Volné klíče ke hrám (ozvěte se do pošty, stačí kliknout na nick):
Zack (vše Steam): Monaco, Wizard of Legend, Wandersong, Brothers: A Tale of Two Sons, Skullgirls 2nd Encore, Amnesia: The Dark Descent + Amnesia: A Machine for Pigs, SUPERHOT, Book of Demons, Moon Hunters, Yoku's Island Express, Nex Machina, Broken Age
(Nestyďte se ozvat, pokud máte klíče, které rádi pošlete dál.)
  • SomeOne
    SomeOne16.4.2022 14:08Herní vlákno
    Dostal jsem k nákupu u Alzy licenci ke hře Assassin's Creed Valhalla Dawn of Ragnarok. Vím, že to nevyužiju, takže pokud někdo máte zájem, dejte mi vědět. Kód lze uplatnit do 15. 5.
  • George Walker Bush
  • Alfi
    Alfi30.3.2022 09:14Herní vlákno
    Podobne ako Zack, len neviem, čo je ktorá hra - takže skúste svoje šťastie. (ide o hry z Support Ukraine Humble Bundlu)

    8VZEV-WLYNH-K0L6P
    76NX5-NT972-NMC43
    C6V64-FNWNZ-74HY3
    ACGWL-5LX63-FZFT7
    9RY40-4KPV4-0HWQW
    BDGLY-NGGNZ-2NQLE
    8QYHX-H0IIL-TRMNB
    9E4G5-80XXZ-7LJCB
    9QMDQ-0B9JX-98NXJ
    MNBIR-E47EZ-R6I0Y
    JF02D-R8Q35-G69V2

    Len dajte odkaz ak niektorú hru claimnete, aby sa zbytočne nenamáhali ostatní. Ďakujem.
  • Zack
    Zack admin30.3.2022 08:57Herní vlákno
    Na FB to nikdo nechce, tak i sem: Zas mi teď po HB zbyly klíče (STEAM) ke hrám, co buď mam nebo mi nesmí ani do knihovny (horrory), tak kdyby někdo něco z toho chtěl, tak se přihlaste:
    Monaco
    Wizard of Legend
    Wandersong
    Brothers: A Tale of Two Sons
    Skullgirls 2nd Encore
    Pathway
    Amnesia: The Dark Descent + Amnesia: A Machine for Pigs
    SUPERHOT
    Book of Demons
    Moon Hunters
    Yoku's Island Express
    Nex Machina
    Broken Age
  • Schirru
    Schirru11.3.2022 12:49Herní vlákno
    GWB: to vypadá zajímavě. Dej vědět až budeš mít odehráno, jaký jsou dojmy. Zvažuju, že taky domu pořídim. Já jedu dneska pro Gloomhaven, takže se asi nic moc jiného dlouho na stůl nedostane, ale je dobrý mít jednu dvě hry v zásobě ;)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.3.2022 12:33Herní vlákno
    Dnes do Zásilkovny pro toto:)

  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš19.2.2022 09:59Herní vlákno
    Předevčírem jsem dohrál Zero Dawn, takže mi to bude hezky navazovat.
  • Gmork
    Gmork19.2.2022 07:22Herní vlákno
    Taky už mám nainstalováno, společně s Dying Light 2, obě hry jsou neskutečné pecky.
  • karl173
    karl173 mecenáš19.2.2022 05:47Herní vlákno
    Už to taky jedu. Zatím tam mám asi 4 hodiny a dost se bavím. Navíc ani nevím po jak dlouhé době mě baví klasické dialogy s výběrem odpovědí. Mají to neskutečně dobře propracované.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš18.2.2022 21:54Herní vlákno
    Už je to tady

  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš15.2.2022 23:16Herní vlákno
    SomeOne: já se teď těším na release Horizon: Forbidden west. Odpocitavam hodiny.
  • SomeOne
    SomeOne15.2.2022 18:40Herní vlákno
    K příležitosti vydání nového rozšíření hry Star Wars: The Old Republic byl vydán nový cinematc trailer s názvem Disorder:



    Kdo hrajete? Já hraju jen občas, ale je to skvělá hra.
  • Kapis
    Kapis mecenáš2.2.2022 12:43Herní vlákno
    Vypadá dobře

    https://www.imago.cz/norik
  • karl173
    karl173 mecenáš31.1.2022 20:50Herní vlákno
    Hra Unpacking ( 2021 )

    O této hře jsem se dozvěděl teprve nedávno a když jsem o ní slyšel, tak zaznívala samá slova chváli. To mě přimělo se do této hry téměř okamžitě pustit a zjistit čím si tak dobrá hodnocení vlastně zaslouží.

