Descender: Tin Stars
Dnes bych tady pro vás měl jednu čerstvou obrázkovou lahůdku přímo z pekárny. Jeff Lemire a jeho prvotřídní scifíčko plné nádherných ilustrací Dustina Nguyena si zaslouží vaši pozornost. Nechte si chutnat ;)
Batman: Nine Lives
Jsem se zase jednou miloval s knihou... a bylo to dlouhé, něžné a nadmíru uspokojující. Tahle pecka se s okamžitou platností zařazuje do mé osobní desítky komiksů, které mi ustřelily palici, pomočily tělo a ostatky hodily do škarpy.
Luthor
Brian Azzarello vtrhl do hlavy Lexe Luthora a sestavil znepokojivý profil odvěkého nepřítele supermuže z kosmu. Tužky se zmocnil Lee Bermejo, což znamená jediné... tenhle komiks je absolutní lahůdka.
Bullseye: Greatest Hits
Daredevilův parťák do nepohody o sobě dává vědět v minisérii kompilující sadu jeho největších šťouchů. Tomuhle já říkám trefa do černého! Píše Daniel Way, kreslí Steve Dillon, recenzuje Kaluž ;)
Baltimore
Představte si, že vám upíři vyvraždí celou famílii a aby toho nebylo málo, tak vám ještě ukousnou nohu... no nenasralo by vás to? Být krvesajem, chodím okolo hrdiny téhle komiksové pecky po špičkách a obloukem. Okoštujte, má v tom prsty nějakej Mignola ;)
Kurva velký Sin City. Tak tohle je na naše končiny solidní rachot a splněné vlhké sny :o) Ještě nedávno jsem si říkal, že na co to mít dvakrát, když všechny díly mám, ale když jsem to viděl...Ted jen kdo mi to koupí :o)
Catwoman - The Game jsem zrovna dneska přečetl a dobře se pobavil i pokoukal:o), rovnou jsem si teda objednal Catwoman - Dollhouse, tak snad nebudu zklamán... tímto děkuji erikovi za tip:o)
andre: Neplánuju. Přiznám se, že je ani moc neznám.
Ale odkázal bych tě na http://coa.inducks.org/index.php, kde je solidní (ač v případě ČR nekompletní) databáze a u každého tvůrce si můžeš najít co vyšlo (přes statistics)
Udalosť New 52 v českých luhoch a hájoch zatiaľ s výnimkou časti Snyderovho Batmana nepriniesla nič moc. Na súdy je však priskoro. Je tu Catwoman! Judd Winick pochopil, že netreba chaosiť á la Morrison a ani megalomaniť á la Snyder, bohato stačí nabrať prasáckeho kresliča (Guillem March) a vpustiť do maistreamu sexistickú akčnú jazdu. Catwoman s prednosťami v objeme Gabčíkovskej priehrady a v rôzne skrútených polohách (ehm) dokazuje, že komiksu stačí, aby sa hlavná hrdinka nezodpovedne venovala krádežiam a vo voľných chvíľkach mala sex s Batmanom (áno, presne toto sa tu udeje) a je to. Teda, ešte si pripočítajte vskutku drsné a krvavé scény, v tomto komikse sa zomiera a trpí. Selina to pravidelne brutálne schytáva, ale o chvíľku je zasa v pohode, na modriny a zlomeniny sa tu nehrá. Napriek tomu je to prča, zároveň je to najlepší komiks s Batmanom, čo som z New 52 čítal.
Catwoman - The Game obsahuje prvých šesť čísel (a teraz nemyslím to, čo ste si predstavili, prasáci) série.
Kapis: Are u fucking kidding me? Proč překládají název? Achjo:-) Jinak se jedná o jeden z nejlepších internetových humorů... trvám ale na tom, že lepší je si koupit originál, ty vtipy jsou velmi často nepřenositelné.
Kris Wilson, Dave McElfatrick Rob DenBleyker, Matt Melvin
Smějte se společně s miliony fanoušků webového komiksu Cyanide & Happiness po celém světě. V tomto knižním vydání najdete 150 stripů včetně 30 dosud nepublikovaných, které svými nekorektními vtipy, vyšinutými postavami a zvrhlými pointami nenechají vaše bránice v klidu. Kniha není vhodná pro citlivější osoby, pravděpodobnost, že vás některý ze stripů urazí, je nebezpečně vysoká.
willis, brkowycz: i když je to v podstatě jen převzatý překlad z původních "Zlatých koní", které mám skoro komplet, tak nejlepší na té sérii je ta chronologie - jde vidět jak se pomalu vyvíjelo jeho smýšlení. Např. v posledních povídkách Měsíčního močálu vystrkuje růžky jeho xenofobie a rasismus, v dnešní době úzkostné politické korektnosti by takhle už psát nemohl, takže i v tomhle směru je to zajímavá sonda do dvacátých let 20.století. V dalších dílech ho už to naštěstí přešlo.
