Forum Všechny příspěvky pohromadě

Superlimitka Sandmana existuje! :) Jahunda ji pro vás pěkně nafotil, kdo se chce pokochat a závidět :)
https://comicsdb.cz/comics/11053/sandman-omnibus-svazek-prvni-superlimitovana-cislovana-verze
@ŠťastaV:

U nás je to stejné, taky kupuji obě vydání, ale musím uznat, že i ta běžná verze je moc pěkná, tím jak má ten plátěný hřbet, který bez přebalu hezky vynikne.

Co jsem zatím nekupoval, jsou ty sebrané komiksové stripy v novém vydání, protože mám těch pět původních knih, ale láká mě ten druhý svazek nového vydání, jen si nejsem pořád jist, jestli to stojí za to?
@Poniczech: mezi námi, já beru vždy obě už … původně jsem vzal obě, abych se rozhodnul, teď beru obyčejnou pro děti a platěnou pro sebe
Qvestor: Taky jsem si teď ten rozhovor přečetl a J. Tesla přeložila i horor Les duchů od C. J. Cooke, což taky vypadá zajímavě. Vypadá to, že příští rok na horory chudý nebude.
https://www.goodreads.com/book/show/60567943-the-ghost-woods
Studio Lain vydá na přelomu ledna a února scifíčko Čtvrtá síla od Juana Giméneze.
https://www.facebook.com/StudioLain

https://www.bedetheque.com/serie-592-BD-Quatrieme-pouvoir.html

@ŠťastaV: Mám to stejně, ale kromě Muminků (které budu brát v plátěné vazbě) a Draků se mi líbí i ten Kohout.
@Bonpar: Hm, Tony Sandoval u jiného nakladatelství než Comics Centrum.
@Milo_Harwey: záleží na vkusu a preferencích. Já ho mám a mě stačí. Z té serie mám všechny “artbooky” i fotoknihy, a jsem za ně rád, kvalita za super cenu.
Postřehli jste The Fantastic Worlds of Frank Frazetta. 40th Ed. Za mnohem nižší cenu? Co si myslíte o artbooku v takhle zmenšené verzi?
@Bonpar: on celkově ten edičák je dost pochybnej... Milion no name českejch autorů, ze SF/F jen Tolkien, Atwoodová, Aaronovitch (opět), jako by prostě lovili to nejlevnější... ale aspoň mi vydaj dalšího Eca...
@Bonpar: to mě Draci od Sfara a Sandovala docela zaujali, asi zkusím. A samozřejmě vezmu další Muminky v novém vydání, to je srdcovka …
@bonpar tak to vypadá že argo ode mě penízky nedostane
Argo zveřejnilo edičák na leden až červen 2025. Z komiksů je tam Dívčí válka 8-10, Paříž patří drakům od Joana Sfara, Až přijde kohout od Renren Galeno a Single matka od Anny Härmälä.
@soulbringer: já bych jim to zazlíval, protože jsem pořád nepochopil, proč bych já měl nějak napomáhat podnikání někoho jiného jinak než kupováním jeho zboží. Tyhle guilt trippingy mě spíš odrazují. ALE jak říkám produkt dělají hezký, a co jsem slyšel, redakce taky cajk.
@Zack:
clovek si rekne takova blbost, ale mohlo to odradit hodne neclenu, kdyz jim to na prvni pohled nic nenaslo (pokud nesli naprimo z jineho vyhledavace). po kliknuti na knihy uz tam byly videt, ale bylo to dost neintuitivni.
dik za rychlou opravu
@komiksfan: tak to byla uplna blbost, preklep, opraveno.
@Walome: ano, ten balíček byl dražší schválně - neptej se mě proč, ale tuším, že to brali přes srdčíko a že jako pomoc malému nakladatelství a vůbec pro rozjezd celý série. Ale to je fakt to nejmenší - to jim vůbec nezazlívám. Držím jim palce, ať to hlavně vydaj (a samozřejmě jim budu připomínat tu ambici - 2 knihy / rok).
@komiksfan: jasne, to bude neco se sbirkou, kouknu na to, dik
@soulbringer: "za výšší částku než měli MOC" tak to je trochu bizár.

Chtěl jsem napsat, že Malaz se asi prodává na prd, ale vlastně tu pak Jirka psal, že cajk. Tak pak těžko říct, kde je problém. My to kupujem, má to krásný zpracování, tak třeba to dovydaj no :)
vsiml jsem si, ze pro neprihlasene uzivatele se zobrazuje vysledek hledani jinak nez pro prihlasene.
hledal jsem ted jeden komiks, ale bylo to na prohlizeci, kde tady nejsem prihlaseny a zobrazi to vysledky takto