    Jedná se o malou hříčku, která vyšla pod hlavičkou Humble Games a hlavním motivem hry je, že budete jednoduše " vybalovat " věci z krabic a ukládat je na patřičná místa.
    Asi si říkáte ,, to opravdu nic jiného dělat nejde? No ještě můžete také přerovnávat, ale tím se všechny možnosti vyčerpali. Nebo ne?

    Přeci jenom ve hře jde i o něco jiného než jen o duchaprázdné vyndavání věcí z krabic.
    Jde také o příběh, který se vám bude vyprávět pomocí stěhování. Stěhování někoho, koho za celou dobu na vlastní oči ani neuvidíte, ale přitom budete poznávat celý jeho život zkrze věci. Díky těmto věcem se vám tak budete dozvídat o životě člověka, který se postupně vyvíjí a dospívá, než se z něj stane usedlí člověk co má svůj vysněný rodinný dům a rodinu. První stěhování přijde roku 1997, kdy ten někdo má teprve jen pár věcí. Těch bude ale postupně přibývat a také se budou měnit.
    Ale některé budou zůstávat. A vy budete zjišťovat co má tato osoba ráda a kam vedou její kroky. Obydlí se bude různě měnit a projdete si všelijakými možnými místy. Jednou budete bydlet u někoho, kde už spoustu jiných věcí je a na ty vaše už nebude zbývat moc místa. Někdy zas budete bydlet v opravdu malém bytečku a zteží se vejdete. A nebo naopak už ve velkém, kde zas budou krabice na každém rohu.

    Co je ale na této hře nejlepší je její pohodová až přímo zenová hratelnost. Může se samozřejmě stát, že pro lidi trpící potřebou přerovnávat věci, se z klidné hříčky stane diagnóza pro OCD. Pro většinu lidí ale půjde opravdu spíše jen o uvolňující záležitost.

    Tomu dopomáhá také roztomilá pixel artová grafika a příjemná jednoduchá hudba.
    Za zmínku také stojí velmi propracované zvuky předmětů, které dobře reagují na to, kam danou věc pokládate.

    Tato hra není dlouhá, jedná se spíše o takovou malou jednohubku. Je ovšem pouze a jen na vás jak dlouho ve hře strávíte. Já osobně jsem se vybalováním zas tak tolik netrápil, ale i tak jsem občas nějakou tu věc pěkně srovnal a někdy jsem zas nevěděl kam předmet umístit ( třebaže jsem nevěděl co to vlastně je ). Nekonec jsem ve hře strávil něco málo přes 5 hodin.

