(21.9.1945 - )

Kenneth Hamberg se narodil ve Fjällsjö v regionu Jämtland. Své dětství strávil ve Skoghallu v okresu Värmland, kde většinu svého času trávil stavěním pevností a tvořením příběhů.
V roce 1975 vytvořil svoji nejslavnější postavičku kluka z doby kamenné, Goliata. Komiksy s touto postavičkou tvořil skrz svoji společnost Sequence. Goliatovy příběhy se rychle staly hitem a tak se kromě svého časopisu objevoval i v komiksovém stripu v novinách, na audiokazetách, na plátnech kin a v televizi. Práce na těchto projektech si vyžádala rozšiřování společnosti a tak Hamberg najal velké množství nových zaměstnanců. Jedním z nich byla i jeho budoucí manželka Kerstin. Produkce nových příběhů se ale zastavila na konci 80. let, kdy společnost Sequence zkrachovala. Hamberg byl tak nucen práva na postavičku prodat vydavatelství Semic, které ve vydávání nových dílů pokračovalo do roku 1991. V roce 2007 pak Hamberg získal práva zpět a začal pracovat na nové verzi Goliata.
Kromě práce na Goliatovi se Hamberg věnoval i kreslení jiných komiksů. Pracoval pro komiksové magazíny Skoj! a Bobo. a od roku 1993 je také jedním z kreslířů komiksové série, kde vystupuje populární hrdina Bamse (česky vycházel jako Superméďa Medulín).

Zajímavosti
Skrz svoji společnost Sagakvarn tvoří křížovky pro vydavatelství Bulls Press.
Jeho přičiněním vznikl v roce 1997 na střední škole Fellingsbro výukový program zaměřující se na budoucí animátory. Sám Hamberg v tomto programu učil sedm let.
Goliat #1
scénář, art
TITUL ROK VLOŽENO
Goliat #119912.94034130.12.2004