Zanedlouho vyjde Aargh! 25. Říkal jsem si, že by mě lákalo ke čtvrtstoletí magazínu udělat nějakou anketu (otázky ohledně struktury čtenářů, výběr nejoblíbenějších obálek/příběhů apod.). Zajímaly by výsledky někoho z Vás - má smysl to dělat?
Jen sem vam vsem, co jste se zucastnili Merche, podekovat a poplacejte se vzajemne po zadech, protoze jste pasaci. Doslova vsechno, co si lidi objednali, si taky zaplatili a odebrali. Zivit bych se tim nechtel, ale bylo to tak v pohode zkusenost, ze za par let udelame urcite zas neco. Podle fora to tak casto nevypada, ale vetsina jste vlastne fajn. Tak dik :)
Dnes na film game naskladnili Primát. Za mě velmi slušný horůrek s zuřivým opičákem, který má zálibu v trhání spodních čelistí. A za pár dní SOS, který mě v kině taky bavil.
@Devilek: Já jak jsem se to celé snažil tvořit co nejminimalističtěji s ohledem na autorská práva, tak jsem do hlavičky raději ten obrázek generoval pomocí AI s tím, že postačí jen charakteristické prvky těch jednotlivých postav a vznikly z toho tyhle bezpohlavní figuríny. Na prevenci záměny s Watchmeny to postačí. :))
@Shpeckk:
Hrál jsem to jednou a byla to taková zvláštní (spíš náročnější) puzzle hra, kdy taháš do dungeonu různé potvory (upíři, draci...) a snažíš se splnit jejich bodovací podmínky. Divný bylo, že tam chodí i hrdinové, který sice musíš zabíjet, ale s těmi monstry vůbec neinteragují.
@seneke: dekujeme za zminku. Prednaska o Lobovi bude v nedeli (maji tam chybu) a bude to vyzva, na to se tesim, budu hodne nacitat.
Pak tam mame druhy povidani o "divnych komiksech", to se tesim jeste vic. Tak snad nekdo prijde :)
Ale hlavni udalost pro me je krest ceskych Kaceru. Myslim, ze si malo lidi uvedomuje, jaky uspech to pro Dana a pro cesky komiks je. A to, ze to vyjde u nas, je proste nadhera.
@Poniczech: Super! U většiny knih, které za něco stojí, se většinou dotisku prostě dočkáme - mnohdy v lepším vydání, tak nemá cenu za každou cenu kupovat za přemrštěné ceny, jen díky tomu, že kniha je "chvíli" vyprodaná. Jedny z mála knih, které tuhle mojí dlouhodobější teorii nebo vlastně spíš realitu kazí, jsou komiksy Káji Saudka, které vyšly u Plusu. Přestávám věřit, že se toho jednou dočkáme :-D.
@seneke: No, jak jsi psal vedle, budu tam v neděli něco říkat o ComicsDB. Ale ještě předtím ve čtvrtek budu mluvit o komiksech v Městské knihovně v Praze. Tak se někdo stavte, ať je tam aspoň pět lidí :D
Nedávno sem si našel takovou ulítlou prokrastinační zábavu. Vyrůstal jsem na ábíčkách v osmdesátkách a kolem revoluce, takže jsem zažil jak pionýrské díly, tak ten pokus Tomana a Kobíka s Velkou knihou strážců na začátku devadesátek, která spoustu epizod upravila a překreslila. Porovnával jsem souhrnné publikace (speciály, Velkou knihu komiksů 4 a vydání od Vybírala) s originálními díly z ABC. A když už toho začínalo být hodně, protože jsem zjistil, že i příběhy Libuše Kovaříkové opakované na začátku osmdesátých let, byly také upraveny zřejmě pod nějakou normalizační taktovkou, tak jsem to začal sepisovat a udělal jsem z toho ve finále web.
Tak kdyby to nějakého mého vrstevníka třeba taky zajímalo a pobavilo, najdete to na https://petrsimek.github.io/strazci/ .
Tak jsem dnes po letech sehnal knihu Já, legenda, vydání z roku 2018 za normální peníze. S tou, imho, naprosto boží obálkou! Mám v knihovně pár knih vystavených ven právě obálkou a tato kniha bude rozhodně další.
Ale samozřejmě, až dočtu Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové, mám v plánu upírské čtení v kombinaci s 30 dní dlouhé noci od CC :)
Dnes přišlo pár 4K limitek z výprodeje od Arrow. Na City On Fire, Dark City a The Taking Of Pelham se vyloženě těším. Bude to pastva pro oči a uši, a v případě Dark City i pro mozek.