to Zack: Tak to je opravdu vytecny napad. Priznej se, ze ty jsi vcera decentne kalil? Snad by jsi po me nechtel, abych dotycneho zajemce podrobil detalnimu rozboru, jesti je opravdu tak chudy, ze si zaslouzi Sandmana za 80 korun:). Myslis, ze jsem to mel koupit, pote vyhlasit konkurz o nejchudsiho fanouska comicsu a vybiral toho nej., ktery je hoden takove pocty? Ja ze bych tam jeste dneska skocil nebo Markyz sedne do sve Cesny (je mi uplne jasny, kde na ni vzal!!) a vykoupi to!!
... jen tak nejak drzi pri sobe a nejsou vsichni takovy svine kapitalisticky, jako ty, Markyz :) DEmnoG: kdybys bych chytrejsi, tak si to koupil a tady prodal za stejnou cenu, ted uz je ma urcite nekdo, kdo si je vubec nezaslouzi :)
...kdyz uz tady z toho delame filantropicky krouzek, tak se taky pridam. Pokud jste nekdo z Prahy a touzite po comicsech od CC, zkuste antikvariat v Dlazdeny (na leve strane pri pohledu od Masarycky, ten s klikou hrozne vysoko :-). V sobotu jsem tam zahlidl dva Hellboye, Darkness a tusim jeste par veci.
To Markyz: Nemam potrebu vydelavat par stovek na necem, co si nekdo chudsi nemuze koupit v normalnim obchode, protoze na to proste nema. Sam si pamatuju, ze jeste pred peti lety pro me tri stovky za Sin City byla docela palka. Kdybych je koupil a pote prodaval nebyl bych chytrej, ale kurevsky vychcanej.
Hadanka pro ty, co se nudi a i o prazdninach chodi na tyto stranky:<br>
Prave do databaze pribyla serie Polarni hvezda. Zkuste prijit na to, co ma tato serie spolecne se Sandmanem. :-)))
to all: dneska jsem byl na Narodni tride v knihkupectvi Mlada Fronta. A k memu prekvapani tam prodavaji 2 kusy Z pekla za 300korun a 2kusy Sandmana: Domecek pro panenky za 80 korun. Co jsem se koukal, tak Z pekla je zabaleny a Sandman vypada taky jako novy. Maji tam specialni knihovnu plnou slevnenech knih a mezi nima tyhle dve dila. Nu tak jestli se tady najde nekdo, kdo je nema, tak at nevaha:)
to Turlogh: nu ja musim priznat, ze co se tyce CZ komiksu, tak uz se vam sem podarilo dat 90% moji knihovnicky (slusnej vykon, zvladli jste to za dva mesice) a chybejici Vrana me nejak uhodila do oci. Preci jenom je to jina vahova kategorie, nez takovy Kral Madagaskaru:).
to Zack: mrknul jsem se do knihovnicky a je tady uz skoro vsechno co v nasi zemicce od 96 vyslo. Co ale postradam je Vrana od Comicscentra. Nezapomelo se na ni?
Ale abych nezhazoval comicscentrum, tak když jsem se zeptal p. Pavlovského na náklad první Crwe a současných Crwí, tak mi odpověděl něco ve smyslu že: Stoupal, klesal a pak zase stoupal... :)))
Jo něco na tom bude- protože v auditoriu comicscentra jsem jednou zaslechl od p. Dorta, že plátěné verze Sémě zkázy bylo 20 kusů (což je podle mého blbost - když kůže bylo 50 a je vzácnější). Myslel jsem si, že je to asi překlep a mělo to být 200, ale když jsem se pak ptal na náklad koženého Probuzení ďábla zjistil jsem, že prý součet obou předchozích sběratelských verzí tedy 90-100 ... čímž mi vychazí, že plátna bylo 40-50, což není ani 20 ani 200... Zvláštní že?
to Slaine: Duvody jsou zrejme - vetsina vydavatelu se nakladem nechlubi. Doby, kdy se to (snad povinne?) psalo do tiraze, jsou uz davno pryc. Dneska ti to nikdo neprozradi, ani kdybys mu unesl akvarijni rybicku a vyhrozoval ji smrti.
