* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

tak mam zase par navrhu a pripominek:

1. co se tyce seznamu CHCI a SHANIM, bylo by mozne dat seznamu stejny ksicht jako je vsude jinde? Tedy vcetne roku vydani, ISBN, komentaru a hodnoceni jako to bylo driv? Proste jednotnej system pro vsechny mozny pohledy na db.

2. Nejak divne funguje razeni komiksu, ktere uzivatele nabizeji. Pokud kliknu na "Aktul. N" tak se seznam radi nejak jinak. Tedy razeni je spravne ted koukam, ale ty datumy u jednotlivych uzivatelu nejak nesedi. Vypada to, ze pokud si nekdo vlozi komiks do sbirky, zaroven s tim se prepise i datum v poli Aktul. N.

3. Bude nekdy slibovane generovani csv? Docela bych ho bral:)
Zack podívej se na hodnocení .U Star Wars to píše počet hodnotitelů 6 přitom jich je 4.a je to u vícero komiksů .Plus to už dává hodnocení od čtyř.
Teď ten nový, Spider-manovský.
MindRead: Spider-Man bude až bude. Jaky ABC speciál?
Azteck: 32 stran komiksu, 4 etc
Plus bych připomněl to chybějící číslo Velkolepého Spider-mana + ABC speciál.
Star Wars Magazín 2012/02

Žánr: akční, sci-fi

Vydal: Egmont ČR
Rok a měsíc vydání: 2012/2
ISSN: 1805-1227
Vydání: 1.
Vazba: sešit
Format: 170 x 260 mm
Počet stran: 48
Tisk: barevný
Cena v době vydání: 49 Kč

Popis:
Komiksový časopis pro všechny fanoušky Hvězdných válek a science fiction.

Tentokrát v něm najdete tyto 3 příběhy:
1. Nepřátelské linie - příběh z Klonových válek s Anakinem Skywalkerem a tuskenským rytířem Jedi.
2. Osud válečníka - první bojová akce Boby Fetta po boku jeho otce Janga Fetta.
3. Chvíle nejistoty - souboj Dartha Vadera na život a na smrt s nájemným vrahem.

Autoři:
[scénář] Ostrander, John
[scénář] Alilunas, Peter
[scénář] Kindziersky, Lovern
[kresba] Duurseamová, Jan
[kresba] Conrad, Will
[kresba] Teranishi, Robert
[překlad] Pavlíček, Milan
[obálka] Duurseamová, Jan

Série: Star Wars Magazín

Obrázek: http://www.egmont.cz/pictures/casopisy/original/star_wars_2012_02.jpg
Lenny: to je regulerní číslo časopisu Pionýr s převážně komiksovým obsahem. Teď z hlavy nevím, zda je tam nadpoloviční obsah komiksů, ale asi bych to tu raději nedával. Už to moc nepadá do konceptu databáze.
1) Ještě jednou zkouším navrhnout todle http://www.chick.com/reading/tracts/0765/0765_01.asp - minule to nějak zapadlo. Zda se to dávalo nebo prodávalo netuším.

2)
vasek: Budete si rovni, az od tebe uvidim tolik odvedene prace a odpovednosti, co od Aztecka. Od tebe vidim hlavne blby keci a pruzeni. Uz jen to, ze tohle resis tady, ne v admin foru, mluvi samo za sebe.

