Jj. V příspěvku to i uvádějí, že to byla chyba při dopravě a finančně to mají asi pořešené. Nicméně tisk nových kusů už v plánu není. Co se týče kvality, tak MB je jediný vydavatelství, kde jsem si zvykl kvůli případné reklamaci rozbalovat knihu hned, aniž bych ji měl v plánu rovnou číst. Nicméně pohledem zákazníka to vždy bylo vyřešeno k mé spokojenosti.
@komiksfan: Díky rozpěře, ve vrchní části fotky je zřejmé, že jde o auto, kde vedle sebe vejdou tři euro palety. Paleta je v přední části a není ani na středu. Vpravo zřejmě je paleta, která není vidět ale vlevo měl být štos palet, proti převracení a před paletou rozpěra.
Chyba řidiče, špatné uskladnění při přepravě, tohle už jsem viděl mnohokrát.
Já ze svycb posledních 3 objednávek u MB 2 reklamoval a dostal nový výtisk. Jen že kvalita se zdá být trochu horší než bývalo zvykem... Tak hodně starší majitelům, já si Vědu nekupoval, nemám sílu to dočítat. Doporučuju knihu rozbalit :)
Jj, Temná Věda bude teď ještě větší raritka - to co bylo na té paletě prý byly výtisky běžné verze určené pro obchody a objednávky. Nakonec do obchodů nepůjde nic a pro objednávky zbylo 31 OK výtisků. Ty byly rozprodány přes eshop na MB webu už do včerejší cca 18 hodiny, takže Temná Věda je v den vydání již rozebraná. Běžná edice bude tedy mnohem větší vzácnost, než sběratelská, která mně už čeká na výdejním místě. Mi jde ale o box, který vždy MB dokázali udělat nádherně.... No jestli bude zdraví a tudíž i peníze, tak příště koupím obě verze. Nejsem žádný ultrasběratel, který by měl od MB úplně vše, ale co jsem zatím sehnal, to se mi vždy moc líbilo.
Program je oficiálně venku, takže už o tom můžu mluvit. Stejně, jako minulý rok, i tento budu přednášet na Advíku a tentokrát rovnou dvě přednášky:
v pátek sál A3 ve 12:00 hodin - Paperinik - Kačer Donald jako superhrdina, kde se podívám na historii Donaldova superhrdinského alter ega (kdo čte moje články, tak ví)
v sobotu sál C v 18:30 - Disney manga - Magie, princezny a tanec
v téhle přednášce se budu věnovat Disney manze a vypíchnu i pár zajímavých kousků. Zástupci nakladatelství Crew se bát nemusí. Budu se specificky věnovat titulům, co neplánují vydat (možná se to v budoucnu změní).
Hmmm, koukám kolik knih jste schopní narvat do takových špeluňek a krcálků.
Já se v baráku s podlahovou plochou nějakých 270m2 nemůžu vejít a knihama mám zaskládanou i šatní skříň tak, že se mi tam už moc oblečení nevejde. Ale kolik oblečení chlap potřebuje. To co má na sobě + pár trenyrek a náhradních ponožek.
Ikea Billy mám taky 80cm a prohnuté police jsou, ale drží léta. Mám jich 9 ks se dveřmi. Ten prach to chce stejně občas opatrně nasucho vyluxovat, ale obrovský rozdíl oproti uskladnění bez dveří. Nejlepší je ale beztak ta šatní skříň, tam je i tma :op
@valon: potvrzuju, taky bych ted koupil 40, ale zase nektere police (ty tmave) mam cca 5 let a vice mene drzi (= prohnuti porad stejne), jedina co jsem zaznamenal vetsi prohnuti je ta predposledni vlevo od okna nad medourem
@charvos: Pěkný, ale problém je, že máš knihovnu blízko okna a když ti slunce přímo svíti do knihovny do míst u okna, tak čásem ti poškodí přebaly a vyblednou barvy. Proto se snažím mít knihovnu tím směrem, kde nejsou přímé paprsky slunce na knížky, ne proti oknu
@Buranek91:
Nechal jsem si udělat na míru od kámoše co má truhlářství,od země po strop,po polovině obvodu obýváku. Dvířka jsem vynechal páč se kmihama rád kochám a nebaví mě otvírat dvířka:D
Police sem si rozměřil podle většiny komiksů aby tam nebyly zbytečně moc velké mezery kvůli místu a prachu.
Police sem si nechal radši udělat tlustější a užší kvůli váze.
Za mě velká spokojenost
ikea billy (2 barvy bo tu tmavou prestali delat) 6x 80cm
spodni foto je z lonskeho srpna, horni z letosniho brezna, pod asterixama a nad Mercedesem jsou nejtezsi knizky, za ten rok se to trochu prohlo
Jestli můžu, tak se přidám. Zrovna se stěhujeme a řeším co s komiksy. Doteď byly v šatní skříni v krabici. Teď plánuji knihovny a nevím jestli je lepší otevřené nebo zavřené dvířka. Díky za rady.
Trochu prerabame byt a konecne pride cas aj na samostatnu kniznicu na komiksy. Tak zhanam trochu inspiraciu. Ako to mate riesene vy? Zvladaju vam standardne police aj velku vahu omnibusov a kolosaliek?
Já zvednu ruku, že jsem fanda. Delší dobu už jsem nic nekoupil, ale jeho aktivitu podporuju. Vzhledem k tomu, že kupovat to je zcela dobrovolné, tak mi ani cenotvorba nepřijde jako problém. Stejně tak mi přijde v pohodě kritika, to k tomu asi patří.
Že měním téma... Pořídil jsem klimu, ale fouká mi přímo na knihovnu. Co vy na to? Znamená to nějaké riziko pro uskladněné knihy? Je to tak odhadem 4m od jednotky klimy...
Pokud jde o cenu je ti asi jednoduchá matematika, pokud vezmu v potaz že nějakou sešitovku autor kreslí 100h, (teď bych to asi schytal, ale ať se ti dobře počítá) a bude chtít 500/h...dneska asi normální cena za práci, do toho když připočítám, zaplatit autorovi za alternativní obálku 2-5tis....pak náklady s tiskem, distribuce,....budeme pohybovat v "obyčejném" sešitovém komiksu s nákladem +-100ks kolem 100k.... takže pokud to člověk nechce dělat jen pro zábavu, ale pro to aby ho to živilo a měl zaplacený čas a náklady, tak se bohužel u malých nákladů budeme pohybovat tam kde se pohybujeme....
A myslím že jsem v číslech ještě dost při zemí.....
Snad nám foxter někdy pošle fotky nového Ferrari a vily u moře :-)
@Poniczech:
Tak v pohodě. Já také od něj nekupuji všechno. Jinak je vtipné, jak lidi kroutí nad tím jeho způsobem vydání hlavama a přitom se mu to úspěšně prodává.
@seneke: Já samozřejmě chápu, že malý náklad je drahý, ale bohužel za 40 stránkový sešit od autora, od kterého jsem nic nečetla, teď 790 Kč nemůžu dát. Dan Černý má taky svoje "černozdatové" věci dražší, ale tam vím, do čeho jdu a za tisícovku mám stostránkový komplet v pevné vazbě.
Až začnu pracovat jako ajťák a dostanu se aspoň na pražskou průměrnou mzdu, tak si komiks koupím, zatím zůstanu u knihovny a slevových akcí.
@shybuj.cz:
Prozradím tajné info. Variantní obálky jsou jenom start a Foxter připravuje další na naše končiny neobvyklou specialitu. Ale více prozradit nemůžu. Nech se překvapit.