Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

aha, ukoncovaci tag "zabava" se nezobrazi..
Pánové, pánové, člověk tady tři dny není a Vy se hned chováte jako banda malých comicsových spratků. Copak nejsme gentlemani? Jasně, že někteří z nás nejsou a někteří ani neví co to znamená, natož aby to uměli vyslovit nebo napsat, že krvinko. :) Ale proto ještě nemusíte popisovat stránku a půl audítka. Myslíte si, že mám snad čas to tu po Vás číst??? Nemám, tak se zase uklidněte a dočkejte času jako Petr Litoš vlasu. Výchovný MdS
carka sem, carka tam :)
Ech kdyz si to tak procitam, musim uznat, ze pro neznalce zdejsiho folkloru, tohle auditko nemusi vypadat zrovna privetive :D.
Zack: tYrana, kdyz uz :)
Misa: vitej na internetu! :)
... a lid povstal proti utlaku tirana! King is dead, Hail the King!
Krvinka má samozřejmě pravdu.Je to vážně nedůstojné a navíc mám nepříjemný dojem ,že mnohdy nejde vůbec o komiksy.Nebylo by opravdu rozumnější nastolit zde poněkud pohodovější,podstatně tolerantnější atmosféru,kde by si mohl svobodně napsat každý co chce,ovšem pokud možno slušně a neagresivně?
^ - ^ ...A koho dalšího vyhodí diváci svými hlasy z vily...???
Zack a to sem si tě vždy vážil.
Slaine: strasne :)
Ježíš, proč já tlemím na video, když je tu tahle další skvělá debata o ně(i)čem... Máro, du si k tomu pražit popcorn...
Panove, kdyz uz se do toho vlozil i Krvinka... nestydite se za sebe?
jen je nechte, me to bavi cist
Zack ,Míša přestaňte se už dohdovat.Je to děs prostě kdo bude chtít tak se pochlubí a zároveň nabídne a kdo je proti ten se tomu vyhne.Mne osobně je to naprosto někde.
Zacku nerozčiluj se ,at nemas mrtvicku.
Miso, s tebou je radost diskutovat. Vzdy se toho od tebe tolik dozvim... fakt.
Proc? K cemu je mi informace, ze Franta Homolka z Horni Plany ma certifikovanou Witchblade? Budete se ji snazit od nej koupit?
Co se týká poznámek andreho plně souhlasím.Právě o něco takového jsem se snažil založením té nešťastné asociace.Mít možnost komunikovat se sběrateli,zjišťovat co zajímavého vlastní.Ne,tady nejde o nějaké chlubení,ale o informace a přehled.
Zack: jasně, měl jsem to napsat všeobecně, né konkrétně na tebe. Nějak se to tam vloudilo samo, asi podvědomí:)
andre: tak znova... ja potrebe "pochlubit se" rozumim :)
arnie: tak sem hoď seznam, nebo mi ho pošli na "andreyoung@seznam.cz"
Ahoj,
když už tady probíráte ly limitované edice, signované a s certifikáty a podobnými ozdobami, tak mě zrovna situace nutí se několika zbavit. Hlavně od Top Cow, jestli teda někdo máte zájem... než to nacpu na eBay.
Jak jsem říkal, mě by zajímalo co se nachází na území ČR, ale nadruhou stranu si nejsem jistý, zda chci aby každý věděl, že to vlastnim právě já ("já" myšleno obrazně). Přeci jenom jsme závistiví češi a naše "malost" je proslulá;, ale i z jiných důvodů. ....... No a co se členění týče, má představa by byla, že každej člen bude mít svou složku a v tý další podsložky, jak psal Slaine, no a tam by se mohlo zapisovat kolikátý je to vydání, vydavatel, rok vydání, obálka (hc, tbp,...), co já vim?... země původu a možná by nebyla špatná možnost přidat obrázek, ale to by asi mohlo zabírat hodně místa. No já nevim, tomuhle já nerozumim. ......... takže zatim tak.