felis: Chapu, s tim bohuzel asi nic neudelam.
Zack: Tak jsem právě zjistil, že se mi to tak zobrazuje jenom na IPadu, na PC v pohodě. Printscreen tam jaksi neumim udělat, ale prostě jak je vedle přezdívky každýho čas a datum vložení příspěvku, tak datum a sekundy jsou podtržený, jakoby byly klikatelný. Asi je to tím že to formátem připomíná IP adresu. Ale je to jen na IPadu, takže chyba bude na mém přijímači.
si děláš srandu? takze i mezi adminy jsou si všichni rovni, ale někteří jsou si opět rovnější?
felis: nevim, jestli presne rozumim, datum by nemelo byt podtrzeny nikdy, ani hodiny, ani sekundy. Kdyztak mi posli screenshot na mail, jestli muzes.
zack: Přišel jsem na jednu drobnost. Vždycky u každého postu nebo komentu není podtržený jenom datum, ale taky sekunda času vložení což je trochu matoucí. Díky.
CDB v3.0.3
+ Tlačítko "ULOŽIT ZMĚNY VE SBÍRCE" je i nad přehledem comicsů.
+ Přidáno vkládání nových položek do Sbírky zahraničních comicsů.
- Opraveno nezobrazující se poznámky ve Sbírce v některých speciálních případech.
- Pravděpodobně odstraněno dvojité vkládání do Sbírky (neznám příčinu, pokud se vám to někomu stane, ozvěte se, prosím, nedaří se mi to nasimulovat).
vasek: to je schvalne, ale dik, to si mi pripomnel, ze sem zapomnel povysit Aztecka :)
zack: právě listuju záplanou irelevantních komentů patřících do bazaru a zjišťuju, že nemůžu adminovsky mazat příspěvky.
Jaktože mi nejde vložit inzerát do bazaru?? Díky.
sleepless | 21:01:38 16.02.2012
Shift+END nefunguje? Me to hodi na konec stranky a je po problemu.

Killingjoke | 22:43:22 16.02.2012
Jestli se tenhle vikend na necem nezaseknu, tak by to melo byt v pondeli.
Tak už nic, teď jsem si všiml na první straně, že to nejde a že na to nemusíme upozorňovat:-) Příště musím pozorněni studovat všechny vzkazky... Doufám, že časem to vkládání opět půjde.
Nevím proč, ale nemůžu se dopátrat, jak vložím nový komiks do zahraniční sbírky. Zkouším to už několik minut a za boha to nejde. Je chyba na mojí straně, nebo se stala někde jinde?
Bylo by mozne umistit tlacitko "ulozit zmeny ve sbirce" v celkovem prehledu komiksu i nekam do horni casti obrazovky? Nutnost odskrolovat az dolu neni uplne user friendly, obvzlaste kdyz clovek provozuje monitory v portrait modu :-)
V minulem DB to bylo uplne stejne. To vim naprosto presne, protoze na to pouzivam porad stejnou funkci, kterou sem si napsal jeste na PhotoPostu a od ty doby na to nesah :)
V minulem DB to ale bylo naopak. Dik
Davas to blbe, misto url tam ma byt img.
Jaksi nejdou dávat obrázky!!
Spatne listovani v Serie opraveno. Rating nahrazeny procenty i v prehledu comicsu u Autoru, Vydavatelu a Serii.
Braindead: Zkousel jsem jeste cervenou, ale ta zelena vic vynikne. Vsude by to melo byt stejny, takze opravim i ty prehledy comicsu u serii, vydavatelu, autoru (jen jsem na to zapomnel, dik za info).
jo a jeste jeden napad. Nevim jestli to tu uz nebylo. Neslo by v prehledu komiksu, kdyz si kliknu na "Serie" misto bodoveho hodnoceni dat ty zprumerovany procenta jako to je v hlavnim prehledu? Pokud si neco vyfiltruju tak vidim jen body. Chtel jsem se mrknout jak se vyviji hodnoceni nekterych serii a ty procenta by tam byly super
zkouseli jste jinou barvu hvezdicek? Me by zajimalo jak to vypada treba s cervenou:)
Kapis: Pletes si hodnoceni a komentare. Komentare jsou dva, hodnoceni 5.

Lenny: Zobrazuji se jen komentare (ty hvezdicky u toho jsou jen info, jak hodnotil autor, nesouvisi primo s komentarem - dik za priklad toho zmateni, o kterym jsem tu nedavno mluvil s Connorem :).