    Unpacikng je ve svém jádru sice jednoduchá hra a přesto svým nápadem a pojetím dokáže hluboce zaujmout. Už nějaký ten pátek jsem nezažil tak originální hru. A byť by se dalo říci, že může být svojí hratelností i tak trochu nudná, tak já jsem si její příjemnou atmosféru užil.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš23.12.2021 19:21Herní vlákno
    Kapis: super, mezi tou kuchynkou :D
    Jo, vyvedl. Je na prednim panelu. Pod nim je i vyvod na sluchatka ktery po zappjeni odepne repraky, ale porad to jde tlumit tim potenciometrem. To mi zabralo vic prace nez se zda. Ale repraky byly snadny. Koupil jsem levne PC repraky, vylamal jsem je z bedynek a namontoval do bedny.
  • Kapis
    Kapis mecenáš23.12.2021 13:44Herní vlákno
    SomeOne: jasne, díky, dlouho jsem tu nic nevkládal;) a už to za mě aji nějaký admin spravil;)
    mkw: 9 a 5 (druidka a barbar, dyť to je jasne;)) Ten kartón tam je furt jen dočasně asi rok, aby se to lépe přenášelo.
  • mkw
    mkw23.12.2021 11:51Herní vlákno
    @Kapis: jak rikas, ze mas stare deti? Automat mezi kuchynkou pro prcky na kartonove krabici je zlaty. Zena me brzdi postavit pinball v obyvaku, tak vecne reorganizuju garaz. Jednou to tam narvu!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.12.2021 11:23Herní vlákno
    Já jsem z vás vždycky fascinovaný, ale pak si vzpomenu na to, že jsem vlastně na komiksovém fóru a co za typ lidí čte komiksy. Vše mi pak dává dokonalý smysl! :)))
  • SomeOne
    SomeOne23.12.2021 10:44Herní vlákno
    Kapis: Musíš vložit adresu přímo toho obrázku, ne té stránky, na které se zobrazuje. Docílíš toho tak, že na obrázek klikneš pravým tlačitkem myši a tam by se měla zobrazit možnost "Kopírovat adresku obrázku" (nebo tak nějak to je nazvané).
  • Kapis
    Kapis mecenáš23.12.2021 10:44Herní vlákno
    Hawran: klobouček, že sis to postavil sám - a prosím tě, máš tam vyvedený potenciometr ven, že si můžeš ovládat hlasitost i během hry? To je jediná věc, co mi tam chybí + samozřejmě jsem párkrát byl svědkem, jak se děcka "omylem a nechtěně" procvakali do nějakých linuxových menu a úplně to rozjebali - a jak já jsem se to snažil spravit v sobotu v noci, tak už pak nezbývalo než format c:/ :))
  • Fimi
    Fimi mecenáš23.12.2021 10:30Herní vlákno
    A těšíte se na Scorn?
  • Kapis
    Kapis mecenáš23.12.2021 10:30Herní vlákno


    je to jednoduše parádička:))
  • seneke
    seneke mecenáš23.12.2021 10:11Herní vlákno
    Hawwwran: Jo, dával si sem fotku včetně té armády děti, co ti to zabralo.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš23.12.2021 07:21Herní vlákno
    Ano, ano. Udělal jsem si automatické, dálkově ovládané zavlažování paprik. Vzhledem k tomu, že jsem si k tomu software, hardware i firmware dělal sám, tak to stálo naprosto nerozumné množství času.

    Mojí arkádovou mašinu co jsem si postavil už jsem sem myslím dával? Určitě jsem to ukazoval alespoň na srazu.
    Tady je dokumentace výroby: https://bit.ly/2q6ZZvk

  • Kapis
    Kapis mecenáš22.12.2021 23:03Herní vlákno
    mkw: tus těžko říct, já tím dotknuty jsem, znal jsem okrajově i ty šílence z Altaru, kteří tu uváděli Dracak a to jsme hráli jako děcka se vší vážností. Látky měnící vnímání to hraní posunuly zas v pozdějších letech někde jinde, ale to se moc nestavalo, bo na to nebylpycocas no a teď jako fotr hovado musím říct, že jsme začali kolem půl čtvrté a v osm jsme to museli useknout a tu pavouci jeskyni jsem byl nucen zkrátit. Holky nadšené, pětiletý zuřivý barbar to ještě moc neocenil pravda, a musel jsem ho párkrát zkrotit, ale zítra prý pokračujem:)

