil, ale zase jsem odbrousil, protoze jsem tam nenasel hodnoceni (zkousel jsem napr. Lobo: last Czarnian). Proste si delam vylet a i kdyz bych si mohl spoustu veci objednat pres net, tak si chci zajit do knihkupectvi a utracet :)
Co treba Civil war? Chci si toho koupit povicero, cca na nase 3 tisice. Vim, ze pan Pavlovsky rekne, ze to je dobre, ale vydavat se to nebude, protoze .. Ale kdo si to ma vsechno pamatovat? :) Tak neco takoveho.
Houbař: http://comicbookdb.com/
- Ty nejlepší.... Více informací už snad nelze ani najít... Bonusem jsou např. i nascanované podpisy tvůrců... Nevýhodou je, že se jedná převážně o USA tvorbu... Ale upravovat a doplňovat může každý, takže proč se na ně nevrhnout ;)