Zack: tomu "chlubení" docela rozumim, představ si, že bydlíš někde v prdelově, kolem v širokém dalekém okolí bydlej samí Jardové co jezděj v traktoru a upravujou si 120tku, to je jejich život. No a takové sbírání si sám pro sebe je sice hezký, ale jednou za čas je pěkné to někomu předvést a popovídat si o tom. No a s těma Jardama si o komiksu moc nepokecáš, ten si bude každej komiks přepočítávat na spoilery, tlumiče a koncovky vejfuků. ........... No a tady si můžeš pokecat s někym alespoň trochu zasvěcenym. Ten ti třeba poradí, kde něco viděl a ty mu poradíš atd. ....... Třeba mě osobně by zajímalo, jaké komiksové celosvětové skvosty se na území ČR nacházejí. Páč před pár lety bych řekl, že nic moc, ale dnes se až divim, kolik lidí má doma zajímavé sbírky, za které by se nemusel stydět ani sbírajíci amík či frantík.
Zack: Jn... jasny bude to mnohostranna masaz :) jeste spolecne s kolonkama "shanim" a "prodavam" a propojenim s polozkama v DB - zkratka nadhera :)
Slaine: muj duvod, proc chci modul Sbirka, je predevsim ten, ze me nebavi kazdy druhy comics kupovat dvakrat jen proto, ze v to mam priserny mrdnik :) Stejne tak ale planuju funkci "ukazat ostatnim/skryt pred ostatnimi" :)
<br><br>
Jinak klidne sem lidi piste, jak byste si to predstavovali, jak by se vam to libilo. Predelavam ted comicsdb komplet, takze nez dojde na nove funkce, jeste to tak tyden dva zabere.
Zack: Protože vám chci závidět. A taky sem zvědavej jak stará Blažková.:-) Ale vážně. Zajímá mě, o jaký komiksy má kdo zájem a dle vašeho hodnocení zvažuji nákup i dalších komiksů.
IMHO jde o to, ze kdyz uz se chci chlubit sbirkou, tak sakumprask vsim co mam... A nejlepe tak, aby to nebylo prvoplanovy chlubeni, ale spis, ze si vypisu seznam co vlastnim (coz delam i ted soukrome) a to ze ho uvidi (kdyz ja budu chtit) ostatni, bude jen povestna tresnicka na dortu a zadostiucineni pro neukojene ego :)
budme radi, ze auditorium nezahniva ne? :)))
Spider-man: boj s lidskou hlouposti je nekonecny a ja ho nikdy nevzdam!!! :))
<br><br>
Proc si chces sbirku porovnavat s ostatnimi? :)
Hošani, hošani............odpusťte mi to oslovení. Asi začnu jinak. Přátelé, domníval jsem se, že tyhle stránky slouží přátelům a fandům komiksů (nebo comicsů). A zatím se nám tu rozjíždí pěkná hádka:-). Skončeme ten marný boj s lidskou hloupostí a zabírejme se tím, proč tyto stránky navštěvujeme,tj. komiksy. Taky si myslím, že pochlubit se občas je dobrý a zveřejnit svou sbírku by bylo zajímavé už kvůli porovnání s ostatními. Já však recenzuji jen komiksy, které vlastním, nebo jsem je aspoň četl a z mých recenzí si můžete udělat obrázek o mé sbírce. Já tak postupuji i u vás. P.S. odpusťte mi tak dlouhý vzkaz.:-) "Ukecaný" Spider-man
Slaine: o to nejde, ze se objevi tady. Bude to slouzit jinym lidem a za jinym ucelem, nez se pochlubit, kolik mam sosek Wonder Women v rudych tangach s certifikatem. Potrebu "pochlubit se" samozrejme chapu taky, ale psal, ze o to mu nejde. Ale zatim jen tak jako nekonkretne machroval, marne hledam jediny konkretni udaj, co vlastne za ty extra speky ma. Treba neco z toho by bylo zajimavy i pro nas.
<br><br>
Misa: to ze nejsi schopny odpovedet, nedela otazky slabomyslnymi. Pokud me chces ignorovat, delej to laskave jinak, nez urazkama, zvlast temi na mou inteligenci ztrapnujes predevsim sebe.
Jj... sakra jak ja se tesim az Zack udela ty upgrady... uaaa :)
Dobře,vyčkáme až se stránky objeví zde,s největší pravděpodobností budou kvalitnější , podstatně více čtené a předpokládám že na příspěvky budou bohaté.Vím,že ty mé stránky nejsou ideální a rovněž s nimi nejsem příliš spokojen.Domníval jsem se,že se stanou významnějšími právě vašimi příspěvky.Zackovy slabomyslnosti již ignoruji,takže ať si píše co uzná za vhodné.