Už je to v prodeji? VÝÝÝÝBORNĚ!!!! Sice jsem zdaleka nepřečetl předchozí svazky, vždycky čekám na "správnou náladu", ale je to paráda mít tohohle mistra takhle pohromadě v poličce.
Pokud někdo čeká toužebně tak jako já, v nejbližších dnech vydá Albatros poslední díl kompletních Sebraných spisů H.P.Lovecrafta, Stíny z času, kde bude posledních pár děl včetně Hor šílenství.
paulhunter - Ještě bych přihodil Amerického upíra ( na kterém se podílel i Stephen King), Blacksad a Mýty. Sandman pana Neila Gaimana doporučuju každopádně.
paulhunter: ještě bych přihodil Joe Sacco. ..... A teď bych ti doporučil kouknout se na názory uživatelů tady v DB na věci co jsi četl. Najít si 2-3 hodnotitele, kteří ti budou názorově sympatičtí a podle nich se pak rozhodoval při nákupu níže uvedených věcí (nebo i dalších).
paulhunter: Jestli se Ti líbil Alan Moore, tak pak je povinnost Z pekla (ani jeho Bažináč/Swamp thing není špatný). Dále kvalitními scénáři oplývají (co mě tak rychle napadá) Gaimanův Sandman, Bendisův Daredevil, Careyho Lucifer, DMZ, horor Živí mrtví, Criminal, Thompsonovo Habibí a Pod Dekou, Jimmy Corrigan: nejchytřejší kluk na světě, Ibikus, Maus, Persepolis, atp. Někdo by Ti třeba doporučil i nějakého Ennise (Preacher, Punisher MAX) či Transmetropolitan. Z mangy je propracovaný Death Note. Ale je to věc osobního vkusu samozřejmě. Najde se jich jistě plno, které jsem nejmenoval, stejně jako Ti určitě nesednou některé, které jsem v rychlosti napsal.
Zdravím komiksové nadšence. Rád bych vás poprosil o tip. Nejsem na komiksy zase tak ujetý, ale třeba V jako Vendeta nebo Strážci se mi líbí hlavně z hlediska silného scénáře. Nejsem tedy moc fanouškem komiksů, které jsou prvotně zaměřené na grafiku a scénář je slabší.
Dokázali byste mi doporučit něco (i třeba náročnějšího), kde exceluje scénář? Na tématu nezáleží. Díky.
andre: Uderzo udělal nejen to. Po letech konečně Asterixe svěřil do rukou jiných autorů (kresba i scénář). Pevně věřím, že nové album bude úplně někde jinde než ty poslední dva paskvily :)
Fry: tak uvidíš no, ale on i Buchal na CRWEconu řikal, že se bude divit, pokud to bude mít úspěch :D ale tak znovu opakuju, že Flashovo universum neznám a supráky nerad - na druhou stranu tohle BBart vydal asi jako cílovku pro diváky BBT a pár jednotek až desítek znalců. Uvidíš no, taky jsem zvědavej na další názory.
Absinther: none taken - viděl jsem ho poprvé a samozřejmě jsem si toho faktu vědom. Přece jen BBart předkládá českému čtenáři právě tenhle díl a tak mě zajímalo, jak to na mě, jakožto neznalce, bude fungovat.
Kapis: tak to z toho mého příspěvku prakticky vyplývá - je to pro nováčka neuvěřitelný smotanec plus pro nefandu supráků je to ještě větší darda - jak už naznačil Absinther, pro ostřílené Fleshaře to může bejt fajn, to nedokážu posoudit.
PS: naši debatu můžem přesunout přímo k Flashovi, chtěl jsem jen věnovat případné kupce, ať si vyčkají na recenze.
2 Wallome: A to je tvůj první Flash nebo ho už máš načteného?....Zajímá mě jestli to je názor nějákého ostříleného DC čtenáře, nebo je to reakce někoho, kdo Flashe vidí porvé a prostě se nechytá.... No offence..