Bylo by docela dobrý, a myslím, že by to i dost lidí zajímalo, uvádět u každýho komiksu náklad. Všiml jsem si, že je to jen u některých v poznámce, ale to jen u mála...
ole: presne k tomu to forum slouzit ma :) Admini se ale holt ne kazdy den dobre vyspi a zrovna my s Turloghem druhou tvar nenastavujeme :))) Si to tak neber.... Zas nemuzes rict, ze bychom ti neodpovedeli...
Tulogh: Takže.... koukám, že tě muj e-mailík trochu popíchl - nebyl to jeho účel. Co se týče "uvedení napravou míru" -slušně jsem se zeptal (rozhodně žádný kategorický ton-jenom slušná otázka, pěkně s otazníkem, dokonce i "dík" sem přidal). Co se týče "hádání" - opět žádný kategorický ton, ba co víc v tomhle případě jsem nemluvil o vaší databázi, ale O http://www.geocities.com/paulo_costa_2000/, jesli si si slovíčko "hádá" stáhl na sebe, mrzí měto (Kdybych měl použít tvuj styl odpovědi napsal bych něco o tom..... " abysis nejdřív pořádně přečet muj e-mail a pak teprve něco říkal" a taky... "že mi to celé připadá trochu....no nic". Jsem, ale zvyklý komunikovat s lidmi trochu jiným style: na slušnou otázku - slušná odpověď. Měl sem za to že celé tohle auditorium by mělo fungovat, jako místo, kde se mužou lidi ptát (a dočkat se slušné odpovědi - taková je i - "nevím"), kde se můžou lidi dopátrat chybějících dat o komiksech které mají doma, kde mohou probrat svoje zjištění nových skutečnosti apod. Bohužel, jestli budeš na každou (sebenevinější) otázku odpovídat stylem "teď smě nasral - já ti to vrátím" za chvíli se tě nebude nikdo na nic ptát (což by ti nemuselo vadit), ale taky ti nikdo nic nového neřekne (to už by ti vadit mohlo) lidi s tebou prostě přestanou kominikovat a můžeš auditorium zavřít. Pokud chceš skutečně vést (jak říkaš ve svém e-mailu) seriozni databazi, nebylo by od věci, kdyby ses zamyslel nad svým stylem odpovědí. Myslím (ale je to jen muj názor), že k seriozni databazi patří i seriozní auditorium (rozuměj takový, kde se budu snažit lidem na dotazy odpovídat a né je stírat)
OLÉ !!!!!!!!!!!!!!
Asi takhle... Punisher... Je to u Marvelu vedeny jako Vol.3, celkem kdyz se to nascita je to ale uz Vol.5 a samozrejme to co tu ted vyslo, puvodne vychazelo jako samostatna maxiserie, ktera byla ale tak popularni, ze hned dalsi rok zacalo Vol.4. Jenze samozrejme kdyz si udelas seznam, tak mas najednou vic stejnych Vol. takze si to hlavne obchodnici precislovavaji... a docela dobry prehled toho, co vyslo je na http://www.mycomicshop.com/megastore/search.cfm?qry=punisher&pcat=Comics-All
ad problematika "ole": Nektere veci proste nejsou tak jednoduche jako dva plus dva. Lidi neustale vyrabeji informacni sum a komplikuji veci, ktere by nemuseli. Ja osobne jsem videl tohoto konkretniho Punishera uvadeniho jako vol. 3, vol. 5 i jako samostatnou uplne mimo stojici maxiserii. Wolverina uvadi vetsina mych zdroju jako vol. 1 a vol. 2 zacina az rokem 2003. Ti, kdo ji pocitaji jako vol. 2 prisuzuji vol. 1 Millerove ctyrdilne miniserii... <br>
Upnout se na jeden zdroj a vykrikovat kategorickym tonem neco o hadani a uvadeni na pravou miru mi pripada trosku... no nic. Tohle je podle mne jeden z pripadu, kdy neexistuje zadna "prava mira".<br><br>
ad Z pekla: Delame si tady s Davidem nemistni legraci. (a pritom to ma byt seriozni databaze :-) Ja Z pekla mam, samozrejme, ze to tam brzy doplnim.
ole: on v tech marvelovskych seriich je obecne strasny mrdnik... ja to bral primo z original booku ...