Misa: Doporucuji se nehadat :D:D jakmile si Zack vypise body, tak ses v prdeli :D<br>
ale predevsim... masivni moznost prezentace a sepsani sbirky by se mela objevit tady, takze sorry, ale ja si pockam az na tuhle prilezitost :)<br>
Zack: Tak ja zas chapu potrebu pochlubit se, co vlastni za "extra speky", jenze ta stranka neni uplne to pravy no :)
Misa:<br>
1) o nazev se nepreme, jsme se tu jednoznacne shodli, ze je hloupy (ne ze by ti do nasi energie neco bylo :)<br>
2) ta stranka neni pekna, dokonce, coz je vyrazne horsi, je funkcne naprosto spatna.<br>
3) nazvem asociace jednoznacne rika, ze ani jeji zakladatel, sberatel s 35 letou tradici, nevi, ze comics neni literatura.<br>
4) umeni bych do toho netahal, to je uplne jina pohadka<br>
5) co si o me kulturnosti pomysli nahodne bloudici civil je mi totalne u zadnice, hlavne ze si odtud neodnese informaci, ze comics je literatura.<br>
6) s trucovanim jsi to nepochopil, ale nech to plavat. Kdy se dovim, jak to je s tim mym rozsirenim obzoru?<br>
7) jak se vyznacuje extra spek? Ze je to extra drahy objekt, kterym se vydavatele pakuji na kvazisberatelich, jako jsi ty? Sbirani cehokoliv neni o tom, kolik toho koupis, ale kolik toho najdes.<br>
8) k cemu mi je, ze vim o tve sbirce? Krom toho, ze mam zrejme udelat "aaaaach, jak jsi mocny!" :)<br>
9) linky nevidim
Míša: Tak buď jsem úplně natvrdlej, nebo mi můj prohlížeč (prohlížeč) něco neukazuje, nebo by chtěli ty stránky od gruntu předělat. Jediný co jsem tam našel, je tvůj odstaveček, kde namátkou nadhodíš co sbíráš a proč. Ale žádný seznam, natož k němu přiložené obrázky (které by se u takovéhle stránky docela hodily) jsem nenašel. Pouze plno rámečků, kde ti mohu napsat. ... A ještě jedna drobnost, když tady mluvíš o lidech kteří náhodou narazí na tuto stránku a uvidí o jakých ptákovinách se tu bavíme...... Tak pokud takový člověk přijde na tvou stránku, která by se podle názvu měla tvářit seriózně, a uvidí člověka s rozstřelenym břichem a střevama venku, co si asi pomyslí? Nebyla by taková koláž se signovanym Hergéem, Uderzorixem , atd. lepší?
A protože se objevily,sice malé,ale přece jenom odezvy,doplnil jsem do Asociace...několik internetových adres obchodů,kde získáte přehled o tom co comiksový svět všechno nabízí.Vše je samozřejmě dostupné ke koupi.
Pro royana:dej si do Google:Michal Kroutil a hledej až narazíš na ten diskutovaný název Asociace...
Dodatek:Právě jsem naťukl stránku Asociace... a chtěl bych poděkovat Spider-manovi za jeho příspěvek.Chtěl bych říci,že comicsy sbírám již 35 let a nyní mnohé z toho co vydělám narvu do objednávek grafických listů,ex libris,do signovaných alb ,limitovaným , signovaným a certifikáty opatřeným figurkám apod.Proto mám takový náskok.Chtěl bych však dodat,nikdo z vás se nemusí za svou sbírku stydět ,ať již je jakkoliv rozsáhlá a i když v ní nejsou zrovna extra špeky.Pokud jste začali a především jestli u toho vydržíte dostatečně dlouhou dobu ,budou mít ,mezi sběrately,kteří se narodili nějakou dobu po vás, i dnes vydávané kousky mnohdy cenu zlata a věřím,že příjde doba,kdy jako dnes ve Francii,se budou komiksové sbírky pojišťovat.
Spider-mane,klidně jsi mohl napsat kolik toho asi máš a čeho si nejvíce ceníš.A prosím Tě,neber to moje jako chlubení,prostě jsem cítil,že je důležité abychom o svých sbírkách věděli a zbytečně nepindali
No já jsme na té tvé strance nějak neorientuju, nemohu tam tvoji sbírku vůbec najít