    Stačí si připravit nějakou situaci a ono to pak už jede samo, trochu fantazie a umět vyprávět, no a smradi si celé odpoledne nevzpomněli na žádné elektronické přístroje a vymysleli řešení, která mě vůbec nenapadla a dostali jsme se asi jen do třetiny co jsem měl zhruba načrtnuto. Čímž si usuzuji, že jsem pro rozvoj jejich fantazii udělal poradny kus práce, ve vší skromnosti. Takže paráda a to že mám zlomený kotník a 8-10 týdnu v pyci na to nemá žádný vliv.
  • deefha
    deefha mecenáš22.12.2021 20:52Herní vlákno
    @mkw No, Switch je dost bezva. Vita je samozřejmě mazlík, ale co jsem pořídil Switch, tak na ní hraju už jen exkluzivity. Switch mám sice primárně kvůli Ring Fit Adventure (doporučuju!), ale samozřejmě mi to nedalo a pořídil jsem pár věcí na pár minut volného času: Tetris 99 (battle royale Tetris, nářez!), Doom I + II, Duke Nukem 3D, nějaké pinbally... Všechno za pár korun a člověk se zabaví. Přesně ty hry, kvůli kterým se mi nevyplatí zapínat televizi a nějakou velkou konzoli. Třeba na tom záchodě, žejo :-D
  • mkw
    mkw22.12.2021 18:50Herní vlákno
    @Kapis: je to stravitelne pro normalni lidi, co jsou timhle nedoktnuti? S deckama hrajeme zatim jenom kotatka, kralovny a double :)
  • mkw
    mkw22.12.2021 18:47Herní vlákno
    @deefha: final fight je pro me hrozne tezky, od druheho/tretiho levelu jen dohazuju. I kdyz tady vlastne taky. Nejradsi mam Vendettu, obcas pustim Punishera.
    Mam ted na PC rozjete Takeover, Streets of rage 4 a Double Dragon Neon. Taky nemam prostor kvuli familii, tohle jsou narazovy veci na par minut za x dni. I tak premyslim, ze ten arcade panel konecne postavim.
    Zack propaguje switch, co je asi taky reseni. Akorat mam Vitu a moc na ni nedrtim, tak nevim, jestli do toho slapnout. Akorat by mi to ukradlo cas na toaletni cteni :D
  • Kapis
    Kapis mecenáš22.12.2021 16:01Herní vlákno
    Jo a fotr hovado hlásí k domácímu RPG!!!!

    Pravidla Draků a Jeskyní hrubě projeta. Se zkušeností s Dračákem pohoda - je to zajímavější, bohatší, poskládáno na DaD s různými funkčními prvky s jiných RPG. Tak subjektivně empiricky sestaveno, docela se mi to líbí. Budu to přizpůsobovat, jak bude potřeba, ostatně i k tomu naváději sami tvůrci.

    Děcka mají postavy hotové - výběr pohlaví je samozřejmě zakázán, to dá rozum, dyť je to pyčovina a ani je to nenapadlo;))) takže máme divokou elfku druidku (9letá), drakorozeného barbara (5letý - takže ať to má co nejjednodušší a může jen mlátit a sekat v zuřivosti) a jelikož už jsme hráli jen tak na zkoušku bez pravidel - ať kompenzuju ten skvělý živit, který mají, tak byli ze sirotčince, pak jsem je nechal okrást hned ze začátku a skončili vyzabíjením skřetího tábora, takže na to dneska navážeme, ještě se sousedkou (10let - čarodějka), kterou v tom táboře osvobodí. Tu zahájím dneska příběh už podle JaD. No tak uvidíme, tata hovado se loučí:)
  • Kapis
    Kapis mecenáš22.12.2021 15:34Herní vlákno
    deefha: Taky mám tu krásnou krabici plnou štěstí od OK ARCADE - a flašky se u toho taky valívají, když se mi podaří vyklidit byt od rodiny a někoho si pozvat:)) A nechal jsem si to postavit celé, ať to právě nemám v takovém nedodělaném stavu na vždy :))) A stálo mi za to jet dvakrát do Prahy na otočku, jednou v sněhové bouři.

    Momentálně jedem Pyramid Magic:))

    Kua asi jsem důchodce, ale na kompu se moc hrát časově nedostanu, ale když tak, tak jedu Civilizaci VI. Tahle strategie má furt co nového nabídnout. Dostal jsem se možná k 10 hrám, takže ještě toho spoustu nevím.
  • deefha
    deefha mecenáš22.12.2021 14:46Herní vlákno
    @Darker Já jsem spíš na toho Myslivce vedle :-) Gin je manželky doména a tuhle konkrétní lahev dostala k narozkám od jednoho zdejšího dobrodince. Že pěkně děkujeme :-P
  • deefha
    deefha mecenáš22.12.2021 14:44Herní vlákno
    @mkw Dobře jsi to poznal! :-) Mám je skoro radši než Final Fight, ale jen skoro...
  • Zack
    Zack admin22.12.2021 14:44Herní vlákno
    deefha: ne ja ti samozrejme rozumim, dokud clovek dela podobny picoviny jen proto ze muze a chce, tak je zivot vlastne cajk :)

