@mearez: Díky, to je moc hezký a hlavně střízlivý pohled. Asi nejvíc mi teď vadí, že bylo moc plánů ohlášených a už se mezitím stihli některé věci odvolat, jako Paradise Lost a Wallerová. Můžu ty všechny jednotlivé důvody i chápat a nemám problém dočítat ke všemu tunu komiksů, pokud jsem je ještě nepotkala, ale třeba tu Supergirl si nedokážu odprezentovat jako film k doporučení ani v tom nejmenším okruhu lidí na filmy, co mám :D IMHO nejvíc se mi líbilo to, co na max odpovídalo komiksu (= vesmírnej autobus hlavně). A lehce mě to sere, jak se prohlubuje zase ten dojem, že to DC zase projelo, jediný dobrý bude The Batman 2 (i když teď pozastavili i druhou řadu Penguina, kterej se líbí i náročnějším dospělákům)...
Jasný, seriály a animáky jsou ideální, to je za mě naprostej základ :)
@NinadeL: tak já jsem nekritickej fanboi, takže já si oboje užil - Supermana naprosto a objektivně, to jsem šel po mnoha letech 2x do kina. A Supergirl je prostě popcornovka. Ale to je fuk, spíš jsem se lek, že má někdo něco proti Milly Alcock, která má nejen skvělý příjmení, ale hlavně fakt umí hrát.
@NinadeL Je pravda, že budování DC jenom se Supermanem a pár déčkovejma postavama je málo, ale věřím, že se to nastartuje. Za chvíli budeme mít dva filmy se Supermanem, jeden se Supergirl, funguje nám tam už obdoba JL, Suicide Squad a i několik Green Lanternů. Zase MCU taky nevypadalo moc slibně, dokud nevyšel trailer na Avengers. Podle mě to Gunn směřuje k adaptaci Justice League International, což je divná volba, ale když ty projekty budou kvalitní, proč ne. Jen teda nemusí všude cpát svůj humor a nemusí být každý film jako Strážci galaxie. Jediné, co mě trošku děsí je merger s Paramountem, aby zas nerestartovali celý vesmír, protože to si myslím, že by DC značku už navždy dodělalo.
Arrowverse fungovalo líp, protože seriály jsou lepší médium pro adaptace superhrdinů, ještě lepší jsou potom animáky, ale na tuhle konverzaci nejsou fanoušci zatím připraveni.
@NinadeL: Tak vida. Měla by se u hraničně významných knih udělat stránka se seznamem knih, které tady nebudou, aby se snadno našly knihy, které tady nenajdete :) Pokud už něco takového není. Třeba by to snížilo počet dotazů na totéž.
@mearez: Já pořád doufám, že se něco stane a začne mě to zase bavit :D Fakt se snažím. Čtu o Lanternech i Clayfacovi atd. Jediný, co snad zabere, budou Creature Commandos a to mi přijde prostě málo...
@Walome: Chápu. Jako herečka mi sympatická je, v tom problém taky nevidím. Jenom ty současné nové dva filmy - loňský Superman / letošní Supergirl mi reálně nic nedaly. Ani zážitkovou podívanou, žádné pořádné pomrkávání na komiksy, nic zvláštního. To i Arrowverse byla aspoň relaxace.
@chrz: Ne, jsou to jen medailonky filmů, nic víc - jestli jsi viděl kteroukoli z ostatních encyklopedií z téhle řady (Sci-fi, fantasy, horor, akčního filmu...) z produkce MovieZone, tak je to to stále samé.
Vyfotím ti později ty části o čtyřlístku...
@Lenny: Takže jen velmi letmo o Čtyřlístku, nebo i zmínka o filmech Čtyřlístek ve službách krále, Velké dobrodružství Čtyřlístku? Je to vysloveně medailonek s něčím objevným? Nebo jestli ne, tak díky, zachránils mi spoustu peněz nebo času shánění k prohlédnutí :D
@Toe: S přivřením očí by to možná šlo za dílo o komiksu označit, ale chápu že pak by se přidaly encyklopedie o večerníčku, knižní předlohy komiksových děl a za chvíli by to byla databáze knih :D
Až se naše slunce začne gravitačně smršťovat a lidstvo dokáže vyslat alespoň jednu sondu s digitálním obsahem dost daleko aby unikla pohlcení rudým obrem, budete mluvit jinak, holoto!
@George Walker Bush: To, že digitál přežije všechno, je hovadina na kvadrát. Stačí se jen podívat kolik blogů a kvalitních zdrojů během existence internetu zmizlo.
Jako čtenář webkomiksů znám tohle peklo až moc dobře.
@chrz:
Čtyřlístek tam má 1 stránku + v úvodu je mezi komiksovými covery Čtyřlístek a záhadná karta + je zmíněn na stránkové historii ČS komiksu.
Z animáků/českých filmů tam je:
Medailonky pár animovaných supráckých filmů, Alois Nebel, Rychlé šípy, Persepolis, Kdo chce zabít Jessii, Šmoulové, Spider-Man Paralelní světy, Tintin, Úžasnakovi + občas něco v medailoncích
A pokud ji někdo má, nemohl by mi zde prosím prozradit, jestli se tam píše taky o animovaných filmech podle komiksu, českých filmech, a ještě konkrétněji jestli a jak moc je tam o Čtyřlístku. Díky!
@felis: To samé se stalo s hororovým časopisem Zloba, taky jejich online verze (zdá se) nefungují. Vždy si na to vzpomenu, když slyším, že digitál na rozdíl od papíru přežije všechno:)
@Poniczech: "(na Světě knihy už jsem jednou zažila zákaz podepisování knih autora, které nevydalo nakladatelství, které si ho pozvalo)" :D ty kráso, tak to je dobrá haluz
@NinadeL: Trošku se nechytám. Je řeč o té nové Supergirl? Protože ještě existuje animák Justice League: Gods and Monsters, tak v tom mám kvůli tomu bordel.