troufam si rict, ze to je asi bug, protoze by to melo taky zobrazit i cisilka u poctu nalezenych knih a rovnou je to i ukazat, jak to dela u prihlasenych uzivatelu viz obrazek nize
Alfi ,taky by mě to zajímalo.
Som zvedavý ako tá pohovka vyzerá v reále lebo toto je render
Tenhle 4K steelbook si zaslouží zviditelnit. Parádní film v parádním kabátku, až na tu chybějící češtinu, což mi zas tolik nevadí. Ideální vánoční dárek pro filmové maniaky.
https://www.film-game.cz/godzilla-minus-one-limited-edition-4k-ultra-hd-blu-ray-steelbook-bez-cz--0940845.html
To Prokletí rodu Usherů si určitě pořiď, je to krásně napsaná pocta Zániku domu Usherů a Poeovi. Je to sice trochu tlouštík, ale čte se to samo, hlavně skvěle napsané charaktery postav rodiny Usherů. Teď mi došel ten Aickman - Chladná ruka v mojí dlani a objednaná ta antologie Odvržení od Laseru.
Já ještě Prokletí rodu Usherů našel na jednom eshopu - před pár dny jsem na to koukal a přemýšlel, jestli to koupit. A McCammon u nás má určitě úspěch.
Do konce roku jsem si nabral pár hororů, teď čtu Chladný měsíc nad Babylonem, pak mě čeká Astaroth Růženy Jesenské a Zrcadlové peklo Edogawa Rampo.
Qvestor: Tak to je bomba zpráva. Koukám, že ani čtenáři na goodreads hvězdičkami nešetří. Moc se na tuhle knihu těším. Taky doufám ve vydání dalšího McCammona, tam je taky z čeho vybírat. Snad se Odejít na jih dobře prodává, koukal jsem, že Prokletí rodu Usherů už je do mrtě vyprodané, tak snad se dočkáme i u něj.
https://www.goodreads.com/book/show/23476097-blackwater
Poniczech: Je to to pravé ořechové hlavně pro fanoušky Blade Runnera, hlavně tím městem, ve kterém se příběh odehrává. Já mám všech pět sešitů v polštině, ale koukám, že jednička a trojka už jsou vyprodané. Pan Vybíral to určitě nevydá, možná Argo nebo Crew, ale ani tam bych to růžově neviděl.
https://www.gildia.pl/szukaj/seria/urban

robur31: Mně se u Žalozpěvu taky víc líbí ty další cykly, ale marno platné, nejdřív se musí vydat ten první. Holt to riziko tam je, ale to bylo i u Rahana a jak se dobře prodává.
@Walome: Tuším, že to oznámili ve 2021 - byl jsem nadšenej nejen z toho, že maj práva, ale že se domlulvili i s překladatelkou původního vydání pro talpress a po delším vyjednvání měli právě i práva k původnímu překladu i pro revizi (takže jsme si říkal, že by to nemuselo být tak zdlouhavé, že ano).

Na začátku roku 2022 přišli s tím, že můžeš podpořit vydavatelství a vydání Malazu tím, že si koupíš 3 první díly - za výšší částku než měli MOC - a jako incentivu dali nějaké překvapení. Tenkrát za to chtěli cca 2.600 Kč, což nebyl malý peníz, že ano. Předpoklad byl - tuším - že nejpozději pod stromečkem roku 2023 bys měl mít 3 díly doma i info, jak objednat další knížky. Máme prosinec 2024 a doma ten třetí díl stále není - takže Děda mráz pod stromeček donese maximálně noticku o tom, že to výjde někdy na začátku roku 2025! :)

PS: fér je asi říci, že se snaží tu a tam komunikovat. V listopadu 22 napsali, že jejich plán je vydat každý rok 2 knihy Malazu... ale že netušej, jestli to splní. Pak tedy v listopadu 23 přišli s tím, že u Vzpomínek potřebují čeknout ještě něco kolem práv a že za ideální konstelace vyjdou v únoru 24 ... inu, ideální konstelace se Malazu znatelně vyhýbají, že ano.
Gmork: Raději nehádám, spíš si jen naivně přeji z druhé nabídky Rosinského. Ovšem vzhledem k tomu, že pevná vazba vynikajícího titulu z MDEKu Temnými cestami ještě není, na rozdíl od Šninkla, po tolika letech vyprodaná, tak jeho "méně" známá díla se u nás asi moc neprodávají . Jedině snad, pokud by je nakladatel dal na trh ve formě limitované verze.
@soulbringer: smarja on tam byl nejakej crowdfunding?
@Gmork: Safra, to mě teda teďka hodně mrzí, protože to vypadá přesně jako něco, co by se mi extra líbilo. A ještě to samozřejmě není v angličtině. No nic, jdu se rozhodnout, jestli to shánět za levněji v paperbacku v polštině, nebo v hardcoveru v němčině.
Kralovstvi doma :) Hezky to vypada! Uz se tesim, az si to zase prectu
@Gmork: Blackwater bude: dnes to prozradila překladatelka Julie Tesla na fb Ve spárech Fobosu.
lantan1: Díky, vyčekávat s koupí tedy nebudu.
@Gmork: Můžu se zeptat od koho to Urban je? Já asi neumím googlit, ale vůbec se mi to nedaří najít.
faster86: Hadí bůh má jen tři díly, nebyla to zas tak drahá kniha, peněženku by to moc nebolelo.
Z dvojky je to "Complainte des landes perdues".
gmork: z prvního Souvenirs ... a z druhého Aslak
@gmork: doufám že to bude ten viking, nebo vlastně moje peněženka nechce aby to byl viking :D
robur31: Ještě tě nechám chvíli tápat, takhle by v tom nebyl žádný napnelismus. Ale ať ti zamotám šišku ještě víc, je tu i druhý fantasy titul, který má velké šance, že tu příští rok vyjde. Opět stejná hádanka.:)
https://imgbox.com/tX3V7YC7
Gmork: Fantasy, tipl bych - Layla?
Alistair: Na kolosálky slevy nikdy nedávají.
Dává Comics Centrum slevy i na kolosální knihy? Má smysl čekat na nějakou akci nebo raději koupit dokud jsou? Snad na všechny akce, co jsem u nich zaznamenal, měli kolosálky vyřazeny. Zažil tu někdo kolosálky v akci?
Gmork: To u nás existují i věci, které v Polsku nevydávají?
Ja predsa nikoho neodrádzam, ale práve ešte nabádam.
Žádný strach, jak se tam ukáže nějaký zajímavý komiks, hned to budu ventilovat, jsem jak ten plevel.:)

Trip: Poláci si české komiksy kupují už dávno, třeba přes polskou verzi megaknih.