    GWB: mas chodit na srazy :) Je to taky moc krasna soustava udelatek, co tusim zavlazovala papriky? :)
  • Darker
    Darker mecenáš22.12.2021 14:14Herní vlákno
    deefha: Kdyby pivech, jak tak koukám, tak to jede na Gin :D
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.12.2021 14:12Herní vlákno
    Zack: Co je to "Hawwwranovo zalejvani na dalku mobilem"?:-) Já myslel, že nejzbytečnější věc na světě je ono jeho plastové zarovnávátko knih v policích. :)))
  • mkw
    mkw22.12.2021 14:10Herní vlákno
    @deefha: Cadillacs and Dinosaurs. Strihnul bych si!
  • deefha
    deefha mecenáš22.12.2021 13:41Herní vlákno
    @Zack Tak to se musím ohradit. Není to rozkošně dementní zbytečnost, je to rozkošně dementní nostalgická zbytečnost :-) Tahle krize středního věku je děsná věc... No co, někdo si po čtyřicítce koupí sporťák a začne nosit prachy do bordelů, já je sypu jinam :-D
  • deefha
    deefha mecenáš22.12.2021 13:35Herní vlákno
    @RadimNemec Punk to sice je, ale vytáhnu to stejně tak maximálně jednou do roka :-) Na běžnější arakádové hraní mám (stále ještě úplně nedostavěný...) bartop od https://okarcade.cz . Je to sice emulace (RetroPie), ale po pár pivech je to jedno :-D

  • Zack
    Zack admin22.12.2021 13:29Herní vlákno
    deefha: no to je ovsem rozkosne dementni zbytecnost, kloboucek, to skoro dohani Hawwwranovo zalejvani na dalku mobilem :)
  • RadimNemec
    RadimNemec admin22.12.2021 12:48Herní vlákno
    deefha: hodně punk ;-) (a samozřejmě závidím..)
  • deefha
    deefha mecenáš22.12.2021 12:34Herní vlákno
    @seneke Na arkády nemám hlavně místo, prachy by se našly :-) Pořídil jsem aspoň supergun (takový "motherboard" pro arcade boardy), z krabice od bot postavil ovladač a k tomu mám pár originálních JAMMA boardů s těmi hrami, které mám nejradši. Poor man's arcade :-) Třeba Cadash, moje nejoblíbenější:

  • seneke
    seneke mecenáš22.12.2021 12:24Herní vlákno
    Deefha: V tom případě je klika, že nesbíráš arkádové automaty. To by se ti dost prodražilo.
  • seneke
    seneke mecenáš22.12.2021 12:23Herní vlákno
    Hawwwran: Pokud utáhnou na zádech batoh s počítačem (okolo 8 kg), tak je to v pohodě. Jenom bacha, kvůli vládnímu nařízení kontrolujeme očkování proti covidu.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš22.12.2021 10:56Herní vlákno
    Seneke: tam se chci podivat s detma, tak se tam nekdy mozna potkame.
  • deefha
    deefha mecenáš22.12.2021 10:29Herní vlákno
    @seneke To mám a vím. Ale já chci ten původní hardware, miluju hardware! :-D
  • seneke
    seneke mecenáš22.12.2021 10:20Herní vlákno
    Jinak já si videoher užiju dost v práci. Dělám v Dinosaurii v Pop outletu.
  • seneke
    seneke mecenáš22.12.2021 10:19Herní vlákno
    Deefha: tak pokud máš původní bílý Wii, tak Gamecube nepotřebuješ. Gamecube hry a ovladače jsou s ním kompatibilní.
  • deefha
    deefha mecenáš22.12.2021 09:56Herní vlákno
    @karl173 Konzole? Všechny :-) V podstatě. Chybí mi už jen GameCube, Atari 2600 a nějaké ty obskurnější handheldy typu Sega Nomad. Jinak jsem saturován.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš22.12.2021 09:54Herní vlákno
    Wii, Switch, Switch OLED, PS5 (az v patek), RetroPie arkadu, Mario game & watch, Zelda game & watch (az v patek)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.12.2021 09:27Herní vlákno
    karl173: Nejnovější Xbox. A kdesi zahrabaného Good Boye z 90. let, zapojovalo se to do televize, strkaly se tam nějak kazety, nedalo se to ukládat, ale bylo to božský...