<br><br>
Wittgenstein: chces mit kompletni profil, co? :))) Ja From Hell cesky nemam... Jestli moc chces, tak ti udelam pristup a muzes si to tam pridat sam... my zatim delame ty dulezitejsi comicsy :)
Zack:http://www.geocities.com/paulo_costa_2000/ - není to sice oficiální stránka, ale kdykoliv sem s ní cokoliv porovnával
data seděla (ať už se jednalo o originály nebo český mutace - ty se daj mimochodem podle těhle stránek celkem slušně identifikovat). Příde mi to celkem solidní už proto, že kde neví, tam nehádá, ale data prostě nedoplňuje ( tak tenhle argument asi nezvyšuje důvěryhodnost těch stránek, ale aspoň svědčí vo tom, že autor nedoplňuje data za každou cenu).
ole: nevim jak wolverine, toho anglicky nemam, ale o Vol. u Punishera se uz hadame roky a kazdy zdroj to uvadi jinak. A fakt je ten, ze v sesite i v TPB je u Welcome Back, Frank napsanop Vol. 3. A pokud to tak ma vedeny vydavatel, tak to proste tak beru... z jakych zdroju si cerpal ty?
add Punisher I - uvádíte, že se jedná o díly 1-8 serie The Punisher Vol. 3
na internetu sem se dočetl, že se jedná o díly 1-8, ale serie The Punisher vol. 5
add comicsové legendy Wolverine - uvádíte, že se jedná o díly 1-8 serie Wolverine
na internetu sem se dočetl, že se jedná o dílý 1-8, ale serie Wolverine vol. 2
Tak jak to je?Mohli by ste to uvést na pravou míru?
Dík
Á hele, že by někdo z komiks.cz četl tohle auditorium :)? Jeden den se tady mluví o tom, že tam ještě není recenze Hellboye a druhej den se kouknu a co nevidím - recenze na Hellboy: Spoutaná rakev.
A taky se vám zdá, že jsou v komikshopu malý slevy.... :)))
to ole: jak sis mozna vsiml, kde to slo, tak tam cisla originalu jsou. Taky nejsme dedove vsevedove, kdyz v comicsu absolutne schazi jakakoliv tiraz, tak to neni snadne. Nektere veci mam treba v polstine, tak jsem to dohledal tam, nektere serie nejsou moc velke a daji se na netu prohledat a natipovat. Kdyz mas ale z jakehokoliv kontextu vytrzeneho Batmana a vis, ze tech Batmanu vychazeji v originale ctyri rady, kazda k dnesnimu dni tak nekde u cisla 600, to se to pak dohledava fakt, ale fakt blbe...<br><br>
Samozrejme, pokud nekdo zmercite v DB neco, o cem vite, jaky ma puvod, dejte vedet. Budeme vdecni a hned (jakmile si to overime :-) to tam doplnime. Verte, ze mi chceme, aby byla DB co nejkompletnejsi a nejinformativnejsi. (sakra, to je dlouhe slovo ;-)
Slaine: ja ho taky nemam (kdysi sem precet celou serii v kuse, vlastnit to nemusim), Turlogh urcite taky, Map si nabeton taky nekupoval, vlatne me napada nikdo, kdo by si to z COMXu koupil... a kluci z Kacka zas tak jini nejsou :) Jeste verim, ze to nekdo z nich ma v originalu... ale to sou zbytecny spekulace... jen sem tak nahlas premyslel o duvodech a tenhle mi prisel jako nejpravdepodobnejsi.
<br><br>
ole: ja osobne nabeton ne, nekdo od "nas" snad casem jo... urcite bychom radi, otazka je, jestli to bude v nasich silach
Zack: Budeš průběžně doplňovat chybějící data u jednotlivějch komiksů?
Hlavně u všech těch spidermanů a batmanů co je vydával Unicor a Slovart (tydle tam teda eště nemáš, ale řek bych že časem přibudou, ne?) bych se docela rád dozvěděl méno serie a číslo originálu.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.