J.Connor: Na to strankovani kouknu, to bude zas copypasta error, opravim.
1) Samozrejme ano. Vsechno, co tu bylo, tak zas bude v te ci one forme.
2) Ppsal jsem to vcera na hlavni stranu, do fora (mas to tu celych strasnych 8 prispevku pod tim svym :) a na facebook. "Další na řadě jsou přehledy samotných hodnocení u comicsů, v Komentářích (novou sekci kvůli tomu asi nemá smysl dělat) a samozřejmě i v profilu uživatele."
Mám asi taky jeden bug: dám série / čtyřlístek - celá série má 6 "stran". Pokud nahoře vyplním stranu "2" a dám přejít, tak v pohodě, pokud ale dole kliknu na "další strana ze 6" vrátí mě to na seznam všech sérií........... pak ještě dvě hnidopišské: 1) uvidím odkaz na sbírku i v profilu uživatelů? teď se na ni dostanu jen přes sekci sbírky, což je trochu nepraktické, kromě šmíráctví jde o to, že spoustu komiksů jsem objevil až takto - u někoho, protože byly uložené před dlouhou dobou a pokud nejsou součástí nějaké série nebo od známého autora, tak se hledají velmi těžko...navíc i sám zjistím finální číslo své sbírky jen přes sekci "sbírky" 2) předpokládám, že "prázdné komentáře" jen s hodnocením se nevrátí..ale rád bych zjistil, jak a kdo hodnotil, bude tedy nějaký ten seznam hodnocení ? Sorry nechce se mi to zde procházet dozadu... Dost špatně se taky zpětně hodnotí (nehledě na to, že jsem byl v tomhle svědomitý a prakticky vše až na Mickey Mouse jsem před hodnocením znova četl nebo aspoň pročetl ), protože profil mi sice píše 1037 hodnocení, ale od půlky to končí a ty, které jsem jen hodnotil už nedohledám... nebude tedy něco jako seznam komentářů + seznam hodnocení?
Kapis: Řekl bych, že se zatím nezobrazuje když dá někdo hvězdičky bez komentu (ale do celkového hodnocení se to započítá)
Asi se to ladí...ale radši upozorním, čeho jsem si všiml při kliknutí na náhodné komiksy.
Zde třeba: http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=3495 - 2 hodnocení a jsou tam procenta.

http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=3911 - zde v závorce 25 hodnocení (předpokládám, že to číslo je počet hodnocení), ale ve skutečnosti jen 14
to Zack: hodnoceni - dobre, diky:).
vasek: Opraveno, na vine byla vadna elektronka E 13 z podniku Katoda Olomouc.

Velkej sef: filtr na html nema rad < > zavorky, je tam potreba delat mezera.
To je to, co jsem myslel. Akorát koukám, že mi zmizela druhá půlka hlášení.
Momentálně jsem "přehodnotil" hlasování už několika titulů, jakmile to udělám, nezobrazí se mi celkový počet hvězdiček, ale píše to "hlasovalo míň než 5".

Jsem jediný, nebo se ještě někomu po "odhlasování" hvězdiček ukáže v celkovém hodnocení hodnotilo
U komentářů se nově objevuje i aktuální hodnocení od autora komentáře, po tom jste volali hodně. Také na základě diskuze z posledního týdne jsem přidal na relevantní místa celková hodnocení v procentech. Pořád ale platí, že se celkové hodnocení počítá jen pokud hodnotilo pět a více lidí. Další na řadě jsou přehledy samotných hodnocení u comicsů, v Komentářích (novou sekci kvůli tomu asi nemá smysl dělat) a samozřejmě i v profilu uživatele.
Dik, je to tam (a priste bych prosim do Navrhu :)
Blbost! Omlouvám se 10/2011
Tak ted jsem to u komentářů trochu pohnojil! Prosím o smazání 2 neuspěšných komentářů u Kačera Donalda 10/2010 Děkuji Fry
Už jsem zjistil, co mi tu chybí! Je to počet komiksů ve zbírce! Vrátí se to?
Jasný, tomu rozumim. Já to právě chápal tak, že se bráníš z ideového hlediska (lidé čtěte!) vůbec ukázat jak kdo hodnotil, s dovětkem, že by to ani technicky nešlo. Což mi neladilo :) To víš, je to sice Tvoje dítko, ale má spoustu strejčků a tetiček, co chtěj kecat do výchovy, když maj toho fakana tak rádi :)