• Dave4.3
    Dave4.323.2.2023 22:18Království tvé
    Komiks, který se mi obtížně hodnotí, protože na jednu stranu má úchvatnou kresbu, ale dej jaksi... Nedokážu se zbavit dojmu, ze je tam toho min, nez jak se to tvari. Onen náboženský pohled je tam jen jakési obzvláštneni, které ovšem reálně nehraje roli, a kdyby tam tato vrstva chyběla, nic by se nezměnilo a zas to byla klasická tymovka, kde nakonci dochazi ke stretu těch zlych a hodných. Přitom tento náboženský aspekt bylo něco, proc jsem se na komiks těšil a ono je to ve výsledku takové nijaké. Respektive je to dobre, ale pokud už par jla mate přečteno, tak Vas tam asi nic nepřekvapí. Tu 4. hvězdu dávám jen za kresbu, jež je vážně unikátní..
  • Dave4.3
    Dave4.312.8.2022 11:05Hellblazer: Vzlety a pády
    Docela fajn jednohubka se zajímavými nápady. Občas jsem se zasmál, občas mi z toho bylo trochu nevolno, ale o tom Hellblazer zkrátka a dobře je. Je to hodně přímočaré a jednoduché, ale to nemusi být klad ani zápor. Rozhodně doporučuji pro někoho, kdo s komixy začíná a hledá něco nenáročného, k čemu nemusí mít načteno x dalších knih.
  • Dave4.3
    Dave4.329.7.2022 09:55Batman: Černé zrcadlo
    Možná je škoda, že už mám něco načteno s Batmanem, protože takto mi to přišlo, jen jako další variace na to samé. Navíc se přiznám, ze jsem si Černé zrcadlo vzal na paškál po jisté pauze od komixu a o to víc čekal, něco skvělého. A ono je to spis průměr.
    Odkazů na dění v jiných komiksech je tu tak akorát a ačkoli zde není Bruce Wayne, myslím ze je příběh docela dobře pochopitelný i v podstatě začátečníkům. Jen jak rikam, příběh mi obecně nepřišel příliš nápaditý a je to škoda, neboť kresba je povedená a zároveň některé linky a alegorie nejsou zle vymyšlené. Jen jako celek to bohužel moc nedrží a twisty nejsou úplně dobře dávkované.
    Obecně asi dobré, ale nedokáži se zbavit dojmu, že vše, co tam je, se už někde objevilo. Pro fanoušky Batmana ale asi nutnost a věřím, že leckdo si tu hvězdu az dvě přidá a v klidu si to obhájí. Za mě je to ale na silnější 3,tj 70 procent.
  • Dave4.3
    Tady se nedá mluvit o žádném hypeu. Esence moderního existencionálního dekonstrukčního komixu z doby, kdy to v módě rozhodně nebylo. Samotná současná popularita Strážců jen dokazuje, jak moc novátorské dílo to je a skutečný milník žánru jako takového. Mooreovy se zde podařilo stvořit funkční alternativní svět zasazený do historie. samotnou realitu mění vlastně jen kosmeticky a umě tak, aby mohl vyprávět to, co chce. Amerika si dodnes nese stigma poraženého z Vietnamu a ačkoli jej toho autor zbavil, stále je to země dost možná s většími a více problémy, než jakákoli jiná země. Superhrdinové jsou na odpis, dál vládne prezident Nixon (to je průs*r sám o sobě), nedaří se řešit hrozba jaderného konfliktu a konec lidstva je blíž, než kdy jindy a to za naprosté apatie běžných občanů. Zkrátka a dobře komix, který nám toho o lidech říká až nepříjemně mnoho a přitom ve správné chvíli stále zůstává příjemně přepálený. Třešinkou na dortu pro mě je, že každopádně právě skrze jedinou postavu, jež je omnipotentní, dokáže nakonec Moore říci nejvíc o nás, o lidech.
    Abych to shrnul, kdo ještě nečetl a myslí to s komixy vážně, tak honem na to!

    Toto vydání je se svou papírovou obálkou trošku jiné a mně se moc líbí. Formátu tedy opravdu není co vytknout.

    PS: neodpustím si jen poznámku k filmové adaptaci - pro mě přeci jen filmový konec překvapivě uvěřitelnější. Tady to Moore možná přepálil :D
  • Dave4.3
    Dave4.39.8.2023Prodám
    Prodám
    Komplet série Černá palice 1-4 pouze komplet, výborný stav, jedenkrát čtené. Foto mohu zaslat.
    Cena za komplet - 1500, -
    Předání v Karlových Varech nebo Zasilkovna na náklady kupujícího.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 4 (cca 3278 Kč)
Mám: 1 (cca 999 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0