@Poniczech: No to by byla zrada! Taky počítám hlavně se Zámkem a klíčem, ale pro sichr beru i další věci, Vánoční říši komiks i N0S4A2 což je za mě zatím asi nejlepší co napsal. A novinku asi pořídím taky. Pokud bude podepisovat jen jednu, rád bych samozřejmě Zámek a klíč v kolosálce. Sice se to pronese, ale raději být připraven, než litovat. Co to je, těch pár brožurek, proti tomu co potáhnu na McKeana. To se naběhám, protože co vím, tak se žebřiňákem do O2 univerza nepouštěli...
Podrobnosti ale ještě nemají. Zámek a klíč bych si celkem ráda nechala podepsat, tak jen doufám, že okolo toho nebudou kecy, když to tu vydalo CC (na Světě knihy už jsem jednou zažila zákaz podepisování knih autora, které nevydalo nakladatelství, které si ho pozvalo)
Pokud někoho baví osahávat knížky a speciálně comicsy, tak tu mám něco přímo pro vás:
HLEDÁME PRACOVNÍKA/PRACOVNICI EXPEDICE A SKLADU E-SHOPU
Do e-shopu Nakladatelství CREW zaměřeného na komiksy, mangu, sci-fi a fantasy hledáme nového kolegu nebo kolegyni na plný úvazek.
Co tě během pracovního dne čeká?
▪️ kompletace objednávek – od vyhledání zboží přes zabalení zásilky až po její předání kurýrní službě
▪️ průběžná kontrola skladových zásob
▪️ příjem a manipulace s došlým zbožím
▪️ práce ve skladu a manipulace s balíky a paletami
Jde o práci, která vyžaduje pečlivost, samostatnost a dobrou fyzickou kondici.
Máš-li vášeň pro komiksy, budeš se u nás cítit jako doma. Není to ale podmínkou!
Co nabízíme:
▪️ práci na HPP na plný úvazek
▪️ pevnou pracovní dobu od 9.00 do 17.00 a volné víkendy
▪️ fixní mzdu 30 000 Kč hrubého měsíčně
▪️ 25 dní dovolené
▪️ vánoční sezonní bonusy
▪️ stravenkový paušál
▪️ práci na jednom stálém pracovišti – žádné střídání poboček
▪️ možnost dalšího přivýdělku při akcích, například na veletrzích
Místo výkonu práce: U Továren 770/1b, Praha 15
Nástup je možný ihned nebo od 1. září.
Zaujala tě nabídka? Napiš nám na obchod@crew.cz. Připoj životopis a několik vět o sobě. Další podrobnosti rádi probereme při osobním setkání.
Přišel mi 4K mediabook Stendhalův syndrom s Asií Argento. Vypadá to jedním slovem parádně, takže té vyšší ceny nelituji. Další s klenotů v mé filmové sbírce.
@Norri:
Na FB na mě vyskočilo nakladatelství Beta které ho “pozvalo” píšou tam že s ním ladí detaily a připravuji program pro veřejnost.
Vše se v čas dozvíte píši.
@Norri: Akce nevím, je to úterý a fesťák spojený s tiskovinami v té době myslím žádný není, každopádně psal o tom na Substacku: https://joehillfiction.substack.com/p/issue-77-a-gallumaufrey - že to ještě ladí, ale datum 27.10. je asi finál a minimálně večer by měl být v Edisonu:
"It’s Prague next for an evening event at the Edison Club Kino. We’re going to make the most of it when I’m in Prague on October 27th—the Edison Club Kino event is only a small part of a pretty busy day of meeting readers and doing promotion."
Pro mě doposud nejlepší manga daného žánru. Pokud Iyashikei, tak YKK.
Yokohama Kaidashi Kikou Scénář: Hitoshi Ashinano, Kresba: Hitoshi Ashinano, Celková délka: 14 svazků, Publikace: 1994 až 2006, Kategorie: -, Žánr: Iyashikei, SF
Alpha Hatsuseno je android, provozující odlehlou kavárnu Café Alpha na opuštěném pobřeží japonského poloostrova Miura. O jejím lidském majiteli se čtenář dozví pouze to, že kamsi na neurčito odcestoval a tak se celý děj mangy odehrává plně v režii Alphy. I když většinu času tráví sama (povětšinou v kavárně nebo na příležitostných výletech), je Alpha stále usměvavá a přátelská. Většinu kapitol mangy tvoří samostatné epizody ze života, které zachycují Alphu při každodenních činnostech (např. příprava kávy, fotografování, výlety) a jsou typické poklidnou atmosférou a velkými panely (často i celostránkovými) s pouhými pár řádky dialogu. Manga je známá svým strohým stylem kresby, v některých panelech dovedeným až do formy jednoduchého náčrtu. Souborné vydání také obsahuje řadu celobarevných stránek.
Manga byla naposledy vydávána v anglickém jazyce společností Seven Seas Entertainment, Inc. v pěti svazcích souborného vydání v letech 2022 až 2024 (deluxe edition). Manga je vytištěna ve středním formátu 145x207.
@Zack: Jeden důvod je cena (rozdíl 500,-) a druhý obálka Spider-mana. Verze s Gwen je možná hezčí, ale prostě mi trochu vadí, že by obálka Spider-man Blue měla být žlutá, ještě navíc, když je tam žlutý Daredevil...
@Alfi: Nevím teda, jak to má Argo, ale u Crwe mi to přišlo v minulosti vždy takové zasekané při výběru čísla. Nakonec mi navíc přišlo ve dvou případech i jiné číslo.